Kızım 8,5 yaşında ve göğüslerinde tomurcuklanma başladı. Ama henüz tüylenme yok. Endokrinoloji bölümüne gittik. Değerleri normal dedi sadece hormonlarının bazılarında hareketlenme var dedi. Boyu 1.33 o da normal dedi anı artış da yok dedi. Takıp edicez dedi sadece.
Internette okuyunca tomurcuklanmadan 2 yıl sonra adet görür diyor. 2 yıl sonra 10 yaşında olacak. Çok erken değil mi? Böyle bir durum yaşayan var mı? Çok endişeliyim.
Çocuk doktoru da normal bu yaşlarda memelerde hafif şişlik ve sertleşme olması dedi endokrinoloji uzmanı da hormon testleri falan yaptı ultrasonda baktılar. Hepsi normal takip edicez dedi. Internette de araştırınca göğüsler sertestikten 2 yıl kadar sonra adet görür diye okuyunca endişelendim. Doktora sordum ama o çocuktan çocuğa değişir dedi. Benim gibi bu durumu yasayan anneler var mı diye burda paylaşmak istedim.Doktorlar normal diyor ama bizim zamanımızda 13-14 gibiydi adet görme yaşı, ben 13 de oldum, şimdiki çocuklar neden böyle 10 yaş çok erken değil mi, başka bir doktora daha mı sorsanız acaba
Evet olabilir.iklim bile etkili oluyormuş.Benim de kuzenim 9 yaşında 1,57 boy ve 60kg adet gördü. Acaba hormonlu yiyecekler mi döngüyü öne çekiyor
Kizim 6 bucuk yasindan beri tedavi goruyor.Erken ergenlik (telarş) baskilayici bir ignemiz var.Tibben 9 yasinda regl gorulmesi normal karşilandigi icin ilaclar sgk odemez.Bu nedenle belirtiler icin normal diyorlarÇocuk doktoru da normal bu yaşlarda memelerde hafif şişlik ve sertleşme olması dedi endokrinoloji uzmanı da hormon testleri falan yaptı ultrasonda baktılar. Hepsi normal takip edicez dedi. Internette de araştırınca göğüsler sertestikten 2 yıl kadar sonra adet görür diye okuyunca endişelendim. Doktora sordum ama o çocuktan çocuğa değişir dedi. Benim gibi bu durumu yasayan anneler var mı diye burda paylaşmak istedim.
Iki doktora gorunup, internetteki bilgiye kisilip kalmaniz cok enteresanÇocuk doktoru da normal bu yaşlarda memelerde hafif şişlik ve sertleşme olması dedi endokrinoloji uzmanı da hormon testleri falan yaptı ultrasonda baktılar. Hepsi normal takip edicez dedi. Internette de araştırınca göğüsler sertestikten 2 yıl kadar sonra adet görür diye okuyunca endişelendim. Doktora sordum ama o çocuktan çocuğa değişir dedi. Benim gibi bu durumu yasayan anneler var mı diye burda paylaşmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?