Erkekte cinsel isteksizlik konusunda psikolog önerisi lütfen

Hellohappiness

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
1.618
2.779
133
39
merhaba. Cinsellik bölümünde konu acamiyorum bu nedenle burada acmak zorunda kaldim. Benim cinsellik disinda her anlamda iyi bir evliligim var. Esimle 3 yil sevgiliydik ve ilk bulusmamizda sevismistik sadece birlesme olmuyordu. Sonrasinda da gayet tutkulu bir iliskimiz vardi. Ancak evlendik ve vajinismus oldugum gercegiyle yüz yüze geldim. Tabi baslarda kendime konduramadim, sorunu anlamadim, çözüm ne bilemedim falan derken 4 yil gecti. 4 yil sonunda nihayet ben vajinismusu yendim ve bu kez esimde cinsel isteksizlik bas gösterdi. Ürologa gitti ve hicbir sorun yok. Bu konuyu cok arastirdim ve benim vajinismus sürecim buna neden olmus olabilir. En büyük olasilik bu. Simdi psikolog tavsiyesi almak istiyorum. Biliyorum ki cok yaygin sorunlar ve bu süreclerden gecen pek cok aile var. Psikolog tavsiyesi verebileceklerden ve önerisi olanlardan yardim bekliyorum. Konumdan cimbizla laf secip kisisel tatmin yapacaklar, “esin seni aldatiyordur” diye müneccimlik yapacaklar da rica ederim bu konudan uzak dursun.

Bebeğiniz hayırlı olsun..
Nasıl isteksizlik mesela bunu nasıl belli ediyor biraz açarmısınız?

Bebeğiniz hayırlı olsun..
Nasıl isteksizlik mesela bunu nasıl belli ediyor biraz açarmısınız?
Cok tesekkür ederim. Yani uzun süre olmasa onun icin sorun yok. Bu konuda cok arastirma yaptim, psikologlarin yazilarlarini okudum ve esime okuttum. Bir ara düzelir gibi oldu. Ama bir süre olmayinca (kücük bebegimiz var uyumayabiliyor ya da tam bir seyler olacakken uyaniyor falan, bir de yogun calisiyoruz yoruluyoruz gibi sebeplerle) yeniden esim eskiye dönüyor ve 1 ay olmasa farkinda bile degil.

Hikayelerimiz çok aynı. Sevgililik dönemi vs herşey yolun evlendik bir baktım hoop vajinismus. Benim eşimde aynı 1 ay olmak üzere şuan ama sesi çıkmıyor.. Bizimde çocuk küçük vs diye düşndüm ben.. Birde şu var bende de istek yok artık olanda da olsada bitse diyorum.. Başka şeyler düşünüyorum.. Onun farklı istekleri oluyor ben yapamam afedersiniz dinimize göre caiz değilse yapmam yani... Hoş aramızda bir sevgi bağıda yok.. Yani kısaca benim için bazen kadınlığımı unutmam haricinde çokda problem değil :)
Eşiniz bunu dile getiriyormu peki? Siz yanaşsanız ne tepki veriyor ?

Siz kac yildir evlisiniz? Bizim su anda sevgiyle ilgili bir sorunumuz yok. O kadar da güzel bir iletisimimiz ve iliskimiz var ki disaridan gören tavsan gibiyiz sanir. Ama okudugum yazilarda bu tip sorunlarin eslerin iliskilerine de yansidigi ve birbirlerinden zamanla uzaklastirdigi yaziyordu. Bunun olmasindan cok korkuyorum.
Sorulariniza cevap vereyim: Esim icin sorun yok ve ben dile getirmesem bu konu asla acilmiyor. sanki her sey güllük gülistanlik. Ben yaklassam reddetmiyor genelde ama bekledigim istedigim tutku olmuyor.

