Erken Hamilelik Belirtileri - Erken gebelik belirtileri

Arkadaşlar benim gibi merak edenler için araştırdığım ve bulabildiğim şeyleri sizinlede paylaşmak istedim.aşağıdaki yazılar tablo şeklinde idi ama ben tablo oluşturamadığım için bu şekilde yazdım umarım yardımcı olurum.

1-HAMİLE OLABİLECEĞİNİZİ DÜŞÜNDÜREN İŞARETLER
BELİRTİ:
a-Adet kesilmesi
b-Sabah bulantıları
c-Sık idrara çıkma
d-Sızlayan, ağrıyan, şiş göğüsler
e-Meme ucu çevresinin koyulaşması ve meme ucu çevresindeki küçük bezlerin kabarması
f-Önce göğüslerde sonra karında deri altında pembe mavi çizgiler
g-Yiyeceklere aşırı istek duyma

1-ORTAYA ÇIKTIĞI ZAMAN
a-Tüm hamileliklerde
b-Hamile kaldıktan 2-8 hafta sonra
c-Genellikle hamile kaldıktan 6-8 hafta sonra
d-Hamile kaldıktan sonraki birkaç gün içinde
e-Hamileliğin ilk üç ayı içinde
f-Hamileliğin ilk üç ayında
g-Hamileliğin ilk üç ayı içinde

1-BAŞKA OLASI NEDENLERİ:
a-Yolculuk, yorgunluk, stres, hamilelik korkusu, hormonsal sorunlar, aşırı kilo alma ya da verme, doğum kontrol hapını bırakma,emzirme
b-Yiyecek zehirlenmesi,gerginlik
c-İdrar yolları iltihabı,gerginlik,şeker hastalığı
d-Doğum kontrol hapları,adet günlerinin yaklaşması
e-Hormonsal dengesizlik
f-Hormonsal dengesizlik ya da önceki hamileliğin etkisi
g-Kötü beslenme,stres,adet günlerinin yaklaşması

2-HAMİLE OLACAĞINIZA İLİŞKİN KUVVETLİ İŞARETLER
a-Rahim ve rahim ağzının yumuşaması
b-Rahmin ve karnın genişlemesi
c-Aralıklı ve ağrısız kasılmalar
d-Bebeğin hareketleri

2-ORTAYA ÇIKTIĞI ZAMAN
a-Döllenmeden 2-8 hafta sonra
b-8-12 hafta
c-Hamileliğin başında başlar, hamilelik ilerledikçe sıklığı artar
d-İlk olarak hamileliğin 16-22. Haftasında fark edilir.

2-BAŞKA OLASI NEDENLERİ
a-Adet kanamasının gecikmesi
b-Tümör ve fibroidler
c-Bağırsak kasılmaları
d-Bağırsak gaz ya da kasılmaları

slm ben yeni katıldım buraya bende bişey soracam sizlere 2 gündür belim çok ağrıyo ve sol kasığım batıyo sürekli sizce bunun sebebi hamilelik olabilir mi ve ben geçen adet dönemimde bir rüya gördüm biri bana sen hamilesin diyip durdu ve bunu sürekli tekrarladı. ben reglm dedikçe o bana tamam regl sin ama sen hamilesin dedi ve çok güzel bir erkek bebek gördüm bana bunu açıklayacak kimse varmı aranızda

slm ben yeni katıldım buraya bende bişey soracam sizlere 2 gündür belim çok ağrıyo ve sol kasığım batıyo sürekli sizce bunun sebebi hamilelik olabilir mi ve ben geçen adet dönemimde bir rüya gördüm biri bana sen hamilesin diyip durdu ve bunu sürekli tekrarladı. ben reglm dedikçe o bana tamam regl sin ama sen hamilesin dedi ve çok güzel bir erkek bebek gördüm bana bunu açıklayacak kimse varmı aranızda

günün geçtimi pekala adetine ne kadar var ve başka belirtilerin varmı? ona göre tet yapabilirsin inşallah hamilesindir .....:içelim:

