• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadasım, canımdan bezişim...

"Adamı nasıl yola getirebilirim / eski ilgili günlerine döndürebilirim?"
sorusunun yanıtı ne yazık ki "mümkün değil." olmalı.
Onun kendi içinden gelmeli, bu konuda işe yarayabilecek yegane taktik, bin yıllardır istemsizce işe yarayan "kaçan kovalanır" taktiği olabilir ancak.
Başka da yolu yordamı yok.
Sen uçsuz bucaksız yollara kaçacaksın, dibi yokmuşçasına kör kuyulara ineceksin. Önce bi kıymete bineceksin, o öyle kovalayacak.
Bunu ara vererek elde edemezsin. İlişki içindeyken, ilgisizlikten yakınmayı geç, ilgilenmeyen sen olacaksın.
Başka yolu yok bacım.

Keske ilgilenmiyor hale gelebilsem, kafamı bir seye veremiyorum. Yataktan cıkmadım bugün hiç. Aglaya aglaya aksamı ettim.

Bugünler gececek, ama iş işten gecmese keske, o zaman gelse bile gec olacak. Yani ben kör kuyuda ivmeli hareket yaparken onun attıgı halatlar bana yetismeyecek belki o kadar zamandan sonra. Daha önce bir tane sevgilim oldu, su an umrumda degil, ama bunu cidden cok sevdim ben, unutacagım elbet, ama yazık olacak güzel bir sevgiye.

Benim hikayeme benziyor hikayen
Aileler, sıkıntılar ,küfürler...:KK43:
Şimdi çok seviyorsun ama buna rağmen sabir kalmamış :KK43:
Peki sevgi azalınca nolacak?
Başında böyle yorulunca insan sonra kendini atuvamaz hale geliyor
Senin onu çok seviyor olman yetmeyecek hiç bir şeye.
Asabi dediler mi 100 metre kacasim geliyor hele de naif bi insansan zor bacim :KK69:

Sabrım kalmadı cünkü kaybım büyük. Ben devam ettigim bi seyi bıraktım, işimden ayrıldım kpss calısabilmek için, ama bu sene zehir zıkkım oldu bana. Pesine pek cok sınav denedim, hepsine kafa patlattım. Cok sükür ki Allah bir kapı actı...Ama bunların hepsi gelecegim için kayıp. Üstüne o kadar göz yası döktüm, ailemle aram acıldı...Pesine ugruna mücadele ettigin sey için kıymetinin olmadıgı hale gelmekten cok yıprandım.
Naif ki ne naif. Baska seylere aglamam ama ona aglak oluveriyorum.

Herkes hemfikir galiba, artık pes mi etsem ne...
Bu kadar ugrastıktan sonra zoruma gidiyor ama ''belki'' ler kafamı kurcalıyor...
Emek etmissiniz, cok tesekkür ederim..

ayrıca sizin en büyük yanlışınız ; "ben onu çok seviyorum, onu benden çok kimse sevemez, ahh bu gerçeği bir görse" diye uğraşmanız.. pardon da bu çok mazoşistçe yani "o mutlu olsun ben zaten mutlu olurum" tavrınız kendinize yaptığınız en büyük haksızlığınız.. bu kadar eksilerdeki bir adamla mutlu olmazsınız ! lütfen bir önceki yorumumda yazdığım kırmızı uyarılarımı tekrar tekrar okuyun.. bir insanın 3-5 tane iyi yanı olması yeterli bir ölçü değildir, o küçücük ölçülerle kendinizi kandırmayın !

ve size en büyük tavsiyem ; bu veya bir başkası fark etmez ; evleneceğiniz kişiyi seçerken bencil düşünün "bu adam beni mutlu edebilir mi!?, bu adamdan iyi bir eş olur mu!? bu adamdan baba olur mu!? bu adamdan bana dost olur mu!?" diye düşünün , bu bakış açısından baktığınızda gerçeğe en yakın sonucu bulursunuz..

sevgiler..

