Örgü Erkek Örgü Modelleri

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
57ti8.png

merhaba arkadaşım öncelikle iyi geceler günlerdir oğluma bir kazak başladım sök yap sök yap sinirgeldi bi örnek blamadım pek de marifetli olduğum söylemez,sadece yapmay çalışıyorum iki renk ipim var
sizce basit bi örnek ne olabilir ??Yardımcı olursanız sevinirim:)

En basiti ölçüsüne göre ilmek at başla...dümdüz ör..Kol altı hizasında 3-2-1 kes.Kola da ölçü al başla 12 sırada 1 iki yandan ilmek artırarak devam et..Kol hizasına gelince 3-2-1 kes yine.12 veya 9 sırada iki yanda esiltme yap..Yuvarlak yaka kes..Yuvarlak yaka bilmiyorsan söyle..ya da örneğe başla..ilmek sayına göre ben yardımcı olayım.

6 düz 1 ters başlamış ve devam etmiş.Yukarıda ip değiştirmiş..Kol dediğim gibi 3-2-1 kesilmiş.Boyunda kesme işini dümdüz yapmış..Hepsini bir kesmiş..Dha sonra ilmek almış yakadan ve omuzdan..Omuzdan aldığı ilmekleri 6-7 dizin örmüş..Sıra yani..İlik açılmış..Arka sırayı dümdüz örün..Yakayı biraz daha yukardan keseceksiniz..Yani öncekinden 3-4 sıra fazla örün ve kesin..Kol kesimi de aynen 3-2-1..Bu kadar..takıldığın yer olursa sor.

Alttaki modelde zaman zaman ters ve düz örülmüş karışık olarak..zorlanabilirsiniz..Kol kesimi ise reglan..Yani ilk 3 ilmek kestikten sonra her sırada ilk ilmeği kesiyorsunuz..Kol kesiminde de ilk 3 ilmeği kestikten sonra yanlardan ilk ilmeği kesiyorsunuz.

a.s.arkadaşım nasılsın inşallah iyisindir,senden bir ricam daha olucak bana saç örgülü çocuk hırkası modelini anlatırmısın bu saç örgüleri nasıl yapıyoruz detaylı bir şekilde anlatırsan çok mutlu olurum:teytey:
bu sene örgüye merak sardım vakit buldukca tabii:çok üzgünüm:

a.s.arkadaşım nasılsın inşallah iyisindir,senden bir ricam daha olucak bana saç örgülü çocuk hırkası modelini anlatırmısın bu saç örgüleri nasıl yapıyoruz detaylı bir şekilde anlatırsan çok mutlu olurum:teytey:
bu sene örgüye merak sardım vakit buldukca tabii:çok üzgünüm:

Canım saç örgüsünü 8 ilmek üzerinde çalış.
8 ilmek at 2 ters 4 düz 2 ters ör..Arka sırayı düze düz terse ters ör.
5-6 sıra aynı şekilde devam et..6 sıra sonunda yine 2 ters ör..o düz ördüğün 4 ilmek var ya, onların yerini değiştireceksin.İlk iki ilmeği sağ şişe al,daha sonra arkasındaki 2 ilmeği sol şişten çıkar ama dikkat et ilmeği kaçırma..o önden sağ şişe aldığın iki ilmeği sol şişe tak, beklettiğin 2 ilmeği ise öne al.düz ör.
Arka sırayı da terse ters düze düz ör.
Tekrar 6 sıra sonra aynı işlemi yapıyorsun.
Kolay gelsin.

X