• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek çocuklarda böbrek büyümesiyle karşılaşan?

DIONYSOS

:) nasılım???????
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
2.243
7
316
İstanbul
merhaba arkadaşlar geçen hafta dr. kontrolüne gittiğimizde bebeğimin 1 böbreğinin büyük olduğu anlaşıldı.dr.um 8 mm olduğunu ve 15 mm olursa erken doğum yapacağımı söyledi.dışarıdan müdahale edeceklermiş..şu an da 25. haftalığım sizler böyle bir durumla karşılaştınızmı:çok üzgünüm:
bu arada erkek bebeklerde daha sık görülüyormuş ve % 60 %70 kendiliğinden geçiyormuş

cnm ben hamıleyken bebegımde degıl ama kendı bobregımde 6 cm buyume oldu 3 gece hastanede yattım erken dogum rıskım oldu sonucta erken degıl ama 36 . haftamda doguma alındım
ama bebeklerde nasıl olur onun hakkında fıkrım yok canım cok gecmıs olsun

Evet hayatım benim bebeğiminde sol böbreği biraz büyük.doğmadan önce tespit edilmişti.Doğduktan sonra yapılan konturollerdede doğrulanmış oldu.Her hastanede tedavi etmiyorlar çapaya götürdüm acil müdahaleye gerek yok şu anda ama takip edilecek ayrıca neden kaynaklandığı araştırılacak bazı tahliller yapıldı.Doktor korkulacak herhengi bir durum olmadığını söyledi.Tam olarak temmuzda belli olacak ama büyük ihtimalle şuan sadece konturol alında tutulacak büyüme devam ederse ilaç en olmadı ameliyat.Fakat çok büyük kısmı kendi kendine iyileşiyor.ben ilk önce çok üzülüp ağlamıştım çok korkmuştum ama gerek olmadığını öğrendim sende sakın üzme kendini.Hastanede gördüm o kadar çok ki ve çok büyük kısmı erkek.

evet canım benımde oglumda hamılelıgımın 8.ayında sag bobregınde genısleme oldugu ortaya cıktı.dogunca ultrasonla bakıyorlar tekrar suan ıcın tedavılık bır durum yok dedı doktor sadece takıp edecekler bırkac ay.ama bısey cıkacagını sanmıyorum dedı doktor.hamılelıkte ortaya cıkan bu durum bebek dogunca cogunda kendılıgınden gecıyormus.bende ılk ogrendıgımde cok uzulup bunalmıstım.

evet canım benımde oglumda hamılelıgımın 8.ayında sag bobregınde genısleme oldugu ortaya cıktı.dogunca ultrasonla bakıyorlar tekrar suan ıcın tedavılık bır durum yok dedı doktor sadece takıp edecekler bırkac ay.ama bısey cıkacagını sanmıyorum dedı doktor.hamılelıkte ortaya cıkan bu durum bebek dogunca cogunda kendılıgınden gecıyormus.bende ılk ogrendıgımde cok uzulup bunalmıstım.

merhaba,peki kendiliginden gectimi?

bende şuan kızıma hamileyim banada aynı şey söylendi bende çok korktum takip gerekli dedi dr bekliyoz 10 gün sonra tekrar kontrolüm var büyüme ne durumda ona bakacağız

Back