Premature Bebekler erken doğum yapmış anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bitli papatya

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2007
315
0
merhabalar kızlar

nasılsınız?erken doğum yapmış olan annler size bazı sorularım olacak.eğer cevap verirseniz sevinirim.

1-kaçıncı haftda doğum yaptınız?

2-kaç kg doğurdunuz?

3-erken doğum belirtileriniz nelerdi,hangi şikayetlerle dr a gittiniz?

4-dr nuz nasıl bir tedavi yöntemi uyguladı?[/COLOR]

34+6 dogum yaptı 1.770 gr sancım çoktu ılac tedavısı oldum ıkı hafta ılaç bıttı suyum geldı dogum yaptım.premature bebekler konusuna gırersen daha cok bılgı alırsın senındenmı boyle sorunun var cnm

cevabın için sağol canım.benim karnım çok geriliyor ve sanki karnım yarılıp bebeğim oradan çıkacakmış gibi geliyor.yada aşağıya baskı yapıp çıkacakmış gibi...karnımda ağrı ve kasıklarımda çok sancı oluyor.dr gittim dr erken doğum belirtisi olabilir dedi.pre par diye ilaç verdi.ama işe yaramadı sanki.yani verim alamadım.bakalım ne olacak

benim oglumda 7 aylık dogdu 1900 gramdı hıç bişey yokken suyum geldı hastahaneye gıttık dogum başlamış dedıler akşam 8 de doguma gırdım sabah 7de çıktım yanı çok zor bir doğum oldu oglum 1 hafta yenıdogan bakım üniesınde kaldı şimdi 1,5 yaşında ve çok saglıklı senın sorunun nedır canım öyle bır durummu var

bıde benımde hamılelık boyunca sancılarım çok şiddetlıydı ayrıca bırkerede dustum dogumdan 3 gun önce ebelemece oynuyodumda karnım burnumdayken bılelülülülülülülülülülülülü

34+2 de doğum yaptım ikizdi benim bebeklerin son bir hafta kasıklarımda ağrı elim yüzümö ayağımda müthiş şişlikler oldu ağrıdan başımı kaldıramaz halde 1 hafta yaşadım sonra aniden çamaşırımda burun akıntısı gibi yeşil bir akıntı oldu bunu görünce dr a radım hastaneye gittiğimde 3 cm açılma olduğu söylendi

kızım 36+2 de geldi, ama ultrasonda 34 haftalık gözüküyorduk, son bir iki günde akıntım çok artmıştı, sabah doktora gidecektim zaten, kaldım kanamma olduğunu farkettim, doktorama gittm, 3 cm açılmam olduğunu doğumun başladığını söyledi, normal doğum yaptım.kızım rekor denecek kısa bir zamanda 2,5 saatte dünyaya geldi ve ultrasonda 2 hafta geriden gelmemize rağmen demekki sadece kilo olarak geriden geliyormuşuzki, küvöze bile girmeden evimize geldik, şükürler olsun,

31+5 de bir anda suyumun gelmesiyle doğum yaptım. Belirtileri aslında varmış fakat ne doktorum nede ben anlamışız. Birden bir haftada 6 kilo kadar ödem topladım ve kasıklarımda inanılmaz bir baskı oldu 31 haftaya geldiğimde. 1.5 kilo civarlarındaydı bebeğim ve 45 gün yoğun bakımda kaldı.
Bence sende wc dışında fazla hareket etmemeye çalış cnm.

33+2 de doğum yaptım 28 haftada sancılandım 4 hafta 2 gün yattım

benim karnım düştü ama konduramadım daha sonra kasık ağrılarım vardı doktor kontrolüme 10 gün vardı
o yüzden doktoru arama gereği duymadım.....ama bir hafta sonra leke geldi leke gelince doktorumu aradım yoruldunmu dedi bende evet dedim .....hemen hastaneye git dedi gittim ve sonra muayne yapıldı
muaynede bişey çıkmadı ama nst girdiğimde sancılarım vardı ve bölelikle hastanede sancılarımı durdurmak için 4 hafta 2 günlük maroton başladı ......bebeklerm 2310 ve 2440 doğdu küveze girmedi

doktorum sancılarım dursun diye magnezyum serum ve çok arttığında sancım fitil verdi cnm

Son düzenleme:
bende 36. haftamda doğum yaptım çok ağrılarım vardı dr a gittik kasılmalarım varmış.erken doğum olabilir demişti ve olduda...kızım 2.500 gram doğdu.ha bide ilaç kullandım oda fayda etmedi.

en küçük ben etmişim aranızda kızlar..29 haftalık alındı bebeğim 1070 gram olarak geldi 1060 grama düşdü ve bir dahada kilo kaybetmedi...2 hafta beslenememiş bebişim...aç kalmış yazık kızıma ama şimdi öcünü alıyor:))

mrb kızlar bende 26 haftalık doğum yaptım. 1200 gr doğdu.17 gün kuvözde kaldı bebeğim.çok zor büyüttük annemle.Allaha şükür şimdi iyi... 7.5 yaşında.

bende 35 haftalık doğum yaptım 2290 doğdu oğlum şuan 2,5 aylık oldu. Benim hamileliğimin başında düşük tehlikesi vardı ve son ayımda banyoda düştüm sanırım onunda etkisi oldu bir gece aniden suyum geldi 12 saat bekletti doktorum belki erken doğumu engellebiliriz diye ama olmadı sancıyı kesti serumla bekledik ama su tamamen bitince acil sezeryan oldum şuan bebeğim iyi çok şükür iyiye gidiyoruz

mrb kızlar bende 26 haftalık doğum yaptım. 1200 gr doğdu.17 gün kuvözde kaldı bebeğim.çok zor büyüttük annemle.Allaha şükür şimdi iyi... 7.5 yaşında.

merhaba
benimde kızım 28 haftalık doğdu 1200 gr dı. şimdi 4 aylık düzeltilmiş 1 aylık oldu. merak ediyorum kızınız ne kadar hastanede yatmıştı. sonrasında sorun yaşadı mı ve şimdi gidiyorsa okul başarısı nasıl

paylaşırsanız çok memnun olurum.

Ben 24.haftada kanama ve suyumun azalması sonuç olarakta sancı ve doğum kasılmaları başladığı için erken doğum yaptım .605 gr. doğdu.hiç bir sorunu yoktu ama henüz akciğerleri gelişmeye fırsat bulamadığı için minik oğlum küvözde ancak 30 saat yaşayabildi.Allah herkesin bebeğine sağlıklı hayırlı uzun ömür versin.:çok üzgünüm:

canım allah sabır versin keşke erken doğum diye birşey olmasa ve bebeklerimiz ölmese...:çok üzgünüm:

35. haftamda ikizlerimi 2250gr ve 2650 gr olarak sezeryanla doğurdum. bende hamileliğin başından beri plasenta previadan dolayı kanamam vardı. 32. haftada kanamam yeniden başladı. 35. haftada doğum yaptırıldı.

ayyyy kızlar bende 31+5 günlüğüm ve erken doğum riski taşıyormuşum.şu an için bebişim 2085 gram son kontrolümüzde suyununda iyi olduğunu öğrendik ama şimdiye kadar kaç defa yanlış alarmla hastahaneye gittik sayamadım ilaçlar serumlar..... of korkuyorum ya ona bi zarar gelirse diye. ama burda okuduklarım bir nebze olsun rahatlattı Allah razı olsun hepinizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…