• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Erken Dogum sonrasi 9 aylik dogum yapan var mı ? LÜTFEN YARDİM EDIN

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Arkadaşlar 3 ay önce 29 haftalik erken dogum yaptım bebegimi kaybettim 😪 10 cm aciklikla neden oldugunu hala anlamadik nolur aranizda erken dogum yapıp sonra 9 ayıklık dogum yapan var mı tekrar bebek düsünüyoruz ama aynı acıları yaşamak istemiyorum esimle psikolojimiz bozuldu😪
ben de 6 ay önce erken doğum yaptım 23.haftada ve hep derlerki düşüğün arkasından da düşük gelir.bu düşünce beni de ürkütüyor ama nasibimizde ne varsa onu yaşıycaz. benim şimdi hamilelik belirtilerim var ama o düşünce de sürekli aklımdan geçiyor. doktorum bana dedi ki 9 ay boyunca yatacaksın.şimdi belirtim var diye yatmaya başladım.

Hayır doğumdan sonra o hastaneye giremiyorum evladımı kaybettim diye doktorla daha konuşamadım... cok cıkmazdayım evde yanlızım benimle hamile olanlar aldılar bebeklerini kucagına ben ise yapayanliz kaldim 😭😢😥
seni o kadar iyi anlıyorum ki. ben de benimle beraber hamile olanların hepsini tebrik ettim ama içim yandı nasip değilmiş deyip yatıştırıyorum kendimi

Başın sağ olsun. Allahın izniyle meleğin size şefaatçi olacak. Tabiki birkere öyle oldu diye hep böyle gidecek diye bir şey yok.
Iyicene bakılsın araştırılsın, Sezeryan olmana üzüldüm açıkçası 😓 benim de 21 haftalık kaybım var normal doğum oldu. Büyük oğlum 28haftalik doğdu, acil sezeryana alındım küçük oğlumda 32 haftalık doğdu..Rabbim 2 oğlumu bize bağışladı çok şükür
İlk gebeligimde kalbi durmuştu, sonra ki 2 gebeligimde kontrole diye gitmiştim suyum bitmiş, bebeklerimin kalpleri yavaş atıyordu.
3 gebeligimde tüp bebek ile oldu
Rabbim hayırlı sağlıklı bir gebelik tekrar nasip etsin. Sağlıcakla sende bebeğine kavuş🤲

Amin ins cnm. 20 haftadan küçük oldugu icin kurtaj sayildi suni sanci verdiler geceden serum ilac 8 buçukta aldılar yavrumu😑o sanci hayatımın en zor anlariydi cok kötüydü
Rabbim birdaha bize bu acıları yaşatmasin insallah seneye buraya evladimizla yazi yazariz canim biraz sabir ....🤲😔

ben de 6 ay önce erken doğum yaptım 23.haftada ve hep derlerki düşüğün arkasından da düşük gelir.bu düşünce beni de ürkütüyor ama nasibimizde ne varsa onu yaşıycaz. benim şimdi hamilelik belirtilerim var ama o düşünce de sürekli aklımdan geçiyor. doktorum bana dedi ki 9 ay boyunca yatacaksın.şimdi belirtim var diye yatmaya başladım.
Senin adina cok sevindim canim umarim birdaha yaşamazsın sakın d
Ah canim benim ya😒 başın sagolsun seninde senin neden oldu acaba ? Özel değilse

Başın sağ olsun. Allahın izniyle meleğin size şefaatçi olacak. Tabiki birkere öyle oldu diye hep böyle gidecek diye bir şey yok.
Iyicene bakılsın araştırılsın, Sezeryan olmana üzüldüm açıkçası 😓 benim de 21 haftalık kaybım var normal doğum oldu. Büyük oğlum 28haftalik doğdu, acil sezeryana alındım küçük oğlumda 32 haftalık doğdu..Rabbim 2 oğlumu bize bağışladı çok şükür
İlk gebeligimde kalbi durmuştu, sonra ki 2 gebeligimde kontrole diye gitmiştim suyum bitmiş, bebeklerimin kalpleri yavaş atıyordu.
3 gebeligimde tüp bebek ile oldu
Rabbim hayırlı sağlıklı bir gebelik tekrar nasip etsin. Sağlıcakla sende bebeğine kavuş🤲
Cok tessekkür ederim canim ... insallah hepimiz melekleri bizi cennette karşilar.. rabbim diger evlatlarina uzun ömürler versin insallah benimde bir tane bile olsa tessellim düsecek ama cok yanlizim canim ve sebep belli degil neden diye yipratiyor adamı

Cok tessekkür ederim canim ... insallah hepimiz melekleri bizi cennette karşilar.. rabbim diger evlatlarina uzun ömürler versin insallah benimde bir tane bile olsa tessellim düsecek ama cok yanlizim canim ve sebep belli degil neden diye yipratiyor adamı

Üzme kendini içini ferah tutmaya calis. Allah'a emanet, inşallah bidaha böyle bir sorunla karşı karşıya gelmezsin. Bidahaki Hamileliğini güzel, sakin ve neşeli geçirmeye çalış, vesvese den uzak. Ve asla başkasının dediğini Takma geçmiş geçmişte kaldı.

