Kontakt Lens Erkeklerin renkli lens hakkında düşünceleri

ridibunda

make cake not war
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
159
2
Erkeklerin geneli renkli lensleri itici buluyor, yapay ve boş bakışlar oluşturdugunu düşünüyorlar seksi bulmuyor ve renkli lens takan kadınları kompleksli buluyorlar..

olumsuz yorumlara örnekler..

etrafa ölü balık gibi bakmak için birebir olan göz protezi. fena diil olanına bile rastlamadım.

lensin kaymasi durumunda bir goz bebeginin saga digerinin sola bakmasi turunden sacmaliklara yol acabilen, bu nedenle insani sasi gosteren lens turu.

göz renklerini deiştirmek için taktıkları fakat karşısındakilere güzel gözükememek le birlikte birde takma gözü varmış gibi göründüğü için hiç bir şekilede konulşurken gözlerine bakamadığım insanların kullandıkları nesne ( baya da pahalı yaa)

kahverengi ve şeffaf olanları renkliden saymazsak eğer, kendi göz rengini farklı göstermek için takılan renkli lensler kadar komik bir aksesuar düşünüyorum, ama bulamıyorum. bir insan bu kadar kompleksli olur mu, göz rengini değiştirecek kadar? yakışsa neyse de...
şeffaf lens takanı bile hemen anlarım, boş, anlamsız, bön bakışlarından, fakat, bu kahverengi gözün üstüne renkli lens takıp şekil yapmaya çalışanlara ekstradan bir de gülerim. hele bir de orda burda enteresan bir şekilde artis artis pozlar takınıyorsa bu lenslerleyken...

haa... bu arada... banane lan?
banane oluyor olması, gülmemi engelleyemez yine de...

takanın renkli gözlü değil de renkli lensli görünmesine yol açan göz içi yabancı cisim.

"su yeşili aldım bak ne kadar doğal di miiii?" diyen kurbağa gözlü tipler yaratan kontakt lens çeşidi. doğal durmaz arkadaşım. o kadar. ama "atraksiyon olsun, mor alayım, turuncu alayım, hatta yeşil alıp aynaya bakınca bir an şaşırayım" diyen insanlar için idealdir.

takanların ne kadar kötü bir görüntüye sahip olduklarını bilmediklerini düşündüğüm lensler. insanlar güzelleşicem diye kendini çirkinleştiriliyor . son derece yapay bakışlar kazanıyorlar. kahverengi gözlü olup güzel bakmasını bilen, gözlerinin içi gülen insanlar çok daha güzeldir.

takılmaması gerekendir.
valla bak.
balık gibi, ifadesiz, donuk gözler ortaya çıkarır. komik duruma düşersiniz.
iki saattir gülüyorum mesela ben.

esmer, kara kuru, kolları bile kıl içinde olan bir arkadaşımın * ben artık mavi gözlü olmak istiyorum diyerek aldığı ve senelerce çakma mavi gözlülüğüne ve çakma sarı kafasına bir tarafımızla güldüğümüz durumu yaratan lens.

güzelliğin göz renginde değil bakışta olduğunu bilmeyenlerin tercihi.
o yüzden farklı renkte lens takıp bön bakışlara sahip oluyorlar.

bu lenslerden takanları yan yana gözleri açık bir şekilde yatırmak ve siyah beyaz fotoğraflarını çekmek istiyorum. eminim ki elde ettiğim sonuçlar amatör fotoğrafçıların istiklal caddesi'ndeki balıkpazarı'nda bir heves çektikleri siyah beyaz balık tezgahı fotoğraflarından farklı olmayacaktır. olaya yepyeni bir yaklaşım getireceğim, hiç şüphem yok. valla bak.

insanın en canlı görünen bölgesini öldüren. makyajla, takıyla, modayla, otla, bokla zaten doğallık namına bir şeyi kalmayan insanın kalan son gerçekliğini de yok ederken, öleli birkaç gün olmuş ceset gözüne benzer hale getirmesi de işin bir ironisi sanırım.

içi boş dükkanın vitrinini kapatan gazete kağıtları.

çok heves etmişken son anda almaktan vazgeçtiğim lens türü.
koyu renk gözlerde ön profilden gideri olsa da yandan bakınca o koyu renk halkayı görünce bayağı ürküyorsunuz.
ben yanımda oturan kızdan bayağı ürkmüş, lens mi diye sormuştum. ve bozularak 'o kadar belli mi yeaa' demişti.
aman aman, uzak durmakta fayda var.

Renkli lensi itici bulan erkeklerin çoğu gözlüklü kızları çekici bulurlar...

