ERKEK TARAFININ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMAMASI . :((

Kızlar ya hiç birinize katılmıyorum Söz verilmişse verilmiştir, totosuna güvenmeyen söz vermesin. Erkek evi banka gibi görülüyor diyorsunuz da asıl kız tarafı öyle görülüyor. Düğün yaptık diye çıkıp tüm altınları cukkalıyorlar, hep aynı laflar; borcumuz var. Olmasın kardeşim bana ne? Benim ailemin de borcu var o zaman ona da verelim. Kimse bunlar kına yaptı ev eşyası aldı demiyor.
Gelin'e bin bir türlü laf söylerler, her hafta gelsin gitsin bunumuzu şunumuzu yapsın ama başka adetlere gelince yapamıyorlar.

Ben evlenirken bana düşen her şeyi kendim yaptım. Her zamanki gibi çalışıyordum çünkü. Eşim de ailesinden yardım aldı. Onlar da başta bilezikleri alacaklarını düşünüyorlardı ama maalesef. Konuştuk ve vermedik. Çokta severim eşimin ailesini ama salakta değilim.

Ay herkesin ağzında da bu var şu sıra, biraz irdelenince yok kötü yere gittim yok durumum kötü. Bu kadar kötüyse vaziyet, gelin Türkiye 'ye, ellerde hamal olacağınıza ülkenizde olun?

Kırıp dökeceksiniz. Kötü gelin olacaksınız. Çaresi yok. Yoksa daha çok soyulursunuz.

Bu eşinizin sorunu. Haksızlık yapılıyorsa da eşinize yapılıyor. Evlat ayırıyorlarsa tepkisini göstermesi gereken kişi o

Aynen öyle

ev dizmek zorunda değiller ama altınlar ne munasebet satilmis, sizin altinlar eltiye koltuk takımı perde olmuş gibi ya hadi hayirlisi umarim oyle degildir.

Bu iş tatlilikla çözülmez üzgünüm.

Önünüzde iki seçenek var.Ya bir bardak soğuk su içip onlar borç istedikçe "ayıp olmasın,saygısizlik olmasın "diye göndermeye devam edeceksiniz (çünkü sesiniz çıkmadıkça onlar talep etmeye devam edecek.) Siz de içinize içinize atacaksınız herşeyi. Çünkü tatsızlık olmaması sizin kendinizi yiyip bitirmenizden daha önemli !

Ya da bir çingar çıkaracak "Nasıl benden habersiz bozdurursunuz" diye ortalığı ayağa kaldırıp ailenize de söyleyeceksiniz ve aranıza mesafe koyacaksınız.Onlar da paşa paşa ödeyecekler ve bir daha sahtekarlık yapmamayı öğrenecekler.

Tercih sizin.

Altınlarınızı mutlaka isteyin ve eşiniz bu konuda pasif kalırsa siz ön plana çıkmaktan geri durmayın. Altınları bozdururken size sormamışlar ve siz şimdi ülkeye geri dönüş yaptınız ve ihtiyacınız var sizin kaybınızı telafi etmeliler.

Eşya alma konusuna gelince madem karşı taraf söz verdi tutmak zorunda. Bu insanların bol keseden sözler verip tutmamasına anlam veremiyorum. Benim hayatta önem verdiğim değerler vardır ve herkese açık açık söylüyorum ben söz vermem çünkü söz verirsem mutlaka yerine getirmek zorunda kalırım ve o günün şartlarında sözümü tutamazsam vicdan yükü olur bana ve kendimi yalancı hissederim.

Ya soz evlenene kadardir hala onlara neden muhtac oluyorsunuz ki bir eksik olsun ama kendi paranizla olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…