Erkeklerle ilgili çıkarımlar vol 1

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.817
248
Bunlar benim bizzat yaşayarak veya yakın çevremden gördüklerimden yola çıkarak 20 küsür senedeyaptığım erkeklerle ilgili çıkarımların bir listesi. En az on kere görülmüş ve yaşanmış maddeler hepsi; daha az gördüklerimi zaten yazmadım.

Not. Elbette ki tüm erkekler böyle değildir. O yuzden benim babam benim dayım şöyle gibi paylaşımlarınızı sıcak kanlılıkla karşılamakla beraber, zaten hepsi böyledir demediğimin altını çiziyorum. Kendi çıkarımlarımdır.
Çıkarım ve ön yargı birbirine karıştırılmamalıdır. :)

1- Ergenken sürekli mesajlaşan, her derdini sms le anlatan bizler, büyüdükçe sms yerine artık herkesi telefonla arayıp mesajları tek tüke indirdik. Eğer 'toplantıdayım sonra ara' gibi mesajlar haricinde, size herhangi birşey söylemek için aramak yerine mesaj atan bir babanız varsa, annenizi aldatıyor, aldatmıştı veya aldatacak. Buna 'kızım nasılsın' veya 'gelirken ekmek alır mısın' da dahil. Ötesine berisine mutlaka bir göz atın. Ciddiyim.

2- Çok iyi gidiyor dediğiniz ilişkilerde, hiç kavga çıkmıyorsa, aşırı huzurluysanız ve henüz 1,5 yılı tamamlamadıysanız erkeğinizden bir falso mutlaka bekleyin.

3- sevgili, eş, erkek arkadaş vs.
(Anne birebir bizzat suçlu değildiyse) Zor bir çocukluk dönemi geçiren -maddi veya manevi- erkekler, hayattaysa annelerine bıkkınlık verecek kadar aşırı bağımlı oluyorlar.

4- Liseden, memleketinden çocukluk arkadaşlarıyla hala aşırı derecede samimi olup görüşen eden erkekler, şu anda yaşadıkları hayattan memnun değiller veya bu hayata zorla çekildiklerini düşünüyorlar.

5- Çoğu insanın normal karşıladığı mecralarda anormal kıskançlık gösteren erkekler, (telefonuna watsapp yukleme, facebook unu kapat vs) muhtemelen sizin bilmek istemeyeceğiniz iğrençlikte veya çirkinlikte birtakım olaylara (o zamanlar onaylayarak) ya birinci dereceden şahitlik ya da direkt başkahramanlık yapmışlardır.

6- eğer bir erkek amelelik, kalfalık, ustalık gibi aşırı fizik gücü gerektiren bi mesleği olmadığı halde her fırsatta uyuyor, uyku için sizi tersliyor ve kavga çıkarıyor, veya örneğin ettiğiniz bi kavgadan sonra sizin moraliniz bozukken uyuyabiliyorsa şu anki hayatından pişman ve sizden memnun değildir.

7- (25-45 yaş arası için geçerli)
eşini aldatan erkekler, kız çocuklarına durduk yere mantıksız baskı ve yasak uyguluyorlar. Kızınıza karşı ekstra yasaklar peydahlandıysa eşinizin öte berisini biraz kurcalayın.

8-(yalnızca uzun ilişkilerde veya evlilikte) hiçbir erkek aslında tamamen şeffaflığı sevmez. Banka hesapları, telefonu, facebook hesapları, şirket işleri şifreler vs sürekli gözünüzün önündeyse ve aşırı derecede şeffafsa, bi yerlerde şeffaf olmayan bi karamanın koyunu çıktığını gördüm hep.

9- sevgiliniz / eşiniz size durduk yere fiziğinizle ilgili şaka yollu bile olsa, laf sokmaya başladıysa, bu ara çok kilo aldın vs gibi, bu ara kendisi aşırı derecede ..... izlediğindendir.

10- bekarken maddi sıkıntı çekmemiş bir evin evin bir oğlu olan erkeklere dikkat.
Eğer evlenirken kredi çekilecekse ev alınacaksa vs, birkaç yıl borç ödenecekse, bu bütçenize az da olsa yük bindirecekse, evlendikten sonra en çok bu erkek tipi sizden kolayca soğuyuverir, uzaklaşıverir ve aldatmaya meyilli olur.
Bütün kısıtlamaların kaynağı olarak evlilik denen illeti ve merkezinde de suçlu sizi görür.
Hayatının bi döneminde de olsa yokluk görmüş adam bulmak daha iyidir bu açıdan.

