Erkek çocuğum olacak :)

Senbirsen

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2016
4.143
5.685
158
40
Merhaba
Cinsiyet konusunu okuyunca bende içimi dökmek istedim
Eskiden beri kızım olsun isterdim erkek çocukları sevmezdim hatta:) ismini bile buldum kendi ismimle uyumlu olacaktı. İki kızım olsa kız kardeşler buyuyucne birbirlerine arkadaş olsalar gibi hayallerim olurdu
İlk hamileligimde oğlum oldu biraz bozuldum yalan yok , sonradan alıştık tabiki hele doğunca zaten dünyalara değişmem
Erkek çocuklarının geneli gibi oğluşum kızlara göre baya hareketli, zaptetmesi zor, gezmede tozmada çok sıkıntı yaşatan bı bebekti

İkinciye yanlışlıkla hamile kaldım bu sefer herkes otomatik ilk cümle : inşallah kız olurrrrrr !! Malum bu devirde erkek değil kız daha değerli sebebi de belli büyüyünce bana baksın :) herkesin mantığı ayni nerdeyse
Ben tecrübeliyim tabi dedim ki ne olursa olsun ikisine de sevincem ,kendimi sartlandirmadim kız olsa mutlu olurum. Erkek olsa oğlum adına mutlu olurum çünkü ona arkadaş olacak büyüyünce birbirlerine destek olurlar aynı cinsiyet birbiri ile.daha iyi anlaşır
İkinci de erkekmis , yüzde 1 bile olsa kız olsa diye içimden geçmişti ama doktor erkek deyince hiç umursamadim. Aa dedim ne güzel bana masraf çıkmadı oğlumun esyalarini kullanırım. Ztn evde ayrı odamız yok ikisi aynı odayı paylaşırken sıkıntı opmayacak. Güzel yonlerini gördüm.

Kayinv alideme gicik oluyorum bu konu her açıldığında şimdiki kızlar evlenince kocalarını sahibi sanıyorlar . Ailesinden koparmak istiyolar tarzında gıcık ve itici yorumlar yapıyor tiz ve yüksek bı sesle. Kendisi ile anlaşıyoruz ama anlaşmak için çok uzun süre uğraş verdim. Beklentileri çok olan bir insandı bana alışması uzun sürdü. Gelinlere kadinlara genel olarak düşmanca fikirleri var. TV de kadına şiddet haberleri çıksa bazı kadınlar da dayağı hak ediyo kocalarinin üstüne gidiyorlar adam sinirlerine hakim olamiyo yapısında var erkeğin ona göre onu idare ediceksin fln diyo. Şimdiki kadınlar ev işinden anlamiyo eski toprak gibi var mı kadın dediğin evi tertemiz olcak elinden her iş gelcek fln diyo ki ben asla öyle biri değilim anca işten gelip oğlumla oynarım sonra da yan gelip yatarım :) eskiden susardim şimdi cvp veriyorum daha yüksek sesle bastiriyorum onu çünkü cahil düşüncelerine katlanamiyorum artık. Hayır kendi de susan bir kadın olsa. En ufak biseyde kavga çıkarır yolda erkeklere çar car bagirir bankada milletin önüne geçer sıra nedir bilmez hep kendi haklı.

Herşeyden önemlisi bence erkek çocuk büyütmek bu ülkede çok daha hassas bir konu. Vatanına milletine bağlı, kadınlara değer veren, onları kullanılacak bir mal gibi görmeyen, şiddetin her türlüsüne karşı olan, ev isini kadının görevi olarak görmeyen iki evlat yetiştirmekmis benim görevim. Bana da bu görevi yükleyen Allah a karşı yüzümu kara cikarmamaya caliscam.

Öbür konuyu görünce ona nispeten mi konu açtınız yani, anlamadım pek .

Kız yada erkek ne fark eder? Evlat evlattır, iki cinsiyetinde kıyaslamasını çok ama çok saçma buluyorum.

İnsan çocuk istediği için doğurur, bana baksın yada kız ise şöyle iyi erkekse böyle iyi diye değil. O yüzden iki cinsiyeti de öven yada yeren açıklamalar çok saçma.

Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin. Tek temenni bu olmalı.

Kız yada erkek ne fark eder? Evlat evlattır, iki cinsiyetinde kıyaslamasını çok ama çok saçma buluyorum.

İnsan çocuk istediği için doğurur, bana baksın yada kız ise şöyle iyi erkekse böyle iyi diye değil. O yüzden iki cinsiyeti de öven yada yeren açıklamalar çok saçma.

