ERGENLİK

nilasel27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
622
68
118
Herkese merhaba 12 yaşında kızım bugün bir korkuyla yanıma geldi özel bölgesinde tüylenme olmuş ne yapıcam anne diye sordu öylece dondum kaldım genç kız annelerin me yapmam gerekiyor nasıltemizlik yapması gerektiğini konuşmam gerekiyor Çok garip oldum yardımcı olun lütfen göğüsleri hafif belirginleşmeye başladı nasıl bir südyen ile başlamalı Allah'ım hiç bu yollardan geçmiş gibi değilim

İç çamaşırı için bir mağazadan destek alabilirsiniz.
Temizlik vs için de anlatın ,hangisi işine gelirse onu yapar.
Arkadaşlarıyla zaten konuşurlar bol bol bu konuları.

Ergenlikteki kizlar için kopçasız cook ufak bedenleri de olan rahat ic çamaşırları var.camasircidan bulabilirsiniz. Tuylenme konusunda da bunun dogal oldugunu, genc kiz olma yolunda ilerledigini ve her genc kiz ve erkekte cinsel bolgede ve koltuk altlarında tuylenme olacağını söyleyin. Tüylerini jilet ile almamasini, bunun tuylenmeyi artiracagini ve ağda yaptirabileceginizi söyleyin. Jilet yontemine gore biraz daha acılı ama en az bir ay tertemiz olacağını, zaten tuyleri yani yeni çıktığı için fszla canının acimayacagini söyleyin. Bunu isyerse bir kuaförde, isterse de onunla birlikte kendi evinizde sizin yardımınizla halledebileceginizi soyleyin.

Benim kizim 9 yasinda ozel bolgesinde ki bebek tuyleri dokulmemisti 1 yildirda koyulasti ve uzadi.gecen hafta butun hormonlarina baktirdim.normalmis genetik olarak tuylu yapisi varmis.
Doktor 14 yasina kadar agda 18 yasina kadar epilasyon yaptirmamami simdilik minik bir makasla boydan kisaltmami hijyen acisindan soyledi.

Bazi markalarin cocuklar icin sutyenleri var iyi bir marka almanizi tavsiye ederim
Memeleri sekillenecek sonucta bozulmasin

Bide kase kapatin sonra minik memelerim var diye estetiklere kosmasin benim gibi :KK49:

Benim kizim 9 yasinda ozel bolgesinde ki bebek tuyleri dokulmemisti 1 yildirda koyulasti ve uzadi.gecen hafta butun hormonlarina baktirdim.normalmis genetik olarak tuylu yapisi varmis.
Doktor 14 yasina kadar agda 18 yasina kadar epilasyon yaptirmamami simdilik minik bir makasla boydan kisaltmami hijyen acisindan soyledi.

Bazi markalarin cocuklar icin sutyenleri var iyi bir marka almanizi tavsiye ederim

Bide kase kapatin sonra minik memelerim var diye estetiklere kosmasin benim gibi :KK49:
AY son söylediğinizi anlamadım nasıl kase kapatayım

AY son söylediğinizi anlamadım nasıl kase kapatayım
Ya bu bir hurafe degilde sehir efsanesi ve anadolu gelenegidir.
Ergenlige giren kizlara banyoda yada hamamda memelerine mumkunse eski demir taslardan yoksa irice bir fincan kapatilir.iste bole buyuk yuvarlak tas gibi parlak olsun diye birseyler.
Anneme bana yapsaydin ne olurdu diye soylenirdim : )))

12 yaşındaki çocuk tüylenmeyi nasıl bilmez? Okulda derslerde bile işleniyor bu.. Kaldı ki o yaştaki kızlar kendi aralarında da bolca konuşur böyle şeyleri.. Sütyen konusunda da rahat lambada, yarım atlet tarzı şeylerle başlayabilirsiniz.

