Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çocuk HastalıklarıErken doğum nedeniyle küvezde olan bebeğim küvezde...dualariniza ihtiyacim var.....
hayırlı olsun yağmurcum. arkadaşların dediği gibi sarılık yeni doğanların yarısında oluyor.İnşallah bebişin en kısa zamanda kendini toparlar ve koyun koyuna mis gibi uyursunuz.stres yapma canım herşey güzel olacak.biran önce toparlan bebişe hazırlık yap....Şeniz
Destekleriniz,dualarınız ve yazdıklarınız için ne kadar teşekkür etsem azdır arkadaşlar.....
Kafam öyle dalgınki inanın buraya bile girip iki satır yazamıyorum....
Bugün biraz daha iyiydim aslında çok şükür bebişim makinadan çıkmış kendi kendine nefes alabiliyomuş artık ama sarılığı geçmediği için pazartesine kadar bekliycez dedi doktor....
Birazdan tekrar gittik hastaneye 2 ile 3 arası ziyaret saati olduğu için ancak o zaman 5 dk lığına görmemize izin veriyolar....
Bu arada yazmayı unutmuşum 2750 gr doğdu bebişim haftasına göre gelişimi bir hafta önde diyodu doktorum bu gidişle 4 kg ı geçer tosun bi bebeğin olacak annesi diyodu ama olmadı erkenden geldi bebeğim.....
Ciğer gelişimini 37. haftadan sonra tamamlıyomuş bebekler ama doktorum 34. haftadan sonra korkma inşallah bişey olmaz diyodu ama bebek erkek olduğu için zorlanmış kız olsaymış problem olmazmış....Doğuma girmeden ciğer iğnesi yaptırmıştı dr ama faydası olmadı anlaşılan.....Neyse çok şükürki atlattı solunum problemi kalmadı artık....
Bu arada sütünü sağıp dolaba koy biz istiycez dediler ama pompayla pek sütüm çıkmıyo ne yapıcam bilmiyorum......Az öncede hastaneden aradılar gelince getir diye onada çok sevindim kucağıma alamasamda sütümle beslenmesini bilmem bile bana yetti inanılmaz derecede heyecanlandım duygulandım ...Allahım inşallah pazartesi günü kendi kucağımda emzirebilirm.....Üzüntüdenmi uykusuzluktanmı bilmiyorum sütüm gelmiyo daha doğrusu pompayı elime alınca moralim bozuluyo o orda ben burda allahım yardım et nolur hem bebişime hem bana.....
Geceleri uyanıp yatağını seviyorum yastığını seviyorum hayal gibi geliyo bana eve hiç gelmiyecekmiş gibi elim ayağım boşalıyo ne düşüneyim ne yepayım bilemiyorum.....
Lohusayım diye kur'an da okuyamıyorum anneme okutuyorum bol bol inşallah rabbim bebeğimi ve tüm bebekleri korusun onların yardımcısı olsun.....
Birazdan çıkcam hastane için hepinize tekrar tkrar teşekkür ediyorum bebeğimi unutmayın nolur dularınıza ve size ihtiyacım var....sevgiler........
Sendemi erken doğum yaptın canım ya, Allah yardımcın olsun seninde bebeğininde, sağlıkla kucağına alırsın inşallah, çokta küçük değilmiş neyseki Allahın izniyle iyileşir merak etme
Yağmur canım şükürki çıkmış bak solunumu iyiymiş merak etme sarılığıda geçer bikaç güne kadar kavuşursun bebişine,gerçektende erkek bebeklerde solunum güçlükleri olabiliyormuş Allah ım evlatlarımızın acılarını göstermesin bizlere ve umuyorum bizlerde bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alabilelim,bebeğine kavuştuğunda mutlaka haberdar et tekrar geçmiş olsun
Oh çok şükür yağmur kısa zamanda toplar kendini korkma oldu mu sarılık her bebekte oluyor, tedbiren tutuyorlardır bebeğini.Orada ona çok güzel bakıyorlardır...Önemli olan nefes alması...
bebeğin hayata sıkı sıkı tutunmuş annesi çok şükür Allaha..sarılığı da atlattı mı evinize dönersiniz Allahın izniyle..çok çok sevindim senin adına canım..Rabbim bebeğinle ilgili başka sıkıntı dert vermesin.. mutlu sağlıklı uzun ömürler yaşayın inşAllah..
canım benimm çok geçmiş olsun bak atlattın allahın izniyle makinadan çıkmış nefes alabiliyo ya en mühimi aştın..sarılık inan bişi deil çoğu bebek geçiriyor..sen bu iki gün moral topla annesi güzelce dinlen doğum sonrası yorgunluğunu atmaya bak..hayırlısıyla pazartesi günü bomba gibi ol annesi ki yavrunla artık bolca uykusuz geceler seni bekliyor..ay o yastıgı yatagı boş komasın mevlam..ben odasının önünden geçtikçe fena oluyum..rabbim yardımcımız olsun..bizseni atlattık sayıyoruz şükürki..gelde kutlayalım artık pazartesinden sonra .....
