• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken Hamilelik Belirtileri Üzerine Paylaşım Alanı

Kızlar ikili tarama testi falan yaptıran var mı amacı ne bu testlerin bilgisi olan varsa yazabilir mi 🤔
Canim bu test down sendromunu belirlemek icin yapilir. Annein kan testiyle beraber bebehin burun kemik ve ense kalinliklarina bakilir. Ortaya bir oran cikar. Bu oran risk ihtimalidir. Bu orani doktor yorumlar. Ona gore riskli ya da degil der. Riskli gorurse 3lu tarama isteyebilir ilerleyen haftalarda. Ben iki gebeligimde de yaptirmadim 3lu o yuzden onda neye bakilir bilmiyorum. Annenin yasi, alkol sigara kullanimi filan da orani etkiler ikili taramada.

Canim bu test down sendromunu belirlemek icin yapilir. Annein kan testiyle beraber bebehin burun kemik ve ense kalinliklarina bakilir. Ortaya bir oran cikar. Bu oran risk ihtimalidir. Bu orani doktor yorumlar. Ona gore riskli ya da degil der. Riskli gorurse 3lu tarama isteyebilir ilerleyen haftalarda. Ben iki gebeligimde de yaptirmadim 3lu o yuzden onda neye bakilir bilmiyorum. Annenin yasi, alkol sigara kullanimi filan da orani etkiler ikili taramada.
Tamam canım çok sağol 🙏🏼

Kızlar ikili tarama testi falan yaptıran var mı amacı ne bu testlerin bilgisi olan varsa yazabilir mi 🤔
Down sendromu acısından riske bakılır kanda 2 şeye bakılıyor biri serbest hcg diğeri hatırlamıyorum sadece kan veriyorsun. Sınırda olup olmadığın anlaşılıyor. Tabi doktorunda bebeği değerlendiriyor burun kemiğine felan bakıyor. Ben girdim sonra bana 4lu tarama söyledi girmek zorundamıyım dedim değilsin ama ben sana önermek zorundayım dedi sadece çocuğunda herhangi bir down sendromu veya bir durum varsa bu kesin ortaya çıkıyor ve yasal olarak bebeği aldırma hakkin doğuyor. Bende dedim o Benim bi parçam Öyle de böylede rabbim onu bana bağışlamış gerek yok deyip reddettim l.

Kızlar testime bakarmısınız adetim daha gecikmedi 4 gün falan var ama bu testin 3-4 saat içinde olan değişimleri ve son hali çift çizgi sonuc ne bilemedim
canım çok aşırı damlatmışsın
2 damla ile en net sonuç çıkıyor aklında bulunsun 3 damla bile fazla
dağılmış test

Günaydın hanımlar stresten kaynaklı adet gecikmesinde adet belirtisi yaşanirmi 6 ağustosta adet olmam gerekiyordu henüz olmadım hamileliği görüp kendimi umutlandirmak istemiyorum ilk defa adet gecikmesi yaşıyorum ki son ilişkide geri çekilme yöntemiyle eşim korunmustu

Kızlar merhaba korunmasız ilişkinin üzerinden 10 gün geçti. 2 gündür baş ağrısı ve tansiyon düşüklüğü yaşıyorum tabi buna baglı olarak da baş dönmesi falan var. Böyle belirtiler yaşayıp hamile olan var mı? Sizce erken gebelik testi yapsam sonuç verir mi reglime 6 gün var..

Canım sanırım down sendrom riskine bakıyorlar bana doktorun bayramdan sonra ense kalınlığına bakarız birde cinsiyetini tahmin ederiz dedi ama sanırım extra 2 ki taramada kanda veriliyor

Kızlar testime bakarmısınız adetim daha gecikmedi 4 gün falan var ama bu testin 3-4 saat içinde olan değişimleri ve son hali çift çizgi sonuc ne bilemedim
Canım tekrarla bence dağılmış bozuk sanırım inşallah meleğin seninledir🙏🏻🙏🏻

