erkek kardesim kendinden 5 yas buyuk bir kizla cikiyormus.tavsiye??

Kardesini en iyi sen bilirsin.. Evet ailenin kabuo etmedgi biriyle evlenmesi dogru olmaz omrunuz boyunca ne onlar mutlu olur ne de siz.. Ama kufretmen fazla olmus.. Duzgunce anlatsaydin iyiydi.. Bide bence bir erkegin kendinden buyuk bi bayana ilgi duymasi sorun degilde bir kadinin kendinden ufak bir erkege ilgi duymasinin altinda yatan sebepleri bi gozden gecirmek lazim.. Muhim olan farkli olan o bnce.. Daha dogrusu sizin aileye kabul etme durumunuzu etkileyecek olan o..

Peki ben zaten kufretmekteki yatan nlam 'oglum bi kere de normal biseylerle gel ' di ama neyse bu cok sknti degil.benm konuyu acmaktaki asil maksadim su; ewet bu olabilecek ayni zamanda sknti cikabilecek de bir durum.sizce cikabilecek skntilar ne olabilir.ben ablasi olarak karismaktan cok olabilecek seyleri anlatip farketmesini ve vunlari goze alarak yola cikmasini istiyorum...

sizin sebebinizi bilemem de benm kardesimin cogu kizin hasta olacagi bir isi var.cok da iyi kalplidir kendisi inanir karsidakine.ben kziin citir elinde mis gibi isi var die takildigindan korkuyorum.
bir de su var kardesim bana sordu beni o yuzden ilgilendiriyor.fikirlerime deger verir. bence de herkes tecrubeli birine danismali.danisan daglari asmisa pek bi inanirim...
benim eşim 3 yaş küçük benden. evlenme kararı alırken kardeşlerine veya ailesine danıştığını sanmıyorum. evlilik bireyin kendi verdiği bir karardır. kız sizinle değil kardeşinizle evleniyor. kızı sadece yaşı büyük diye sadece kardeşinizin işiyle ilgilenen zengin veya genç avcısı olarak görüyorsunuz. burdaki ön yargı somutlaşmış artık elle tutulur gözle görülür bir halde. kız ağzıyla kuş tutsa yok...bu ilişki yürüycekse bile yürümez(!) ama size tavsiyem kimsenin ilişkisinin sebebi siz olmayın kardeşiniz bir gün "senin yüzünden" derse çok vicdan azabı çekersiniz ama kendi kararı yüzünden mutsuz olursa o kendi kararıdır. kızı tanımış ve kıskanç yada kültürel olarak uygun değil vs gibi sebepleriniz olsa elle tutulur bir yanınız olacak. belki kız çok zengin veya okumuş işi gücü var sadece para peşinde değil yani..

Peki ben zaten kufretmekteki yatan nlam 'oglum bi kere de normal biseylerle gel ' di ama neyse bu cok sknti degil.benm konuyu acmaktaki asil maksadim su; ewet bu olabilecek ayni zamanda sknti cikabilecek de bir durum.sizce cikabilecek skntilar ne olabilir.ben ablasi olarak karismaktan cok olabilecek seyleri anlatip farketmesini ve vunlari goze alarak yola cikmasini istiyorum...
siz eşinizi seçerken kardeşinize sormuşmuydunuz pek bi merak ettim

Bu konu sadece abinizi ilgilendirir ne tavsiyesi istiyorsunuz ki? onun tercihi abartmayın artık su yaş farkını
öyle bir söylüyorsunuz ki sanki abin kadına aşık olamaz, sanki teyzesi annesi yaşında! belki çok mutlu olacaklar? kime ne herkesin kendi hayatı.

Kendimden örnek vereyim ablasına ismiyle hitap ediyorum hiçde üzülmüyorum büyük olunca ne oluyorki üzüleyim anlamadım. Etrafta sormasına gerek yok çıtır koca aldım yaşlı kocalarınızla idare edin diyorum :KK53:
mesla size denk gelmem buyuk sans.hic bu durum can skci olamdi mi ew icinde sknti yasadiginiz falan ne bileiim...

erkek kardesim annemle babamla cok iyi anlasamadigi icin kiz meselelerini hep once bana acar.ciddi dusundugu icin na gore benm verecegim tepki ailemin verecegi ön tepkidir.son olarak iki gun once kendinden 5 yas buyuk (kiz benden 1 yas buyuk oluyor) bir kizla ciktigini buna ne diyecegimi sordu.simdiye kadar hep abuk subuk tarzlarla geldigi icin bu sefer ilk kez alttan almadan kkufrettim.ve o da tamam konu bitti deyip pek birsey soylemedi.'ne sen beni ikna edebilirsin ne ben sana kabul ettiricem' dedi.onyargili oldugumu soyledi.
hayat aci bence.ben evliyim mantikli bir ask ewlilogi yaptim;-) cok sukur mutluyum.ama boyle bir ewlilikte bile sorunlar olurken bastan yanlis baslamasin istiyorum.kizla 3 aydir konusuyormus.hoslaniyormus.23 yasinda.ona durumu nasil anlatabilirim??
Tavsiye istemişsiniz, yazayım.
Kardeşiniz dahi olsa, kimsenin özeline karışmayın.
Gençleri rahat bırakın, belki mutlu olacaklar yahu??

normal bir ilişkide ne sıkıntı çıkma riski varsa bundada aynı ne daha çok ne daha az. tabi bence. şu an tavanın üzerimize çökmeyeceğinin bile bir garantisi yok ama her gün güne riskleri düşünerek başlamıyoruz.

mesla size denk gelmem buyuk sans.hic bu durum can skci olamdi mi ew icinde sknti yasadiginiz falan ne bileiim...

