erken doğum tehdidi (moralim çok bozuk)

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
merhaba hanımlar doktora göre 30 haftalık hamileyim. kabızlık sorunum vardı dün okulda rahatsız oldum tuvalette 20 dk aralıklarla ıkınarak dışkımı yaptım. bu kadar ıkınmak doğru değil biliyorum ama oturduğum yerden kalkamıyorum çok kötü bir durumdaydım illaki dışkımı yapmalıydım. sonrasında damla damla kan geldiğini farkettim. hemen hastaneye koştum dr. muayenede erken doğum tehdidi var dedi. şok ldum bugüne kadar en ufak akıntım ağrım vs. yoktu yani normal hamilelik sıkıntıları dışında problem yaşamadım. hastaneye 1 gece yattım. çocuk için ciğer geliştirici iğne ve düşük iğnesi vurulduım ilk kanamanın dışında kanamam olmadı. eve geldim dinleniyorum rapor istemedim görevimde terfi aldım illaki gitmem lazım. masamda oturur kendimi yormam diye düşündüm. ama şimdi 1 damla kan geldi canım sıkıldı. yine kendimi takip edeceğim inşallah sorun büyümez ne olur bana dua edin 37. haftaya kadar çalışayım diyorum. dr. 2 hafta sonra gel dedi birde her hafta için iğne verdi bu iğnede çocuğun ciğer gelişimi içinmiş. zor bir durum Allahım herkese yardım eder inşallah.

ıkınırken herhalde dogumla alakalıda bişileriniz oldu sanırım.
dikkatli olun. dikkat edin kendinize.
rabbim sag salim kucagınıza almayı nasip etsin yavrunuzu

Bence sagliginiz bebeginiz icin enazindan 3-5gun rapor alip dinlenin tamamen..allah tamamina erdirsin hamileliginizi vakti geldiginde saglikla kucaginiza alin insallah

öncelikle inşallah öyle bir şey yoktur
kendinizi çok zorladınız ondan oldu sanırım..
çok geçmiş olsun.. ama tek doktora bağlı kalmayın başka birine de muhakkak gözükün

merhaba hanımlar doktora göre 30 haftalık hamileyim. kabızlık sorunum vardı dün okulda rahatsız oldum tuvalette 20 dk aralıklarla ıkınarak dışkımı yaptım. bu kadar ıkınmak doğru değil biliyorum ama oturduğum yerden kalkamıyorum çok kötü bir durumdaydım illaki dışkımı yapmalıydım. sonrasında damla damla kan geldiğini farkettim. hemen hastaneye koştum dr. muayenede erken doğum tehdidi var dedi. şok ldum bugüne kadar en ufak akıntım ağrım vs. yoktu yani normal hamilelik sıkıntıları dışında problem yaşamadım. hastaneye 1 gece yattım. çocuk için ciğer geliştirici iğne ve düşük iğnesi vurulduım ilk kanamanın dışında kanamam olmadı. eve geldim dinleniyorum rapor istemedim görevimde terfi aldım illaki gitmem lazım. masamda oturur kendimi yormam diye düşündüm. ama şimdi 1 damla kan geldi canım sıkıldı. yine kendimi takip edeceğim inşallah sorun büyümez ne olur bana dua edin 37. haftaya kadar çalışayım diyorum. dr. 2 hafta sonra gel dedi birde her hafta için iğne verdi bu iğnede çocuğun ciğer gelişimi içinmiş. zor bir durum Allahım herkese yardım eder inşallah.
Canım geçmiş olsun. Hamilelik sırasında illa ki kansızlık için ilaç veriyorlar, sen kullanmadın mı?

İnşallah bir şey olmaz. Gerçekten zor bir durum.

doktorun hemen yatırmalı ve hem kanama için,hem de ufak da olsa sancı varsa onun için ilaç vermeliydi.
ihmal etme bence.
başka doktora git.mutlaka en az iki gün yatmalısın ve ilaç alman lazım.

merak etme 24. haftadan sonra bebek ana rahmi dışında yaşayabilir
sen 6 hafta ile fark bile atmışsın :)

bebeğinin aldığın terfiden daha önemli olması gerekiyor...oturmakla yatıp ayaklarını havaya dikmek arasında dağlar kadar fark var..bence rapor almalısın..

Canım geçmiş olsun. Hamilelik sırasında illa ki kansızlık için ilaç veriyorlar, sen kullanmadın mı?

İnşallah bir şey olmaz. Gerçekten zor bir durum.

kansızlık problemim yoktu o yüzden kan ilacı verilmedi. demir mkalsiyum magnezyum alıyordum.inşallah geçer.

