erken doğum korkusu..

aman çıkmasın zaten sancı mancı daha çok erken bizim için :) benim sancılarım 60'a vuruyordu acile gittiğim gece. ondan sonra doğuruyorsun sen ya dediler, ben de yok canım dedim :) iyi ki zamanında gitmişim, neyse ki durdurabildik.

sen de çok yorma kendini, evde olduğun sürelerde yatay yatmaya çalış ki bebek rahme baskı yapıp serviksi daha da kısaltmasın.
Canim bugun baska bir hastaneye gittim buranin kocaman bir digum has. Var. Serviks 3 cm ve normal dedi. 2.5 altina duserse sorun oluyor, o zaman mudahale ediyoruz dedi. Haftaya birdaha cagirdi bakalim kisalma devam eduyorsa yatiririz dedi. Umarim atlatiriz bu gunleri..
bir de senin yaramazin kilosu ne kadar oldu ?

benimde 2 gündür kasık ağrım var :( bunun erken doğum belirtisi olduğunu bilmiyordum , üşüttüm herhalde diyordum .

3 gündür karnımın bir bölümünde (ancak her defasında değişik) çok fazla kasılma şeklinde bir gerilme oluyor. Bebek bir tarafa toplanıyor biraz duruyor sonra dağılıyor o sertlik. O nedenle bugün doktorumu aradım sıkıntılı durum olabilir mi diye? Doktor: " Bunlar normal bebek gerilmesi, bununla birlikte ıkınma hissin veya büyük tuvaletini yapacakmışsın gibi bir hissin olursa, kasık veya bel ağrın da buna eşlik ederse ozaman sıkıntı olabilir ama artık kasılmaların da olması normal, bunlar erken doğum belirtisi / açılma değildir" dedi. Rahatladım.
Birde akadaşımın birisi erken doğum yapmıştı belirtilerin en büyüğünü tarif ederken, karnını birisi bir yere sıkştırıp topluyo nefes alamıyosun sonrasında geri normale dönüyor rahatlıyosun bu durum 30 dk.lardan 10-5 dk. lara düşüyor demişti. İşte o erken doğum belirtilerindenmiş kızlar. bu belirtiler yok ise kafanıza takmayın bence.

3 gündür karnımın bir bölümünde (ancak her defasında değişik) çok fazla kasılma şeklinde bir gerilme oluyor. Bebek bir tarafa toplanıyor biraz duruyor sonra dağılıyor o sertlik. O nedenle bugün doktorumu aradım sıkıntılı durum olabilir mi diye? Doktor: " Bunlar normal bebek gerilmesi, bununla birlikte ıkınma hissin veya büyük tuvaletini yapacakmışsın gibi bir hissin olursa, kasık veya bel ağrın da buna eşlik ederse ozaman sıkıntı olabilir ama artık kasılmaların da olması normal, bunlar erken doğum belirtisi / açılma değildir" dedi. Rahatladım.
Birde akadaşımın birisi erken doğum yapmıştı belirtilerin en büyüğünü tarif ederken, karnını birisi bir yere sıkştırıp topluyo nefes alamıyosun sonrasında geri normale dönüyor rahatlıyosun bu durum 30 dk.lardan 10-5 dk. lara düşüyor demişti. İşte o erken doğum belirtilerindenmiş kızlar. bu belirtiler yok ise kafanıza takmayın bence.
Canim 30 haftadan sonra normal bu gerilmeler toplanmalar. Ama ben 16. Haftadan beri yasiyorum ve 16 haftalik minicik bebek o gerilmeyi yapamaz demisti doktorum.
bu arada benim 1 haftada kisalma oldu o haftada bel ve kasikagrisindan agliyordum resmen. Bir de ishal olmustum. Her agrida gaz cijariyordum afedersin, sonra tuvalete kosuyordum. Buyuk tuvaletim sikistiriyo gibiydi, ama minicik cikiyordu ve bitiyordu.Ishale baglamistim tabi ama degilmis demekki..

Back