Selam kızlar benim reglinme henüz 9 gün var ama benim çok hafif sarı kahverengi bir akıntım var. Ama çok aşırı da değil. Acaba bu yerleşme akıntısı olabilir mi? Bu arada göğüslerim de şiş ve damarları da artık oldukça belli olmaya başladı ama koyulaşma yok. Ben pek umutlanmayayım diyorum ama insanın elinde olmuyor biliyorsunuz. Zate bu ay da olmazsa nisan'a kadar bekleyeceğim en azından özel sigortam var sene dolunca yenilenecek ondan faydalanırım.

merhaba kıslar..benımde adetıme yaklasık 13 gun..1 haftadır bel agrısı cekıyorum..boyle sag kasıgıma dogru bır agrı var..acıkcası bebıs mı acaba dıye dusunmek,umutlanmak sonrada husrana ugramak ıstemıyorum..senağlamabundan oncekı aylarda da butun belırtılerı yasadım pıkolojık larak ama hıc belım agrımamıstı..korkmaya basladım yoksa baska bırsey mı var:çok üzgünüm:

Rosemcim yumurtlama gununde olabilirsin canım. yumurtlamadan 12-13 gun sonra adet olunuyor.

Rosemcim yumurtlama gununde olabilirsin canım. yumurtlamadan 12-13 gun sonra adet olunuyor.
canım adetıme 9- 10 gun kaldı..tam gununu soyleyemıyorum cunku progestan hapı kullanıyorum..o bıttıkten sonra adet olucam..kı ınsallah olmamayı umut edıyorum..:çok üzgünüm:halen bel agrım devam edıyor canım..yoksa baska bırsey mı var..bu kadar uzun suredır yumurtlama olurmu canım?kafam cok karıstı kıslar bu bel agrısıda nerden cıktı...:a015:

arkadaşlar sizi çok iyi anlıyorum ben de aynen her ay bekliyorum ama hamile kalamıyorum insanın psikolojisi bozuluyor bide ben hemen hamile kaldım diye anlatmıyolar mı vallahi çok üzülüyorum...ah ahhhhhh

allah hepimize anneliği nasip etsin bende çok istiyorum son adetim ocak 31 bakalım bu ay olacakmı valla çok sabırsızlanıyorum kızlar allah hepimizin gönlüne göre versin

Herkese iyi geceler.benim 4 sonra regl olmam lazım ama inşallah olmam gecen ay olmadı bu ay nasip olur diye bekliyorum yani anlıyacagınız umuda yolculuk var ikinci kez anne olmayı cok istiyorum.İlk cocuk cok beklenmeden oldu duygularımı hatırlamıyorum bile am şimdi cok farklı her şey cok bekleniyor rabbim herkese sağlıklı cocuklar nasip etsin ama önce bu tadı hiç tatmayanlara.

Herkese iyi geceler.benim 4 sonra regl olmam lazım ama inşallah olmam gecen ay olmadı bu ay nasip olur diye bekliyorum yani anlıyacagınız umuda yolculuk var ikinci kez anne olmayı cok istiyorum.İlk cocuk cok beklenmeden oldu duygularımı hatırlamıyorum bile am şimdi cok farklı her şey cok bekleniyor rabbim herkese sağlıklı cocuklar nasip etsin ama önce bu tadı hiç tatmayanlara.

merhaba berra naz bende tunceli hozattayım duymuşsundur hastaneye elaziğa geliliyoruz ben çağrı tıp merkezine şükrü beye gidiyorum senin bana tavsiye edebileceğin bi doktor varmı tşkler şimdidena.s.

valla canım benimde kısıklarımda bir sancı bir sancı gece uykumdan uyandırıyordu ha oldum ha olacam derken bir hafta geciti adetim sonra test yaptım pozitif

REBEL06 MERABA elazığda yaşıyorum ama hozatlıyım yani senin yaşadığın yerliyim oralarıda gayet iyi bilirim.Şükrü bey de benimkuzenim doğum yaptı o gayet memnundu bence doktorunu hiç değiştirmeden devam et zaten gerekli bir durum olursa seni araştırmaya yada sara hatuna sevk ediyorlar ama mecikal parkta hastane olarak ben cok iyi tabi deniz erkmende sen kararını ver.seninle görüşmek isterim oralımısın yoksa memuriyetten dolayımı ordasın