Tüy dökücü ile başlayabilirsiniz . Yarım atlet öneririm hem kadınsı değil hem iş görüyor . Allah yardımcın olsun ergenlik başlamış bi 5 sene gider heralde :)

Tabi ki
12 yaşındaki çocuk tüylenmeyi nasıl bilmez? Okulda derslerde bile işleniyor bu.. Kaldı ki o yaştaki kızlar kendi aralarında da bolca konuşur böyle şeyleri.. Sütyen konusunda da rahat lambada, yarım atlet tarzı şeylerle başlayabilirsiniz.
tabi ki biliyor ama yaşayınca bir garip hissetti kendini annesi olarak ben bile öyle oldum halbuki hazırlamıştım kendimi ama demek ki yaşayınca öyle olmuyormuş regli ti zaten okulda anlatmışlar , yarım atlet şeklinde südyenlerün çok sağlıklı olmadığını duymuştum

Tabi ki
tabi ki biliyor ama yaşayınca bir garip hissetti kendini annesi olarak ben bile öyle oldum halbuki hazırlamıştım kendimi ama demek ki yaşayınca öyle olmuyormuş regli ti zaten okulda anlatmışlar , yarım atlet şeklinde südyenlerün çok sağlıklı olmadığını duymuştum

Bakın şunlar gibi genç kız sütyenleri var her yerde renk renk..
KIQOO-Young-font-b-Girl-b-font-font-b-Bra-b-font-Student-Underwear-font-b.jpg e.jpg

Benim annem bu konuda cok kapalı bir kadındır . Hayatta anlatmaz yani . Bende bir anda sormustum :D . Ne kadar zaman geçmis ya . Bide benim annem ben bilmiyorum demişti. Biyoloji dersi gibi anlatın . Hormon lardan bahsedin vs. Yemizlik yöntemlerini anlatın o secsin ;)

Fındık sutyen diye satılıyor ergenler icin uygun. Temizlik konusuna gelince ağdayı anlatirsin olur biter.

12 yasinda bir cocuk eriskin gibi her turlu tuy temizligi yontemini yapamaz. O yuzden her seçeneği onune sunmayin. Kıl temizligi yöntemlerini anlatin ama agda ve jileti simdi yapmasinin yanlis oldugunu da anlatın ki arkadaşlarından ogrenip yapmaya kalkmasin.
Agda cilt yapisini ve rengini bozar bu yasta. Jiketle de kendini kesebilir. En zararsız yontem bu yasta bir makasla kisaltmasidir. Sutyen icin de pamuklu yarim atlet gibi camasirlar var. Onlarla baslamak en mantiklisi.

Yarım atlet çamaşır en iyisi. 20 yaşındayım hâlâ kullanırım çünkü çok rahat. Hatta bence sütyene alıştırmayın

ya ne kasesi ahahahahahaha

önce kızınıza cinsel eğitimini verin.
vajina nedir, neden tüylenir?
adet kanaması nedir, neden olur?
göğüsler neden büyür? bu dönemde hormonal değişiklikler nelerdir?
göğüsleri çıkıyor diye utanmaması gerektiğini kambur durmaması gerektiğini söyleyin.
yavaş yavaş cinsel duygular hissedebileceğini fakat onun çok küçük olduğunu
ve başkaları tarafından istismar edilebileceğini bunun için özel bölgelerine ondan başka kimsenin dokunmaması gerektiğini anlatın.

kısacası çocuğunuzu hurafelerden koruyun herşeyi açıkca anlatın.
çocuğun bundan başka şeye ihtiyacı yok.

Herkese merhaba 12 yaşında kızım bugün bir korkuyla yanıma geldi özel bölgesinde tüylenme olmuş ne yapıcam anne diye sordu öylece dondum kaldım genç kız annelerin me yapmam gerekiyor nasıltemizlik yapması gerektiğini konuşmam gerekiyor Çok garip oldum yardımcı olun lütfen göğüsleri hafif belirginleşmeye başladı nasıl bir südyen ile başlamalı Allah'ım hiç bu yollardan geçmiş gibi değilim
artık yavas yavas genc kızlıga ergenlıge adım attıgını bu surecte vucudunda tuylenme goguslerın buyumesı yuzde sıvılcelenme vb degısımlerın olacagını bunları herkeste yasanan degısımler oldugunu v easla korkmaması yada bu duurmdan oturu kendını cırkın ve pıs hıssetmemesı gerektıgını yakında regl de olabılecegını ve regl olmanın bır kadın ıcın olmazsa olmaz bır saglıksal durum oldugunu ılk kanaması gerceklestıgınde sızınle ırtıbata gecmesını soyleyebılırsınız ve kolayca bulabılecegı bır yerde ped bulundurmanızı onerırım.
ayrıca sporcu sudyenı yada bustıyer tarzı bırsey kullanabılır ısterse ama henuz erken oldugu kanısındayım bıraz ırılessın goguslerı o zaman baslar kullanmaya zamanla da normal sudtyene gecıs yapar olcusune gore ....

Back