Eczanede satılan testlerden almıştım hissettim ben kendim de uyku hali şişkinlik çevremdekiler şüphelendi aldım pozitif inanmadım tabiiüzerine iki tane daha aldım sonuç aynı sevindim kendi çapımda kan testi en Garantisi dediler yaptırdım doktor hamile olduğumu anlayamadı hamilelik yok dedi bana o zaman sanırım bir 2 haftalıktidaha sonra gittiğimde ultrasondan baktı orada çıktı yani çok küçükse anlaşılmaya da bilir ama eczanedeki testleri güveniyorum gerçekten çıktı da çıkıyor orada

Canım sanırım down sendrom riskine bakıyorlar bana doktorun bayramdan sonra ense kalınlığına bakarız birde cinsiyetini tahmin ederiz dedi ama sanırım extra 2 ki taramada kanda veriliyor
O testleri yaptırmış biri olarak yüzde doksanı gereksiz tamamen kendimi acıtmisim para alabilmek için tuzak çogu özel hastaneye gittim ben hep baştan beri ... Ama aynı zamanda devlete de gttim tahlil için arıyorlar .. bana sağlık ocağındaki hemşirem eğer çocukta bir sorun oluyorsa zaten kendi kendine düşüyor çok azı hayatta kalıyor demişti .. her down sendromlu dedikleri öyle de çıkmaya biliyor şimdiki aklım olsa yaptırmanızdim en son gittiğimde amniyosentez istedi asla dedim ama ben istiyorum dedi emin olmam lazım dedi iyi ki de o işkenceyi çektirme mişim başka bir özel hastaneye gittim orada doğum yaptım sezaryenle.. tek bir doktora bağlı kalmamak lazım

O testleri yaptırmış biri olarak yüzde doksanı gereksiz tamamen kendimi acıtmisim para alabilmek için tuzak çogu özel hastaneye gittim ben hep baştan beri ... Ama aynı zamanda devlete de gttim tahlil için arıyorlar .. bana sağlık ocağındaki hemşirem eğer çocukta bir sorun oluyorsa zaten kendi kendine düşüyor çok azı hayatta kalıyor demişti .. her down sendromlu dedikleri öyle de çıkmaya biliyor şimdiki aklım olsa yaptırmanızdim en son gittiğimde amniyosentez istedi asla dedim ama ben istiyorum dedi emin olmam lazım dedi iyi ki de o işkenceyi çektirme mişim başka bir özel hastaneye gittim orada doğum yaptım sezaryenle.. tek bir doktora bağlı kalmamak lazım
Şöyle birşey canım benimde ilk gebeliğim olduğu için bir çok şeyi bilmiyorum doktorum bana ense kalınlığına ve cinsiyetine bakıcaz dedi extra birşey demedi zaten çocukta birşey çıksada hiç birşekilde o cana kıyamazsın kaldıki bi kaç doktora gitmek evet belki doğrudur ama fazlasıda kafa karışıklığı ben kendi doktorum için diyorum para için birşeyi yaptırmıyor bazı sağlık ocağında olan testleri bile git orda yaptır diyor yani özel hastahanedeki doktorlarında hepsi bir değil ben devlete bekarken gitmiştim bi sıkıntımdan dolayı ben bekar olduğum halde doktor bana çatala çık bakıcam dedi ve bekarım dediğim halde başımdan aşşağıya kaynar sular döküldü çıktım odadan demem o ki özel veya devlet hepsi bir olmuyor doktorların .Rabbim evladına sağlık versin inşallah🙏🏻Bizlerede sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin 🙏🏻Tez zaman da isteyen herkesede nasip etsin inşallah🙏🏻🙏🏻

Günaydın hanımlar stresten kaynaklı adet gecikmesinde adet belirtisi yaşanirmi 6 ağustosta adet olmam gerekiyordu henüz olmadım hamileliği görüp kendimi umutlandirmak istemiyorum ilk defa adet gecikmesi yaşıyorum ki son ilişkide geri çekilme yöntemiyle eşim korunmustu
Olabilir canım ben aylarca gebe olmadığım halde belirti yaşadım strese bağlı geciktimde ama gebe olduğum ay hiç bir belirti yoktu .En doğrusu kan tahlili vermen veya test yapman

Kizlar bisey sorcam yaa . Cok afedesnz dun iliski sirasnda sol kasigima bicak batar gibi oldu cok acidi 🙈ilk defa oldu bole. Bat 20sindee yani daha 12 gun var. Nedendr sizce

Back