• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek tarafı..

mutsuz_hayalperest

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
183
100
53
31
Merhabalar.. Canımı sıkan bir durum var. Çal çaput için kimseye birşey demeyeyim diyorumda. Nişanlımla severek nişanlandık. Kendi birikimi yok. Bu işlerden anlamıyo. Büyükler halletsin vs diyo.

Annesi bohça diye birşey getirdi ama birşey yok içinde. 10ar tane havlu patik lif yazma. 1 nevresim takımı 1 terlik 1 saat. İç giyim adına 2 atlet 1 sütyen-kilot takımı var. Giyim adına sadece bu kadar diyebilirim. Alışverişe zaten çıkartılmadım.

Benim bildiğim gelin içten dışa baştan ayağa giydirilir. Çorabın kadar alınır. Herkes diyo sus sen öteki gelini alırken yaparlar ezilirsin sende diyo..

Bindallı almayı bile kabul etmiyor hanfendi.

Duruma yorumunuz ne kızlar
Öteki geline yaparlarsa ne yapayım
Yada bu durumu unutayım gitsin mi

Birde onlar bana ne aldıki damat bohçasına ne koyayım...

Son düzenleme:
Güzellikle anlatmaya çalış canım benim yüz kez evlenecek değilim böyle olmasın lütfen anlaşalım de . Yoksa madem büyükler yapacak herşeyi annene söyle o konuşsun kızım ne istiyorsa güzellikle yapmaya çalışalım desin.madem anneler girecek işin içine sizinki neden girmesin ki

Niye siz çıplak mısınız? kendiniz giyinemiyor musunuz da millet sizi çorabınıza kadar giydirsin? E yuh artık bu kadarı da açgözlülük. Adet yerini bulmuş bohça yapılmış ne güzel saydıklarınız yeterli işte. Yapmayın etmeyin iki parça kıyafet için düşmeyin şu durumlara. Şimdiden ortada olmayan geline yapılacakları düşünüp kurmak ne mana? Belki ona daha azını yapacaklar. O zaman size fazladan alınanı geri iade edecek misiniz?

Söz sahibi nişanlinin annesi ise muhatabi da senin annen olmali . Madem nişanlilar karişmiyor taleplerini senin annen söylesin.

Bu arada çok dert etme bohca durumunu ne getirmişlerse hoş getirmişler . Adettir baştan asagi giydirilir demişsin , bir de her söylenen söze takilip gaza gelme. Her kafadan bir ses çikar herkesin istedigini nasil yapacak ya da yaptirabileceksin , ayrica niye yapasin ki kendi isteklerine odaklan kimin ne dedigi önemli degil senin ne istedigin önemli.

Daha olmayan eltiye yapilacaklari düşünmene gerek var mi ? Şu an düşünmen gereken kendi dügünün , belirsiz bir tarihte eltin olacak kişi degil. Kime ne yapacaklarinin hesabini yapmadan önce ne istedigini bir düşün ona göre isteklerini iletirsin.

Niye siz çıplak mısınız? kendiniz giyinemiyor musunuz da millet sizi çorabınıza kadar giydirsin? E yuh artık bu kadarı da açgözlülük. Adet yerini bulmuş bohça yapılmış ne güzel saydıklarınız yeterli işte. Yapmayın etmeyin iki parça kıyafet için düşmeyin şu durumlara. Şimdiden ortada olmayan geline yapılacakları düşünüp kurmak ne mana? Belki ona daha azını yapacaklar. O zaman size fazladan alınanı geri iade edecek misiniz?

Ah olurmu? Gelin kizimiz dior makjaj malzemesini insta'ya atacak. Bana şöyle kiyafet, böyle çorap aldilar diye hava atacak.

Evlilik bunu gerektirir çünkü! Sorsan "kvdenin evini temizlermisin? Misafirlerini ağirlarmisin? Ayni evde yaşarmisin? Kanli çarsafi gösterirmisin?" diye, "Hangi çagda yaşiyoruz" cevabi verilir.

Olmayan eltiyi şimdiden kiskanmak ağir psikolojik vaka. Şimdiden bile o diğer geline acidim.

Merhabalar.. Canımı sıkan bir durum var. Çal çaput için kimseye birşey demeyeyim diyorumda. Nişanlımla severek nişanlandık. Kendi birikimi yok. Bu işlerden anlamıyo. Büyükler halletsin vs diyo.

Annesi bohça diye birşey getirdi ama birşey yok içinde. 10ar tane havlu patik lif yazma. 1 nevresim takımı 1 terlik 1 saat. İç giyim adına 2 atlet 1 sütyen-kilot takımı var. Giyim adına sadece bu kadar diyebilirim. Alışverişe zaten çıkartılmadım.

Benim bildiğim gelin içten dışa baştan ayağa giydirilir. Çorabın kadar alınır. Herkes diyo sus sen öteki gelini alırken yaparlar ezilirsin sende diyo..

Bindallı almayı bile kabul etmiyor hanfendi.