+1272839292020202

Merhaba
Cinsiyet konusunu okuyunca bende içimi dökmek istedim
Eskiden beri kızım olsun isterdim erkek çocukları sevmezdim hatta:) ismini bile buldum kendi ismimle uyumlu olacaktı. İki kızım olsa kız kardeşler buyuyucne birbirlerine arkadaş olsalar gibi hayallerim olurdu
İlk hamileligimde oğlum oldu biraz bozuldum yalan yok , sonradan alıştık tabiki hele doğunca zaten dünyalara değişmem
Erkek çocuklarının geneli gibi oğluşum kızlara göre baya hareketli, zaptetmesi zor, gezmede tozmada çok sıkıntı yaşatan bı bebekti

İkinciye yanlışlıkla hamile kaldım bu sefer herkes otomatik ilk cümle : inşallah kız olurrrrrr !! Malum bu devirde erkek değil kız daha değerli sebebi de belli büyüyünce bana baksın :) herkesin mantığı ayni nerdeyse
Ben tecrübeliyim tabi dedim ki ne olursa olsun ikisine de sevincem ,kendimi sartlandirmadim kız olsa mutlu olurum. Erkek olsa oğlum adına mutlu olurum çünkü ona arkadaş olacak büyüyünce birbirlerine destek olurlar aynı cinsiyet birbiri ile.daha iyi anlaşır
İkinci de erkekmis , yüzde 1 bile olsa kız olsa diye içimden geçmişti ama doktor erkek deyince hiç umursamadim. Aa dedim ne güzel bana masraf çıkmadı oğlumun esyalarini kullanırım. Ztn evde ayrı odamız yok ikisi aynı odayı paylaşırken sıkıntı opmayacak. Güzel yonlerini gördüm.

Kayinv alideme gicik oluyorum bu konu her açıldığında şimdiki kızlar evlenince kocalarını sahibi sanıyorlar . Ailesinden koparmak istiyolar tarzında gıcık ve itici yorumlar yapıyor tiz ve yüksek bı sesle. Kendisi ile anlaşıyoruz ama anlaşmak için çok uzun süre uğraş verdim. Beklentileri çok olan bir insandı bana alışması uzun sürdü. Gelinlere kadinlara genel olarak düşmanca fikirleri var. TV de kadına şiddet haberleri çıksa bazı kadınlar da dayağı hak ediyo kocalarinin üstüne gidiyorlar adam sinirlerine hakim olamiyo yapısında var erkeğin ona göre onu idare ediceksin fln diyo. Şimdiki kadınlar ev işinden anlamiyo eski toprak gibi var mı kadın dediğin evi tertemiz olcak elinden her iş gelcek fln diyo ki ben asla öyle biri değilim anca işten gelip oğlumla oynarım sonra da yan gelip yatarım :) eskiden susardim şimdi cvp veriyorum daha yüksek sesle bastiriyorum onu çünkü cahil düşüncelerine katlanamiyorum artık. Hayır kendi de susan bir kadın olsa. En ufak biseyde kavga çıkarır yolda erkeklere çar car bagirir bankada milletin önüne geçer sıra nedir bilmez hep kendi haklı.

Herşeyden önemlisi bence erkek çocuk büyütmek bu ülkede çok daha hassas bir konu. Vatanına milletine bağlı, kadınlara değer veren, onları kullanılacak bir mal gibi görmeyen, şiddetin her türlüsüne karşı olan, ev isini kadının görevi olarak görmeyen iki evlat yetiştirmekmis benim görevim. Bana da bu görevi yükleyen Allah a karşı yüzümu kara cikarmamaya caliscam.
Sizi alkisliyorum ictenlikle :KK9:

Aslinda nisbet de degil cinsiyet ovmek ve yermekte degil konu burda asil anlatmak istedigini en sonda aciklamis aslinda..

Öbür konuyu görünce aklıma geldi bende yazmak istedim. Evladın cinsiyeti olmaz ama herkesin aklından geçen birşey oluyo mutlaka. Bide önüne gelen inşallah kız olur, kızlar çok özel deyip duruyo cinsiyeti belli olduktan sonra da yandın sen iki erkek diyolar genel olarak sinir oluyorum artık bence farketmez demek zorunda olmaktan yavaştan terslemeye başladım milleti

Düşüncenizi ve zihniyetinizi takdir ediyorum. Evladın ayrımı olmaz yeterki vatanlarına milletlerin hayırlı birer birey olsunlar.. Bir kızım var 5 aylık bende erkek çocuk delisiyim ama kız olduğunu duyunca ne içimde bir burukluk oldu nede üzülme. Rabbim e şükürler olsun sağlıklı sıhhatli bir evladım var. Milletin senelerce hasretle arayıp bulamadığını bazı insanlar bulupta beğenmiyor Allaha şirk koşmak nedir yakından şahit oluyorum böyle postlarda ve tekrar tekrar şükür ediyorum...

