• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken Hamilelik Belirtileri Üzerine Paylaşım Alanı

beklemek ne kadar zormuş ya ve daha ilk denememizaylarca deneyenler çok iyi anlıyorum şimdi... daha bi haftam var ama günler geçmiyor sanki. acaip şikinlik var karnımda kasıklarımda batma bu sabah kalktığımda sanki adet olcakmışı gibi bi ağrı kasıklarımda belim ağrıo...bi diorum kesin var bi diorum hyr yoktur daha ilk denememiz zor bi ihtimal diorum karmakarışık oldum :59:

arkadaşlar adet ağrısı hissettiğinizde de gebelik ihtimali yüksek.Zaten hamieyken o dönemde adet ağrısı çekiliyormuş.BEnde yaşamıştım bunu adet olcam sandım hamileymişim meğer.2. adet dönemimde de aynı ağrıyı hissetim normal yani :) inş bebeğin habercisi olsun tüm isteyenler içn..

benimde 1 ocakta olmam gerekiyor.İdrar testine çok güvenemiyorum çünkü 2 ay evvel kürtaj oldum ve hala bazı vücutlarda gebelik olmamasına rağmen varmış gibi gösterirmiş sanırım.Bunu yaşayan yada bile var mı? Dr. buu 2 ay içinde çok değil çok çok çok rahat hamile kalabileceğimi söylemişti ama bilmiyorum hamileymişim gibide gelmiyor.Neye güveneceğimide bilmiyorum ama gecikmeden de kan testi yaptırmak istemiyorum işte :(

Sizler kan testlerini özel hast. de mi yaptırdınız devlette mi? ne zaman aldınz sonucunuzu (devlette yaptıranlar ) ?

Kürtaj olduysan hamilelik hormonun sıfırlanana kadar takip ettirmen lazım. Bence git kan testi yaptır ve Beta HCG değerine baktır. 5 in altında olması lazım. Eğer 5 in üstündeyse 1 hafta geçtikten sonra bir daha kan testi yaptır. Ancak o şekilde anlarsın bunun başka yolu yok.

arkadaşlar adet ağrısı hissettiğinizde de gebelik ihtimali yüksek.Zaten hamieyken o dönemde adet ağrısı çekiliyormuş.BEnde yaşamıştım bunu adet olcam sandım hamileymişim meğer.2. adet dönemimde de aynı ağrıyı hissetim normal yani :) inş bebeğin habercisi olsun tüm isteyenler içn..

inş öyledir... meraktan çatlıcam :1:

Kürtaj olduysan hamilelik hormonun sıfırlanana kadar takip ettirmen lazım. Bence git kan testi yaptır ve Beta HCG değerine baktır. 5 in altında olması lazım. Eğer 5 in üstündeyse 1 hafta geçtikten sonra bir daha kan testi yaptır. Ancak o şekilde anlarsın bunun başka yolu yok.
geçen hafta kan testi yaptırmıştım aslında, onda da yazıyodu sanırım,
tabi başka değerle karıştırmıyosam.
normal kan testlerinde de çıkıyomu bu beta hcg ?
inş öyledir... meraktan çatlıcam :1:
inş canım gönlünce olsun.

geçen hafta kan testi yaptırmıştım aslında, onda da yazıyodu sanırım,
tabi başka değerle karıştırmıyosam.
normal kan testlerinde de çıkıyomu bu beta hcg ?

Normal/anormal kan testi diye birşey yok. Normalde doktor kan testi istediğinde kanda neyin test edilmesi gerektiğini de belirtir.

kızlar yaa tecrübelerinize dayanarak soruyorum adetim 3 ocakta olacak muhtemelen ve benim hafiften adet sancılarım başladı. normelde internette hesaplamalara göre bugün eğer hamileysem rahme düşütü diyor. böle mi olur gerçekten böle adet sancılarmı çekiliyor. belim ve göğüslerim inanılmaz şiş ve ağrıo

Normal/anormal kan testi diye birşey yok. Normalde doktor kan testi istediğinde kanda neyin test edilmesi gerektiğini de belirtir.

