Erkek arkadaşımla ilgili yardım

sese45

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
88
37
288
Merhaba herkese, erkek arkadaşımla ilgili yardımınıza ihtiyacım var. Kendisi her konuda mutlaka karamsarlığa kapılır, en ufak bir şeye bile kafasını takar.Mesela ehliyeti yok, direksiyon sınavına daha girmedi ama ya alamazsam korkusu oluşuyor sürekli, ehliyet alsam bile uzun yola gitmem pratik yapmam seneler alır kendi arabam olmadan bunları hemen yapamam ve seni istemeye de gelemem araba kullanmadan diyor (farklı şehirlerde oturuyoruz) Hiçbir şey beceremiyorum kendimi sana daha fazla rezil etmek istemiyorum keşke başkasını bulsaydın onunla daha mutlu olurdun tarzı cümleler kuruyor. Ayriyeten sudan da korkuyor yüzme bilmiyor yani küçükken yaşadığı bir olay yüzünden. Bunu da kafasına takmış durumda, sen biliyorsun ben bilmiyorum tatillerde yüzmek isteyeceksin denize girmek isteyeceksin ama olmayacak belki de tatile gidemicez benim yüzümden diyor. Ayriyeten kilo problemine de takmış durumda boyu 75 80 arası ve kilosu da 83, onu teselli etmeme olumlu şeyler söylememe rağmen çok kiloluyum beni beğenmezsin sen VS. Diyor. Bu kadar karamsarlıkla ben nasıl başa çıkabilirim, psikolojik destek almaz ve çalıştığımız şehirde psikolog yok. Onu sürekli mutsuz görmek istemiyorum artık ama bir süre sonra elimden bir şey de gelmiyor ne yapmalıyım sizce?

Günaydın. Sizi üzmek, şüpheye düşürmek istemem ama bu korkuları bahane edip sizden ayrılmak mı istiyor acaba? İnsanın korkuları olur ama bunu sürekli sizinle bağlantı kurarak yapması tuhaf geldi bana..

Günaydın. Bunu ona defalarca sordum kendinden soğutup ayrılmamızı mı istiyorsun nedir diye, hayır öyle Bi niyetim yok ama seni üzmek istemem beceriksiz birini niye çekiyorsun ki tarzı cümleler kurdu. Ondan sonraki kavgalarımızda da ayrılalım dedim ben birkaç kere kendi isteğimle, ayrılmaya da yanaşmıyor istemiyor yani ben seni istiyorum diyor.

Çok tuhaf, çözüm arama çabana bile hem karşılık vermeyip hem de benim gibi beceriksiz birini niye çekiyorsun cevabını vermiş. Hem kendisini sana layık görmüyor, hem onunla olursan seni üzeceğini düşünüyor hem de ayrılmak istemiyor.. Aşağılık kompleksi olabilir mi? Korkudan çok böyle gözüküyor.. Seninle olmak ta ona verdiğin değerden ötürü iyi geliyor belki.. Bilemedim.. Galiba erkek arkadaşının iyi bir psikoloğa ihtiyacı var..

Ayrılmak istediğini kesinlikle düşünmüyorum.Önceden yaşamış olduğu şeylerden dolayı aşağılık kompleksi ve özgüven yetersizliği var bence.Bu erkeklerde olduğunda daha da kötü oluyor maglum toplumda da güç simgesi onlara yapışıp kaldığı için.Farklı bir ilçeye ya da şehire de olsa mutlaka psikolog ya da psikiyatriste gitmeye ikna edin.Güzelim günler boş yere kuruntularla geçmesin.Mutluluklar

Özgüven eksikliği var zaten onda malesef..

Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için. İleriye dönük olarak başladık bu ilişkiye ciddi düşünüyoruz inşallah da öyle olur. Peki nasıl ikna edebilirim ki psikoloğa gitmesine, o konuda çok inat eder

Bunlar gerçekte olmayan senin aklının bilinç altının oyunları,madem bir yola baş koyduk madem artık ben yok biz varız o halde beni kırma beraber bu düşüncelere nokta koyalım gibi şeyler olabilir ki eminim siz bunları ya da benzerlerini soylemissinizdir.Bıkmadan ara sıra söyleyin.

Söylemez miyim hiç hem de defalarca ama söylemeye devam edeceğim. İnşallah faydalı olur

Örnekler verebilirsiniz etraftan.
Inat edince üstüne gitmek de iyi olmuyor ondan ara sıra dedim.Allah yardımcınız olsun insallah haberdar edin.

geçmiş olsun . bunu yardım almadan atlatması biraz zor canım ya da bir aile büyüğü tanıdığı varsa belki o konuşur onu rahatlatır

geçmiş olsun . bunu yardım almadan atlatması biraz zor canım ya da bir aile büyüğü tanıdığı varsa belki o konuşur onu rahatlatır
Teşekkür ederim. Aile büyüğü olsa bile ben ailesiyle tanışmadım şu an, yani gidip birine sen konuşur musun diyemem malesef

Bazen erkek ilişkiyi bitiremez ve karşı taraf bitirsin diye bekler
Bunu ima etmenin en iyi yolu sizi daha iyilerine layık olduğunuza ikna etmektir
Ve bunu yapmanın en iyi yolu da budur
Sizi üzmek istemem ama seven erkek kaybetmekten korkar ve bu korku ona açıklarını açık etmesini değil
Açıklarını kapatmasını emreder

Reactions: 000
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…