geçmiş olsun yağmurcuğum allah bebişine iyilik sanada sabır versin güçlü ol canım onun sana ihtiyacı var dualarım seninle en kısa amanda çıkar inşallah
OHHHHHHHHHHHHHHH Allaha çok şükür bak bebişin yoğun bakımdan çıkmış canım yaa öyle sevindimki SARILIKTA GEÇİCEK PAZARTESİ EVDEN KUZUN KUCAĞINDA YAZICAKSIN BİZE
canım çok çok gecmıs olsun bızım bebısde eylulde ghelecektı ama duramadı yerınde oda agustosda dogdu bızımkındede aynı sorunlar oldu hatta doktorlar %50 yasama var demıslerdı benneyaptımki ama sora bebek kendını yavas yavas toplamaya basladı ve suan bızımle kaydirigubbakcemile5 masallah tosuncukmu tosuncuk Şeniz
canım hiç üzülme kendii ferah tutmaya çalış bebeğini düşün ona vereceğin sütü düşün, sütünün kesilmemesi lazım, emin ol şu anda bebeğine senden daha ii bakıyorlar hiç endişelenme benim bebeğim de 38. haftada doğdu solunum sıkıntısı nedeniyle 6 gün küvezde kaldı 3 gün kendisi yalnız yattı bu süre içersinde burundan besleniyorlar daha sonra beni çağırdılar solunumu düzeldiği için beslenmesi gerekiyordu ama bebeğimin değil emmeye ağzını açmaya gücü yok gibiydi ancak 5. günde emebildi şu anda evimizdeyiz çok da güzel emiyor sen kendini ferah tut hepsi geçecek dualarım seninle ve minik bebeğinle iyi haberlerinizi bekliyoruz....
Selam arkadaşlar ....Az önce hastaneden geldim sevincimden inanın yerimde duramıyorum hemen sizlere yazmak istedim......
Anlatmadan önce desteğiniz için tekrar tekrar teşekkür ediyorum öyle güzel şeyler yazmışsınızki iyiki varsınız ya ....Rabbim hepimizin bebeklerini korusun hepimize sağlık sıhhat versin kimsenin gözünü yaşlı bırakmasın inşallah......
Dün hastaneye gittiğimde bebişimin heryeri alerji gibi olmuştu gözleri hala bantlıydı küvezin içine azda olsa oksijen vermeye devam ediyolardı çok moralim bozuldu öyle görünce eve kendimi zor attım geceden beri gözüme uyku girmedi ağladım durdum.....
Neyseki sütüm biraz arttı bu arada moralim bozuktu ama yememe daha doğrusu içtiklerime çok dikkat ettim gece kalktım sağdım sabah sağdım gitmeden sağdım bir biberon oldu çok şükür.....
Bugün hastaneye gittiğimde Allahıma çok şükür bebeğimi gayet iyi gördüm....Küvezin içindeki oksijeni tamamen kapatmışlar , sarılık için verdikleri ışınıda kesmişler vucudundaki alerjilerde geçmiş( ışınlardan oluyomuş o) süt yetiştiremiyoruz beslenmesi gayet iyi dedi hemşireler.....Öyle mutlu oldumki bu seferde mutluluğumdan ağlamaya başaldım......Çok yaramaz dedi hemşire sabaha kadar hareket etti mızıklanıp durdu dedi hemşire başından hiç ayrılamadım....Ona bile sevindim olsun dedim yaramaz olsun ben razıyım tek sağlıklı olsunda.....Yalancı meme verdik ama almıyo süt istiyo dediler sütüme baktı bu şişe yetmez bu gece mama alın dediler....Mama alıp bıraktık sütümün bittiği yerde vericekler artık... Uça uça geldik eve dua edip duruyorum yarın kelebeğimi kucağıma alabileyim diye....Kutlama yapalım demişsiniz inşallah can arkadaşlarım benim hemen sizlerle paylaşıcam zaten...
Öyle hazırlıksız yakalandıkki odası bile gelmedi daha bu ay sonuna gelecek şimdilik bi park yatak aldık gecelri onda yatırıcam gündüzleri odasında inşallah....Rabbim inşallah gözümde bırakmaz.....
4 yılın sonunda ne tedavilerle elde ettim ben onu bilen arkadaşlar biliyo hamileliğimde çok zor oldu dolayısyla....Bebişime can veren rabbim inşallah direnme gücüde verirde sağlıkla kucağıma alırım artık......
Hepinize tekrar tekrar teşekkür edip sevgilerimi gönderiyorum....Sağlıcakla kalın.....