• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erken doğum ve doğum sancıları hakkında bilgi

dilan dmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2019
42
9
36
26
arkadaşlar iyi günler 35+3 günlük hamileyim yaklaşık 3 hafta önce erken doğum riskim başlamış idi şuanda da dünden itibaren belimden kasığıma vuran şiddetli ağrım var sezeryan ile doğum yapacağım dün doktora gittim ağrılarım yüzünden açılman yok dedi ultrasonda baktı bebek gelmeye çalışıyo dedi nst de sancım çıkmadı ama ben geçmeyen bir ağrı çekiyorum benim gibi olup daha sonra nst de ağrısı çıkan varmı birde ultrasonda bebeğim 36 haftasını doldurmuş gözüküyor ultrasonda gözüken mi yoksa son adet tarihine göre mi bakıyorlar

Doğum sancısı olsa hissettiğiniz ağrı gittikçe artar ve düzenli kasılmalara döner. Ayırt edersiniz doğum sancısı olduğunu. Benim de erken doğum riskim vardı. Kızım kanala erken girmişti 34 haftalıkken. Benim 35.haftada açılmam da vardı hatta. Her kontrolde kızım daha da aşağıya inmiş görünüyordu. 37+1 de erken doğum riski yüzünden değil iki tur kordon dolanması nedeniyle doğum yaptım. Bu arada nst de benim de ağrım sancım çıkmıyordu.

Doktorlar son adet tarihini baz alırlar. Bebeğin ölçümünü değil.

arkadaşlar iyi günler 35+3 günlük hamileyim yaklaşık 3 hafta önce erken doğum riskim başlamış idi şuanda da dünden itibaren belimden kasığıma vuran şiddetli ağrım var sezeryan ile doğum yapacağım dün doktora gittim ağrılarım yüzünden açılman yok dedi ultrasonda baktı bebek gelmeye çalışıyo dedi nst de sancım çıkmadı ama ben geçmeyen bir ağrı çekiyorum benim gibi olup daha sonra nst de ağrısı çıkan varmı birde ultrasonda bebeğim 36 haftasını doldurmuş gözüküyor ultrasonda gözüken mi yoksa son adet tarihine göre mi bakıyorlar
Öncelikle telaş yapma sakın kalman önemli çünkü bu evrelerde her bebek çıkmaya çalışır. Yalancı sancılar vs olur. Sende biraz daha fazla olduğu için erken doğum riski üzerinde durmuş olabilir doktor. Fazla hareketten kaçın madem erken doğum riskin var. Eşin iki hafta izin alsın zaten olur 38 haftalık.benim ağrılarım sancılarım da çok erken başladı ama 41. Haftada doğum yaptım.elbette kişiden kişiye göre değişir. Senin yapman gereken tek şey kontrollerini aksatma ve eğer bebeğin iki kilo olduysa tedirgin olma. İki kilo ve üzeri doğan bebeklerde erken de olsa eğer bir sorun yoksa kuveze koymuyorlar. İnşallah sağlıkla gelsin. Ultrason cihazları tam günü gününe göstermeye biliyor. Üç beş günün kafanda çok büyütme. Son adet tarihi baz alınıyor ama neticede ilişkiden kaç gün sonra döllenme oldu ne sen ne ultrason bunu bilemiyor. Doğru hesaplanmasi açısından son adet tarihi baz alınıyor yani hangi adet döneminin yumurtasından oluştuğu biliniyo böylece ve döllenme olmadan haftalık hesaplara dahil ediliyo o dönem.

Son adet tarihini baz aliyorlar.
32. Haftadan beri nst de duzenli sancilarim cikiyodu ama ben hic birini hissetmiyordum sadece sanci geldiginde karnim semsert oluyodu ordan anliyordum onun haricinde agri aci vs hicbir sey hissetmedim. Erken dogum olmasin diye 37. Haftaya kadar fitil ve sanci durdurucu serumlar verildi. 37 haftalikken dr kontrolde tamam artik bundan sonra keselim ilaclari gelmek istiyorsa gelsin dedi ve o gece 12 de suyum geldi. Normal dogumu cok istedigim icin sabaha kadar bekledim zaten doktorumda kendi sancilarin var normal yap diyodu ayni fikirdeydik ama maalesef ki sabaha kadar sadece 2 cm acilmam olmustu o kadar yuruyus,merdiven inip cikma,sicak dusa ragmen. Kan aldilar crp yuksek cikinca riske atmak istemedik spinal sezaryenle oglum 37+1 de dunyaya geldi.

Back