normal ve anormal test olmadığını biliyorum.Ben kadın doğumcuya gitmedim, kürtajın etkisi geçtimi diye de test yaptırmadım.Sadece vitamin eksikliği yada kansılık var mı diye test yaptırdım.Normalden kastım buydu.Topçı değilim yada mevzuularla ilgilide değilim, beta hcg değerinin hamilelik dışında da olup olmadığını bilmiyorum.Bilmediğimi de soruyorum.Durumu bilmediğiniz için alayvari yorumunuz normal.Teşekkür ederim yinede.

Son düzenleme:
kızlar en son 22 kasımda oldum...bebek emziriyorum.. hep düzenliydi..
hep evdeyim..en kesin nasıl anlarım...

kızlar merhaba
benim ocak 5 te regl olmam gerekiyor
aslında belirtilere falan fazla takılmıyorum ama
benim bünyem kusmaya çok güçlüdür hiç kusmam
bir ay kimyasal gebelik geçirmiştim o zaman kustum
bu ayda ümid ediyorum çünkü geçen gün ilk defa kustum
ama midem hep dolu gibi sürekli gazım var akıntım fazla hamilelik belirtisi olabilirmi bunlar acaba
beklemek çok zor ya...:18::18:

normal ve anormal test olmadığını biliyorum.Ben kadın doğumcuya gitmedim, kürtajın etkisi geçtimi diye de test yaptırmadım.Sadece vitamin eksikliği yada kansılık var mı diye test yaptırdım.Normalden kastım buydu.Topçı değilim yada mevzuularla ilgilide değilim, beta hcg değerinin hamilelik dışında da olup olmadığını bilmiyorum.Bilmediğimi de soruyorum.Durumu bilmediğiniz için alayvari yorumunuz normal.Teşekkür ederim yinede.

Estağfrullah dalga geçmeye niyetim olsa cevap vermem. Soru sağlıklı olmayınca normal veya anormal kan testini açıklama gereği duydum.
Kan testinde neye bakıldıysa sadece o sonucu verir. Hamilelik etkileri için Beta HCG ye bakıyorlar sadece. Vitamin ve kansızlıkla ilgisi yok. Kürtajdan sonra yeni bir yumurtlama olabilmesi için önceki hamileliğinden kalan Beta HCG nin sıfırlanması lazım (nadiren de olsa bazı kadınlarda sıfırlanması aylarca sürebiliyor). Bunun için bu hormonun takibi önemli. Ne zaman kürtaj oldun ve kürtajdan sonra kanaman ne kadar sürdü akabinde adet gördün mü hep önemli sorular bunlar.

canım idrar testini hem adetin gecikmeden yapmışsın(bu durumda sonucu pozitif beklemiyorsun heralde)hemde dediğim gibi ben geçen hamileliğimde hamile olduğumu öğrendikten 2 hafta sonra idrar testinde pozitif çıkmıştı,idrar testine güvenipte gözyaşı dökmek gibi saçmalık yapma.kan testi içinde henüz erken bence ama çok merak ediyorsan yarın(sen bunu okuyunca muhtemelen sabah olacak)git kan testi yaptır ama onada çok güvenme geç döllenme falan gibi konular oluyor,az daha dişini sık canım ya,4 aralıkta adet olduysan 2 ocakta adet olmazsan o zaman yaptır.yada git hadi kan testi yaptır bugün,sen ben birde çiçek10 akşama sonuçları yazalım,bide bakmışsın üçümüzde hamileyiz,süperrrr olur,eşlerimize yılbaşı hediyesi,Rabbiminde bizlere en büyük hediyesi olur.:16:

tamam canım akşam bende yazarım,bende çok korkuyorum ya,heran adet olacakmışım gibi korkuyorum

kız delimisin sen,1 gün geçmiş,ben olsam şimdiye kadar hastaneye uçmuştum,git kan testi yaptır hemen,akşama sende bize haber ver,ne bereketli aymış yavvv:52:

canım bende ilk hamileliğimde hamile olduğumu kan testimde öğrendiğim halde idrar testimde 2 hafta sonra gördüm çift çizgiyi,hep diyorum hamilelik şüphelerinin ilk günlerinde bakmayın siz idrar testlerine.canım madem bu kadar çok istiyorsun bebişi,hem reglinde 2 gün gecikmiş gitsene hastaneye,bellimi olur ya...kızlar ettik 5 kişi,diyorum size çok bereketli bir aymış çooookkkk,herkez iyi çalışmış maşaallah.

