- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.537
- 168
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
ama şu varki ALLAH 2.eşi helal kılmışken,bile buna şiddetle karşı çıkanlar var mesala
hayır olamaz yok öyle bişey falan
bunu reddetmek bile inkardır
erkekler 2.eşi çok yanlış anlıyorlar,dediğin gibi zevklerine göre hareket ediyorlar
doğal olarak biz kadınlarda buna tepki veriyoruz
aslında anlatmak istediklerimi anlatamıyorum :)
bi arkadaş demiş,böyle bi ayet var bişi deyipte günaha giremem
güzel söylemiş,bu konuları çok kurcalamamak lazım
çünkü bazen saçmasapan yorumlar yapabiliyoruz,inkara kadar gidebiliyoruz.
Meryem bu beni de hayrete düşürüyor. Ve işin komik tarafı ülkenin %80ini falan kendini çok dindar olarak tanımlıyor.Yaklaşık %95'i Müslümanım diyor. Ama aldatma olayları çok yüksek. Bunun nedeni şu erkeği bu tip şeylerden sakınacak 2 şey var. 1. hayata geniş perspektiften bakması yani entelektüel anlamda kendini geliştirecek ki tüm hayatı kadın, seks, futbol üstüne kurulu olmayacak, hobileri olacak ki karısı evden çıktığında aklına meşgale olarak yalnızca ve yalnızca karı kız gelmeyecek. Bu bizde yok ne yazık ki.
2) Herhangi bir ideoloji/din/ahlak sistemine göre hayatını sürdürmesi. E bizim Müslümanım diye geçinenlerin çoğu kendine Müslüman. Çoğunun şöyle bir açıp Kuran okumuşlukları yoktur ömürleri boyunca. Dolayısıyla işlerine gelen konu da Müslümanlar, işlerine gelmeyen konuda değiller. Bir de Batı ile Doğu arasında kalmışlık var.
Ben genel olarak baktığımda.
Mesela halamın apartmanda adamların yarısı aldatıyor.
yaşamlarına falan dışardan bakınca, dindar oluıp olmaması falan ölçüt değil bunu anladım.
yapacak olan yapıyor vicdanı az biraz sızlayan din(!) e uyduruyor.
(bu arada iftira değil bizzat şahit olduğumuz durumlar.)
Yani bunun çözumu ne olur hiç düşünmedim açıkçası, o yüzden maddelerin hakkında yorum yapamam ama genel bakınca mantıklı geliyor
Bir kere bizim insanlarımızın din i kendilerine uydurma huylarından vazgeçmesi gerekiyor.
Yahu bir de o kdar utanç verici şeyler duyuyorum ki GÜrcistanlı bi arkadaşımız diyor türk erkekleri buraya gelip eşlerini aldatıyor ve bunu bilen eşler de seslerini çıkarmıyorlarmış maddi durumları karşılandığı sürece.
Of bi ordan bi burdan çorba yaptım meseleyi ama bu konuda çok öfkem var.
Valla ben bu konuda Hristiyanları takdir ediyorum adamlar en azından bir halt yiyorlarsa da ve de İncil'e uygun yaşamıyorlarsa da ben çok dindar değilim diyorlar, en azından yaptıklarına dinlerini alet edip dinlerinin isimlerini lekelemiyorlar. Bizde herkes çalıyor, kul hakkına giriyor,aldatıyor ama herkes Müslümanım diyor. Daha Kk'da bile görmüyor muyuz namusu yalnızca kadına yükleyeni, bir de biz o zaman erkek de namusuna sahip çıkacak yoksa kadından hesabını sormayacak dediğimizde adımız dinsize namussuza çıkıyor,şaka gibi.
Birileri gelir dorde kadar hakkim var der.
Digeri yapar yapmak istedigini kadin yine her iki sekilde ortada kalir.
Bunun her iki sekildede bir aciklamasi yok.
Olan sonucta kadina oluyor.
Yasa varmi bununla ilgili ? varsa benim haberim yok.
Ulkemde bildigim bir suru dini nikahla 2.es veya metres olarak yasayan var.
Erkekler her yaptiklari eyleme surekli bir kilif bulacaklardir.
Sonuc ? biri digecek 4'e kadar digeri dostum.
Esimin genel cerrah olan bir arkadasinin 3 tane hanimi var ve hepsi birbirinden haberdar.son hanimindan cocuk istemis eger olmazsa 4.yu alirim dedigini kadinin agzindan duydum.hic karismadim.haram helal belli herkesin kendi hayati.ben de bazen bizimkine x beye git sana 2.yi bulsun diyorum kafayi yemedim daha 1 tanesiyle zor bas ediyorum diyor 😅😅😅
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
2.eş yasak diye biliyorum,hatta resmi nikah olmadan dini nikah kıyılmıyor
bizim hoca tanıdıktı,ona rağmen önce resmi nikahınız varmı diye sordu adam
zaten resmi nikahım yapılmıştı,sonrada dini nikahımı kıydırdım
en güzeli bu şekilde...
bak anlaatmmak isstediğim bu işte,sadece fakirler değil,zenginlerde 2.eş alıyormuş :)
doktara baksen,çocuk çok seviyor galiba :)
kaç çocuğu var bu adamın?
A evt haklisin mesela burda akp bel bask adayinin durumu cok cok iyi
Baya zengin yani
Ama iki karisi var
Akp diye atmiyorum istersen adamin ismini bile veririm:)
Neyseki ilcemizi laik tek esli modern bir baskan kazandi:)))
ha ha ha bugünün kadınlarından 1 taneyi idare edemiyorlar 4 tane yi nasıl idare edecekler. şu erkekler ne alem : )))) amaç hakkıyla alıp hakkıyla eş olmak değil ki zaten, amaç gönül eğlendirmek. Her gece birinde sefa sürmek, oh dünya ne güzel. ama iş onların ihtiyaçlarına cevap vermek, işlerine yardımcı olmak, haklarını gözetmek, haksızlığa uğratmamak olunca hadi bana eyvallah. ya bi taneyi hakkıyla idare edin allah aşkına.sefa sürmek olunca işin gayesi 4 değil 14 olsa yetmez bu erkeklere sonrada Cenabı- Hakkı katarlar işin içine , sünneti katarlar. insanları dinden soğutmak için mis gibi bahane
yani,ne yapmamı ne dememi istiyorsun anlamadımki :)
AKP'li diye ah 2.eşide almış iyi yapmış mı dicem
senin AKP den alıp veremediğin nedir,her örnekte
akp aşağı akp yukarı :)
o adam bunu yaptıysa,akp kötümüdür
o 2.eş alır,diğer laik olanda metres tutar o vakit
yani insanları böylemi kategorize edelim
senin eczanene gelenlerde akpliydi zaten
alınlarında yazıyor ya,yani senin gözünde
tüm akpliler 2.eşmi alıyor?
o adamın karısıda boşansın o zaman,durmasın orda,ne yapalım...
AKP ' si yokki bunun.
Konu erkeklerin bir yerlerine sahip olamamasi ve buna kilif uydurmalari.
evet ama arkadaş konuyu herzamanki gibi akpye bağladı
her kesimden çıkıyor işte
bak anlaatmmak isstediğim bu işte,sadece fakirler değil,zenginlerde 2.eş alıyormuş :)
doktara baksen,çocuk çok seviyor galiba :)
kaç çocuğu var bu adamın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?