Merhaba Herkese;

epeydir buraya üyeyim, takip ediyorum ama pek aktif değilim.
Benim adetim 25 günde bir olur ve genelde çoook düzenlidir. Şubatın 15'inde olmam gerekiyordu ama hala olmadım. Ancak sanki adet görecekmişim gibi sancım var karnımda... Paylaşmak istedim sizlerle, aranızda böyle olup da hamile olduğunu öğrenen var mı? Çünkü adet olacakmış gibi sancılandıkça moralim bozuluyor. Artık bebeğimi çok istiyorum :KK43:

Herkese bol selam

Merhaba Jesille,
Benimde aynı şekilde olmuştu ama adetim bir gün geçince test yaptım pozitif çıktı, istersen clearblue diye bir test var hala adet olmadıysan bi dene, baya güvenilir, sonuç alırsın varsa, adetin 4 gün öncesinden sonuç veriyomuş. şuanda varsa büyük ihtimalle çıkar. hayırlısı olsun..

Merhaba arkadaşlar.Bende her ay olumlu bişey bekliyorum ama maalesef henüz yok bişey.Doktora gittim bikaç test yapılacakmış adetimi bekliyorum.Ama daha 2 hafta var.Sürekli midem bulanıyo ama üşütmekten herhalde.

REBEL06 MERABA elazığda yaşıyorum ama hozatlıyım yani senin yaşadığın yerliyim oralarıda gayet iyi bilirim.Şükrü bey de benimkuzenim doğum yaptı o gayet memnundu bence doktorunu hiç değiştirmeden devam et zaten gerekli bir durum olursa seni araştırmaya yada sara hatuna sevk ediyorlar ama mecikal parkta hastane olarak ben cok iyi tabi deniz erkmende sen kararını ver.seninle görüşmek isterim oralımısın yoksa memuriyetten dolayımı ordasın

slm canım biara buldum izini kaybettim sonra.nasılsın bakalım nasıl gidio görüşmeyeli.bende izmirliyim ama elazığda yaşıyorum eşimde araştırmada doktor olmasına ragmen sarahatundaki fatma kayayı öneriyo cevresindekilere...ah bende bi hamile kalsam gidecem fatma kayaya..

merhaba arkadaşlar,
biraz önce ateş ölçmeyle ilgili başlığa yazdım sağolsun arkadaşlardan biri cevap verdi
ben ikna oldum ama bu da bir erken hamilelik belirtisidir dedm bi de buraya yazayım istedim
şimdi arkadaşlar,
36,8 ya da 36,9'luk bir değer ile yumurtlayan bir kadın hamile kalınca illa bu derecenin 37 olarak kalması mı gerekiyor?
hamile kalınca ateş de 9 ay 10 gün boyunca sabit olarak mı kalıyor??? fisfisfis
36,9 olan ateş 36,6 ya düştüğünde bu hamile olunmadığı anlamına mı geliyor
çok karışık oldu ama umarım iyi anlatabilmişimdir benneyaptımki
deneyimli arkadaşlar bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..
a.s.a.s.a.s. :nazar:

Sana da selam sevgi aslında benim pek sevmediğim bir şeydir doktor önermek ben ilk hamileliğimde araştırmanın polikiliniğine gittim aylı rutİnlerimi orada yaptırdım ve orada dogum yaptım her şey gayette iyi gitmişti aslında şans meselesi birazda her şey üst üste gelince birazda doktorlara cok yükleniliyor.sende en kısa zamanda bebek sahibi olursun inşallah devamını istiyorum ama siz de mutlaka tadın ben önce sizlere sonra kendime istiyorum cünkü ben tadtım bu duyguyu sadece

ben de ne yazık ki her ay burada yazan hamilelik belirtilerini yaşıyorum ama ne yazık ki sonra adet başlıyor...kafaya takıp kendini dinlememek gerekiyor ama olmuyor işte...

X