Kızlar benimde SAT 4 Aralık 28 günde bir oluyorum genelde bu durumda 2 Ocakta regli olmam lazım , bende bir ümit hamilemiyim acaba diye düşünüyorum,göğüslerimde hafif şişlik,ayaklarda üşüme,midemde aşırı gaz ve ara ara regl sancısına benzer hafif sancı oluyor.Bizimde bu üçüncü denememiz acaba kan testi yaptırsam mı diye düşünüyorum 1 haftadır ama negatif çıkacak diye de çok korkuyorum cesaret edemiyorum bir türlü.Allahım inşllah tahminlerimizi doğru çıkarırda yeni yıla güzel haberlerle gireriz.Çok öpüyorum hepinizi.

Estağfrullah dalga geçmeye niyetim olsa cevap vermem. Soru sağlıklı olmayınca normal veya anormal kan testini açıklama gereği duydum.
Kan testinde neye bakıldıysa sadece o sonucu verir. Hamilelik etkileri için Beta HCG ye bakıyorlar sadece. Vitamin ve kansızlıkla ilgisi yok. Kürtajdan sonra yeni bir yumurtlama olabilmesi için önceki hamileliğinden kalan Beta HCG nin sıfırlanması lazım (nadiren de olsa bazı kadınlarda sıfırlanması aylarca sürebiliyor). Bunun için bu hormonun takibi önemli. Ne zaman kürtaj oldun ve kürtajdan sonra kanaman ne kadar sürdü akabinde adet gördün mü hep önemli sorular bunlar.

kusura bakmayın bende yanlış anladım, bazen topiklerde dalgacı insanlara rastlıyorum öyle sandım :(
Peki kanaması uzun sürenlerde mi bu değer sıfırlanmıyor acaba? 1 adet dönemi geçirdim, 16 günde kanamam sürdü.Sanırım ben 2 kez test yaptırmak zorundayım.

Candas sanırım ikimizinde beklenen hatta beklenmeyen regl günü aynı 2 Ocak umarım olmayız diye dua etmekten başka çare yok ...Ben test yaptırsam mı yaptırmasam diye kararsızım negatifi görmek beni çok üzecek çünkü :((

kusura bakmayın bende yanlış anladım, bazen topiklerde dalgacı insanlara rastlıyorum öyle sandım :(
Peki kanaması uzun sürenlerde mi bu değer sıfırlanmıyor acaba? 1 adet dönemi geçirdim, 16 günde kanamam sürdü.Sanırım ben 2 kez test yaptırmak zorundayım.

Adet gördüysen herşey normale girmiş bence ve endişe edecek birşey yok. Yani kanında hala Beta HCG olsaydı adet falan göremezdin. Dolayısıyla şimdi yapacağın bir kan veya idrar testi büyük ihtimal tekrar hamile olduğunu gösterir. En kesin anlamak için ise dediğin gibi kan testini 2-3 gün veya 1 hafta arayla bir daha yaptır. Beta HCG değeri 2 gündebir 2 katına çıkar sağlıklı bir hamilelikte.