11- Aşırı derecede kıskanç olan ve sürekli yasaklar koyan bi sevgiliniz varsa muhtemelen arada bir onun gözü dışardadır.
Aynı şekilde hiç yasak koymayıp hiiçç kıskanmayan erkeğin de gözü dışardadır.

12- bekarlığı boyunca baba hiyerarşisi altında büyüyen erkeklerden, evlendikten sonra boşuna tam anlamıyla 'evin reisi' veya 'süper baba' olmalarını beklemeyin. Zira onlar daha hala 'babasının oğludur'. Zira bu tiptekiler ancak babalarını kaybedince olgunlaşıp baba olurlar.

13- sevgiliniz aşırı temiz, pùr-ü pak, düzenli, derli toplu, çoraplarını ortada bırakmayan bi adamsa muhtemelen birden fazla görümceniz veya mutlaka her işinize karışacak bir kayın valideniz olacaktır.

14- sevgiliniz / eşiniz eğer aşırı duygusal, aşırı şairane, aşırı romantik bi erkekse, sevinmeyin. Bu tip erkeklerin kafasında bir 'mükemmel masalsı ilişki' şablonu oluyor ve sizi sürekli o şablona sokmaya çalışıyorlar. en ufak noktada bile o şablona uymuyorsanız sizden soğumaları çok kolay oluveriyor.
Örneğin, onca emeğe, sevgiye rağmen sadece müzik zevkiniz aynı değilse bunu kafaya takıp size belli etmeseler de uygun eş olup olmadığınızı sorgulayabiliyorlar.

15- dış görünüşünden memnun olmayan erkek, dış görünüşünden memnun olmayan kadından daha çekilmez oluyor. Kadınlar gibi bakım yapmayı uğraşmayı yediremediklerinden sıfır düzelme, sürekli bi kısır döngü y
Aşıyorlar. Bu tipler çok trip atıyor, alıngan oluyor.

16- fazla kızılmaması gereken bir olaya aşırı tepki gösteriyorlarsa, genelde yedikleri bir haltı vicdanen veya alenen örtbas etmeye çalışıyorlar. Örneğin, beş dakka geç kalmanıza kıyameti koparmak vs.

17- alışverişi seven erkek tipi, alışveriş seven kadından bile daha çirkeftir.

18- diğer erkek arkadaşlarıyla sık ve çok bel altı muhabbet yapan erkek genelde aldatmaya meyillidir.

19- yaşadığı her haltı annesine anlatabilen ve destek gören erkek tipinden uzak durmak gerek, zira eğer girerseniz o ailede asla haklı görülmezsiniz.

20- En ufak isteğinizde bile sizi sürekli ailesiyle kıyaslayan, 'tamam sana saat alırız ama anneme de alcaz' veya 'onu değiştiremeyiz napalım mesela annemlerde de yok sende de olmayıverir' gibi cümleler kuran erkek tipi henüz olgunlaşmamış ve öncelikleri konusunda kararsız ve dengesizdir. Bu tipten çocuk yapmayın. En azından öncelikleri oturup da 'her şeyi aynı derecede tutacağım' çabası bitene kadar.

Daha yazılacaklar var. Onlardan da vol 2 çıkar artık.

Son düzenleme:
Aman erkekler bu kadar mercek altında incelemeye değer varlıklar mı?
2*2=4 eder gibi kimyaları basit.
Bir de kadınları yazın ooooo sayfalar yetmez.

doğruluk paynız var mıdır bilemem
ama benim babam azıcık şaşkındır
ben odamda o salondayken bile mesaj atıp çay isteyebilir

Bunları nasıl gozlemlediniz ki? Sevgiliniz mi böyle oldu? Yani bu cikarimlari bizzat kötü sonuçlarıyla yaşadınız mi?

doğruluk paynız var mıdır bilemem
ama benim babam azıcık şaşkındır
ben odamda o salondayken bile mesaj atıp çay isteyebilir

Elbette ki istisnalar vardır dediğim gibi. Ama yazanlar o kadar çok yaşanmış olaylar ki, septik olmakta fayda var diyorum.

