• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadasimla aram duzelir mi

evet bende bunu soruyorum. Net ayrilik diyosun yani cok mu gec kalinmis yani anlamadim. Karsimdaki ne olursa olsun hersey duzelir kafasinda
Siz hatalarınızı düzeltmekten çok ilişkinizi düzeltmeye odaklısınız. Ama ilişkinizin düzelmesi (eğer düzelme ihtimali varsa) de sizin hatalarınızı düzeltmenize de bağlı kısmen. İlişki için değil de kendiniz için çabalayın bence. Çünkü bu hata diye nitelendirdiginiz şeyler anladığım kadarıyla salt bu ilişkiye bağlı degil. Bu kişiden ayrılsaniz yine benzer sorunlarla karşılaşırsınız ya da sadece gönül iliskilerinde değil de günlük hayatta iletişim kurduğunuz kişilerlede bu tarz problemler yasiyorsunuzdur.

Siz hatalarınızı düzeltmekten çok ilişkinizi düzeltmeye odaklısınız. Ama ilişkinizin düzelmesi (eğer düzelme ihtimali varsa) de sizin hatalarınızı düzeltmenize de bağlı kısmen. İlişki için değil de kendiniz için çabalayın bence. Çünkü bu hata diye nitelendirdiginiz şeyler anladığım kadarıyla salt bu ilişkiye bağlı degil. Bu kişiden ayrılsaniz yine benzer sorunlarla karşılaşırsınız ya da sadece gönül iliskilerinde değil de günlük hayatta iletişim kurduğunuz kişilerle de bu tarz problemler yasiyorsunuzdur.
Cok dogru dedin iliskime odakliyim su an. Kendimede odakliyim ama bi onceki yorumda yazdim netlik bekliyorum istiyorum diye. Yoksa kendimi veremiyorum iliskiye ortada yasayinca.

gunluk hayatimda torpuledim bu huyumu.. cok tuhaf ama sadece iliskimde yasiyorum bunu. Eskiden gunluk hayatimdada sorun olurdu onu ogrendim kendimi degistirdim sira iliskilerde.

Ama hepimiz insanız. Erkekler de robot değil ki. Bu sitede bir konu açıldığında o erkeğin burnunu sürt, sonra konuş vs deniliyor bazı basit konularda bile. (Bunu çoğunlukla doğru bulmuyorum) Ama demek istediğim ben değiştim, ben değişecegim sözleriyle karşımızdakinin aa tamam o zaman deyip eskisi gibi davranmasını beklemek pek de mümkün olmuyor.

Cumlelerimizi eylemlerimizle kanıtlamak gerekiyor.
Yine oyun mu oynuyorsun dediğiniz için ön yargili olmadınız. Muhtemelen bu oyun vs tartışmalarını çok önceden de yaşamışsınız cümlenizden bunu anladim (kim haklı kim haksız bilmiyorum). Şimdi yine mi oyun cümlesini duyunca eskiden biriktirdikleri de eklenince hayır demek yerine bu şekilde cevap vermiş. Siz sadece bir cümleye abartı tepki vermiş olarak görüyorsunuz ama karşınızdaki o güne kadarki tüm olayların etkisiyle o gün o cümleye öyle tepki vermiş. Bir yerden sonra insanın sabrı doluyor. Bazen koca bir bardağı su ile doldururuz ama bardağın da kapasitesi bellidir. Son damla ile bardaktan su taşınca "bu bardak da nasıl bardak ya, bir damla suyu bile taşırdı" diyebilir miyiz? Ağzına kadar su doldurmuşuz bunu göz ardı edip sadece son damlayı taşırdı mi tasirmadi mi ona bakıyoruz..

Neden bilmiyorum ama yazdıklarınızı okuyunca sevgilinizin tavırlarını kendi tavrıma benzettim. Siz ondan bir teminat bekliyorsunuz eskisi gibi anlayışlı olacağına dair o da sizden aynısını bekliyor. Kendinizi sevgilinizin yerine koyun. Empati yapın biraz bence. Tabii bunu yaparken haklıysaniz bile hep alttan alin, her tepkisine göz yumun demiyorum.
Evet benden kanit bekliyo. Mesela numarami degistirmemi istedi bikac ay once. Tamam dedim cunku raharsizlik veren durumlar yasadik. Ben hala degistirmedim. Benden artik hareket bekledigini kelimelerin yetmedigini soyledi.