Candas sanırım ikimizinde beklenen hatta beklenmeyen regl günü aynı 2 Ocak umarım olmayız diye dua etmekten başka çare yok ...Ben test yaptırsam mı yaptırmasam diye kararsızım negatifi görmek beni çok üzecek çünkü :((

evet canım ikimizinkide aynı tarih, 2 ocakta kesin olmam gerekiyor.Ama dediğin gibi olmasa daha iyi valla:) Canım inş hayırlısıyla bizde bu güzel haberi veririz diğer arkadaşlarda.Bende pozitif görmezsem üzülür müyüm tam bilmiyorum ama biraz hayal kırıklığı yaşarım.O da dr.un çok yüksek hamilelik ihtmali vermesinden kaynaklanıyor.ee sen gecikmeyi bekliyecek misin? ya işin kötü yanı, eşim hala ne bekliyosun test yapsana kesin hamilesin diyor.Olmazsa onun için şok olacak kesin.

Adet gördüysen herşey normale girmiş bence ve endişe edecek birşey yok. Yani kanında hala Beta HCG olsaydı adet falan göremezdin. Dolayısıyla şimdi yapacağın bir kan veya idrar testi büyük ihtimal tekrar hamile olduğunu gösterir. En kesin anlamak için ise dediğin gibi kan testini 2-3 gün veya 1 hafta arayla bir daha yaptır. Beta HCG değeri 2 gündebir 2 katına çıkar sağlıklı bir hamilelikte.

Teşekkür ederim canım, bilmediklerimi öğrendim sayende.İnş hayırlsı olur hakkımızda.Sende bekliyosun bu ay değil mi? İnş gönlünce olur herşey.

evet canım ikimizinkide aynı tarih, 2 ocakta kesin olmam gerekiyor.Ama dediğin gibi olmasa daha iyi valla:) Canım inş hayırlısıyla bizde bu güzel haberi veririz diğer arkadaşlarda.Bende pozitif görmezsem üzülür müyüm tam bilmiyorum ama biraz hayal kırıklığı yaşarım.O da dr.un çok yüksek hamilelik ihtmali vermesinden kaynaklanıyor.ee sen gecikmeyi bekliyecek misin? ya işin kötü yanı, eşim hala ne bekliyosun test yapsana kesin hamilesin diyor.Olmazsa onun için şok olacak kesin.

Valla ne yalan söyliyim meraktan çatlıyorum aslında sağlık ocağı da dibimde ama sırf hayal kırıklığına uğramamak adına gitmiyorum aslında bir an önce öğrenmek daha iyi çünkü ciddi anlamda sigara içiyorum en azından ona göre davranırım azaltırım bırakmaya çalışırım.Sırf o yüzden gidip test yaptırsam mı diyorum kendi kendime :)) Çok fazla ciddi belirtim de yok ondan ümitsizim...

Valla ne yalan söyliyim meraktan çatlıyorum aslında sağlık ocağı da dibimde ama sırf hayal kırıklığına uğramamak adına gitmiyorum aslında bir an önce öğrenmek daha iyi çünkü ciddi anlamda sigara içiyorum en azından ona göre davranırım azaltırım bırakmaya çalışırım.Sırf o yüzden gidip test yaptırsam mı diyorum kendi kendime :)) Çok fazla ciddi belirtim de yok ondan ümitsizim...

Canım evde test yapsanda çıkma ihtimali yüksek, gerçi bazen adetin geçmesi ve gebeliğin varolmasına rağmenn yokmuş gibi gösteriyo ama her zaman değil tabi.Bence sigara içme.Hem bak uzmanlarda diyor, düşünmeye başladığınız an bırakın.Melek içinde değilse bile içine gelmeye aday.Tertemiz hava solusun annesi, meleğini dumanda bırakma :) Canım inş en güzel sonucu alırsın, güzel haberlerle gelirsin inş...

hee bu arada zaten belirtiler 5. haftadan sonra başlıyor.Şuanda hamile olsak bile anlama biraz zor.Belki yakınlarda hamilelik geçirenler biraz daha anlar.BEnde mesela kasık ağrısı ve bel ağrısı var, ilk gebeliğimde de vardı.Şimdide var ama inan 2 ay geçmesine rağmen bende belirtileri tam anlayamıyorum.Ümitszliğe kapılma.

Dayanamicam daha fazla gidiyorum test yaptırmaya lütfen dua edin de olumlu sonuçlarla döneyim ...

Back