- 19 Mayıs 2020
- 46.563
- 208.699
- 548
- Konu Sahibi ingilizpapatyasi
-
Bunu başarırken keşke konu sahibi de orda olsaydı. Konu sahibine en basit kendi sağlığı konusunda söz hakkı vermeyen birinin ilerde pek çok konuda bu hakkı vermek istemeyeceğini düşünüyorum.Evet değil. Ne kadar çok ilişki o kadar risk. Ancak korunmanın ve ilacın olduğu ilişkide bulaş riski yok.
Influenzanın bulaş riski daha yüksek. Bizim konumuz zor bulaşan, buluşmasının kondom+ ilaçla engellenebileceği bir virüs. Bunu da başarmışlar.
Silinip silinmemesi inanın hiç umrumda değil. Yazdığım şeyde bir yanlışlık yok. Doktorlara ve hukukçulara sorabilirsiniz. İnsanların hastalıklarını söylememe hakkı vardır. Çünkü toplum yukarıda gördüğünüz gibi hasta insanları bir kenara ayırma ve etiketlemeye meyilli. İş arkadaşınız hiv+ise aynı tuvaletten size bulaşma riski yoktur mesela ama topluma göre bu risk vardır.
Yine söylüyorum hiv + bir hastalık değildir, virüs taşıma durumudur. Söylenme yükümlülüğü ise sadece evlilik içerisindedir. Taşıyıcıların yükümlülüğü korunmaktır.
Mantıklı bir bakış açısı.Ben bunun kararını tek kişinin verebileceğini düşünmüyorum. Bilgisinin olması gerekiyor karşıdaki kişinin
İşte bana göre saklamak da ahlaki bir eksiklik işte. Burada ayrışıyoruz.Mantıklı bir bakış açısı.
O zaman devreye açık iletişimin önemi giriyor. İlişkinin cinselliğe evrileceğini anladığı noktada insanlar "cinsel yolla bulaşan bir hastalığının olup olmaması benim için önemli, korunacak olsak bile önemli." diye sorabilmeli.
Karşı taraf yalan söylerse yapılabilecek bir şey yok ama. Burada zaten hiç söylenmemesi olay var. Hiç söylememiş biri gereken önlemleri alırsa (kondom +ilaç olarak alınmış burada) ahlaksızlık etmemiş olur. Yalan söyleyen ise ahlaksızdır.
Bize akıl danışan kadın, hiv -. Ortalığı velveleye vermeyin diyorum bu yüzden. Yorumlarla cehalet yayılmaması da insanı sorumluluk.
Bulduğunuz şey eski sevgiliye ait bir foto gibi davranıyorsunuz. Tozu dumana katmak için neyi bekliyorsunuz.Merhaba arkadaşlar
1 buçuk yıldır düzenli giden bir ilişkim var ve evlilik hedefliyoruz. 2 aydır ben KPSS'ye hazırlanıyorum. Erkek arkadaşım sürekli sınavdan sonra evlilik adımlarını atarız ama öncelikle sana söylemem gereken bir şey var diyordu. Ben tahminlerde bulunuyordum ama söylemiyordu. Dün onun dolabında çorap ararken Genyova adlı ilacı gördüm. Antidepresandır falan sandım bir şey söylemedim.
Sonra internetten araştırdığımda HIV tedavisi için kullanılan bir ilaç olduğunu öğrendim.
Dünden beri içim içimi yiyor. Böyle bir durum 1 buçuk yıldır saklanır mı ya da bu ilaç başka bir tedavi için olabilir mi? Kafam çok karışık. Sınavdan önce onunla konuşup kendimi büyük bir çıkmaz içine sokmak istemiyorum. Benden böyle bir durumu saklayan sevgilimle ilerlemeli miyim?
El ele tutuşmaktan hiv bulaşmaz diyerek başlamak istiyorum.Ya eklemeden gecemeyecegim, belki ben Hiv+ biriyle el ele bile tutusmak istemiyorum, belki boyle bir adami / kadini sevmek istemiyorum, kendi bedenimi bu tehlikeden uzak tutmak istiyorum vs vs.
Hiv+ bireyin duygulari ve kisisel haklari onemli, ama risk altindaki sevgilinin beden sagligi, duygulari vs onemsiz mi? Biz esit degil miyiz? Hasta ya da virus yuklu kisiler bizden daha mi esit?
Evet. Ben sadece şu an hiçbir sağlık sorunu olmayan bir kadına daha makul bir noktadan başlayarak gitmek istedim. Sizin bir bireyi hangi hususlarda ahlaklı bulup bulamadığınızı eleştirmek benim de haddime değil kimsenin de haddi olamaz.İşte bana göre saklamak da ahlaki bir eksiklik işte. Burada ayrışıyoruz.
Size hitaben yazmamistim aslinda, genel fikrimi belirtmistim, tesekkur ederim yine deEl ele tutuşmaktan hiv bulaşmaz diyerek başlamak istiyorum.
Elbette siz de haklısınız ve sizin endişelerinize de saygı duyulması gerekli.
Bu nedenle siz, bir ilişkiye başlamadan önce insanlardan negatif raporu istemeyi deneyebilirsiniz. Bu raporu size göstermemek de onun hakkı. İlişki hiç başlamaz. İki taraf da kakazanır.
Ya da şöyle bir soru sorayım, konudan çıkan sonuç kadının da adamın da ortalama bir Türk insanı olduğu, bu durumda 180 derece ters dönelim, kadın hiv+ olsa adam ona diyecek miydi hastalığını söylemek zorunda değildi, korunduysa sorun yok, tedavisini de olmuş,... ? Migren için nişan atan adamlar bunu kabul edecek mi?Ya eklemeden gecemeyecegim, belki ben Hiv+ biriyle el ele bile tutusmak istemiyorum, belki boyle bir adami / kadini sevmek istemiyorum, kendi bedenimi bu tehlikeden uzak tutmak istiyorum vs vs.