Anladim sizi dogru soyluyosunda. Ben kendimi degistirmeliyim evet ama ona zaman harciyorum. Ailemin sirf irki dolayisiyla desteklemedigi bi adamla birlikteyim. Ben ondan hep emin oldum ileriye donuk iyi bir es olabileceginede dair. Iletisimimiz her zaman iyiydi ve su an boyle olunca ben bi arada bi derede yasayamiyorum. Ya hep ya hic kafasinda oldugum icin netlik istiyorum. Sadece bu..

Yani onsuzda onunlada degismeliyim bunu biliyorum
Ya hep ya hiç diye bir kafa yok. Ya da ben yaptım sen de yapacaksın diye bir beklentiye girmek sizi üzer.
Siz ne yaparsanız beklentisiz yapın, kendinizi olacağınız en iyi kişiye dönüştürün. Gerisi gelmezse başkasıyla gelir. Bu ilişki sizi diğer ilişki için hazırlamış bir basamak olur.
Böyle okuyunca acımasız geliyor belki ama ilişkiler gelir gider, siz evlenmek amacıyla değil bu hareketleriniz karşınızda kim olsa onu yorar diye düşünerek değişmelisiniz.

Evet benden kanit bekliyo. Mesela numarami degistirmemi istedi bikac ay once. Tamam dedim cunku raharsizlik veren durumlar yasadik. Ben hala degistirmedim. Benden artik hareket bekledigini kelimelerin yetmedigini soyledi.
Numara değişikliği konusunda bir şey diyemeyeceğim. Kim haklı kim haksız bilemiyoruz. Ama haksız olduğunuz ve düzeltmek istediğiniz konularda cümleler gerçekten yeterli olmuyor. İnsan bir yerden sonra karşısındakinin sadece hareketlerine odaklanıyor. Bakın siz de kanıt bekliyorsunuz. Sevgiliniz her şey düzelir modunda takılıyor ama siz ondan kanıt bekliyorsunuz, eskisi gibi davranmasını, eskisi gibi davranacağına dair sizi ikna etmesini bekliyorsunuz. Bir şeyleri karşımızdakinden beklerken bizden beklenen şeyleri de ne kadar uyguladigimiza bir bakmak gerekiyor bazen.
Ama dediğim gibi bunu en başta kendiniz için yapın. Sadece ilişki için değişmeye çalıştığınızda sevgilinizden beklediğiniz tepkileri göremeyince yine başa sarabiliyorsunuz.

Numara değişikliği konusunda bir şey diyemeyeceğim. Kim haklı kim haksız bilemiyoruz. Ama haksız olduğunuz ve düzeltmek istediğiniz konularda cümleler gerçekten yeterli olmuyor. İnsan bir yerden sonra karşısındakinin sadece hareketlerine odaklanıyor. Bakın siz de kanıt bekliyorsunuz. Sevgiliniz her şey düzelir modunda takılıyor ama siz ondan kanıt bekliyorsunuz, eskisi gibi davranmasını, eskisi gibi davranacağına dair sizi ikna etmesini bekliyorsunuz. Bir şeyleri karşımızdakinden beklerken bizden beklenen şeyleri de ne kadar uyguladigimiza bir bakmak gerekiyor bazen.
Ama dediğim gibi bunu en başta kendiniz için yapın. Sadece ilişki için değişmeye çalıştığınızda sevgilinizden beklediğiniz tepkileri göremeyince yine başa sarabiliyorsunuz.
Evet anladim kendime odaklanmam lazim yani.. farkli bi bakis acisi tesekkur ederim.. denicem kesinlikle kendi davranislarima odaklancam tepkilerime dikkat edecem.. tesekkur ederim tekrar.