Cinsiyet konularında neden böyle kalıplara sahibiz anlamıyorum. "Bu ülke", "erkek çocuk büyütmek daha hassas", "kız çocuk sahip çıkar" gibi genellemeleri ben doğru bulmuyorum. Hayırlı insan olmanın cinsiyetle bir ilgisi yok. Allah çocuklarınızı size bağışlasın

Bir kız annesi olarak kız çocuğu güzellemeleri artık beni bayıyor.
Geçen arkadaş ortamında oğlan çocuğu olan bir anneye herkes ‘aiiy her kadının bir kızı olmalı’ diye 10 kere söylediler, sanki cinsiyet seçme elimizdeymiş gibi
Sağlıklı, hayırlı olsunlar yeter. Artık cinsiyet konuşulmasın

Öbür konuyu görünce aklıma geldi bende yazmak istedim. Evladın cinsiyeti olmaz ama herkesin aklından geçen birşey oluyo mutlaka. Bide önüne gelen inşallah kız olur, kızlar çok özel deyip duruyo cinsiyeti belli olduktan sonra da yandın sen iki erkek diyolar genel olarak sinir oluyorum artık bence farketmez demek zorunda olmaktan yavaştan terslemeye başladım milleti
Anlıyorum az çok sizi, aslında sizde böyle yorumların saçma olduğunu dile getirmek istediniz belkide. Ama okurken bu sefer de sanki aslında bu zamanda kız çocukları daha kıymetli ama bence de erkek evladın da kendine göre avantajları var demişsiniz gibi hissettim. Ondan söyledim cinsiyet kıyaslaması çok saçma diye.

Yoksa dediğin gibi insanları memnun etmek imkansız, iki kızın olsa da aaa keşke bir de oğlun olsaydı derler. İki oğlu olana da aaa kız evlat gibisi yok derler. Derler de derler, Allah kimseyi evlat hasretiyle sınamasın.

Bu konuları evlat sahibi olamayan annelerin okudukça içten içe nasıl böyle ayrım yapabilirler diye düşünüp üzüldüklerine eminim.

Toplum olarak biz değişip bir şeyleri düzelttikçe gelecek zamanda bu düşüncelerin azalıp biteceğine inanmak istiyorum. Gelecek nesli biz kadınlar yetiştiriyoruz çünkü.

Evlatlarınızı sağlıkla büyütün insallah.

👏👏👏👏

Ikiz oldugunu ogrenince etraftan duydugum en cok sey ayy hadi insallah bir kiz bir oglan olurdu.Bana farketmezdi ve hatta ezelden erkek cocuklarina daha bir ilgim vardi.Sonuc :iki oglan :D 3 ayi deviricez goren herkes hala ay bi tanesi kiz olaydi ya.Bitmediler bitmeyeceklerr

Ben de hep kızım olacak onunla arkadaş gibi gezip tozacağız derdim. Ne hayallerim vardı. Evcilik oynayacaktım onunla falan.
Sağolsun kocam da altta kalmadı o da kız babası olma hayalinde.
Hamile kaldığımı söylediğim günün gecesi rüyasında kızımızı gördü bukle saçlı falandı. Ne umutlandım.
Neticede oğlum oldu. Çok da hayal kırıklığı olmasın dedi erkenden gösterdi pipiyi.
Yalan yok ilk gün birazcık üzüldüm.
Beraber kahve keyifleri, alışverler, birbirimizin kıyafetlerini giyme fln yalan oldu.
Ama sonra oğlum geldi. Şimdi hiç bir kıza değişmem minnoşumu. Evcilik yine oynuyoruz ama onun kurallarıyla.
İleride eminim kahve de içeriz biz onunla.
Kısacası cinsiyet seçen cidden ama cidden cahildir.
Evladıb kızı oğlanı yokmuş.
İkisinin de sevgisi başka. Evlat zaten emek demek. Çpk emek veriyorsun beraber büyüyorsu . Bu kadar emekte de cinsiyetin hiç öndmi yok.
Allah oğluma güzel uzun sağlıklı bir ömür versin ben de uzun yıllar yaşayayım onunla bana yeter

Bir kız annesi olarak kız çocuğu güzellemeleri artık beni bayıyor.
Geçen arkadaş ortamında oğlan çocuğu olan bir anneye herkes ‘aiiy her kadının bir kızı olmalı’ diye 10 kere söylediler, sanki cinsiyet seçme elimizdeymiş gibi
Sağlıklı, hayırlı olsunlar yeter. Artık cinsiyet konuşulmasın

Ben tek çocuk düşünüyorum başından beri. Kız isterdik oğlumız oldu ama kararımız değişmedi. Tek çocuk düşündüğümü duyan bu nedenle kız çocuk yap diyor. Kız çocuk öz evlattır, oğlun evlenene kadar oğlundur. Yaşın geçmeden yap bir kız. Artık bu ve benzeri cümlelerden bıktım ilk zamanlar gülümser kısmet derdim. Artık ayh diye göz deviriyorum.
Eskinin erkek adamın oğlu olur terörünün yerini aldı. İkisi de aynı.

Back
X