Premature Bebekler Erken Doğuma Çare TRACTOCİLE...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sumisali35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2007
26
0
86
İzmir
Arkadaşlar sizlerle özellikle paylaşmak istedim yeni Türkiye piyasasına giren fakat yurdışında uzun süredir kullanılan tractocile adlı bir ilaç var.Ben 20.haftadan itibaren erken doğum riski içindeyim kasılmalarım ve rahimde açılmam var Allaha çok şükür şuan 31 haftam bitti. ve 20 haftadan bu haftaya kadar Nidilat,prepar,Magnezyum hepsini denedim ama en rahat 4 haftamı bu ilaçı kullanarak geçirdim. Yalnız ilaç maddi manevi külfetli pahalı bir ilaç ve sadece damar yolundan alınabiliyor.Üstelik ilaç yeni olduğundan çok zor bulunuyor ve maalesef henüz her doktor kullanmıyor.
Merak eden arkadaşların sorularını cevaplarım Allah hepimize yardım etsin Bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin arkadaşlar.

Evet canım doktorumun tavsiyesi ama anlatığım gibi yeni bir ilaç türkiyede ve bende araştırmıştım birçok doktorun bir fikri yok ilaç hakkında ama bana inan ben 4 haftamı o ilaçla geçirebildim.
Benim kasılmalarım başladı ve sıklaşmıştı yarım saate iki kere olmaya başlamıştı hastaneye yattım orda bu ilaçla hafifletildi ve şuan Allaha şükür 33 haftaya ggirdim.

İlacın tek amacı erken doğumu durdurması canım yani tansiiyon ilacı vs... değil.

selam benim bebeğim 26 haftalık dünyaya geldi. 22. haftamda rahim ağzım dikildi. bende düşük önleyici iğne kullanıyordum ama olmadı bebeğim 14 gün yaşayabildi... allah bebeklerinizi sağlıkla kucaklamayı nasip etsin inşallah, inşallah bu ilaç bir çok bebeğin hayatını kurtarır

Kızlar birşey soracağım bende 22. haftamdayım ve kasılmalarım var ama bütün karnımda değil kasılmalar kasıklarımın ortasına denk gelen aynı yer hep daha yukarıya çıkmadı sizin kasılmalarınız nasıldı birde magnesyum ve kalp tansiyon ilacı olan nidilat kullanıyorum ama bu nidilatın bebeğe bir zararı yokmudur çok rahatsızım bu konuda.Doktorum rahim ağzını ölçdü 3.5 cm miş sizce nasıl bunun normali ne olmalı bu haftalarda

canım ilaca kaçıncı haftada başladın.bunula beraber başka ilaçlar kullandın mı birde günde kaç defa kaç tane aldın.ben allaha şükür ikizlere hamileyim.şimdiden her şeyi not ediyorum inşallah geregi kalmaz .

Ben kullandım bu ilacı ama benim 4-5 cm açılmam olmuştu ancak 3 gün durdurabildi kasılmayı.Olsun yine de 3 gün 3 gündür.Yalnız inanılmaz baş ağrısı yaptı bende çok zor dayandım.

BONCUK26 Çok Üzüldüm canım Allahım işallah birdaha böyle bir acı yaşatmasın Arkadaşlar tabii herşey önce Allahtan olacağı varsa da oluyor biryerden sonra doktorlarımızın elindende birşey gelmiyor malesef.

SİMLAMUTLU Canım kafanı karıştırmıyayım ama benim doktorum Nidilatla Magnezyumu aynı anda kullandırmıyor canım ters etki yapıyorlar birbirlerine dedi Magnezyum kullanmam gerektiğinde Prepara geçirmişti ama tabii her doktorun yoğurt yiyişi farklı:))
Kasılmaya gelince de bütün karnında hissediyorsun canım öyle biryerde değil karnın top gibi sertleşiyor ve yavaş yavaş gevşiyor, ama 3.5cm olmasıdda bence gayet iyi korkacağın bişey yok benim dikiş atıldığında 1.5cm düşmüştü. Sadece ilaçlarına devam et önlem olsun.

FOKURFOKUR Bu ilaç ağızdan alınan bir ilaç değil canım serumla damar yolundan verilebiliyor buda genelde hastane ortamında yapılıyor ama şuan yeni bir ilaç diye doktorlarda farklı şekillerde kullanabiliyorlarmış bazısı yüksek doz sadece 48 saat kullanıyor benimki düşük doz 4 hafta kullandırdı 4 haftada 19 kutu ilaç kullandım canım.AMa Umarım sana gerek kalmaz İnşallah sağlıcakla alırsın bebklerini kucağına

DİAMOND Kedimden sonra ilk defa seni duyuyorum bu ilacı kullanan doğum yapmışsın umarım bebeğin sağlıkla kollarındadır. Kaçınca haftada kullandın bu ilacı onu merak ettim çünkü 34 haftadan sonra çok etkili olmadığını duymuştum.

Sumisali canım çok sağol cvp ın için nede olsa sen bizlerden tecrübelisin bu konuda gerçi keşke olmasaydın ama.Bu akşam üstü doktorumu bir daha arayıp soracağım şu midilat meselesini gerçi benimki midilat değil adalat yani muadili ama sonuçda aynı etken maddeleri içeriyordur eminim.Tabiki adama ukalalık yapamam ters etki yapıyormuş ikisi birbirine diye ama preparı kullansam daha iyi olurmu acaba diye soracağım.Sizcede prepar daha iyi olmazmı? birde benim dediğim gibi öyle nefesimi kesmiyon kasılma sadece karnımın en alt kısmı sertleşiyor sonra gevşiyor ve dinlenir vaziyetteyken değilde hareket halindeyken oluyor dinlenirken çok seyrek oluyor ama yürümeye kalkmayayım başlıyor.Birde su misali şunu sorayım sana rahim ağzını karından usg ile ölçdü vajinal bakmaya sanırsam çekinci olurda bir erken doğum olursa ondan bilirim diye diye düşünüyorum sizce rahim ağzını ölçmenin en iyi olu vajinal usg mi yoksa karındanda doğru ölçülürmü bu bunlarıda cvp larsanız sevinirim.