Erkek kardeşiniz ne iş yapıyor?

23 yaşında bir insanla 28 yaşında bir insanın yaş farkının anlaşılması bile mucize. Siz her gördüğünüz evli çifte kaç yaşındasınız mı diyorsunuz?

Zaten deseler ne olur? Hangi kısmı can sıkıcı olabilir bunun, hiçbir kısmı olamaz. Mesela nüfus cüzdanında 5 yaş küçük gözükse nereden anlayabilirdiniz?

Yaş farkı her durumda anormal olmaz ve mutlu birliktelikler için ille de kızın erkekten küçük olması gerekmez.
Nedir ki yaş? Sadece doğduğumuz gün ile bugün arasında geçen zamanın göstergesidir. Yaşanmışlıklar farklı, olgunluklar farklı, tecrübeler ayrı. Belki de kardeşiniz için en uyumlu insan bahsettiğiniz kişidir; bunun böyle olmadığını sadece yaş farkına bakarak söylemek ne kadar doğru olur ki? Bence hiç doğru olmaz.

Bir durumun mantıklı ya da mantıksız olduğuna karar vermeden önce durumu bütün yönleriyle değerlendirmek gerekir. Peşin hüküm vermek, ön yargılı davranmak doğru değil.

Her insan, her ilişki bir şansı hakeder.

Kardeşiniz bu durumdan memnunsa, size saygı göstermek düşer.

ewet ;-)aileden ilk tanisan oydu ;-) ve benden kucuk olmasina ragmen kardeime fikrinin onemli olduguni hep hissettirmistim.
ve bu yüzdende mutlaka işin içinde olmalıyım dıyorsunuz herhalde ozaman zaman tanıyın uzaktan izleyin olaya dahil olup yaş farkının sızı endişelendırdığını belli edersınız dahada ınada bıner kızda şüphelendiğiniz durumlar varmadan iş inatlaşmaya döner iletişiminiz azalır yada tamamen bıter kardeşinizle uzaktan izleyin niyetleri anlayana kadar

iyi de twcrubeleri ve bazi ozel durumlari haric tutarak soyluyorum; erkekler kadinlardan 3-4 yil gec olgunlasiyorlar.bu kanitlanmis bi durum.ayrica kadin daha cabuk yipranior.bence kadinin ezilmemesi icin erkegin biraz daha olgunlasmis olmasi daha iyi.mesela benm esim 4-5 yil once ne kadar alttan alirdi bilmiyorum.dengenin daha cok kurulduguna inaniyorum.

ve bu yüzdende mutlaka işin içinde olmalıyım dıyorsunuz herhalde ozaman zaman tanıyın uzaktan izleyin olaya dahil olup yaş farkının sızı endişelendırdığını belli edersınız dahada ınada bıner kızda şüphelendiğiniz durumlar varmadan iş inatlaşmaya döner iletişiminiz azalır yada tamamen bıter kardeşinizle uzaktan izleyin niyetleri anlayana kadar
tam olarak korktugum durum bu zaten.tesekkur ederim yorumunuz icin.ama hic sormazsam nasil gidiyor die ,donmek istese de daha zor durumlara girip donememesinden endise ediyorum...

Hayır zaten sıkıntı yaşasaydık 7 sene birlikte olup evlenmezdik şükürki çok mutlu huzurlu bi evliliğim var
masallh ne mutlu size.mutlulugunuzun daim olmasini dilerim.ailelerinizin de sknti yapmamis olmasi ne guzel de bizimkiler oyle olmaz :-(

iyi de twcrubeleri ve bazi ozel durumlari haric tutarak soyluyorum; erkekler kadinlardan 3-4 yil gec olgunlasiyorlar.bu kanitlanmis bi durum.ayrica kadin daha cabuk yipranior.bence kadinin ezilmemesi icin erkegin biraz daha olgunlasmis olmasi daha iyi.mesela benm esim 4-5 yil once ne kadar alttan alirdi bilmiyorum.dengenin daha cok kurulduguna inaniyorum.
Kim kanıtlamış? İsviçreli bilim adamları mı? Kaygılarınızı anlıyorum ama baZen erkekleri karşısındaki kadın olgunlaştırıyor. Ben kendi ilişkimde öyle olduğuna inanıyorum benle tanıştıktan sonra sorumluluk sahibi geleceği düşünün planlar yapan parasının hesabını tutmaya başlayan empati kuran bi adam oldu. Her ilişkinin yürümeme ihtimali var ben sadece bu sebeplerden birinin yaş olduğunu düşünmüyorum. Si kızla tanışın bir şans verin sonra tekrar konu açın buraya :)

X