Yorumlara örnekler..

ilginctir, cogu gozluk kizlara acaip bi sirinlik ve tatlilik katar.. tabi bazilari vardir ayi gibidir yada kavanoz gibidir, ama eger yuze duzgun uyan bisiler secilirse, gercekten acaip hos duruyor.. tabi bu sadece benim dusuncem olabilir, bazilari gozluklu kizlardan nefret eder, o ayri, onu bilemem.. ama coguna sirinlik kattigi benim icin dogru.. zira gozluksuz kizlari gordugumde onlari ilk gozluklu hayal ederim..

gozluklu kizlar arasında vucutları cok duzgun olanları vardır ki onlar cok makbuldur diger cogunluk ise sınıfın calıskan kızı edasina bulunur

bunlarin bazilarina gozluk ayri bir seksapellik katar.

winifred burkle formatında geldikleri zaman milyonların sevgilisi olabilen kızlar

seçme şansımın oluşacağı bir durumda; kesinlikle gözlüksüzlere tercih edeceğim kızlardır.

bazıları çok güzeldir,çekicidir.bazıları o kadar değildir

çok yanlış seçilmiş bir gözlük kullanmıyor ya da kendisi gerçekten standart dışında bir kaç kusuru aynı anda bünyesinde bulundurmuyorsa, gayet de seksi olan kızlardır. genellemeler yanlıştır biliyorum lakin bu genelleme gerçeği temsil yeterliliği bakımında iyi sayılabilecek bir durumda olduğundan bu giride yer bulmuştur kendisine.

Erkek değilim ama katılıyorum... Bende hiç beğenmiyorum

belki o yorumları yazan erkeklerin renkli lensi beğenmemesinin 3 farklı olasılığı olabilir

1- ya lensli gördükleri kızlar lensin rengi güzel de olsa takanın yüzüne yakışıyor da olsa dokusu yapay olan (dokusu damarlı falan vesaire olanlardan) alıp takmıştır

2- veya lensi takan kız kendine yakışmayan yanlış bir renk seçimi yapmıştır...saç rengini ten rengini giyim tarzını gözönünde bulundurmamıştır

3- veya kendisine yakışmayan renkte ısrar ediyordur (mesela illa mavi gözlü olma takıntısına kapılarak yakışmadığı halde maviye devam etmek gibi...hatta daha ileri gidip o lensi takabilmek için saç rengini de ona göre değiştirip boyatması yani saçını lensine uydurmaya çalışmak ve böylece yapaylık üstüne yapaylık eklemek gibi..)

erkekler bayanlar kadar detaylı düşünemedikleri için genelleme yapmaya çok daha yatkınlar..olasılıkları gözönünde bulundurmazlar...

doğru lensi bulmanın 3 şartı olduğunu düşünüyorum....doğru lens dokusu....doğru renk tonu (açıklık, koyuluk , doygunluk,olarak)...diğeri de doğru renk tonu ve doğru dokuyu birarada bulunduran lensin (tabi böyle bir lens kolayca bulabilirseniz) takan kişinin saç rengi ten rengi ve yüzhatlarıyla bütünleşebilmesi...

bu 3 şartı da sağlamak çok zor (hatta bazen imkansız) olabiliyor...

yakıştıktan sonra doğal olması da şart değil diye düşünüyorum çünkü en doğal olmayan en fantastik göz renklerini bile başarıyla taşıyabilen insanlar gördüm...çünkü renk yüzüne gitmişti ve lensin dokusu kaliteliydi....doğal renk olup diğer 2 şartı sağlayamadıktan sonra doğal rengin de bir anlamı yok bence....

Son düzenleme:
170 boyları, kıllı vücutları, teneke suratlarıya, o koca popolarını yayıp oturdukları yerden kadınlara kendilerince b.k atan heriflerin laflarını dikkate alıp paylaştığınız zamana değmez.
her yanları cehalet, her yanları kompleks olan bu erkekleri mi dinleyeceksiniz. güldürmeyin allah aşkına.

butun yazdıklarına katılıyorum
gecen alıswerste gordum
sacları sarı tenı ıgrenc kapkara bı kız mavı lens takmıs gozlerıme bı baktı bısmıllah dedım ögggggg bıde bı havalrda cok guzelım falan gbılerde mıllet bakıo ona ya mıllet cırkınlıgıne bakıodur
lens takanlara bn uzuluyorum yanı senn mavı gzlu olmadgn bellı be guzelım kımı kandrıosn

iyi dedin bak

eşim nefret edenler arasında birgün lens alacam dedim girdik gözlükcüye ay bebek mavisi taktım eşim hemen ıkar onları iğrenç dedi hiç sevmiyor takma şeyleri

Lens oldugu belli olmayan lens görmedim ben açıkcası ama dediğin gibi yakıştıktan sonra sorun yok bence ama ne kadar kaliteli olursa olsun lens oldugu anlaşılıyor...

