Erken Doğum Önlenebilicek !!!

A

AdaEge

Ziyaretçi
Erken doğum risklerinden korunmak için de yepyeni bir araştırmadan söz eden Dr. Grable “korunma için yeni bir tedavi tercihi olarak progestoron kullanılıyor. Halen araştırma aşamasında olan bu tedavi özellikle geçmişinde erken doğum hikayesi olan kadınlarda uygulanıyor ve rahim kaslarının uyarılma eşiğini yükselterek kasılmaları önlüyor. Progesteron uygulananlarda erken doğum riski azalıyor.” dedi.
Araştırmacılar, gebelik süresince östradiol ve östriol adlı östrojenlerin dengede olduğunu, bu dengenin bozulması durumunda doğum sancılarının başladığını belirledi
Bilim adamları, gebelik esnasında östradiol ve östriol hormonlarının takip edilmesi ile hem doğum sancılarının ne zaman başlayacağını belirleyebileceklerini, hem de hormon düzeyine yapılacak müdahalelerle sancıların erken veya geç başlamasını sağlayabileceklerini ve böylece gelecekte erken doğumları dahi önleyebileceklerini söylediler.

Araştırma beşyüz anne dayı üzerinde yapıldı. Doğum yaklaştığında östradiol ve östriol hormonlarının dengede olduğunu belirleyen bilim adamları, östradiol hormonu hızlı arttıktan sonra doğum sancılarının başladığını gözlemlediler.

alıntı...

Bu gebeliğimde 20 hafta crinone jel kullandım ama yatmamında etkisi olduğunu düşünüyorum çünkü 17 haftada açıklık vardı...
Rabbim erken doğum tehlikesi olan tüm arkaşlarıma sağlıkla bebklerini kucağına almayı nasip etsin

Bu gebeliğimde 20 hafta crinone jel kullandım ama yatmamında etkisi olduğunu düşünüyorum çünkü 17 haftada açıklık vardı...
Rabbim erken doğum tehlikesi olan tüm arkaşlarıma sağlıkla bebklerini kucağına almayı nasip etsin

Aminnn inşallah canım..Doktorların bazılarını genelde ilk3 ay kullanın sonra bırakın diyorlar nedense...benneyaptımki Keşke ben de progesteronu bırakmasaydım...Ama bu kez taaa doğuma dek devam edeceğim...

bana da 36. haftaya kadar dr. um progestan kullandırdı.ben korkuyordum bebeğime zarar verir diye iyi ki kullandırmış

Bende hala kullanıyorum pruluton iğne haftada 1 korkularım geldiği zamanlarda keşke diyorum hafta 2 kere vurulsam pruluton da progestoron hormonu sanırım değilmi.

kızlar erken doğum malesefki sancıyla olmuyo sadece ben preklampsi yüzünden erken doğurdum keşke bütün erken doğumlar durdurulabilse

Bende hala kullanıyorum pruluton iğne haftada 1 korkularım geldiği zamanlarda keşke diyorum hafta 2 kere vurulsam pruluton da progestoron hormonu sanırım değilmi.

evet canım o daha etkili benimde hamileliğin başında kanamam olunca vurdurmuştu 1 tane doktorum canım ayrıca crino jel kullanmıştım

evet canım o daha etkili benimde hamileliğin başında kanamam olunca vurdurmuştu 1 tane doktorum canım ayrıca crino jel kullanmıştım

Canım İlk gebeliğim de 23 haftalık kaybım oldugu için doktorum onlem amaçlı verdi, sanırım doguma kadar da vurduracak inşallah rabbiminde izniyle faydası olur.

insallah durdurulur dediginiz gibi..gecen esim hastanede 6 aylik dogan bi bebegin annesini görmüs basinda aglayip duruyodu diye...allah kimseye göstermesin..6 ay bekle sabret sonra elinden ucsun cok üzücüüüü

ben kullanıyordum ama yineeeeeeeeeee

aynı sonucu yaşadım artık hiçbir şeye inanmıyorum

hamile kaldığımı öğrenmeden transferin 6. günü pregestona başladım

düşük yaptığım ana kadar kullandım

megnezyum yada kasılma önleyici birşey kullanmadım

ben de 16 haftaya kadra kullandım ama 31. haftada kesem delinince erken dogum yaptım allahtan haftam iyiydi Allah kimsenin bebegini almasın zamanında gelsin minkler

hamile kaldığımı öğrenmeden transferin 6. günü pregestona başladım

düşük yaptığım ana kadar kullandım

megnezyum yada kasılma önleyici birşey kullanmadım

Canım progesterona geç başlamışsın.Zaten yumurta toplama işleminden sonra hemen başlatıyorlar normalde..Magnezyuma ben şimdiden başladım.Günde sadece 1 kez diasporal alıyorum.Kabızlığımı önlüyor.Magnezyum da kasılmaları önlüyormuş..Progesteron da iğneleri daha etkili.

http://www.kadinlarkulubu.com/premature-bebekler-paylasimlariniz/289259-yararli-olurmu-bilemem.html

cnm birde manda yoğurdu güşüğü engelliyormuş

birde sübyan muskası yaptır

RABBıM inş bir şeyi vesile kılar

inanki bu zaferi kazanmanı çok istiyorum her açıdan elimden gelen ne olursa destek vermeye hazırım
Yaptırdım ümmü sübyan muskası tatlım.Bir de cevşen var boynumda..nerdeyse 3 aydır boynumda takıyorum..bir de her akşam günde 1 kez AdaEge nin günlüğü topiğimdeki duaları okuyorum.

Ben senin için de çok umutluyum..Ancak şöyle bir şey var..Listeria baktersi de erken doğuma ve düşüğe neden olabiliyormuş..Bende böyle bir bakteri olduğu ortaya çıktı..Bu yüzden sık sık idrar tahlili yaptırmayı düşünüyorum.Listeria tahlilini büyük merkezler ve üniveriste hastaneleri yapıyormuş..Senin de bunu araştırmanı öneririm tatlım..

Senden gelecek güzel haberler beni çok mutlu edecek...opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Son düzenleyen: Moderatör:
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

çok saol cnm sende benim dualarımdasın:Saruboceq::Saruboceq:

X