Erik çıktı! İşte fiyatı!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Kilosu 300 liradan satıldı
Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş Mahallesi'nde örtü altına alınan 10 dönümlük bahçede yetiştirilen erik, kilogramı 300 liradan satıldı.
Sitene Ekle
kilosu-300-liradan-satildi-6675197.Jpeg

Üretici Cengiz Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra kurduğu serada erik yetiştiriciliği yaptığını belirterek, çiftçiliği çok sevdiğini söyledi.

Bu yıl havaların sıcak gitmesi sayesinde erken ürün aldığını aktaran Yıldız, "Bu yıl ilk defa şubat ayında erik hasadı yaptım. İlk hasatta 250 kilogram erik topladık ve kilosunu 300 liradan sattık. Bahçeden toplanan erikleri İstanbul, Ankara ve İzmir'deki tüketicilere gönderiyoruz. Erken hasat yapmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

Yıldız, eriğin market ve manavlarda 100'er gramlık paketler halinde tüketicinin beğenisine sunulacağını sözlerine ekledi.

Ziraat yüksek mühendisi Mustafa Besili de son dönemlerde hava sıcaklığının yüksek olmasının erikleri çabuk olgunlaştırdığını vurgulayarak, normalde mart ortalarında olan hasadın bu sezon erken yapıldığını ifade etti.

http://www.milliyet.com.tr/kilosu-300-liradan-satildi/ekonomi/detay/2201749/default.htm

Ham kivinin tadıda eriğe benziyor.Gözünü kapatıp erik gibi hayal ederek yesen olmaz mı?:KK53:
Hergün kivi yiyorum ama bu aklıma gelmemişti hiç.
Ama erik başka ya tuzlayıpta yemekk :KK51:
Beklicem artık napalım. Hiç yiyemicek değilim yaa :)
Bizim burda pazar kurulacak bugün dolaşıcam bakalım pazarı hiç sanmnıyorum ama.

3 hamilelik geçirdim hiçbirinde erik aşermedim.Şanslıymışım ya kışın ortasında çekseydi:eek:

Amaaan hep ucuz aşerdim ben :KK43:
Hele birinde Asma yaprağı istedim pif.
Allah'tan ilkte çilek istemiştim,onuda biri aklıma düşürdü. kış ortasında onuda bulamadık fos fos çilek suyu içtim çilek niyetine.

Gebeler artık erik aşermeyin de yiyelim ya :KK43:

İnternette mevsiminde olmayan meyveleri satan bir site vardı. Adını hatırlamıyorum da dur bakayım bulursam yazayım. Bir de sosyete manavları var her şeyi satan. 15 gün daha beklesen çıkacak aslında ama bebek beklemez :KK66:

aman simdi yesek ne olucak ufacık ufacık oluyor tadıda yok okdr para vercem bide :KK45:

X