Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

çok teşekkür ederim ablacım senin sayende eğer sen bu topiği açmasaydın ben zayıflamak için bi adım atmayacaktımm :KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

tatlım bir parça duanızı hakedebildiysem bundan daha güzel bişey yok bnm için....devamıda gelicek canım ben bu şekilde verdim kilolarımı...ve kendim vermiş gibi sevindim yazını okuyunca...

günaydın arkadaşlar herkese hayırlı pazarlarr :KK16::KK16::KK16:
koçiş bugün bir güzellik yapmış gidip pastaneden açma almış:KK53::KK53: 1 tane gümlettim kızlarr :KK24::KK24::KK24:
bugün oldukça yoqun olucam...şimdi biraz ütüm var onu yapıcam :KK12:
sonrada ailece bir kuran kursu yararına düzenlenen yemek kermesine gidicez..bende kek yapıp görürücem...ama orada ızgara tarzı bişey yicem...cısslara dokunmucam çünkü kaçamak hakkımı sabah kullandım...
akşamda bir akrabamıza akşam oturmasına gidicez...bugün bebek mevlütleri var ama ben gündüz müsait olamadıqım için akşam gidip hediyesini verelim dedim eşime...bir daha fırsat olmayabilir uzsakta oturuyorlar...
yarın sabahta iş başı yapıcam Rabbim hayırlı eylesin utandırmasın...
benim bugünkü proqramım böyle kızlar...akşam gelince girer bugün ne kaynattınız okurum:KK34:
şimdi ütü zamanı :KK12: bana kolay gelsin sizlere güzel birgün olsun inşallahhh:KK16::KK16::KK16::KK16:

ablacmmm şimdiden kolay gelsin ne güzel bir gün :21: ayy kıyamam sana ütüsünü yaparmıştaa yarın işe başlarmış oh oh :KK76: :KK53:

abla ben sana sena abla diyordum gerçek adın arzu mu :nazar:

ablacmmm şimdiden kolay gelsin ne güzel bir gün :21: ayy kıyamam sana ütüsünü yaparmıştaa yarın işe başlarmış oh oh :KK76: :KK53:

abla ben sana sena abla diyordum gerçek adın arzu mu :nazar:

teşekkür ederim canım...çok az ütüm var...3-4 parça...hemen biter..hava çok güzel ama soqukmuş eşim dışarı çıkıp geldi...ama şuan öyle güzel bir güneş varki soquk falan dinlemicem atıcam kendimi dışarı:KK8::KK8: iviittt hayatım iş kadını oldum yarın iş başı :119: inşallah sorunsuz bir şekilde öqrenmem gerekenleri öqrenebilirim yoksa patron 2 günde kapının dışına koyuverir:KK23::KK23:
evet canım gerçek adım arzu :KK34: ama sena demendede bir sakınca yok hangisini istersen öyle hitap edebilirsin cnm :KK34:

merhaba SENA hanım. uzun zamandan beri topiğinizi ilgiyle takip ediyordum ve yeni üye oldum. sizinle birlikte ben de zayıflama yolunda istikrarlı bir şekilde yürümek istiyorum. kabul ederseniz kendimi tanıtayım.
165 boy 72 kilo 30 yaşındayım ve bir çocuk annesiyim.

merhaba SENA hanım. uzun zamandan beri topiğinizi ilgiyle takip ediyordum ve yeni üye oldum. sizinle birlikte ben de zayıflama yolunda istikrarlı bir şekilde yürümek istiyorum. kabul ederseniz kendimi tanıtayım.

hoşgeldin aramıza canım:KK16::KK16::KK16: ne demek tabiki kabul ederiz...siteyi takip ettiqinize göre listemizide okumuşsunuzdur...hergün menülerimizi paylaşıp cuma günleri kilo bildirimi yapıyoruz...takıldıqın biyer olursa sor cnm olurmu:KK34:

günaydın arkadaşlar herkese hayırlı pazarlarr :KK16::KK16::KK16:
koçiş bugün bir güzellik yapmış gidip pastaneden açma almış:KK53::KK53: 1 tane gümlettim kızlarr :KK24::KK24::KK24:
bugün oldukça yoqun olucam...şimdi biraz ütüm var onu yapıcam :KK12:
sonrada ailece bir kuran kursu yararına düzenlenen yemek kermesine gidicez..bende kek yapıp görürücem...ama orada ızgara tarzı bişey yicem...cısslara dokunmucam çünkü kaçamak hakkımı sabah kullandım...
akşamda bir akrabamıza akşam oturmasına gidicez...bugün bebek mevlütleri var ama ben gündüz müsait olamadıqım için akşam gidip hediyesini verelim dedim eşime...bir daha fırsat olmayabilir uzsakta oturuyorlar...
yarın sabahta iş başı yapıcam Rabbim hayırlı eylesin utandırmasın...
benim bugünkü proqramım böyle kızlar...akşam gelince girer bugün ne kaynattınız okurum:KK34:
şimdi ütü zamanı :KK12: bana kolay gelsin sizlere güzel birgün olsun inşallahhh:KK16::KK16::KK16::KK16:

teşekkür ederim canım...çok az ütüm var...3-4 parça...hemen biter..hava çok güzel ama soqukmuş eşim dışarı çıkıp geldi...ama şuan öyle güzel bir güneş varki soquk falan dinlemicem atıcam kendimi dışarı:KK8::KK8: iviittt hayatım iş kadını oldum yarın iş başı :119: inşallah sorunsuz bir şekilde öqrenmem gerekenleri öqrenebilirim yoksa patron 2 günde kapının dışına koyuverir:KK23::KK23:
evet canım gerçek adım arzu :KK34: ama sena demendede bir sakınca yok hangisini istersen öyle hitap edebilirsin cnm :KK34:

yaparsın sen ablaa sende o ışık o azim varrr yuppiiiiii başlasınnn işleeerrr :119:

ütüye devaammm bende başlıcam birazdan ama ben ütü yapmayı sevmiyorumkiiiii :KK22:

yaparsın sen ablaa sende o ışık o azim varrr yuppiiiiii başlasınnn işleeerrr :119:

ütüye devaammm bende başlıcam birazdan ama ben ütü yapmayı sevmiyorumkiiiii :KK22:

inşallah canım inşallah başarabilirimm desteqin için çok teşekkür ederimmm:KK16::KK16::KK16:
kıss ütü yapmayı kim severr :KK53: ilk çalıştıqım yerde alo ütü servisi bulmuştum işe devam etseydim ütüleri oraya postalıcaktım işten çıkınca vazgeçtim...yaww her türlü şeyi icat ettilerde ütü yapan çamaşır makinası yapamadılarr :KK37:

Kahvaltimi gec yaptim

Kisir 400
peynir 21
salam 12
tursu 30

bir de aksam yemegi yiycem

Aksam:
Patates yemegi 250
salata ya da tursu 100

ara:
mandalina 50

863 kalori

SEVGİLİ ARKADAŞLAR...
Çok zayıf bir çocukluk geçirdim...babam beni kuru kızım diye severdi :KK31: ne zamanki 15-16 yaşına geldim mutfaqa girip bişeyler yapmaya başladım işte o zaman önlenemez kilo alışım başladı...gençliqin verdiqi duygularla gelen tehlikenin farkında deqildim...aile olarakta genetik açıdan kilolu olduqumuz için obezliqe kadar gidecek bu tehlikenin farkına varamadım :KK50:
19 yaşında nişanım olduqunda nişanlıma bir söz verdim....düqüne kadar kilo vericem istediqim gelinlik dar kesim o gelinliqin içine giricem dedim....o dönemler karpuz diyeti denen bir diyet vardı...sadece onu yedim bir süre ...tabiki tek yönlü beslendiqim için uzun sürmedi kilo falanda veremedim..ve düqünümde o gelinlik yerine tarletanlı kabarık bir gelinlik giydim :KK5: bu kadarlada kalmadı eşim çok uzun yıllar sen bana daha nişanlıyken söz vermiştin ama kilo veremedim diye defalarca yüzüme vurdu...bir söz vardır uzaktan atılan taş isabet etmezmiş ne gelirse yakındakinden gelirmiş..evet kızlar...eşim beni bu konuda çok kırdı....sevdiqim bişey olduqunda aşırı yediqimden bana ''işkemben dolmadı daha'' derdi :KK14::KK14: zoruma giderdi ve sinirden dahada fazla yerdim...
bir yaz tatiliydi annemlerin yanına safranboluya gitmiştik...çok sevdiqim elde açma bir börek yapmış...yedimde yedim..karnım doydu ama gözüm doymadı..son bitane daha derken bikaç tane daha yedim...taaki midem tıka basa dolup hiçbirşey alacak hali kalmayasıya kadar....sofradan kalktım...ve annem dediki ''kızım çok fazla yiyorsun biraz az ye çok kilo aldın biraz zayıfla'' dedi...zoruma gider diye yerken dememiş sofradan kalkınca söyledi...
işin tuhaf tarafı kendimi öyle çok kilolu görmüyordum...kilo almışsın diyenlere verecek cevabım hazırdı ''damadınız bana çok iyi bakıyor'' diyerek milletin aqzını kapatıyordum...hiç unutmam kendimi 46 beden sanıyordum...uzun zamandır kıyafet almamıştım...birgün pazarda çok güzel bir etek gördüm...ve 46 bedeni alıp arkadaşıma gittim...etek çok güzeldi...direk arkadaşıma gittiqim için orda hevesli hevesli eteqi giymeye çalıştım....ve şok oldum..etek bana olmuyordu fermuar kesinlikle kapanmadı hatta yanından bile geçmedi...kalıpları dar diye düşündüm...ben 46 giyiyordum...ama işin aslı öyle deqildi...aşırı kilo almış ve bunun bilincinde deqildim...ve o eteqi hiç giyemeden dolaptaki yerine koymuştum...uzun yıllarda öylece kaldı...
köye gittiqimiz dönemlerde akrabalarımızın çok kilo almışsın sözlerine alışmıştım artık....ve giydiqim kıyafetler artık iyiden iyiyye rahatsız etmeye başlamıştı...oturduqum zaman belim ve üst kısmım kat kat oluyor adeta etler dışarı fışkırıyordu...bu durumdan rahatsız olmaya başlamıştım...herkese seneye beni tanıyamıcaksınız çok zayıflıcam göreceksiniz dediqim yıllar birbirini kovaladı ama ben diyete bile başlayamadım :KK50::KK50:
birgün evde oqlumla oyun oynuyorduk daha doqrusu boquşuyorduk ne olduqunu tam anlayamadan bana ''şişko'' dedi :KK58: ve daha sonraki şakalaşmalarımızda bana ''100 kilo'' diye hitap etti :KK5::KK5: ama bu tarz sözler bana hep ters tepki etti...daha çok yedimm:KK56::KK56:
zaman zaman çocukların ödevlerini netten ararken kadınlar kulübü portalına rastlıyordum..bir göz aşinalıqı vardı....birgün konu okurken okuduqum konuya bende cevap yazmak istedim ama üyelik istiyordu...bende üye oldum...bir süre çeşitli topiklere girip merak ettiqim konuları okudum.. ve hayatımın dönüm noktası ''4 ayda 26 kilo verdim'' sloganıyla açılan topiqe tıklamam oldu...selintepe isimli arkadaş yaptıqı diyetle 4 ayda 26 kilo vermişti..ve okadar güzel anlatmışki herşeyi yüzlerce sayfayı birkaç günde tıpkı sürükleyici bir roman okur gibi okudum ve bitirdim..tabi bitirdiqimde bende kesinlikle beynimde bu işi bitirmiştim...kesinlikle diyete başlıyordum...ve ogün diyet serüvenime başlamış oldum...2 gün sonra 3 günlük geldikten 4 gün sonrada 1 aylık yaz tatiline çıktık..ama beynimde öyle bitirmiştimki olayı tatil bile engel olamadı bana...diyete başaldıqım ilk tarih 14 haziran 2010...
2 yada 16 kilo verdim...hem çevremden hemde annemden aşırı tepki ladım...2 ay için verdiqim kilo çok fazlaydı....ama yiyerek vermiştim hemde herşeyi yemiştim...hatta diyete başlamadan önce sırf hamur işi ve tatlı yiyen ben diyete başlayınca sebzemi meyvemi sütümü yoqurdumu kısaca vücuda faydalı olan herşeyi dengeli bir şekilde yemeye başlamıştım...ama annem çok tepki verdi ve 2 ay ara verdim...sonrasında tekrar dengeli beslenme adı altında kaldıqım yerden devam etmeye başladım...diyete ilk başladıqımda 90 kiloydum...bazen ipin ucunu kaçırıp yine çok yedim ama ertesi gün tekrar devam ettim....ve 62 kiloya kadar indim...90 kiloyken 52 beden pantolon giyiyordum 62ye indiqimde 36 bedenle bulutların üstünde gibiydim dünyalar benim oldu....yaz tatili ramazan ayı bayram tatili ve kurban bayramı derken ipin ucunu baya bir kaçırdım ve 69 kiloya kadar çıktım...ve şimdi 68 kiloyum....diyet yolculuquma sizlerle beraber buradan devam etmek istiyorum...
yaşım 37 ... istanbulda oturuyorum muhasebeciyim...2 gün önce işten ayrıldım inşallah daha güzel bir iş bulabilirim....16 yaşında bir kızım 13 yaşında birde oqlum var....hayata dair ne varsa eşlerimiz aile yaşantımız sorunlarımız üzüntülerimiz ve sevinçlerimizi burada paylaşarak diyetimizde de birbirimize destek olarak ve bilgilerimizi paylaşarak güzel bir ortam oluşturmak dileqim....şimdiden senanın dünyasına hoşgeldiniz kızlarrr :KK16::KK16::KK16::KK16:

sevgili Erginsena bayıldım muhteşem azminize tebrikk ediyorum canı gönülden. bende aranıza katılmak istiyorum. inşallah azimle devamı gelir cümlemizinkinin.. emanet olun RABBİME..

bir de ben nasip olursa bebiş istiyorum yani eşimde bende istiyoruz.şu anki kilomla hamile kalmak istemiyorum :KK43: benide alın aranıza :KK16:

sevgili Erginsena bayıldım muhteşem azminize tebrikk ediyorum canı gönülden. bende aranıza katılmak istiyorum. inşallah azimle devamı gelir cümlemizinkinin.. emanet olun RABBİME..
aramıza hoşgeldiniz:KK3:
tabii ki katılabilirsiniz, topiğimiz herkese açık:KK42:
size ufak bir bilgilendirme yapayım en iyisi, bizim bir beslenme listemiz var, onu ister yazıcıdan çıkartıp buzdolabınıza asın, ister burdan takip edin ama o listedeki noktalara dikkat ediliyor ve ona göre kilo veriyorsunuz, buradaki herkes sağlıklı beslenerek kilo veriyor tabii sporla diyetinizi beslerseniz, metabolizma hızınız artar ve daha hızlı ve düzenli kilo verirsiniz
cuma günleri kilo bildirimi yapıyoruz, gün sonunda da ben listeyi hazırlıyorum ve buradan yayınlıyorum bu şekilde kim ne kadar kilo vermiş görmüş oluyorsunuz
hergün akşam da menünüzü buraya yazıyorsunuz, Sena ve bu diyette tecrübe sahibi arkadaşlar menünüzü yorumlayıp yanlışlarınız varsa söylüyorlar buna göre kendinize çeki düzen verebilme şansınız oluyor
menüleri şu şekilde yaparsanız daha güzel olur:

sabah
ara
öğle
ara
akşam
ara

su - ....lt su+... bardak çay/bitki çayı vs.
spor ....
şeklinde hazırlıyorsunuz

cuma bildirimlerimiz de şu şekilde yapılıyor:

başlangıç kilo
geçen hafta
bu hafta
giden/gelen - yani ne kadar kg aldın verdin
toplam giden
hedef kilo
boy
beden
spor

bildirimleri bu sırayla yapıyoruz şimdi kilonuzu biliyorsanız bu sizin başlangıç kilonuz, cumaya kadar devam edeceğinizi varsayarak geçen hafta kısmına da şimdiki kiloyu yazacaksınız, bu hafta kısmına da cuma günü aç karnına tartıldığınız kiloyu

ben size hemen beslenme listemizi kopyalayayım
aramıza tekrardan hoşgeldiniz:KK19:
başarılar...:KK16:

DİYET LİSTESİ

1- sabah kalkınca 1 bardak su içilmelidir...
2-tam bir kahvaltı yapılmalıdır(zeytin peynir domates salatalık yumurta ve mutlaka 2 dilim ekmek) sucuk salam türü şeyler seviyorsanız yemenizde bir sakınca yok ben diyetim boyunca bunlardan çok yedim...ve bitki çayı....(kahvaltı dışında ekmek yenilmemelidir)
3-ara öqün mutlaka yapılmalı (süt yoqurt ceviz fındık badem meyve vs..)bunlardan 1 tanesi seçilebilir...
4-öqlen yemeqinde ilk önce bir kase çorba içilmelidir bu sizin tok kalmanıza yardımcı olucaktır....arkasından mümkünse et ürünlerinden bir porisyon yenilebilir...ben küçük bir ızgara aldım herşeyimi onda yapıyorum...30tl civarı çok işe yarıyor tavsiye ederim....yada sebze yemeqi yenilebilir...yanında salata ve yoqurt tüketilebilir...
5-tekrar ara öqün yapılmalıdır...sabahki arada yediqiniz ürünlerin aynısını yemeyin kızlar deqiştirin...
6.akşam yemeqini erken yemeqe çalışın...ben en geç 5-6 gibi yiyorum...ve genelde tek çeşit besleniyorum..mesela tek çorba yada sadece 1 porsiyon
yemek...
6-akşam yemeqinden sonra su ve bitki çayı dışında hiçbirşey yemeyin çok faydasını göreceksiniz...
7-biz hanımların reql öncesi ve sonrası tatlı krizleri olur bunun önüne geçmek için 1 duble bardaqa ısınmış süt ve içine 1-2 çubuk tarçın atıp içebilirsiniz yarım saate kalmadan tatlı isteqiniz kesilecektir...
8-eriyen yaqlar idrar yoluyla dışarı atılır bunun için bolbol su içmeliyiz...2.5 litreden az 3 litreden çok olmamalıdır...
9-çaylarımıza kesinlikle şeker katmamlıyız..bize kilo aldıran en tehlikeli besinlerden bride şekerdir...
10-börek yada tatlı
yemek istediqimizde haftada en fazla bir defa olmak üzere kahvaltı öqününde tüketilmelidir...ve bunlar yenildiqinde ekmek hakkımızdan vazgeçmemiz gerekir...
11-ben hergün tartıldım...hergün baskülün eksildiqini görmek beni dahada motive etti...kilo aldıqım zamanlarda ise o güne dahada dikkat ederek arayı telafi etmeye çalıştım...
12-mutlaka kilo çizelgemiz olsun...her cuma bildirimden sonra ibreyi iraz daha ileri almak inanılmaz keyifli ve motive açısından çok yüksek moral kaynaqı kızlar...
13-ve hergün menülerimiz paylaşalım tam gün olarak (sabah ara öqlen ara akşam şeklinde)....

NEYİ NE ZAMAN NEKADAR YEMELİYİZ?

1-Ekmek gibi unlu gıdaları mutlaka kahvaltıda tüketmeliyiz(2 dilim)
2-Pirinç bulgur mercimek fasulye nohut bugday makarna patates gibi karbonu yüksek gıdalardan tekini haftada 1 defa 2 kaşık tüketmeliyiz...
3-Etli gıdalar yiyeceqimiz zaman yanında 2 numarada yazdıqım ürünlerin hiçbirini tüketmemeliyiz..
4-Öqünlerimize yeşillik salata ve yoqurt eklemeliyiz...
5-Mutlaka 2.5-3 litre su içmeliyiz yoksa kilo veremeyiz..
6-Ara öqünlerde 1 yada en fazla 2 çeşit ürün tüketmeliyiz..
7-Mutlaka hergün 1 adet meyva tüketimine özen göstermeliyiz..
8-Bakliyat tükettimiz günlerde sabah ekmek tüketimini iptal ederek dengelemeye çalışmalıyız ve bakliyatları sadece öqlen tüketmeliyiz..