herkes bu adamla olmaz ayrilin yazmis. Sence ne yapmaliyim? Nasil bi yol izlemeliyim kendisiyle. Herkes yazmis intikam aliyo falan diye. Zamana mi birakmam lazim yoksa koptu diye bitis noktasina mi gitmeliyim? Erkek arkadasimin askimli canimli konusmalari samimi gelmiyo sertligindzn dolayi sen ne dusunuyosun

Ya hep ya hiç diye bir kafa yok. Ya da ben yaptım sen de yapacaksın diye bir beklentiye girmek sizi üzer.
Siz ne yaparsanız beklentisiz yapın, kendinizi olacağınız en iyi kişiye dönüştürün. Gerisi gelmezse başkasıyla gelir. Bu ilişki sizi diğer ilişki için hazırlamış bir basamak olur.
Böyle okuyunca acımasız geliyor belki ama ilişkiler gelir gider, siz evlenmek amacıyla değil bu hareketleriniz karşınızda kim olsa onu yorar diye düşünerek değişmelisiniz.
Evet beni dedigin gibi hazirlamis olur sonraki iliski icin.. sadece ikilemdeyim nasil davrancami bilmiyorum. Ablasina iftara davetli oldugumuzu hangi gun musait oldugumu sordu dun. Yani tuhafima gidiyo ne yapmaya calistigini kestiremiyorum

Evet anladim kendime odaklanmam lazim yani.. farkli bi bakis acisi tesekkur ederim.. denicem kesinlikle kendi davranislarima odaklancam tepkilerime dikkat edecem.. tesekkur ederim tekrar.

herkes bu adamla olmaz ayrilin yazmis. Sence ne yapmaliyim? Nasil bi yol izlemeliyim kendisiyle. Herkes yazmis intikam aliyo falan diye. Zamana mi birakmam lazim yoksa koptu diye bitis noktasina mi gitmeliyim? Erkek arkadasimin askimli canimli konusmalari samimi gelmiyo sertligindzn dolayi sen ne dusunuyosun
Ben ayrılın veya ayrılmayın diyemem. Bana kalırsa sadece burada yazdığınız birkaç yorum ile bu çocuk sizden intikam alıyor veya almıyor yorumu çıkarılmaz. (Gözden kaçırdığım yorumunuz var mı bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla böyle diyebilirim.) Sevgiliniz gelip buraya konu açsa " bu kız seni sevmiyor, hemen ayrıl" gibi yorumlar gelebilirdi. Bu durumda da siz sevmiyor olacaktınız.
Kendi hatalarınızı düzeltmeye odaklanın bence. Bir süre isterseniz zamana bırakın ama zamana bırakırken de gerçekten kendinize de odaklanın. Odak noktanız kendi değişiminiz olursa; bu ilişkiye devam da etseniz ayrılsaniz da her türlü kazançlı olursunuz. Değişim için kendinize zaman verin, bu zaman zarfında da sadece cumlelerinizle değil eylemlerinizle de karsinizdakine bir şeyleri fark ettirin. Bir süre sonra da baktınız siz eskisi gibi değilsiniz ama sevgilinizden istediğiniz tepkiyi alamıyorsunuz o zaman sakince oturup konuşursunuz bu durumu. Sonrasında değerlendirip karar verirsiniz..

Ben ayrılın veya ayrılmayın diyemem. Bana kalırsa sadece burada yazdığınız birkaç yorum ile bu çocuk sizden intikam alıyor veya almıyor yorumu çıkarılmaz. (Gözden kaçırdığım yorumunuz var mı bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla böyle diyebilirim.) Sevgiliniz gelip buraya konu açsa " bu kız seni sevmiyor, hemen ayrıl" gibi yorumlar gelebilirdi. Bu durumda da siz sevmiyor olacaktınız.
Kendi hatalarınızı düzeltmeye odaklanın bence. Bir süre isterseniz zamana bırakın ama zamana bırakırken de gerçekten kendinize de odaklanın. Odak noktanız kendi değişiminiz olursa; bu ilişkiye devam da etseniz ayrılsaniz da her türlü kazançlı olursunuz. Değişim için kendinize zaman verin, bu zaman zarfında da sadece cumlelerinizle değil eylemlerinizle de karsinizdakine bir şeyleri fark ettirin. Bir süre sonra da baktınız siz eskisi gibi değilsiniz ama sevgilinizden istediğiniz tepkiyi alamıyorsunuz o zaman sakince oturup konuşursunuz bu durumu. Sonrasında değerlendirip karar verirsiniz..
Cok tesekkur ederim :(