Ben ortada bi aşk goremedim,nedir bu yani bulunmaz hint kumasimi..Evlenip bosancaginiz gün gibi ortada iken neden yapıyorsunuz bunu kendinize göz göre göre bi türlü anlamıyorum..hayırlısı demek düşer bize gerisi size...

Vazgeçmek yapımda yok deme, aciz ve zayıfım de dürüst ol.
Sakladığı bir şeyler var yüksek ihtimal, söylememesi de seni kırmaktan korkması değil, daha fazla baskı yapacağına emin.
Daha şu sınav olayları zamanında terkedilmeyi hakediyormuş, düzeltilmeyi değil.

Yapımda yok cidden, bu kadar emek verip bu hale gelmesini hazmedemiyorum ve hırslanıyorum daha cok. Bu zayıflık olabilir belki, bu kadar seyi yutmam...
Sakladıgı derken o kısmı az daha acabilir misin? (Ailesi ile ilgili sıkıntısı var, onları en ince detayına kadar biliyorum, ailenin babası gibi, bunu eklemeyi unutmusum. Baska ne gibi sıkıntısı sakladıgı olabilir sence? Ne anlamda dedin?)

Bütün evli kadınlar (ya da evlilik yolundaki sözlüler nişanlılar) eminim o yüzüğü parmaklarına takana kadar kırk takla atmıslardır (kötü anlamda söylemiyorum- sabretmek anlamında) ne emekler verip ilişkilerini evlilik yoluna sokmuslardır konu sahibi de bunları yapmaya hazır emek verecek sabredecek bir seyler yapacak ve bir sekilde yola getirmek istiyor.
Tecrübeli ablalarımız. Biraz ipucu verseniz. Hem konu sahibine hem de okuyan ihtiyacı olan herkese. Sorduğu sorular cok spesifik nokta atışı yapacak seyler cunku. Valla cok sevap kazanırsınız.

Hay agzını sevim.

bu hikaye o kadar tanıdık kı. en yakın arkadasımın sevgılısıde boleydı. tıpa tıp aynısı. kız da mucadele etmek ıstedı. kaybetmekten korktu. cok sevıyorum dedı,olsun boyle kabul edıyım dedı hep fedakarlık yaptı. sonuc husran. yınede yaranamadı.o senın ıcın oluyorum dıyen cocuk bı anda sen benı sıkıyosun dedı bıraktı gıttı. kız hala kendını toparlamaya calısıor.bılıyorum cok zor. sen onun ıcın aılenı karsına almıssın ısınden hayatından vazgecmıssın.adam sana destek olmamıs. saygıyı yıtırmeye baslamıssınız. sonra ne olacak bı anda duzelecekmı. emınım sende bılıyorsun duzelmıcek. evlendıgınde ddaha buyuk sorunlarla karsılasabılırsın. onun ıcın suandan vazgecmek en mantıklısı. sende dıyorsun ıllakı unuturum dıe. ıllakı unutursun.senın kıymetını daha ıyı bılen deger veren saygılı bı ınsan gırsın hayatına evet zor olacak ama ınan kotu bı evlılıkten daha ıyıdır

Bütün evli kadınlar (ya da evlilik yolundaki sözlüler nişanlılar) eminim o yüzüğü parmaklarına takana kadar kırk takla atmıslardır (kötü anlamda söylemiyorum- sabretmek anlamında) ne emekler verip ilişkilerini evlilik yoluna sokmuslardır konu sahibi de bunları yapmaya hazır emek verecek sabredecek bir seyler yapacak ve bir sekilde yola getirmek istiyor.
Tecrübeli ablalarımız. Biraz ipucu verseniz. Hem konu sahibine hem de okuyan ihtiyacı olan herkese. Sorduğu sorular cok spesifik nokta atışı yapacak seyler cunku. Valla cok sevap kazanırsınız.

