Merhaba, 32+5 günlük gebeyim. Nişanım geldi hastanede 1 cm açıklığım vardı. Hastande yattım bugün taburcu oldum. Pre-par ilaç başlandı. Yarın tekrar kontrole gideceğim ilaç doz ayarlaması için. Kasılmalar varsa ilaç dozunu artırcakmış doktor. Öğrenmek istediğim şey erken doğum riski olan hastalara ne tür tedaviler uygulandığı.
Mesela ciğer gelişimi için iğneden bahsedilmiş bir yerde. Bunun dışında neler yapılmalı?
Geçmiş olsun, benim de erken doğum riskim var ve 4 saatte 1 yarım tablet pre-par kullanıyorum. 36 dolana kadar devam dedi dr um. Ben raporllu yatıyorum aylardır, wc banyo yemek dışında kalktığım söylenemez, bir de bu ilaç, farklı birşey yapmıyorlar, dilerim sağlıkla kavuşuruz bebişlere....
Merhaba, 32+5 günlük gebeyim. Nişanım geldi hastanede 1 cm açıklığım vardı. Hastande yattım bugün taburcu oldum. Pre-par ilaç başlandı. Yarın tekrar kontrole gideceğim ilaç doz ayarlaması için. Kasılmalar varsa ilaç dozunu artırcakmış doktor. Öğrenmek istediğim şey erken doğum riski olan hastalara ne tür tedaviler uygulandığı.
Mesela ciğer gelişimi için iğneden bahsedilmiş bir yerde. Bunun dışında neler yapılmalı?
merhaba çok geçmiş olsun benımde erken doğum riskim var doktor bende nidilat verdi magnezyum içiyorum 26.haftada belli oldu şu 35 i bi atlatdık mı?allahın izniyle korkucak bişey yok .ben şuan evde temizlik bile yapıorum nidilat içmiyom artık sadece kendimi iyi hissetmediğimde yatıyorum.doktorum yorulma tetiklersin dedi.
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Bende pre-par kullanıyorum. 1,5 yaşında bir oğluşum var. Şu an işteyim. Evde de olsam iştede olsam yatma şansım yok. Elimden geldiğinde yormamaya çalışıyorum kendimi.
Doktorumla görüştüm hastanede yatarken celestone iğne vurulmuş bana. Erken doğum olursada kortizon iğnesi vuracakmış..