Türk kültüründe bu anlayışın pek genel geçerliliği yok maalesef ...
evlendiğinizde eşiniz bi yemek yaparsa hemen üstüne yıkın:) mesela balık benim kocam çok güzel balık yapar gibi bırakın hep o yapsın:)))
ev işlerinde yardımcı olur. özellikle mutfakla aşırı ilgilidir. yemekler yapar yedirir bana.ama ben biraz gıcığım bu konuda.benim kadar titiz davranmadığını ya da yaptığı yemekte yanlış bir şeyler olcağı fikriyle onun bu hevesini baltalıyorum.
hata ediyorum galba yav yapsın tabi öle böle öğrensinsempatiksalakcinni
benim eşim malaesef 2 ayrı iş yaptığı için bana yadımcı olamıyo bende zaten kıyamıyorum sadece sofrayı toplar bazen çay yapar getirir meyve falan soyar bana. bi de hakkını yemiyeyim bi kez de cam silmişliği var. ama keşke bazen yardımcı olabilecek birileri olsa demiyo da değilim.
Hayat müsterek olduguna göre kiyamiyorum kelimesini lügattan cikarmamiz lazim.Madem iki kiside calisiyor,günlük olarak yapilacak isler paylasilsa güzel olur.2 ayri is yapmasi bahane olmamali.Bayanlarda kac is yapmis oluyor,ev isi,disarinin isi,cocuk bakimi,temizlik dahada eklenir.Demek kadinda birkac is birden yapiyor.
malesef günde 3 saat uyku uyuyup bayram yılbaşı hafta sonu demeden saat gece 4 de mesaiye başlayan ve gece eve 11-12 gibi geldiğinde erken geldi diye sevinirken ona iş yaptıramam. adamı bulmuşum bi de yardım mi ettriricem o gelene kada ben zaten herşeyi yoluna koymuş oluyorum. bırakın da kıyamayım:)
aynen öyle bana bi bardak su getirmesi bile hoşuma gidiyo yetiyo bana. sofra kurmama toplamam yardım eder çay meyve getirir istemeden o evde olsun da iş yapmasın bu kadarı da yeter bana
Yok sen ettirme tabi. :)))) Adamın yüzünü kırk yılda bir görünce ev işine sıra gelmez zaten. :))
Şaka bir yana tabi ki böyle bir durumda kıyamamak çok normal.
Mesele "İlle de ben bulaşık yıkadım o salata yapsın." meselesi değil. Paylaşmak. Eşlerden daha çok yorulana diğerinin destek olması. Hayat yolunda birbirimizin yüklerini hafifletmek. Hem iş bakımından hem maddi hem manevi açıdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?