2 seneye yakınki KPSS sürecinde sevgilimin desteği olmasaydı değil şimdi evlenmek, defalarca ayrılırdık.
Konu sahibinin çektiği kutsal bir çile gibi geliyordur ama bu kadar acı insan için iyi değil bence, istemese de unutamaz artık bu zamanları, bir yandan düzeltmeye çalışırsa karşısındakini, bir yandan kendini daha fazla bozar gibi geldi bana.

Bu kadar asabiyeti, bu kadar siniri sevdiğin insana yapabiliyorsan vicdanının rahat olmamasındandır diye düşünüyorum konu sahibi, o zamana dair veya sonrasına dair anlatamadığı bir şeyler var, seni üzecek. Affederim diye düşünme bence.

ayrıca sizin en büyük yanlışınız ; "ben onu çok seviyorum, onu benden çok kimse sevemez, ahh bu gerçeği bir görse" diye uğraşmanız.. pardon da bu çok mazoşistçe yani "o mutlu olsun ben zaten mutlu olurum" tavrınız kendinize yaptığınız en büyük haksızlığınız.. bu kadar eksilerdeki bir adamla mutlu olmazsınız ! lütfen bir önceki yorumumda yazdığım kırmızı uyarılarımı tekrar tekrar okuyun.. bir insanın 3-5 tane iyi yanı olması yeterli bir ölçü değildir, o küçücük ölçülerle kendinizi kandırmayın !

ve size en büyük tavsiyem ; bu veya bir başkası fark etmez ; evleneceğiniz kişiyi seçerken bencil düşünün "bu adam beni mutlu edebilir mi!?, bu adamdan iyi bir eş olur mu!? bu adamdan baba olur mu!? bu adamdan bana dost olur mu!?" diye düşünün , bu bakış açısından baktığınızda gerçeğe en yakın sonucu bulursunuz..

sevgiler..

Umut cok kötü bir sey biliyor musun? İçimde onun düzelecegine dair umut bitmiyor. Bundan.
Ne yaparım bilmiyorum ama dediklerini dikkate almaya calısacagım...En azı akıl saglıgım icin uzak durmam lazım sanırım.

Ben ortada bi aşk goremedim,nedir bu yani bulunmaz hint kumasimi..Evlenip bosancaginiz gün gibi ortada iken neden yapıyorsunuz bunu kendinize göz göre göre bi türlü anlamıyorum..hayırlısı demek düşer bize gerisi size...

Ask göremedim derken, böyle kötü davranan birini nasıl seversin muhtemelen sevemezsin gibi bir cıkarım yaptınız sanırım. Ama anılar var, onun cok iyi oldugu zamanlar var...
Bilemiyorum. Bunlar aklımı kurcalıyor, acabalar bitmiyor.

Keske ilgilenmiyor hale gelebilsem, kafamı bir seye veremiyorum. Yataktan cıkmadım bugün hiç. Aglaya aglaya aksamı ettim.

Bugünler gececek, ama iş işten gecmese keske, o zaman gelse bile gec olacak. Yani ben kör kuyuda ivmeli hareket yaparken onun attıgı halatlar bana yetismeyecek belki o kadar zamandan sonra. Daha önce bir tane sevgilim oldu, su an umrumda degil, ama bunu cidden cok sevdim ben, unutacagım elbet, ama yazık olacak güzel bir sevgiye.

Sabrım kalmadı cünkü kaybım büyük. Ben devam ettigim bi seyi bıraktım, işimden ayrıldım kpss calısabilmek için, ama bu sene zehir zıkkım oldu bana. Pesine pek cok sınav denedim, hepsine kafa patlattım. Cok sükür ki Allah bir kapı actı...Ama bunların hepsi gelecegim için kayıp. Üstüne o kadar göz yası döktüm, ailemle aram acıldı...Pesine ugruna mücadele ettigin sey için kıymetinin olmadıgı hale gelmekten cok yıprandım.

