Ergen Derdi Kafayı Yedirtecek

Siz haklısınız Ben sonuçta 14 yaşta çok cahil bir yaş değil yani aklı başında iğrenç hani o tuvaletin duvarları ne demek ben ona ona temizletirim senin yerinde olsam iki kere temizlenir Sen bir daha yapmaz Sonuçta Aslında bayağı belli etmişsin Yani Elini çek oran'dan diye kardeşinin anlama kıtlığı da var sanırım o zaman bir doktor yolu görünüyor ona

Kardesinin mastürbasyon yapması çok normal, odada annesi babası ablası varken yapması o kadar anormal. Niye cekinmeyi, ozeli, mahremi bilmiyor bu çocuk... Bi derece ustu çıkarıp yanınızda yapması yani o ne öyle.

Sinir olmakta gerçekten çok haklisin ama bence bi abla kardeşiyle bunu konuşabilmeli. Benim de iki erkek kardeşim var, büyüğü 13 14 yaşlarindayken hergun banyoda girip çıkmıyordu. Annem cok sinirlendi hergun bağırıyor kızıyor çocuğa, kış gunu niye okuldan gelip banyoya atiyosun kendini, yarım saat suyu bosa akitiyorsun duyuyorum banyo yapmıyor bu çocuk napiyo banyoda falan diye bagiriyor. Ben de annemle kendim regl oldugumda bile ya da daha sonra böyle konularda hiç konuşmamisimdir kendisi de sevmez. Ama anneme dedim ki; anne çocuk ergen, banyo yapmiyosa başka bir şey yapıyodur dedim. Annem bi güldü yavasca, kendi aklına nasıl gelmediğini dusundu bence. Sonra da bana oğlunu korudu kendince, bu normal bisey her oğlan çocuğu yapar falan demeye başladı:) ben konusuyum istersen dedim, kendisi konuştu heralde bi sorun olmadı. Annem benim beklediğimden çok daha olgun davrandı, bu kadar mahrem ve ayıp (ona gore) bir şeyi konusmaya normalde cesaret edemezdim ama söylemem de gerekiyordu.
Bence ne olursa olsun annenle konusamiyorsan sen kardeşinle konus, evet pislik çıkarması ve utanmaz olması iyice uzaklaştırmış seni ondan ama doğrusunu anlatmalisin. Yoksa alınma ama kardesin sapik gibi davranıyor. Düzeltilmesi lazım davranışlarının... Daha liseye gidecek o zaman düşünemiyorum...

Kardesinin mastürbasyon yapması çok normal, odada annesi babası ablası varken yapması o kadar anormal. Niye cekinmeyi, ozeli, mahremi bilmiyor bu çocuk... Bi derece ustu çıkarıp yanınızda yapması yani o ne öyle.

Sinir olmakta gerçekten çok haklisin ama bence bi abla kardeşiyle bunu konuşabilmeli. Benim de iki erkek kardeşim var, büyüğü 13 14 yaşlarindayken hergun banyoda girip çıkmıyordu. Annem cok sinirlendi hergun bağırıyor kızıyor çocuğa, kış gunu niye okuldan gelip banyoya atiyosun kendini, yarım saat suyu bosa akitiyorsun duyuyorum banyo yapmıyor bu çocuk napiyo banyoda falan diye bagiriyor. Ben de annemle kendim regl oldugumda bile ya da daha sonra böyle konularda hiç konuşmamisimdir kendisi de sevmez. Ama anneme dedim ki; anne çocuk ergen, banyo yapmiyosa başka bir şey yapıyodur dedim. Annem bi güldü yavasca, kendi aklına nasıl gelmediğini dusundu bence. Sonra da bana oğlunu korudu kendince, bu normal bisey her oğlan çocuğu yapar falan demeye başladı:) ben konusuyum istersen dedim, kendisi konuştu heralde bi sorun olmadı. Annem benim beklediğimden çok daha olgun davrandı, bu kadar mahrem ve ayıp (ona gore) bir şeyi konusmaya normalde cesaret edemezdim ama söylemem de gerekiyordu.
Bence ne olursa olsun annenle konusamiyorsan sen kardeşinle konus, evet pislik çıkarması ve utanmaz olması iyice uzaklaştırmış seni ondan ama doğrusunu anlatmalisin. Yoksa alınma ama kardesin sapik gibi davranıyor. Düzeltilmesi lazım davranışlarının... Daha liseye gidecek o zaman düşünemiyorum...

Aslinda normalde karakter olarak dort dortluk olmasada kotu bi yanida yok
Ama son zamanlarda mahremiyetine dikkat gostermeyisi sinirimi bozuyir

Evde kadin misafir varsa hosgeldin diyeyim mi demeyeyim mi diye bile sorar kiz arkadas durumlarini falan duymadim cevresindeki okul ve mahalledeki arkadas kesimi eve gelip gittigi saatler bellidir

Ama yinede hergun haberlerden turlu seyler duydukca insani paranoyak derecesinde korkutuyor

