Erkek arkadaşım var diye bana o.rospu diyor.

Kardeşim bana bu lafı kullanacak...
Tövebeler olsun elimden alamazlar

Ne zaman saygısız bir çocuk görsem ona değil onu yetiştirenlere kızarım. Demek ki çocuğun yanında hep küfredilmiş, etik değerler öğretilmemiş. Tabiki çevre faktörü, çevreden görüp özenme durumları da var ama aile bireyleri iyi birer rol model olduğu sürece hiçbir çocuk bu denli saygısızca davranış sergilemez

Son düzenleme:
Siz kardeşinizi geri kafalı diyorsunuz, bende saygisiz, edepsiz, görgüsüz, medeniyetsiz ve geri kafalı diyorum. Şu O kelimesini, 3 tane torunum var, daha hala ağzıma almamisimdir. Liseye giden bir kiz bunu ne kolaylıkla alıyor ağzına. Böyle şeyleri okuyunca, iyiki anneler 60 senelerinde Türkiye e arkalarını dönüp dış memlekete gelmişler diyorum. Bundan daha 10 veya 25 yıl önce, olucak şey değildi, hem lise hemde medeniyetsizlik. Ama şimdi artık çok normale dönmüşe benziyor.
Ben olsam, eger bana kardeşim böyle bir terbiyesizlik yaparsa, parmağımı kaldırıp, bunu bana ilk ve son defa söyledim, birdaha ağzından duyayım, dişlerini yerden toplarsın derim çok otorite bir sesle. O kadar. Eger birdaha söylerse, direkt ağzına birtane şamar. Benim çocuklu da, bu lafı kullanan çocuklara, sokak çocuğu derdiler. Anne baba ilgilenmiyor. Ve ağzına acı biberi sokarım derdi anneler. Bana annem ve babam yasaklamıştı, böyle çocuklarla oynamasını veya arkadaşlık yapmasını.

Bu aralar sık sık belgesel temalı yorumlarda bulunuyorum ama konular da hakikaten Nat Geo Wild dan fırlamış gibi, başka türlü işin içinden çıkılmıyor. Anlattığınız aile profili tam olarak bi aslan ailesi. Baba kendi aleminde ve otoriter, arada bir herkese kükrüyor, aile günlük sorunlarına onu yaklaştırmıyo. Annenin yavrularının herhangi birine karsı olumsuz bi tutumu yok ama yavrular arası iliskilere de karısmıyo. Yavrular da sürüde yer edinme, birbirlerine üstünlük kurma peşindeler. İlla ki izlemişsinizdir, oyun adı altında birbirlerinin güçlerini test ederler ve avlanma becerilerini denerler hani.

Bu ailede en büyük ve en güçlü kardeş ne yapar, otoritesini baştan koyar. İzlerken görürsünüz oyundaki agresifliğini kısa bi süre için arttırır, kardeşlerini biraz hırpalar, kardeşi bir iki saniye vikler, "Bak istersem, ben de senin gibi davranırsam daha fazlasını yapabilirim ama yapmıyorum çünkü bu doğru değil. Herkes yerini bilsin böylece iyi geçinelim" mesajını verdikten sonra da kardeşini salar.

Normal zamanda kardeşleri onun alanına saygılıyken gayet sakin, sevimli, oyuncu ve kardeslerine karşı korumacı görünen büyük yavru iş alanına, annesinden alacağı süte, avdan yiyeceği paya müdahale etmeye çalışan kardeşlerine gelince asla pasif kalmaz, hoşgörü göstermez, sert ve acımasızdır. Gösterirse en geriye o düşer çünkü. Doğru dürüst beslenemez, sürüsünde yer edinemez, sürekli saldırıya uğrar. Tıpkı size olduğu gibi.

O yüzden insanların içgüdüsel davranışlarını yabana atmayın. İnsanoğlu olarak zihinsel gelişimimize fazla yaslanıyoruz bazen. Bazı seyleri çözmek için biraz daha vahşi yönlerimize kulak vermek gerekiyo.

Siz ablasınız, o ailede anne babadan sonra en büyük otoritesiniz. Kardeşler arasındaki tek yetişkinsiniz. Hepinizin aile içinde özerk ve ortak alanları var. O nedenle herkes yerini bilecek, kimse sizin çizdiğiniz sınırları geçmeyecek. Geçene de zerre acımayacaksınız.

Zira pek çok kişi akranlar arası saygı, sevgi ve paylaşımın sınırlarını kardeşlerinden ögrenir. Sizin ailede belli ki ögrenilememiş ve bunun en büyük sebebi de sizin gerektiğinde patinizi masaya vuramamanız. Siz hic annesine aglayan aslan gördünüz mü

Halbuki sevgi de öfke de fedakarlık da bencillik de doğru yerde ve dozunda gösterildiğinde bi anlam kazanır. Sağ yanağınıza tokat atana solunuzu dönmek bi çözüm değil. Sen bana tokat mı attın al sana yumruk da bi çözüm degil. Cözüm hani filmlerde olur ya size kalkan o eli havada yakalamak, o kolu arkaya kıvırıp karşı taraf size zarar vermekten vazgeçene, pes edene kadar da o şekilde tutmak. Dogru ve etkili savunma yani. Yukarıda bahsettiğim "Bak istersem, ben de senin gibi davranırsam daha fazlasını yapabilirim ama yapmıyorum çünkü bu doğru değil. Herkes yerini bilsin böylece iyi geçinelim" diyen yavru aslan gibi.

böyle kardeşim olsa döverdim.
sabır da şiddete karşilikta bir yere kadar
o bana her agzina geleni saysin ben oyle bakayim yapamam

Ailenizde hata var ben kardeşime o...bu desem herhalde beni yaşıma bakmadan döverlerdi. Güzel dilden anlamıyorsa maalesef böyle şeyleri uygulamak gerekiyor. Bir de o...bu diyorlar bu anormal bir kelime ve bir kardeşe hayatta söylenmeyecek kelime. Umarım babanızın size edilen küfürlerden bir an önce haberi olur.

Sana bu sözü bu kadar kolay söyledikleri halde annen tepki vermiyorsa yapacak hiç bişey yok. Burada devreye girmesi gereken kişi o. Nasıl normal normal ablasına o.. der bir insan ve bunu gören bir anne nasıl müdahale etmez. Akıl alır gibi değil

Ergenlik yasında kardeşiniz o yuzden kafası tersine çalışıyor olabilir. Annenizin arayı bulup konuşması gerek ilk önce sonra da sizin normal degil tabıkı cok ayıp çok

Bence sizi kıskanıyor . o yüzden bu kadar tepkili. Üniversite okuyorsun erkek arkadaşın var. Onun yaşındayken de varmış Herkes evlere kapandı artık. Ben üniversiteye gittikten sonra az görüşürdük ailemle tatillerde sadece. annenizle ciddi ciddi konuşun kardeşinizi uyarması için. Yoksa babama söylerim, yada evi terk ederim falan diyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…