Erkeklerin Gelin Gittiği Ülke

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
66
Erkeklerin Gelin Gittiği Ülke

Sumatra'da evlenen erkekler, kız evine gidiyor. Bu adada erkek, kadının soyadını alıyor ve karısı tarafından sokağa atılan erkekler için 'sığınma odaları' bulunuyor.İslâm coğrafyasındaki kadın gerçeğini 'Duvarların Arkasında' adlı belgeselle gözler önüne seren Ayşe Böhürler, Endonezya'nın Sumatra adasında bu kez kadınların değil, erkeklerin 'kadın egemen' düzende yaşadıkları mağduriyetlere tanık olduğunu söyledi.

Endonezya'nın, 250 milyon nüfusuyla dünyanın en büyük İslam ülkesi olduğunu hatırlatan Böhürler, “Burada erkek egemen kültür hissedilmiyor. Kadınlar her yerde ve her görevde, sıradan ve rahatlar” dedi. Endonezya'nın İslam'la en erken tanışan Batı Sumarta adasının çok farklı bir yapıda olduğunu belirten Böhürler, Minankabau kültürünün egemen olduğu bu bölgede kadının erkeğe hakim olduğunu kaydetti. Böhürler'in anlattığına göre, burada isim, soy, kadından geçiyor, bütün miras kadına kalıyor. Evliliği kadın tarafı teklif ediyor ve mehri kadın ödü-yor; erkek, kızın evine gidiyor. KAYNANALARINDAN YAKINIYORLAR Böhürler, dünyanın pekçok ülkesinde kadınların sürdürdüğü hayat tarzının, Batı Sumatra'da erkeklere nasıl yansıtıldığını şöyle anlattı: “Evden kovuldukları zaman hiçbir sosyal güvencesi olmayan erkekler için camilerde sığınma odaları bulunuyor. Sürekli kaynanalarından dert yanan erkekler, evin de hizmetçisi. Karısı tarafından boşanan erkek ortada kalıyor ve acınası bir hale düşüyor. Karısı ölen erkek ise çoğu zaman sokakta kalıyor.”

İslamla erken tanışmış fakat öğretilerini uygulamakta geç kalmışlar sanırım..
mensup oldukları dinin değil geçmiş kültürlerin bir uzantısı olmalı bu saçma sapan uygulama.

Erkeklerin Gelin Olduğu Ülke

Sumatra'da evlenen erkekler, kız evine gidiyor. Bu adada erkek, kadının soyadını alıyor ve karısı tarafından sokağa atılan erkekler için 'sığınma odaları' bulunuyor
İslâm coğrafyasındaki kadın gerçeğini 'Duvarların Arkasında' adlı belgeselle gözler önüne seren Ayşe Böhürler, Endonezya'nın Sumatra adasında bu kez kadınların değil, erkeklerin 'kadın egemen' düzende yaşadıkları mağduriyetlere tanık olduğunu söyledi.
Endonezya'nın, 250 milyon nüfusuyla dünyanın en büyük İslam ülkesi olduğunu hatırlatan Böhürler, “Burada erkek egemen kültür hissedilmiyor. Kadınlar her yerde ve her görevde, sıradan ve rahatlar” dedi.
Endonezya'nın İslam'la en erken tanışan Batı Sumarta adasının çok farklı bir yapıda olduğunu belirten Böhürler, Minankabau kültürünün egemen olduğu bu bölgede kadının erkeğe hakim olduğunu kaydetti. Böhürler'in anlattığına göre, burada isim, soy, kadından geçiyor, bütün miras kadına kalıyor. Evliliği kadın tarafı teklif ediyor ve mehri kadın ödü-yor; erkek, kızın evine gidiyor. KAYNANALARINDAN YAKINIYORLAR Böhürler, dünyanın pekçok ülkesinde kadınların sürdürdüğü hayat tarzının, Batı Sumatra'da erkeklere nasıl yansıtıldığını şöyle anlattı: “Evden kovuldukları zaman hiçbir sosyal güvencesi olmayan erkekler için camilerde sığınma odaları bulunuyor. Sürekli kaynanalarından dert yanan erkekler, evin de hizmetçisi. Karısı tarafından boşanan erkek ortada kalıyor ve acınası bir hale düşüyor. Karısı ölen erkek ise çoğu zaman sokakta kalıyor.

çok ilginç böyle yerlerde varmış demek ki

ben olmak istemezdim gerçi öyle bir ülkede doğmuş büyümüş olsaydık anormal gelmezdi ona göre yaşardık
türk örf adetlerine göre yetiştiğimiz için bize tuhaf geliyor bu yüzden de ben istemezdim yaşadığım yaşam tarzında çok memnunum çünkü

valla yasadıgım ülkeden memnunum değişmem heralde hem artık eskisi gbi değil erkekler cok fazla hukum süremiyoor anca dogu illerimizde...

yok lerenim ben almıyım böyle olmaz bu işler erkek kadın eşittir kimse kimseyi sokaga atamaz

hem ne öyle sogan erkegi gibi erkek adam sokaktamı kalır ya :eek:klava:

orada yaşamak istemezdim ama eşlerine haksızlık eden, erkek egemen toplumun tüm inisiyatiflerini kullanarak eşlerine, kızlarına hayatı zehir edenlerin gitmesini, yaşamasını isterdim.

Cok ilginc Lereenim..Ilk defa duydum..
Tabiki isdemezdim..(Aslinda bazi erkekleri o siginma evinde cok görmek isderim ama..)..

X