• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek çocuklarda fitil kullanımı

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
Arkadaşlar 5.5 yaşında oğlum ve Cuma geceden beri ateşini sürekli düşürmeye uğraşıyoruz. Sabit aralıklarla Ateş düşürücü, soğuk pres, ılık duş, içebildiği kadar su, ( bulantı-kusma sebebiyle bir şey yiyemiyor maalesef; yediğini kusuyordu, bu sabah kusmadı biraz).. az bir saat kadar ateşi düşmüş gibiyken 2-3 saat yine ateşi düşürmekle uğraştım. Çocuğum Halsiz bir şekilde sürekli yatıyor. Acile de götürdük,39 dereceydi ateşi yine. kanda enfeksiyon falan çıkmadı. Orada da bir saatten fazla ıslak pamuklarla tüm vücuda pres yaptık. Tam düşmemiş ki eve geldik, yine uğraştık. Bir saat kadar önce yavrum yine ateşler içinde attı kendini kucağıma. Dayanamadım. Komşudan fitil istedim ve aniden verdim. Şimdi ateşi normal ve uyuyor. Gözleri kıpkırmızı olmuştu uykusuzluktan, bebek gibi onunla uyuyup onunla uyandım 2 gündür, perilan vaziyette. Fitille ateşi düştü çok şükür ama umarım yanlış bir şey değildir Bu Yaşta fitil kullanımı.. o yüzden şunu sormak istiyorum aranızda böyle mecbur kalıp kullanan oldu mu, normal midir?

Sürekli bir şey değil sonuçta. Kanda enfeksiyon falan yoksa el ayak hastalığı falan da olabilir. 3 gün ateşten sonra vücutta döküntü başlar ateş düşer. Ateş 39 40 larda seyreder. Olmadı bir kaç farklı ateş düşürücü şurubu 4 saat arayla verirsiniz çocuğa. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim, daha önce el, ağız ayak hastalığı geçirdi aslında. Bilemiyorum. Hiç bu kadar düşmeyen ateşle uğraşmamıştım

Teşekkür ederim, daha önce el, ağız ayak hastalığı geçirdi aslında. Bilemiyorum. Hiç bu kadar düşmeyen ateşle uğraşmamıştım
Daha önce olsa bile yine olabiliyormuş. Benim kızım olmuştu gece onun ateşinin sıcaklığına uyanmıştım soba gibi yanıyordu çocuk. Allah acil şifalar versin.

Anladım. takipte olayım bununla da ilgili öyleyse. Teşekkür ederim. Allah tüm çocuklarımızı esirgesin

Bizimde 3. Günümüz ateşi 40.5.
3 gündür en düşük ateşi 38.5 oldu o da 1 saat falan. Doktor salgın var bu salgında ateş 9 10 gün sürüyor. Yapacak birsey yok. Kaçıncı hastasınız sabahtan beri yüksek ateşle gelen. Boşuna kan tahlili yaptırmayacağım enfeksiyon çıkmayacak. Ama minimum 9 gun ateşi sürecek. 3 saatte bir ibufen calpol dönüşümlü kullanmanıza rağmen en düşük 38.5. Az önce yine 40.4 e çıktı. 1 saatte 39a zor düşürdük

Çok geçmiş olsun. Bu aralar ateşli, ishalli hastalıklarda bir artış var. İki kızım da bu ay böyle bir badire atlattı. Yaşla fitilin bir alakası yok. Bir yaşındaki kızım geçen hafta hastanede yattı, doktoru fitil verdi, uyguladık.
Sizin konunuzdaki asıl yanlış komşudan fitil isteyip, kafanıza göre kullanmanız. Kusura bakmayın ama bu cahillik. Doktorun vermediği fitili siz niye gidip komşudan ediniyorsunuz? Acile kadar gitmişsiniz, doktora sorsaydınız ateşi düşmezse ne yapabiliriz filan diye. Çocuk doktorunuzun telefonu varsa, herhangi bir şey kullanmadan önce ona danışın lütfen, telefonu yoksa en azından bir sağlık ocağına sorun.

Doktorunuza sormadan fitil kullanmayın.
Örneğin verdiğiniz ates düşürücü parasetamol içerikli ise, fitil de aynı içeriğe sahipse yüksek doz ve zehirlenme olur.
Recetenizi kim düzenlediyse ilacı da ona sormalısınız.

Bir de fitilin erkek-kız olarak bir farkı mı var?
Benin cahilliğime verin, bilmediğim için soruyorum...

Fitil vermende bir problem yok ama keşke serum taktirsaydin çok rahatliyor çocuklar benimkiler de kusma ishal ve ateşten gittiğimizde hemen serum taktiriyorum hem su hemde besin sağlıyor ve ateşleri düşüyor ama devlet hastanesi yapmıyor bunu ne yazikki özel hastaneler daha iyi

Çok geçmiş olsun. Bu aralar ateşli, ishalli hastalıklarda bir artış var. İki kızım da bu ay böyle bir badire atlattı. Yaşla fitilin bir alakası yok. Bir yaşındaki kızım geçen hafta hastanede yattı, doktoru fitil verdi, uyguladık.
Sizin konunuzdaki asıl yanlış komşudan fitil isteyip, kafanıza göre kullanmanız. Kusura bakmayın ama bu cahillik. Doktorun vermediği fitili siz niye gidip komşudan ediniyorsunuz? Acile kadar gitmişsiniz, doktora sorsaydınız ateşi düşmezse ne yapabiliriz filan diye. Çocuk doktorunuzun telefonu varsa, herhangi bir şey kullanmadan önce ona danışın lütfen, telefonu yoksa en azından bir sağlık ocağına sorun.
Ne kadar kolay yaftalıyorsunuz öyle çaresiz kalan anneleri cahil diye!! Merak etmeyin, doktorumuz ateşi düşüremezsek fitil kullanabilecegimizi söylemişti zaten. Bu tıpkı ateşi çıkan çocuga doktora sormadan Ateş düşürücü vermek gibi bir şey tahmin edersiniz ki!! Vermek istemediğim için eczaneden almadım, mecbur kaldığım içim komşudan istedim. Benim sorum bizim gibi mecbur kalanlar içindi, anneliğimizi yargılayacaklar için değil .