Merhaba kizlarr, hayirli aksamlar hayirli ramazanlar

Ben 28 yasindayim, erkek arkadasim 30 yasinda. Ciddi bi iliskiliz var diye dusunuyorum ileriye donuk. Beni ailesiyle tanistirdi, simdiye kadar lafinda sozunde bi yalan yanlis gormedim.

malesef ki benim tepkilerim bazen asiri fazla, gereksiz ve onyargili. Ona gereksiz yere kizginliklarim oldu uzattigim oldu. Onu kirdigim doktugum oldu. O hep alttan aldi. Kizlar bana kizabilirsiniz yalniz ben bunun icin gercekten yardim almaya basladim. Yani dogru degil bunu biliyorum ve terapiye girdim bunun icin. Tepkilerimden dolayi.

soyle bisey var ki artik erkek arkadasim cok sert ve sogukkanli oldu. Ben henuz tam dogru tepkileri veremiyorum, ve yanlislarimi terkrarlayinca yani tekrar sert onyargili davraninca bana asiri kiziyo sert oldu ve dinlemiyo beni tepkilerimfen dolayi. Anlamaya dahi calismiyo. Bu durum beni cok uzuyo. Yanlis oldugumu biliyorum yinede ondan bi sicaklik motive bekliyorum. Sen davranmiyosan bende davranmam, beni sen bu dereceye getirdin diyo. Kizlar bu durum degisir mi bende tepkilerimi dogru vermeye baslayinca? Tekrar daha anlayisli bi insan olur mu?

bana diyo ki ben cok sabrettim sana, sen hic sabirli davranamiyosun. Ben buna gelemem diyosun ozaman ben coktan bitirmeliydim dedi. Bana diyoki: Sende sabret madem dogru davran bende geri eskisi gibi olabiliyim dedi. Beni az uzmedin diyo.

ben kendimi duzeltmek istiyorum yardim aliyorum bunun icin. Yalniz sadece erkek arkadasima bosa zaman ayirmak istemiyorum tekrar hosgorulu kalpten biri olmasini istiyorum cunku su an asiri inat ve sinirleniyo ben tepki verecek olunca.

ne dusunuyosunuz?
Bu tarz bir problemi yaşamıştım. Bir şeyler kopma noktasına gelmişti ve ben tamamen içimden geçenleri ifade eden uzun bir mektup yazmıştım sevgilime. Bazen yazılar konuşmaktan daha etkili oluyor. Birbirimize çok daha anlayışla yaklaştık ondan sonra. Mühim olan yapıcı olabilmek

Bu tarz bir problemi yaşamıştım. Bir şeyler kopma noktasına gelmişti ve ben tamamen içimden geçenleri ifade eden uzun bir mektup yazmıştım sevgilime. Bazen yazılar konuşmaktan daha etkili oluyor. Birbirimize çok daha anlayışla yaklaştık ondan sonra. Mühim olan yapıcı olabilmek
Erkek arkadasim su an hic bi sekilde beni anlama taraftari degil. Hic bi kelimeyle ulasamiyorum ona. Dedigin gibi yapiciliga ihtiyacim var.. ne mutlu sana basarabilmissin..

Erkek arkadasim su an hic bi sekilde beni anlama taraftari degil. Hic bi kelimeyle ulasamiyorum ona. Dedigin gibi yapiciliga ihtiyacim var.. ne mutlu sana basarabilmissin..
O zaman denemeyin bir süre. Uzaklaşmak bazen hislerin daha net anlaşılabilmesini sağlar.