Arkadaşlar 3 ay önce 29 haftalik erken dogum yaptım bebegimi kaybettim 😪 10 cm aciklikla neden oldugunu hala anlamadik nolur aranizda erken dogum yapıp sonra 9 ayıklık dogum yapan var mı tekrar bebek düsünüyoruz ama aynı acıları yaşamak istemiyorum esimle psikolojimiz bozuldu😪
Canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm 😓Rabbim bundan sonra sana sağlıklı evlatlar kucağına almayı nasip etsin inşallah.. Rahiminizde bir problem varsa ondan olmuş olabilir.. Rahim yetmezliği diyorlar.. Ya da enfeksiyon sebep olmuş olabilir.. Yani demem o ki araştırmadan bilinmez.. Yeni bir hamilelik planmadan önce etraflıca araştırın bence..

Bir de merak ettim 29 haftalık bebeğiniz yaşamamış bebeğiniz de mi bir problem vardı..? Doğmadan kalbi mi durdu yoksa erken doğum sebebiyle mi tutunamadı kuzum 😓 bazı bebekler kilosu falan iyi olursa o haftalarda yaşatılabiliyor o yüzden sordum.. Bebeğinizde bir kromozom bozukluğu ya da başka bir hastalık olmadığından emin misiniz??

Senin adina cok sevindim canim umarim birdaha yaşamazsın sakın d

Ah canim benim ya😒 başın sagolsun seninde senin neden oldu acaba ? Özel değilse
benim ki sadece bahane diye yazılmış bir şey servikal yetmezlik yani rahim ağzı yetmezliği kaç doktorla görüştüm kontrollere gittim hepsinni dediği şey hayır herşeyin normal böyle bir durum yok. bebek de gayet sağlıklıydı. az önce hamilelik şüphesiyle hastaneden döndüm çok belirtim vardı adetim geçmeden tahlil yaptırayım dedim hamile değilmişim. Allahtan hayırlısı ne diyelim.

Aynen öyle bi yanim cok istiyo cnm ama bi yanim da cok korkuyo😑benle beraber hamile kalanlar şimdi bebek hazırlığı yapıyo içim gidiyo cok üzülüyorum ama diyorum cennette benim kızım daha mutlu..
seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de oğlum için aynı şeyi düşünüyorum şu an arkadaşlarım bebeklerini seviyo kokluyo benim bebeğim cennette ona aldığım herşey bir sığınağın içinde duruyo oysa ben onun için ne güzel şeyler düşünmüştüm

Üzme kendini içini ferah tutmaya calis. Allah'a emanet, inşallah bidaha böyle bir sorunla karşı karşıya gelmezsin. Bidahaki Hamileliğini güzel, sakin ve neşeli geçirmeye çalış, vesvese den uzak. Ve asla başkasının dediğini Takma geçmiş geçmişte kaldı.
Zaten oyle yapmaya çalışıyorum canım başka caremiz yok rabbime sigindim 🙏

benim ki sadece bahane diye yazılmış bir şey servikal yetmezlik yani rahim ağzı yetmezliği kaç doktorla görüştüm kontrollere gittim hepsinni dediği şey hayır herşeyin normal böyle bir durum yok. bebek de gayet sağlıklıydı. az önce hamilelik şüphesiyle hastaneden döndüm çok belirtim vardı adetim geçmeden tahlil yaptırayım dedim hamile değilmişim. Allahtan hayırlısı ne diyelim.
Hakkında hayırlısı olsun canim ayni seyleri yaşamaman dileğiyle...🤲

Hakkında hayırlısı olsun canim ayni seyleri yaşamaman dileğiyle...
Canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm 😓Rabbim bundan sonra sana sağlıklı evlatlar kucağına almayı nasip etsin inşallah.. Rahiminizde bir problem varsa ondan olmuş olabilir.. Rahim yetmezliği diyorlar.. Ya da enfeksiyon sebep olmuş olabilir.. Yani demem o ki araştırmadan bilinmez.. Yeni bir hamilelik planmadan önce etraflıca araştırın bence..