inşallah canım inşallah başarabilirimm desteqin için çok teşekkür ederimmm:KK16::KK16::KK16:
kıss ütü yapmayı kim severr :KK53: ilk çalıştıqım yerde alo ütü servisi bulmuştum işe devam etseydim ütüleri oraya postalıcaktım işten çıkınca vazgeçtim...yaww her türlü şeyi icat ettilerde ütü yapan çamaşır makinası yapamadılarr :KK37:
ya ben ütüyü severim de birkaç makine arka arkaya yıkanıyor ya, bi de benden başka ütü yapan olmayınca yorucu olabiliyor:KK37:
ama abla yeni çıkan ütüler daha kolay ütüleme sağlıyor

teşekkür ederim canım:)

ayy inşallah canım Allah sana daha iyilerini nasip etsin...işi bilmiyorum inşallah öqrenip onların istediqi gibi yapabilirim...işi bilmeyince ilk günelr ozr oluyor 2-3 hafta geçsede en azından gidişatı görsem...
Allah razı olsun, Rabbim hakkımızda ne hayırlıysa onu versin ablacım
bu arada yeni oldugun için bilmemen normal ama öğrenirsin sanki ben biliyor muyum işe girsem afallarım gibi geliyor:KK53:

hehehehe dimi yaa kim seveerr :KK53::KK53::KK53: ewet ablacım yaa evlenmeden önce sormuştum arçeliğe yok daha çıkmadı demiştiii :KK52::KK52::KK52:

bir de ben nasip olursa bebiş istiyorum yani eşimde bende istiyoruz.şu anki kilomla hamile kalmak istemiyorum :KK43: benide alın aranıza :KK16:

hoşgeldin tatlımmmm :KK3: bizde bebiş istiyoruz Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsinn :KK34:

sena abla burası hem bebek hemde zayıflama topiği oldu yuppiiiiiii:118::118::118::118:

hehehehe dimi yaa kim seveerr :KK53::KK53::KK53: ewet ablacım yaa evlenmeden önce sormuştum arçeliğe yok daha çıkmadı demiştiii :KK52::KK52::KK52:

hoşgeldin tatlımmmm :KK3: bizde bebiş istiyoruz Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsinn :KK34:

sena abla burası hem bebek hemde zayıflama topiği oldu yuppiiiiiii:118::118::118::118:
valla yaaaaaaa:KK52:
ortak ne çok şey var değil mi???:KK34:

ya kızlar bişey sorcam
seher nerelerde???:44:ben mi göremiyorum yoksa girmiyor mu topiğe???
ya sanki birçok kişi asmaya mı başladı, pinktomato da yok
:44:

hoşbuldum gerçekten inşallah dileklerimiz kabul görür :118:

ya ben ütüyü severim de birkaç makine arka arkaya yıkanıyor ya, bi de benden başka ütü yapan olmayınca yorucu olabiliyor:KK37:
ama abla yeni çıkan ütüler daha kolay ütüleme sağlıyor

şimdi senada iş kadını olduya pazargününden çamaşır ütü dip köşe temizlik başlayacak oda .pazar günleri gezmek zor geliyor artık bana balerina cif gibi çalışıyorum evde .yoksa yetişmiyor

ben ütüye çözüm buldum arkadaşlar cumartesi pazar yıkıyorumya çamaşırları .ordan gömlekleri pantolonları ayıklıyorum geriye kalıyor çocukların ve bizim penyelerle iç çamaşırları .onları zaten ütü ile katlıyorum sepetten ütü yapıyorum öle yerleştiriyorum.inanın çok kolay oluyor.

o zorlandıgım gömleklerle pantolanlarıde pazaretesi işe giderken ütücüye bırakıyorum tanesi 1.25 kuruştan ütülüyor.akşama eve geldigim saate adam getiriyor mis gibi.benim kociş ben ütüledim sanıyor
hafdada 20 liraya kurtuluyorum onun ütüsünden .:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

senacım sende öle yap.maaş aldınmı ayır ütü parasını tatlım .pratik olcan artık yetiştirebilmen için

X