Bu adamın, benim gördüğüm bi artısı yok. Eğer sadece sevgini baz alıp devam edersen büyük hata olur. Hep verici olamazsın canım. En az senin kadar sevmesi fedakâr olması lazım ki okul, su, yol olarak geri dönsün.
Saygı zaten yitirilmis ve bana göre saygının olmadığı yerde sevgi de sadakat te sabır da hüküm sürmez.
Cok önemli lütfen kendine yazık etme.

Hemen ayrıl diyenlerden değilim ben şu an. Her ne kadar mantık onu söylüyor olsa da, mantığın ne derece işlediğine empati yapabildiğimden, ilgisizliği, kaçmayı falan önerdim. Bir süre bunu uygulayabilirsen ve ona rağmen hala "kovalamıyorsa" o zaman 'en azından taktik de yaptım elimden geleni yaptım' diyip daha rahat ayrılabilirsin, hem bu sürede biraz için soğur tabiri caizse.

2 seneye yakınki KPSS sürecinde sevgilimin desteği olmasaydı değil şimdi evlenmek, defalarca ayrılırdık.
Konu sahibinin çektiği kutsal bir çile gibi geliyordur ama bu kadar acı insan için iyi değil bence, istemese de unutamaz artık bu zamanları, bir yandan düzeltmeye çalışırsa karşısındakini, bir yandan kendini daha fazla bozar gibi geldi bana.

Bu kadar asabiyeti, bu kadar siniri sevdiğin insana yapabiliyorsan vicdanının rahat olmamasındandır diye düşünüyorum konu sahibi, o zamana dair veya sonrasına dair anlatamadığı bir şeyler var, seni üzecek. Affederim diye düşünme bence.

Ben burada egonun devreye girdiğini dusunuyorum. Ben de benzer problemler yasadım. Iliskinin bitmesi gerektiğini biliyor ama bu sekilde bitmesi yapımıza ters. Ne kadar seversen sev, karşındaki insanın sana ilgisinin sevgisinin azaldığını hissetmek cok koyuyor. Eskisi gibi olmadıgını görmek falan. "O yine peşimden koşsun ama ayrılırsak da ben bırakayım" sanki bu sekilde insanın ici daha rahat olacakmış gibi. Sonuçta erkek pisman olacak, o sevip de ortada kalacak gıbı duruyor. Kadınlar bu kadar emek verdikten sonra bır de bu şeklide ılıskılerını bıtırmek ıstemıyorlar, çifte acı oluyor cunku.

sen farkında degilsin ama sevgin bile yok ona karsı sevgi oldugunu sanıyorsunn ama bunun adı alıskanlık hatta bagımlılık..ara vermek işe yaramaz sen bin kez ayrıl sonuc degişmeyecek hayatın oyle bir noktaya gelicekki geriye baktıgında olumlu hicbirsey aklına gelmiycek ilişkinle ilgili ve olanda gercekten ona harcadıgın zamana olucak uzgunum ama bosuna kurek cekiyorsun kendine gel ve don bak yasadıklarına aldatılma var hakaret var kalbini kırmıs iş ciddiyete binince kacıyor boyle adamdan esde olmaz sevgilide yarın guzel birseyler soyler gonlunu alır huyunu kapmıs istedigi gibi kırıp dokup ardından bir iki guzel laf ederim gecer gider diyordur emin ol.. cidden degmiyor otur dusun bu adam bir mucize gercekleşipde bambaska biri olarak gelebilirmi karsına..ben tam 10 senemi boyle birine feda ettim ve harcadıgım ozaman suan oyle dokunuyorki bana artık boyle bir adam icin bir saniyemi bile harcamam.. bende aynen senin gibi dusunuyordum vazgecmem sevgim gercek bir daha sevemem diyordum kat ve katı sevdim ve gercekten bunu hakeden birini ustelik benim yaptıgım gibi 10 senede anlamazsın bunu umarım

28 yasında.
Kendi işini yapıyor, serbest meslek diyelim.

aynı tip bi herifle evlenmiş bulundum da
sözlü şiddet %95 ihtimalle fiziksel şiddete de dönüşür
benden uyarması
o ilgisizlik en fazla 1 ay toplar
gerçekten terk edeceğini anlarsa evlenene kadar ilgiye boğar
evlenince yine şeyinde olmaz
sonra dur bakayım ne vardı

Adami yola getiremezsiniz, ilgisizse evlendikten sonra hepten saliverir ne de olsa artik gitmez diye.