Doktorunuza sormadan fitil kullanmayın.
Örneğin verdiğiniz ates düşürücü parasetamol içerikli ise, fitil de aynı içeriğe sahipse yüksek doz ve zehirlenme olur.
Recetenizi kim düzenlediyse ilacı da ona sormalısınız.

Bir de fitilin erkek-kız olarak bir farkı mı var?
Benin cahilliğime verin, bilmediğim için soruyorum...
Ben de bilmediğim için sordum, sürekli erkek çocuğa fitil verilmez falan duyduğum için etraftan. Tedirgin olmam sebebiyle sordum

Ben de bilmediğim için sordum, sürekli erkek çocuğa fitil verilmez falan duyduğum için etraftan. Tedirgin olmam sebebiyle sordum
Hangi etrafmiş o ya :olamaz: başlıkta bi garip gelmişti ama yok ya demiştim hemoroidi olan erkeklerde bir çok şey kullanıyor anlamadım ki konu ne

Fitil vermende bir problem yok ama keşke serum taktirsaydin çok rahatliyor çocuklar benimkiler de kusma ishal ve ateşten gittiğimizde hemen serum taktiriyorum hem su hemde besin sağlıyor ve ateşleri düşüyor ama devlet hastanesi yapmıyor bunu ne yazikki özel hastaneler daha iyi
Serum taktılar, fayda etmedi maalesef. Geceyi yine ateşli geçirdik

Ondan daha küçüklerde de kullanilabilir diye biliyorum aynı seyleri bende bir hafta önce yaşadım kızında doktor bisey görünmüyor dedi yedigimiz şeyler hep ithal herkes kanser içinde ne var bilmiyoruz ben açıkçası buna yoruyorum hazırlıklarımızı

Fitili günde maksimum 2 kez kullanın.
Erkek çocuğuna çoğu doktor önermiyor biliyorum ama mecbur kaldınız.
Daha büyük yaşlarda bilinçli olduğunda kesinlikle kullanmıyorlar, sizinkinin daha yaşı küçük, içiniz rahat olsun.
Aklıma bu kadar ateş yapan el ayak, 6. Hastalık, influenza(ki şuan salgın var) ve larenjit geldi.
Sanırım hepsine bakılmıştır, 3 gün tAm dolup ateş devam ederse çok daha detaylı testlerin yapılması lazım.
Çok geçmiş olsun...

hah söylemeyi unuttum, ibuprofen ve parasetamol içeren ateş düşürücüleri dönüşümlü kullanın.
Tek biri fayda etmiyorsa ateşi beklemeden 4 saatte bir sırayla bir onu bir diğerini.
Şuan fitilden sonra(pananox ise) yaklaşık 8 saat vermeyin, ibuprofen olandan devam edin akşama.

Son düzenleme:
Ne kadar kolay yaftalıyorsunuz öyle çaresiz kalan anneleri cahil diye!! Merak etmeyin, doktorumuz ateşi düşüremezsek fitil kullanabilecegimizi söylemişti zaten. Bu tıpkı ateşi çıkan çocuga doktora sormadan Ateş düşürücü vermek gibi bir şey tahmin edersiniz ki!! Vermek istemediğim için eczaneden almadım, mecbur kaldığım içim komşudan istedim. Benim sorum bizim gibi mecbur kalanlar içindi, anneliğimizi yargılayacaklar için değil .

Doktor fitil olabilir diyor ve sen etrafimi dinliyorsun? Doktor evet diyorsa, burda konu acmak niye? Biz doktordan daha iyimi bileceğiz?

Yani doktora değil, tip diplomasi olmayan insanlara, hürafeler inanmak istemen evet cahilliktir.

Ki her fitil ayni değil. Markasi, içeriği ve dozu çok önemli.

Fitil kullanımı çocuklarda aynı paniğe yol açar, kız erkek farketmez. Dozu önemli, bu ne celal?

Fitili günde maksimum 2 kez kullanın.
Erkek çocuğuna çoğu doktor önermiyor biliyorum ama mecbur kaldınız.
Daha büyük yaşlarda bilinçli olduğunda kesinlikle kullanmıyorlar, sizinkinin daha yaşı küçük, içiniz rahat olsun.
Aklıma bu kadar ateş yapan el ayak, 6. Hastalık, influenza(ki şuan salgın var) ve larenjit geldi.
Sanırım hepsine bakılmıştır, 3 gün tAm dolup ateş devam ederse çok daha detaylı testlerin yapılması lazım.
Çok geçmiş olsun...

hah söylemeyi unuttum, ibuprofen ve parasetamol içeren ateş düşürücüleri dönüşümlü kullanın.
Tek biri fayda etmiyorsa ateşi beklemeden 4 saatte bir sırayla bir onu bir diğerini.
Şuan fitilden sonra(pananox ise) yaklaşık 8 saat vermeyin, ibuprofen olandan devam edin akşama.
Çok güzel açıklamışsınız, çok teşekkür ediyorum

Back