öncelikle inşallah öyle bir şey yoktur
kendinizi çok zorladınız ondan oldu sanırım..
çok geçmiş olsun.. ama tek doktora bağlı kalmayın başka birine de muhakkak gözükün

hamileşik süresi,nde 3 dr. göründüm hepsi iyi dedi bu sıkıntımda doğum yaptırmayı düşündüğüm doktoruma gittim. şimdi başka yere de giderim ama kafa allak bullak oluyor canım. bu daha da kötü.

doktorun hemen yatırmalı ve hem kanama için,hem de ufak da olsa sancı varsa onun için ilaç vermeliydi.
ihmal etme bence.
başka doktora git.mutlaka en az iki gün yatmalısın ve ilaç alman lazım.
cnm dün hastanede yattım kanamam tekrarlamadı bugünde evde yattım dinlendim kendimi iyi hissediyorum ama 1 damla kan geldi bekliyorum ne olur ne olmaz diye. bu arada eşim işten geldi yanakların çok kızarmış ne oldu dedi baktım hakkaten yarım saat içinde yanaklarım kızarmış. buda değişik bir durum olsa gerek

Çok geçmiş olsun ıkınma sorununuzu ortadan kaldırmanız lazım.. benimde hamileliğimde çok kabız olmuştum ....her tuvalette ağladığımı bilirim... bebekte makata baskı yapıyor basur olmuştum...doktorum kabızlıkm için krem yada başka bir şey önermedimi...erken doğum riskin varsa çalışman daha sakıncalı olmazmı... Allah bilir ne zaman doğacağını ama siz yinde dikkat edin...şu 4 haftayıda atlattınız mı riskli zaman bebek için riskli zaman geçmiş olur...iğnede erken doğarsa kuveze girmeemesi için en son ciğerleri gelişiyor çünkü gelişimi hızlandırmak için ...sağlıkla kucağınıza almanız nasip olsun inşallah..

Çok geçmiş olsun ıkınma sorununuzu ortadan kaldırmanız lazım.. benimde hamileliğimde çok kabız olmuştum ....her tuvalette ağladığımı bilirim... bebekte makata baskı yapıyor basur olmuştum...doktorum kabızlıkm için krem yada başka bir şey önermedimi...erken doğum riskin varsa çalışman daha sakıncalı olmazmı... Allah bilir ne zaman doğacağını ama siz yinde dikkat edin...şu 4 haftayıda atlattınız mı riskli zaman bebek için riskli zaman geçmiş olur...iğnede erken doğarsa kuveze girmeemesi için en son ciğerleri gelişiyor çünkü gelişimi hızlandırmak için ...sağlıkla kucağınıza almanız nasip olsun inşallah..

bu iğne çocuğun erken doğması için değil de erken doğarsa yaşaması için yapılıyor değil mi? bilgisi olan varsa memnun olurum bende öyle düşünüyorum 4-5 hafta daha dayanırsak iyi olur. işin garip tarafı eşimle heryeri döktük ev düzenliyoruz fazlalıklar atılıyor bebeğe yer açılıyordu. ama bebişimin hiç eşyası yok onuda hafta sonu alacaktık. artık hemen bir doğum çantası alalım askıya asalım sonrasını temin ederiz dedik. dün erken doğum olabilir lafını duyunca şok olduk bizim hazırlığımız yok demeye başladı eşim güldüm adam şaşkın şaşkın bakıyor. kabızlık için kayısı ve anüse zeytinyağı deneyeceğim. ilaç almak istemiyorum. dr. da vermedi zaten

merak etme 24. haftadan sonra bebek ana rahmi dışında yaşayabilir
sen 6 hafta ile fark bile atmışsın :)

tanıdığım biri 32 haftalık doğum yapmıştı ama ne çekmişti anlatamam hemen peşinden akrabam 34 haftalık doğum yaptı onun yaşadıklarını da düşündükçe 35-36 haftalık doğum daha az sorunlu oluyor diye düşünüyorum. inşallah 37 haftayı geçerim ondan sonrası Allahın izniyle hallolur bebğimin sağlığı yerinde olsunda başka birşey istemem. herkesin bebeği sağlıklı olsun inşallah.

Bazı doktorlar sağolsun panik yaratıyorlar .Başka bir doktora da gidin bence .

Bazı doktorlar sağolsun panik yaratıyorlar .Başka bir doktora da gidin bence .
muayene esnasında aaa bu çocuğun kafasımı yoksa dedi ben ne düşündüm siz tahmin edin. sonra iyice inceledi ama bir garip oldum. evdede yatabilirsin vs. demişti özel hastanede olunca ücret için evde yatarım tamam sıkıntım olursa geliriim dedim sonra doktor vazgeçti hastanede yat ne olur ne olmaz dedi onada tamam dedim. birşey olmaz inşallah ama bugün gelen 1 damla kan kafamızı karıştırdı maalesef.

ben 32 haftalık doğum yaptım? ama bende sancı ve açılma vardı. Dikkat et canım kendine dr yat dediyse yat.. sakın ihmal etme... prematüre bebek büyütmek hiç kolay değil...:KK51:

Back
X