Eski ilgili günlerini de geri getiremezsiniz, adamda heyecan ask bitmis, aliskanlik kalmis.

Elbet onu da tekrar seven biri olur, ben en cok sevdim diye cabalara girmenize ve bunu ona ispata gerek yok. Önemli olan bu isin sonu ne olucak, bu iliskiden mantikli bir gelecek kurulur mu sorusu.

Ara vermek ise yaramaz. İliskinin bittigini kabullenmenin ilk adimi olabilir.

Karsimizda kangren olmus bir iliski var ve bazen gercekten zorlamamak gerekiyor.

Ben burada egonun devreye girdiğini dusunuyorum. Ben de benzer problemler yasadım. Iliskinin bitmesi gerektiğini biliyor ama bu sekilde bitmesi yapımıza ters. Ne kadar seversen sev, karşındaki insanın sana ilgisinin sevgisinin azaldığını hissetmek cok koyuyor. Eskisi gibi olmadıgını görmek falan. "O yine peşimden koşsun ama ayrılırsak da ben bırakayım" sanki bu sekilde insanın ici daha rahat olacakmış gibi. Sonuçta erkek pisman olacak, o sevip de ortada kalacak gıbı duruyor. Kadınlar bu kadar emek verdikten sonra bır de bu şeklide ılıskılerını bıtırmek ıstemıyorlar, çifte acı oluyor cunku.

Vazgeçmek yapımda yok diye değil, aciz olduğunu düşün derken tam da benzer şeyleri düşünerek yazmıştım. Egoya bunu anlatabilirsek "hayır, hiç de öyle değilim." diyerek ayağa kalkabiliyor tekrardan insan. Herhangi bir yerden desteği olmadığı zaman daha da üzülüyor kadın bu durumlarda, hem aile ile ara kötü, hem bir yandan kişisel gelecek kaygıları da var ama bu erkek o sabit olma vasfını bir daha kazanamayacak gibi.

Umut cok kötü bir sey biliyor musun? İçimde onun düzelecegine dair umut bitmiyor. Bundan.
Ne yaparım bilmiyorum ama dediklerini dikkate almaya calısacagım...En azı akıl saglıgım icin uzak durmam lazım sanırım.

şu şarkıyı bilirsiniz;

"sevgi anlaşmak değildir, nedensiz de sevilir
bazen küçük bir an için ömür bile verilir"

durumunuz aynen bundan ibaret.. ama yapmayın, küçük anlar uğruna ömrünüzü vermeyin !

Birini canin parcalanircasina sevmek nedir iyi bilirim ..
Ama ayni sekilde sevilmekte guzeldir .

Adam yola gelmek isterse , yola getirebilirsin ama gelmeknistemiyorsa bintane alim gelsin yine bos ..

Kacinilmaz olan seyler var senin guvensizligin , onun asabiligin .
Onun ilgisizligi senin kiskancliklarin .
Öncelikle bunlara cozum bulmalisin , ama getcekten bir gelecek goruyosan .
Ve aile , ailen istemiyorsa otur 2 kere dusun bence, ilerde ailene cok ihtiyacin olucak evlilik donemi vs vs .

Nerden tutsan elinde kaliyor bu iliski.

Bir kere affettim, o da zaten simdi sorsan hala biz ayrılmıstık o zaman diyor. Halbuki kanıtım var.
Bilmiyorum, sanırım bögürtlenkusunun taktigini izleyip sonra da daha fazla ugrasmayacagım sanırım işe yaramazsa.
Bir de su var, suclama huyu da var, simdi ben ise baslayınca son taktik ise yaramazsa, uzaklasırsam iftira atar mı diye düsünüyorum. Birini buldun beni bıraktın iftirası atabilir. Ayrılıklar da karsı tarafı sucluyor direk.