Ben 28 yasindayim, erkek arkadasim 30 yasinda. Ciddi bi iliskiliz var diye dusunuyorum ileriye donuk. Beni ailesiyle tanistirdi, simdiye kadar lafinda sozunde bi yalan yanlis gormedim.

malesef ki benim tepkilerim bazen asiri fazla, gereksiz ve onyargili. Ona gereksiz yere kizginliklarim oldu uzattigim oldu. Onu kirdigim doktugum oldu. O hep alttan aldi. Kizlar bana kizabilirsiniz yalniz ben bunun icin gercekten yardim almaya basladim. Yani dogru degil bunu biliyorum ve terapiye girdim bunun icin. Tepkilerimden dolayi.

soyle bisey var ki artik erkek arkadasim cok sert ve sogukkanli oldu. Ben henuz tam dogru tepkileri veremiyorum, ve yanlislarimi terkrarlayinca yani tekrar sert onyargili davraninca bana asiri kiziyo sert oldu ve dinlemiyo beni tepkilerimfen dolayi. Anlamaya dahi calismiyo. Bu durum beni cok uzuyo. Yanlis oldugumu biliyorum yinede ondan bi sicaklik motive bekliyorum. Sen davranmiyosan bende davranmam, beni sen bu dereceye getirdin diyo. Kizlar bu durum degisir mi bende tepkilerimi dogru vermeye baslayinca? Tekrar daha anlayisli bi insan olur mu?

bana diyo ki ben cok sabrettim sana, sen hic sabirli davranamiyosun. Ben buna gelemem diyosun ozaman ben coktan bitirmeliydim dedi. Bana diyoki: Sende sabret madem dogru davran bende geri eskisi gibi olabiliyim dedi. Beni az uzmedin diyo.

ben kendimi duzeltmek istiyorum yardim aliyorum bunun icin. Yalniz sadece erkek arkadasima bosa zaman ayirmak istemiyorum tekrar hosgorulu kalpten biri olmasini istiyorum cunku su an asiri inat ve sinirleniyo ben tepki verecek olunca.

ne dusunuyosunuz?

Neden eskisi gibi olsun ? Siz öfkelenip onu dağıttıkça alttan almaya devam etmesi için mi?

Neden eskisi gibi olsun ? Siz öfkelenip onu dağıttıkça alttan almaya devam etmesi için mi?
5 sayfa yazilip cizildi. Sen bunu mi cikardin herseyin icinden?

boyle hani agziniza geldigi gibi yaziyosunuzya bilmeden ayip ediyosunuz

Adam boks yastığı değil demek ki AA terapiye gidiyo ne güzel o düzenlene kadar bana biraz daha şiddet uygulasin diye kabul edecekm karşınızdaki bir insan. Ve sizin yıllardır yaptığınızı daha yeni size yapmaya başlamış ona bile tahammülunuz yok , terapiye başlamanız güzel birşey ama biraz geç olmuş eğer gerçekten düzeltmek isteseydiniz bu kadar kırıp dökmeden psikolojik destek alırdınız

Toksik bi ilişkiye dönmüş bu.bırakacaksın madem daha fazla oyalama çocuğu senin yüzünden daha fazla üzülmesin

ne dusunuyosunuz?

son cümlenizden anladığım kadarıyla eğer eskisine dönmeyecekse boşuna onunla zaman geçirmeyeyim diyorsunuz. bu demek ki aradığınız şey sadece size hoşgörü gösterilmesi. ve yine bu cümleden ben erkek arkadaşınız eskisi gibi alttan alınca sizde eskisi gibi hırçın olacaksınız şeklinde anlıyorum.

bunun dışında herkesin sabrının sınırı vardır. kimse kimseye uçsuz bucaksız anlayış gösteremez. belli ki erkek arkadaşınızın da limiti dolmuş bunun da sebebi sizin karakteriniz. ben olsam bir kere beni bu noktaya getiren insana bir daha eskisi gibi yaklaşamam. ama erkek arkadaşınız başka biri, onu tanımadan burada hiç kimse eskiye döner yada dönmez diyemez.

ne dusunuyosunuz?
Vay arkadaş ya nasıl bu kadar tartışacak şey buluyorsunuz?aynı frekansta olmadiginiz insanlarla oldurmaya çalışmayın diyorum. Çünkü bu şekilde ilişki çok yorucu

Back
X