Lens oldugu belli olmayan lens görmedim ben açıkcası ama dediğin gibi yakıştıktan sonra sorun yok bence ama ne kadar kaliteli olursa olsun lens oldugu anlaşılıyor...
valla esımın yorumu lens takanlar bakıslarına guvenmeyenler der haklıda ( bu arada esım 170 boyları, kıllı vücutları, teneke suratlarıya, o koca popolarını yayıp oturdukları yerden kadınlara kendilerince b.k atan heriflerin laflarını dikkate alıp paylaştığınız zamana değmez.
her yanları cehalet, her yanları kompleks olan bu erkeklerden degıl bır arkadasın dedıgı gbı... mimar snan mezunu uzun boylu oldukca hos bır erkek yıllarca fransada yasamıs elınden kıtap dusmeyen bırı roman degıl psıkolojı felsefe vs vs vs) yanı ay sennkıde cahıldr demesın kımse

bakıslar onmlı der hep mesela turkan soray kara gozlu ama hangı lenslı goz okadar manalı bakabılır hıc bırı

Son düzenleyen: Moderatör:

katılıyorum canım bende lens kullanıyorum arada sırada ama lensle manalı bakışlar olmuyor...

kemık gozlukler warya bn onları cok begenıorm guzel yuzde cok tatlı duruo bnce rayban ın sanırım reklamında gormustum

Doğru gözlük kullanıldgı zaman aşırı çekici bir aksesuar oluyor, ben gözlükleri yakıştırıyorum kendime ^^

Doğru gözlük kullanıldgı zaman aşırı çekici bir aksesuar oluyor, ben gözlükleri yakıştırıyorum kendime ^^
yuzun guzel demkkı bacım herkese yakısmıo

ben gunes gozlugu takınca hos oluyo ama normal akınca bana bole fılmlerde uh sekretelrler olurya ona benzetıolar bnde takmıorm ıutanıp

ben de görmedim..tabi ki hepsi anlaşılıyor...o yüzden doğal olsun insanlar kendi gözüm sansın tarzı beklentilerle lens alıp insan kendini kasmamalı...kendi gözünün yerine koymaya çalışmamalı...zaten ömrümüzün sonuna kadar lens takmamız mümkün değil...

mesela soloticanın ocre rengi çok popüler (renk doğal diye düşünüldüğü için) ama benim yüzüme hiçbirşey katmadığı hatta yüzümden birşeyler eksilttiği çaldığı için o rengi hiç sevmiyorum...(doğallığı batsın) ama menekşe rengi lensin rengi mor olmasına rağmen ve öyle göz rengi dünyada olmamasına rağmen (liz taylor hariç) tenimin renginin bütünlediği ve yakıştığı için bayılıyorum o renge....rainbowun dokusuyla beraber de renk kendini çok güzel ifade ediyor...

renkli lenste bana en çok itici gelen şey damarlı veya pikselli doku.... bir de aşırı opaklık....çok kalitesiz ve basit bir görünüm veriyor..ucuz duruyor...onun dışında herşeyi biyere kadar kabul edebilirim...doku kaliteli ve su gibi kesintisiz olmalı herşeyden önce....

Son düzenleme:

haklısın zaten o anlattığın tarzda insanlar bu gibi şeylerin karalanmasına kötülenmesine yol açıyor...ona bakarsak hollywood yıldızlarının içinde lens takmayanı yok diyebiliriz...kendi gözü renkli olanda bile yarı saydam dokulu renk yoğunlaştırıcı lens var...(renk değiştirme değil ton değiştirme amaçlı olanından) ama onların ki sakil durmuyor...hatta kimimiz onların lens taktığını anlamıyoruz bile....neden ? çünkü sanat dünyasında yeraldıkları için neyin neyle yakışacağını az çok bilen insanlar...veya image maker falan gibi renk bilgisinde görsel öğelerde uzman kişilerden öneriler alarak seçim yapıyorlar...
bence bu sorunun ana kaynağı bilinçsizlik...tamamen bilinçsizlik....evet belki bizler image maker kiralama imkanlarına sahip değiliz ama en azından netteki yerli yabancı sitelerden bu tür bilgileri elde etmek ve biraz da renk bilgisi araştırmak renkler hakkında bilgi sahibi olmak kendini tanımak ve neyin yakışabileceğini araştırıp öğrenmek (kastım lens renklerinden ziyade genel olarak renkler) çok da zor değil....

Son düzenleme:

ton degıstırme amaclı lensler de mı varmıs töbe bismillah daha neler duycaz du bakalım gecenlerde ben de bı arkımde gordum lens almıs grı mı buz mavısı mı ne damarlı damarlı renk guzel de damarlı onumca da kotu oluyo

kız merve bi her forumda çıkma nereyi açsam sen erkekleri bilmemde bence hiçgüzel olmuyo dediğin gibi damarlı damarlı duruyo çok donuk bi göz ifadesi oluyo bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…