Hiv+ bireyin duygulari ve kisisel haklari onemli, ama risk altindaki sevgilinin beden sagligi, duygulari vs onemsiz mi? Biz esit degil miyiz? Hasta ya da virus yuklu kisiler bizden daha mi esit?
Beni yanlış anladınız, kimseyi bir tutmuyorum.Buyrun internette yazan bilgi.
Kan, cinsel ilişki ve anneden bebeğe olmak üzere üç yolla bulaşır. Kan ile Bulaşır. AIDS hastasının ve taşıyıcının kanında HIV bulunur. HIV'li kanla, çeşitli şekillerde bulaşma olur.
İş arkadaşı ile aynı yatağa girdiği erkeği bir tutmanız garip geldi.
Sonuçta hepimiz toplu taşıma avm gibi yerlerde bulunuyoruz mutlaka pozitif olan birileriyle aynı ortama girdiğimiz de olmuştur ama olasığımız daha düşük olduğu için bir şekilde yaşayıp gidiyoruz.
Prezervatif korur diyorsunuz da kul yapımı bir şey ilişki sırasında ters giden şeyler olsa yırtılsa çıksa aaaa canım yapacak bir şey mu diyecek konu sahibi. Geri dönüşü olmadan bir hastalığa yol açan virüsü bilmek herkesin hakkı.
Güzel argümanlar, değerlendirilmesi gereken endişeler görünce onlar hakkında da yazmak gerekir, böyle şeyler hakkında kendimi sorumlu hissettiğim için yazdım ben de ben de teşekkür ederim.Size hitaben yazmamistim aslinda, genel fikrimi belirtmistim, tesekkur ederim yine de
Hic sanmam.Ya da şöyle bir soru sorayım, konudan çıkan sonuç kadının da adamın da ortalama bir Türk insanı olduğu, bu durumda 180 derece ters dönelim, kadın hiv+ olsa adam ona diyecek miydi hastalığını söylemek zorunda değildi, korunduysa sorun yok, tedavisini de olmuş,... ? Migren için nişan atan adamlar bunu kabul edecek mi?
Erkek milletinden beklentimizi düşürerek bakarsak demeyecektir. Ama benim yazdığım kadın/erkek fark etmeksizin düşündüklerim. Erkek denilen "selülit var" diye huysuzlanan bir varlık, ama burada konumuz hiv negatif bir kadın ve bulaş riskini ortadan kaldırarak yaşayan bir Erkek. Her ilişki ve iletişim biçiminde daha iyisi mümkün. Ama şu an ortalığı ateşe vermenin gereği yok. Yani benim düşüncem.Ya da şöyle bir soru sorayım, konudan çıkan sonuç kadının da adamın da ortalama bir Türk insanı olduğu, bu durumda 180 derece ters dönelim, kadın hiv+ olsa adam ona diyecek miydi hastalığını söylemek zorunda değildi, korunduysa sorun yok, tedavisini de olmuş,... ? Migren için nişan atan adamlar bunu kabul edecek mi?
Seyi soracagim, eskiden hiv testinin yaniti uzun sürüyordu. Simdi nedir durum?Erkek milletinden beklentimizi düşürerek bakarsak demeyecektir. Ama benim yazdığım kadın/erkek fark etmeksizin düşündüklerim. Erkek denilen "selülit var" diye huysuzlanan bir varlık, ama burada konumuz hiv negatif bir kadın ve bulaş riskini ortadan kaldırarak yaşayan bir Erkek. Her ilişki ve iletişim biçiminde daha iyisi mümkün. Ama şu an ortalığı ateşe vermenin gereği yok. Yani benim düşüncem.
Şimdi bir de birkaç ay arayla tekrar tekrar yapılıyor Salon kadını. Kuluçka süresi varsa ondan herhalde.Seyi soracagim, eskiden hiv testinin yaniti uzun sürüyordu. Simdi nedir durum?
Bundan 10 12 sene önce sağ tarafım ağrıyor diye acile gittiğimde acaba apandisit mi diye yaptıkları kan testinde hiv testi de vardı. Saatler içinde çıkmıştı.Seyi soracagim, eskiden hiv testinin yaniti uzun sürüyordu. Simdi nedir durum?
Bi sürü testi var, kuluçkadan bağımsız olarak vücuda girdikten kısa süre sonra bile net sonuç veren testler.Şimdi bir de birkaç ay arayla tekrar tekrar yapılıyor Salon kadını. Kuluçka süresi varsa ondan herhalde.
Korunmak ve o bulduğu ilacı kullanmak bulaşmaya engel oluyor.adam bulaşmasını engelleyen ne yapmış pardon? baştan kıza söylemeliydi. korunmak her şeyi yapmak mı? öpüşmekten bile bulaşabilir. ne kadar kolay konuşuyorsunuz ben kronik oto-immün kimseye bulaşmayan hastalığımı bile ilişki başında karşı tarafa söylüyorum da adam hiv gibi riskli hastalığı gizlemiş. allah böylelerinden uzak tutsun. bu adam öldürmeye teşebbüs. kız da gayet rahat buraya başlık açıyor ben olsam saçımı başımı yolarak teste giderdim. yarıyol falan demiş. adam onu öldürmeye teşebbüs etmiş. en çok korktuğum şeydir bu benim yeri geldi salyadan vs. bile bulaşır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?