SİMLAMUTLU Canım haklısın sor tabii öğrenmek hakkımız ama tabii ukaalık yapmış gibide olmayalım bilirsin doktorlarımız bundanda hoşlanmıyor :)))
Canım bende iki üç gün Adalat kullanmıştım ilk zaman nidilatla arasındaki fark Adalat yavaş yavaş uzun süre etkisini gösteriyormuş Nidilat ise hemen etki ediyor ama etkisi uzun sürmüyor canım bana Adalat yaramamıştı Preparda kullandım ben oda yaramadı bana ve nabız atışımı çok yükselti şimdilik iyi gelen Nidilat bakalım gittiği yere kdar onla devam edeceğim.
Rahim ağzı benim 20li haftalarda alttan bakılıp ölçüldü ve sanırım en iyi ölçümde o oluyor ama 30lu haftalardan sonra alttan bakmıyor artık üsten ölçüyor haklısın insan alttan muaynede tedirgin oluyor ama doktoruna güven canım .
Buarada sen kaç haftalık hamilesin merak ettim.

canım çok geçmiş olsun ve sağlıkla bebeğine kavuşursun
3 tane bebeğimi kaybettim dikiş bile atılmadan hatta rahim ağzı açıklığı bile tespit edilmemişti çünkü hiç bir şikayetim olmadan kaybettim bebeklerimi
rabbim nasip ederse inşALLAH hayırlısıyla bebeklerimi kavuşmak istiyorum

Sumisali sağol canım 22+5 günlük gebeyim doktorla konuşdum ama tabi diyemedimki adalatla magnezyumu beraber kullanmak etkisini azaltırmı sdece preparmı kullansak dedim yok adalata devam et yan etkisi daha az dedi nidilatla aynı biliyordum ben adalatı

MUMUDİHABA, İyi dilleklerin için çok teşekkür ederim.Seninde İnşallah yaşadığın son acı olur ama anlamadığım hadi ilk seferde anlayamadılar iki ve üçüncüde nasıl önlem almadılar neyse canım üzme kendini ümidini kaybetme dilerim en kısa zamanda sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.

Simlamutlu canım dilerim haftalar su gibi geçer gider sağlıkla, bilirim o stresli günleri 20li haftalarımda günler geçmek bilmezdi bana sana tavsiye çok kendini dinleme arkadaşım panik te yapma dr. güven sonuçta Adalatta bu durumda kullanılan ilaçlardan biri ve nidiatla aynı işi yaptığında haklıısın prepara geçirmiyorsa gerek görmüyordur canım buda iyi birşey demekki durumun çook ciddi değil

Allaahım inşallah hepimize bebklerimizi zamanında sağlıkla kucaklarımıza almamızı nasip eder.
Bende buarada bugün şükürler olsun ki 33 haftamı bitiriyorum doktorumun en büyük isteği 35 haftayı bitirebilmem inşallah Allah nasip eder ben artık herşeyi önce Alahıma sonra doktoruma bıraktım Can verdiyse Allah o Can tırnağın altındadır

Kızlar birşey soracağım benim kasılmalarım için adalat ve magnezyum vermişdi doktor kasılmalarda hiç bir azalma yok bayram sonrası kontrolüm var ilacı değiştirmesini isteyeceğim ama merak ettim direk prepara geçilirmi yoksa illah prepar başlamak için hastahanedemi yatmak lazım yani illah serumla birliktemi başlatıyorlar bu ilaca daha sonramı hap şeklinde devam ediliyor anlayamadım.Birde bir ilacın yarayıp yaramadığı kasılmayı azaltmasıyla anlaşılmazmı kasılmalarda bir azalma yoksa ilaç yaramadı diye düşünmekde haksızmıyım.Sumisali canım tecrübeli sensin:) yanıtlarınızı bekliyorum

Simlamutlu canım prepar ağızdan da alınabiliyor hap şeklindesi var dr. beliirlediği saat aralıklarınla alıyorsun ama yan etkileri fazla ama kasılmaların çoksa ve şiddetliyse hastaneye yatırıyor doktorun orada serumla direk kana veriliyor ve dozunu durumuna göre ayarlıyorlar tabii bu ciddi durumlarda ve bazen doğuma kadar hastanede bile kalabiliyorsun ama dediğim gibi her duyduğuna lütfen takılmasın kafan doktorun senin için doğru olan tedaviyi bulacaktır ama sen tabikide aklındakilri paylaş ama vermiyorsada vardır bir bildği bana hastane bir hafta prepar verildi nabızı çok yükseltiyor tansiyonun alak bulak oluyo cnm ama şunuda bil kasılmalar başlayıncada tamamen durmazmış zaten önemli olan nekadar gidebildiğin çoğalmaması ve doğum eyleminin başlamaması.Azalmıyor diye sıkıntı yapma yani böyle gistin yeter benim ara ara şiddetlenmelerle şükür 36 haftayı bitirdim.

FUşyamanya Ben İzmirde yaşıyorum İrenbe Tp Bebek Merkezi Dilek Hanıma gidiyorum canım aynı merkezde Aral bey var özellikle bu ilaç konusuna çok hakim yıllarca yurt dışında kullanmış.Bilgin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…