Duruma yorumunuz ne kızlar
Öteki geline yaparlarsa ne yapayım
Yada bu durumu unutayım gitsin mi

Birde onlar bana ne aldıki damat bohçasına ne koyayım...
Yarı gözü kapalı yaziyorum.kacirdigim yer varsa kusura bakmayın.gayet iyi hazırlanmış bohça.her ikimizin birikimi işi de vardi.boş bohça bile yapilmadi. Kimin ne dediğine bakmayın.herkes nasibini yer.bana alınmayan başkasına alınmasın derseniz iyi bir insan olmazsiniz.hiç bohça yapmasalardi o zaman bir derece hak verebilirdim. Bindalli için de kanun değil erkek tarafı alsın.illa alsınlar istiyorsanız biraz zaman geçsin biz sizin almanızı uygun buluyoruz desin aile büyüklerinden biri bitsin gitsin .hatta gelinlik alacağınız yerden aceleye getirip aldirin

Ne kadar saçma şeyler. Nişanlının birikimi olsaydı ona aldırırdın. E onda parada yok. Nisanlını sevdiğine göre bir bohçaya laf etmemelisin.

Benim eşim tek başına düğün yaptı. Annesi hiçbir şey vermedi. Umrumda mıydı, hayır.

Nişanlım ve annesiyle alışveriş yaparken bile buna gerek yok, şuna gerek yok dedim hep. Ki bohçaya herşeyi aldılar kullandım mı hayır!

Saçma geliyor bana. Hatta bindallı asla giymem bile dedim ki mizacıma ters.

Daha öteki geline bile ne yapacaklar diye vesvese yapmışsın! Çevrendekilerin laflarına bakıp kıskançlık modlarına girme istersen.

Ayrıca sevdiğin adamı senin tabirinle iki çaput için yorma.

Beklentiniz ne ise size göre bohça nasıl yapılır ise siz damat a öyle yapın..

Neden onlar bana ne yaptı ki ben ne yapayım şeklinde kıyasa giriyorsunuz? Herkes tarzını konuşturur..
Kimisi hiç yapmaz.
Kimisi çok yapar .

Siz şu zamana kadar nasıl olsa gidici diye baba evinde kıymet görmemiş, şimdi de kayınvalide evinin bir odasına baldırı çıplak yerleşip, kayınvalidenin her işini görecek, hizmet edecek bir gelin misiniz ki?

O çok bayıldığınız törelerin bir de geline düşen sorumlulukları var çünkü... ondan soruyorum. Kadın sizi baştan aşağı niçin giydirecek? Ona bir faydanız olacak mı?

Ah olurmu? Gelin kizimiz dior makjaj malzemesini insta'ya atacak. Bana şöyle kiyafet, böyle çorap aldilar diye hava atacak.

Evlilik bunu gerektirir çünkü! Sorsan "kvdenin evini temizlermisin? Misafirlerini ağirlarmisin? Ayni evde yaşarmisin? Kanli çarsafi gösterirmisin?" diye, "Hangi çagda yaşiyoruz" cevabi verilir.

Olmayan eltiyi şimdiden kiskanmak ağir psikolojik vaka. Şimdiden bile o diğer geline acidim.
Bu yorumu ayakta alkışlıyorum.

Biz düğünde bir çok şeyimizi eşimle yaptık, kimseyi de bir yere götürüp mağaza mağaza gezdirmedik. Şimdi kimseye de eyvallahım yok.Nişanda cahilliğimize geldi bi bohça yapalım denildi. Esnaf milleti çok açıkgöz bohça için geldiğini görünce bire iki verdiler. Yazık değil mi erkek tarafına .
Kız anneleri kızlarınıza değer verin okutun , meslek sahibi yapın, kendi ayakları üzerinde dimdik durmayı öğrenebilsinler.Evlilikti nişandı bohçaydı bunlara odaklı büyümesinler. Kimsenin alacağı şeylerede azdı markasızdı diye üzülmesinler. Böyle şeyler beklentiyi artırıyor malesef. Eskiden tamam varmış ama biz artık eski biz değiliz ki ...

Gereksiz ayrıntılar bunlar. Siz mutlu olmaya bakın. Çoğunu bende istemedim bunların, gereksiz bir takım adetler bunlar. Zaten bir kadının kendi kıyafetleri makyaj malzemeleri mutlaka vardır tekrar alınmasına ne gerek var. Gereksiz bir yığın şeyler için kendinizi üzmeyin.

Beni çıkardılar alışverişe, hatta bu alışveriş için 8 saatlik yere davet edildik. Zaten çok bir şey almayacaktım da alışveriş sırasında kayınvalidem eşimin kredi kartını çıkarınca hepten vazgeçtim. Sonra ben ödeyecek olduktan sonra niye zoraki alışveriş yapayım ki? Hiç ses etmeseler de bişey demezdim benim için çok onemli değildi açıkçası.
Evet bazi yerlerde gelinim ceyizi onemlidir. Sizin için böyle şeyler önemliyse açık açık konuşun nisanlinizla ve ailesiyle. Yine de bir şey yapılmazsa siz de nisanliniza yapmayın.

Back