Siz yıne bu tür konuları konusuyormussunuz. Hamıle kaldım sonrasında dogum yaptım bebegım bes aylık oldu esımle hıc bır yakınlasma olmadı ustelık hamıle ıken yatagı ayırmadıgımız halde bebege zarar verırım dıye yaklasmadı. Dogum yaptım halıyke bendede ısteksızlık oldu ben zaten esımle bu tur konuları konusan bırı degılım. Neyse esımde bı takım sorunlar cıktı tansiyon gıbı doktorda genel tahlıl yapmıs ısteksızlık cıkmıs ılac falanda kullanmadı bununla ılgılı. Suan yataklarımız ayrı ondanda bı teklıf yok bendende ama arada yanına yatıncada kendını gerı cekıyo duvara dogru hala sanırım ısteksızlık devam mı edıyo anlamadımda bu tur konularıda konusmadıgımız ıcım arkadas gıbı takılıyoruz evde

4 sene siz kendi adiniza psikolojik destek aldiniz mi? Esim benimle 4 sene cinsellik yasamasa bende onu artik cinsel olarak arzulamamak disinda, kardes gibi gormeye baslardim sanirim. Ona seksi bir kadin oldugunuzu hatirlatacak, veya onu bastan cikartacak seyler yapin derim

Size nasihat vermem ne kadar dogru bilmiyorum ama bence konusun. Sorunlarin üstünü örtmek onlari yok etmiyor. Her seyin bir caresi var ve ben de burada care aliyorum. Bence sizinki biraz daha kolay cünkü organik nedenlerden kaynaklaniyormus. Ama konusmali ve birlikte cözmelisiniz.

Evet aldim ve cözdüm. 4 senede cinsellik sifir degildi yine sevgililik dönemindeki gibi devam etti. Su andan daha bile iyiydi diyebilirim. Ama yine de benim sorunumun bu soruna neden olmus olabilecegini biliyorum. Cinsel terapiste ihtiyacimiz var.

Ya aslında esım yataga gelse suan bebegı ayrı yatıramıyorum (kıyamıyorum) sorun kalmaz dıye dusunuyorum ama esımde cok horluyo yanındada yatılmıyorkı doktora gıt dıyorum yok burun bantı aldım kullanmadı. Haliyle cocuklrla yatmakta ısıme gelıyor :)

Bebeginiz kac aylik? 6 ayi gectiyse ayirmaniz onun icin de sizin icin de daha iyi olur. Evlilikte yatak ayirmak üstelik de böyle bir sorun varken her seyi cikmaza sokabilir. Madem cözebileceginizi düsünüyorsunuz lütfen adim atin.

ve siz bunu sorun etmiyor musunuz ?

Cem Keçe'ye gidin...

Eşin sana hemen olmuyor diye doktors git dedi mi ki sorunun çözülünce ona yöneldin aynı sabrı hoş görüyü sende göstermelisin vaji sıkıntısı yaşayan çiftlerin hepsinde arkasından bu sıkıntı nüksediyor zaten oda eşin senden ayrı kaldığı dönemde kendini tatmin ettiği için aktif hayata geçmek biraz zaman alıyor birde bebek var diyosun bence biraz zaman ver çocuğun odasını ayır bir bebefon al sağlıklı ilişkilerde bile bebek küçükken o hayat sekteye uğruyor düzelirsiniz merak etme sadece biraz sabırlı ve ilgili ol canım bunlara rağmen düzelmezse terapiste gitmekte fayda var

Esim beni hic zorlamadi, kötü davranmadi, benden uzaklasmadi. Yillarca sürmesine ragmen.. Ben de onu bu konuda üzmek istemiyorum ama düzelir diye beklemek vajinismusta ise yaramadi ve yillarim buna üzülmekle gecti. Ayni sey bu sorunda da yasamamizdan endise ediyorum ve evliligimiz ev arkadasligina dönüsmeden bir seyler yapmak istiyorum.

Seninki korkuydu onunki alışkanlık bu yüzden ikisi farklı şeyler biraz zaman ver bebeğin gece uykusunu düzenle odasını ayır birbirinize baş başa bi kahve içimlikte olsa zaman yaratın inanın düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…