Bir de merak ettim 29 haftalık bebeğiniz yaşamamış bebeğiniz de mi bir problem vardı..? Doğmadan kalbi mi durdu yoksa erken doğum sebebiyle mi tutunamadı kuzum 😓 bazı bebekler kilosu falan iyi olursa o haftalarda yaşatılabiliyor o yüzden sordum.. Bebeğinizde bir kromozom bozukluğu ya da başka bir hastalık olmadığından emin misiniz??
Insallah canim benim... evet zaten rahimde hafif bir kalp modeli gözüktü ama kesin degil enfeksiyon zaten var halende hap kullanıyorum.. canim bebegim yaşadı 9 gün kövezde akciger kanamasi gecirdi evladim durduramadilar 😪

seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de oğlum için aynı şeyi düşünüyorum şu an arkadaşlarım bebeklerini seviyo kokluyo benim bebeğim cennette ona aldığım herşey bir sığınağın içinde duruyo oysa ben onun için ne güzel şeyler düşünmüştüm
Böyle duusnmezsek cok zor dayaniriz cnm Mecburuz.. Biz bebekleirmizle sonsuz cok güzel yasicaz ins cennette..

Mrb Allah sabir versin insallah. Benim 2 cocugum var ilk hamileligim cok sorunluydu bebegim asagiya yerlesmisti yani nirmaldrn daha altta duruyordu ve cok hareketliydi .surekli yatarak igne ve progestanlar ile 36.haftaya kdar gelebildim. Ilk 22 haftalikti 2 cm acilma vardi ve hic bir belirtim yoktu tamamen icgudusel agladim bebegime bisey olucak hastaneye gidelim dedim esime ben oyle cok korkunca gitmistik sirf icin rahat etsin diye dr dedi nasil farkettiniz 2cm acilma var yatis verdiler gerekki islemleri yaptilar geri dinem hep yatarak gecti. 2.gebeligimde ilki erken dogum hikayesi oldugu icin tedbirli basladik 16.haftada haftada 1kere yarim doz igne olmaya basladim . Ve tetenoz asisi oldum yine kasilmalarim basladi .anladikki tetanoz asisi bende boyle etki ediyor erken dogumu tetikliyor. Yine epey zorluklar cektim dogurana kdar hep sancim ve kasilmam oldu rahim agzi boyi iyiydi ama hep diken ustu gecti surec. Cok sukur 38.haftada dogum oldu .. 2.dogumda erken olur gozuyle bakiyor drlar ama hersey nasip kismet moral bozmadan tedbirle devam edersiniz .siz sezeryan olmussunuz biraz bekleyin bu sefer gebelikte baska sorunlar yasanmasin Allah korusun iyice iyilessin yaraniz. Rabbim saglikla yeniden nasip etsin insallah .

Hakkında hayırlısı olsun canim ayni seyleri yaşamaman dileğiyle...

Insallah canim benim... evet zaten rahimde hafif bir kalp modeli gözüktü ama kesin degil enfeksiyon zaten var halende hap kullanıyorum.. canim bebegim yaşadı 9 gün kövezde akciger kanamasi gecirdi evladim durduramadilar 😪
Çok geçmiş olsun insan çok üzülüyor ama Rabbim de bunu yaşatacakmış işte melek annesi olmayı bizlere nasip edecekmiş.. İnşallah mükafatını da verecektir sana.. Bak bende bebeğimi 4.5 aylık karnımda kaybettim.. Rabbim bana tekrar nasip etti hamileyim şuan.. Onun ardından hemen hamile kaldım çok şükür ki şimdi sağlıklıyız .. İyi ilerliyor.. Rabbim sana da nasip etsin inşallah 🙏 bir de ben burada çok okudum rahimi senin gibi olup sağlıklı doğum yapanı.. Hatta yarım rahimi arkadaşlarımız bile sağlıklı doğumlar yapmış.. Sen iyi bir doktor bul ve içini ferah tut Rabbim ol dedikten sonra herşey olur..

⁹Mrb Allah sabir versin insallah. Benim 2 cocugum var ilk hamileligim cok sorunluydu bebegim asagiya