Hemen ayrıl diyenlerden değilim ben şu an. Her ne kadar mantık onu söylüyor olsa da, mantığın ne derece işlediğine empati yapabildiğimden, ilgisizliği, kaçmayı falan önerdim. Bir süre bunu uygulayabilirsen ve ona rağmen hala "kovalamıyorsa" o zaman 'en azından taktik de yaptım elimden geleni yaptım' diyip daha rahat ayrılabilirsin, hem bu sürede biraz için soğur tabiri caizse.

Sanırım dedigini yapacagım...

Ben terk edeyim düsüncem olmadı, ben direk düzelsin benim kadar emek versin istiyorum ve sonuca ulasalım birbirimizden güc alıp diyorum.
Sevginin azaldıgını hissetmek ok koyuyor ve kabullenemiyorsun dedigin gibi.

sen farkında degilsin ama sevgin bile yok ona karsı sevgi oldugunu sanıyorsunn ama bunun adı alıskanlık hatta bagımlılık..ara vermek işe yaramaz sen bin kez ayrıl sonuc degişmeyecek hayatın oyle bir noktaya gelicekki geriye baktıgında olumlu hicbirsey aklına gelmiycek ilişkinle ilgili ve olanda gercekten ona harcadıgın zamana olucak uzgunum ama bosuna kurek cekiyorsun kendine gel ve don bak yasadıklarına aldatılma var hakaret var kalbini kırmıs iş ciddiyete binince kacıyor boyle adamdan esde olmaz sevgilide yarın guzel birseyler soyler gonlunu alır huyunu kapmıs istedigi gibi kırıp dokup ardından bir iki guzel laf ederim gecer gider diyordur emin ol.. cidden degmiyor otur dusun bu adam bir mucize gercekleşipde bambaska biri olarak gelebilirmi karsına..ben tam 10 senemi boyle birine feda ettim ve harcadıgım ozaman suan oyle dokunuyorki bana artık boyle bir adam icin bir saniyemi bile harcamam.. bende aynen senin gibi dusunuyordum vazgecmem sevgim gercek bir daha sevemem diyordum kat ve katı sevdim ve gercekten bunu hakeden birini ustelik benim yaptıgım gibi 10 senede anlamazsın bunu umarım

On yıl cok kötü imiş, ben birkac yıldır...Arkadasın verdigi öneriyi deneyecegim. Aylardır perisanım zaten son gücümle bunu yapıcam.

aynı tip bi herifle evlenmiş bulundum da
sözlü şiddet %95 ihtimalle fiziksel şiddete de dönüşür
benden uyarması
o ilgisizlik en fazla 1 ay toplar
gerçekten terk edeceğini anlarsa evlenene kadar ilgiye boğar
evlenince yine şeyinde olmaz
sonra dur bakayım ne vardı

Gelecek halim bu mudur kesin?

Bir kere affettim, o da zaten simdi sorsan hala biz ayrılmıstık o zaman diyor. Halbuki kanıtım var.
Bilmiyorum, sanırım bögürtlenkusunun taktigini izleyip sonra da daha fazla ugrasmayacagım sanırım işe yaramazsa.
Bir de su var, suclama huyu da var, simdi ben ise baslayınca son taktik ise yaramazsa, uzaklasırsam iftira atar mı diye düsünüyorum. Birini buldun beni bıraktın iftirası atabilir. Ayrılıklarda karsı tarafı sucluyor direk.

Gerçekten konularda yargılayıcı yazmayı sevmiyorum fakat tamamen sadece beni bağlayan kişisel görüşümü söyleyeyim bu karakterdeki bir adamı ben ailemin karşısına çıkarmaya utanırım, hiç tanımamalarını yeğlerim. Bu tam bir "bizi zamanında dinlemedin.." adamı.

Back
X