Bunları nasıl gozlemlediniz ki? Sevgiliniz mi böyle oldu? Yani bu cikarimlari bizzat kötü sonuçlarıyla yaşadınız mi?

Eheh, tabii ki hepsini tek bi kişi yaşamış olamaz, insan mı dayanır hepsine?
gözlemlemek için bizzat yaşamak şart değildir, yıllardır yakın çevreden toplanmış şeyler.

Hay ağzına sağlık

Kadına bir cümle söyle ardından sana 10 cümle söylesin. Aslında karşısındakinin hiç ama hiç aklından geçmiyordur böyle şeyler. Bizim geçmiş zamanda aynı ofiste 2 bayan 1 erkek çalışıyorduk. Erkekle diğer bayan aynı işi yapıyor. Erkeğe hayat süt liman, kadın her şeyden bir şey çıkarıyor. Ama öyle böyle değil ben hem cinsiyim bir kere tartıştılar da neler söyledi “yok artık” dedim.
Halbuki eminim çocuk bunların hiç birini düşünmemiştir.
Kadın kurgular kafasında bu da çok tehlikeli.

Aynen sana katılıyorum benimde şuan iş yerinde iki kadın 1 erkeğiz ofis içerisinde adama her şey laylaylom ama o kadını görsen her şeyi büyütür her şeyi dallandırıp budaklandırır biz kadınlar hakikatten çok farklı varlıklarız

10. madde bendeki model.
Hiç sıkıntı çekmemiş; anne baba, 2 görümce de yağdırmış da yağdırmış, tek erkek. Sonuç; toplamda aylık gelirimiz 4100(eşimin ekstraları hariç), 1600 ev kredisi ödüyoruz evimizi aldık, motosiklet aldık hala bir miktar birikmişimiz var ama ona göre paramız pulumuz yok Çok sinir oluyorum böyle tavırlara girdikçe, paramız olsa belki çocuk istermiş, bakamazmışız (hoş ben istemiyorum çocuk ama buna bağlaması çok garip). Daha ne istiyor anlamadım, ev almasaydık o zaman yiyip içip gezseydik kendisi zorladı bari evimiz olsun diye

Son düzenleme:

Aslında her kadın biraz erkek, her erkek biraz kadın olmalı, işin sırrı zannımca.

Aman erkekler bu kadar mercek altında incelemeye değer varlıklar mı?
2*2=4 eder gibi kimyaları basit.
Bir de kadınları yazın ooooo sayfalar yetmez.

ahahah,çok doğru ya.
Dümdüzler,yalan söylemeyi bırak bir olayı çevirmeyi bile beceremezler.
Bazen diyorum benim şu kafamda yaptığım çıkarımları bilse gülmekten ölür heralde.

Erkekler şöyledir böyledir ya da kadınlar şöyledir böyledir demeyi doğru bulmuyorum
İnsanlar bu kadar basit değil
Yaşım 38 , ilişkiler ve evlilikler konusunda gördüğüm yıkımların %90 ı insanları böyle hafife almaktan kaynaklanıyor
Erkektir ; seksi sever, şuna dayanamaz, bu kesin sonuç verir denklemlerinin sonu hep hüsran
Etkileme, yola getirme, ikna taktikleri hepsi boş, yaşayarak öğrendim
Bir erkeği hayat arkadaşı olarak seçmişseniz eğer ; onu hafife almayın, tahmininizden çok daha zeki, çok daha hassas olabilir
Biraz septisizm iyidir ama hayatımızı adadığımız adamları bu kadar hafife almak bana doğru gelmiyor arkadaşlar

Kesinlikle! Kadın olsun erkek olsun insanları bir kalıba sokmaya çalışmamız bana da hiç doğru gelmiyor. Her insan bir değildir. Sonunda aynı şeyi yapsalar dahi iki kişinin niyetleri farklı olabilir. Bunu gözden kaçırmamak gerek.

Aslında herkes hayatında ters giden şeylerin neden öyle olduğunu bulmaya, anlamaya çalışıyor ve bu tanımlamayı yaparken de çoğu zaman yanılıyor, inanmak istediğine inanıyor. E tabi bizi bu düşüncelere iten, zorla kafamızın içine sokulan tabularımızı da unutmamak gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…