Mrb Allah sabir versin insallah. Benim 2 cocugum var ilk hamileligim cok sorunluydu bebegim asagiya yerlesmisti yani nirmaldrn daha altta duruyordu ve cok hareketliydi .surekli yatarak igne ve progestanlar ile 36.haftaya kdar gelebildim. Ilk 22 haftalikti 2 cm acilma vardi ve hic bir belirtim yoktu tamamen icgudusel agladim bebegime bisey olucak hastaneye gidelim dedim esime ben oyle cok korkunca gitmistik sirf icin rahat etsin diye dr dedi nasil farkettiniz 2cm acilma var yatis verdiler gerekki islemleri yaptilar geri dinem hep yatarak gecti. 2.gebeligimde ilki erken dogum hikayesi oldugu icin tedbirli basladik 16.haftada haftada 1kere yarim doz igne olmaya basladim . Ve tetenoz asisi oldum yine kasilmalarim basladi .anladikki tetanoz asisi bende boyle etki ediyor erken dogumu tetikliyor. Yine epey zorluklar cektim dogurana kdar hep sancim ve kasilmam oldu rahim agzi boyi iyiydi ama hep diken ustu gecti surec. Cok sukur 38.haftada dogum oldu .. 2.dogumda erken olur gozuyle bakiyor drlar ama hersey nasip kismet moral bozmadan tedbirle devam edersiniz .siz sezeryan olmussunuz biraz bekleyin bu sefer gebelikte baska sorunlar yasanmasin Allah korusun iyice iyilessin yaraniz. Rabbim saglikla yeniden nasip etsin insallah
Rabbim sana bağışlasın canım benim çocuklarını...acisini göstermesin 🥰🙏benim sancım oldu geceden iliskiden sonra ama yinede elim kolum baglandi gitmedim hastaneye sabah gittim 10 cm acılmşti benim ihmalimdi belkide ondan oldu diye suçluyorum kendimi ... cok naziksiniz valla sizin gibi insanlar bizlere yazdikca umudumuz cogalıyor Allah ne muradiniz varsa versin.. sezeryan yerim hala taze zaten 6 ay gectikten sonra 3 ay folik asit araştirmalı sekilde hamile kalmayi düşünüyorum Allahim nasip ederse

Çok geçmiş olsun insan çok üzülüyor ama Rabbim de bunu yaşatacakmış işte melek annesi olmayı bizlere nasip edecekmiş.. İnşallah mükafatını da verecektir sana.. Bak bende bebeğimi 4.5 aylık karnımda kaybettim.. Rabbim bana tekrar nasip etti hamileyim şuan.. Onun ardından hemen hamile kaldım çok şükür ki şimdi sağlıklıyız .. İyi ilerliyor.. Rabbim sana da nasip etsin inşallah 🙏 bir de ben burada çok okudum rahimi senin gibi olup sağlıklı doğum yapanı.. Hatta yarım rahimi arkadaşlarımız bile sağlıklı doğumlar yapmış.. Sen iyi bir doktor bul ve içini ferah tut Rabbim ol dedikten sonra herşey olur..
Ahh canim adina nasil sevindim bilemezsin rabbim seni sevindirdiği gibi bizide sevindirsin ama beklemem lazim benim sezeryan oldum cok buyuk bir sinav oldum ben rabbim tarafindan😪

Rabbim sana bağışlasın canım benim çocuklarını...acisini göstermesin 🥰🙏benim sancım oldu geceden iliskiden sonra ama yinede elim kolum baglandi gitmedim hastaneye sabah gittim 10 cm acılmşti benim ihmalimdi belkide ondan oldu diye suçluyorum kendimi ... cok naziksiniz valla sizin gibi insanlar bizlere yazdikca umudumuz cogalıyor Allah ne muradiniz varsa versin.. sezeryan yerim hala taze zaten 6 ay gectikten sonra 3 ay folik asit araştirmalı sekilde hamile kalmayi düşünüyorum Allahim nasip ederse
Allah razi olsun canim .Rabbim sana en guzel aekilde yeniden nasip etsin insallah. 10 cm misde nie normal dogurtmadilar cnm ? Nacizane bildiklerimi soyleyeyim cnm tetenoz asisi kasilmalara sebep oluyor kasilmalar dogum habercisi olabiliyor. Korunmasiz iliskide spermler dogumu baslatiyor . 38.haftada bebegim iriydi dogurmak istiyordum sancim full 100 120lerde cikiyor ama 1cm acilma olmuyordu bebek yaklasik 4kilo gorunuyodu bende ilki normal dogumdu ikimciside normal olsun istiyordum 4kilo ustune sezeryam demisti dr. Dr a drdimki hocam sancilar hep var nasil baslar bu dogum dr dediki bu gece korunmasiz iliskiye gir sabaha doguma gelirsin dedi 😅 tamam dedim gece denedim 1saatte yattim oyle hemen dusa kalkmadim sabaha kadar yime sancim vardi ama hep sanciliydim onemsemedim . Sabah esim ise gitti wc girdim geri yattim sancim falan kesilmisti yataga yattim birdrn suyum bosaldi 😅😅hast gittik tabi en kisa surede. Kendini ihmal etmis gibi hissetme hersey Allahtan rizkini rabbim verirdi eger yiyecek ekmegi olsaydi her turlu hayata tutunurdu soyle dusun yazarken dusunurken benim bile gozlerim doluyor rabbim hir daha yasatmasin cennette bir kusun var seni bekleyem sefaatci melegin var canim. Uzulme metanetli ol dik dur guclu ol. Her hamile tasli yollardan geciyor inanki yasamadigim kalmadi 2gebeliktede. Saglikla kavusmaknicin dua ettim dr ne dediyse yaptim . Sende hayirli vakitte yavruna kavusursun insllah . Hangi ildesin univ hastanesine gitmeni tavsiye ederim.

Back