Ağlama krizlerine girecek kadar olağanüstü bişey göremedim ben. Sizin biraz psikolojik olarak sıkıntılarınız olabilir mi ? Çocuğa davranışınız, üslubunuz çok yanlış. Kardeşinizin herkesin yanında böyle birşey yapması doğru değil. Ama çocuğun bir odası yok , özel bi alana ihtiyacı var. Kendi odanızı ona verin. Soba ya da elektrikli soba ve küçük bi televizyonla ona bi alan yaratabilirsiniz. Annenizle konuşun bu konuyu o da babanızla konuşsun. Başka bi çözümü yok. Şimdiye kadar konuşulması gerekiyodu zaten.

konuyu bir oğlan çocuğu annesi olarak yorumlamak isterim.
benim oğlum küçük ama ileride yaşanabilecek şeyler bunlar. öncelikle sizin kesinlikle odalarınızı ayırmanız gerekiyor. geceleri elektrikli soba ya da battaniye veya şartları zorlayarak ek soba kurulması gerkiyor.

zaten uzmanlar özellikle kız erkek çocuklarını belli yaşa gelince ayırın diyorlar. il vermeyeyim ama birazcık doğu kesiminde arkadaşım ebelik yapıyordu. kardeşinden hamile kalanlar bile var diyordu. konunun aynı oda da yatmaktan böyle olduğunu değerlendiriyordu.

kardeşinizin yaptığı şeyler normal yani. ona saygılı olun ve özel hayatına karışmayın. burda uyarması gereken kişi kesinlikle siz değilsiniz. yumuşak olan anne ya da baba her kimse biraz yardımcı olmalılar. yani gidip uyarmak yerine suyuna giderek yönlendirmeliler. uygun olanı babadır. ama babanız sert ve konuyu anlayamayacak, anlatamayacaksa anne yapsın bunu.

ayrıca wc temizliğini abarttığını düşünüyorum. öyle kuruması için aylarca orda durması gerekir. kardeşiniz tuvaletten her çıktıkça anneniz su döküversin duvarlara. sonra da oğlum benim belim ağrıyor tuvaleti biraz daha dikkatli kullan yavrum ya da 2 tas su dök misafir falan gelse ayıp olur gibi telkinlerde bulunsun. gururunu kıracak saçma sapan yorumlar yapmayın lütfen.

Belkide biraz icime kapanik buyudugumde bu tarz seyler konusamayacak durumdayim hani kas yapayim derken goz cikarma durumu olur diye cekiniyorum

Dun aksam konusmayi denedim ama yapamadim en sonunda belirttigim gibi ters sekilde uyardim

Hergun tv de farkli haberler duymaktan ister istemez ilerde yanlis seyler yapma korkusu insani tedirgin ediyor
Dua ediyorum Allah sasirtmasin katakteri duzgun biri olsun diye

Babam ne psikolojik olarak ne manevi manada hicbir cocuguyla ilgilenecek biri olmadi cevrede abi amca dayi gibi yakin erkek akraba olmayinca bi nevi kendi buyudu hata yaptigini biliyorum ama bizde o yaşlardan tek basimiza gectik dogruyu yanlisi ogrenip ona gore yasadik

Sadece dua ediyirum Allah karakteri duzgun temiz bir birey olarak yetissin diye

Belkide biraz icime kapanik buyudugumde bu tarz seyler konusamayacak durumdayim hani kas yapayim derken goz cikarma durumu olur diye cekiniyorum

Dun aksam konusmayi denedim ama yapamadim en sonunda belirttigim gibi ters sekilde uyardim

Hergun tv de farkli haberler duymaktan ister istemez ilerde yanlis seyler yapma korkusu insani tedirgin ediyor
Dua ediyorum Allah sasirtmasin katakteri duzgun biri olsun diye

Babam ne psikolojik olarak ne manevi manada hicbir cocuguyla ilgilenecek biri olmadi cevrede abi amca dayi gibi yakin erkek akraba olmayinca bi nevi kendi buyudu hata yaptigini biliyorum ama bizde o yaşlardan tek basimiza gectik dogruyu yanlisi ogrenip ona gore yasadik

Sadece dua ediyirum Allah karakteri duzgun temiz bir birey olarak yetissin diye

farklı cinsiyetlerdesiniz o yüzden aynı olgunluğu beklemeyin. ben bir oğluma bakıyorum bir kız çocuklarına bakıyorum. mesela aynı yaştaki kız çocuğu koltuktan yere iniyor ondan sonra hoppa diyor. benim oğlum koltuğun tepesine çıkıp atıyor kendini aşağıya hoppa diyor ;) o yüzden arada uçurum kadar farklar olacaktır. dediğim gibi senin konuşman mantıklı görünmüyor. tek yapabileceğin biraz uzak durmak ve anneye ufak ufak anlatmak. anne konuşsun yumuşatarak.

Ağlama krizlerine girecek kadar olağanüstü bişey göremedim ben. Sizin biraz psikolojik olarak sıkıntılarınız olabilir mi ? Çocuğa davranışınız, üslubunuz çok yanlış. Kardeşinizin herkesin yanında böyle birşey yapması doğru değil. Ama çocuğun bir odası yok , özel bi alana ihtiyacı var. Kendi odanızı ona verin. Soba ya da elektrikli soba ve küçük bi televizyonla ona bi alan yaratabilirsiniz. Annenizle konuşun bu konuyu o da babanızla konuşsun. Başka bi çözümü yok. Şimdiye kadar konuşulması gerekiyodu zaten.
Ev kucuk maalesef benimde kendime ait bi odam yok misafir odasinda aksamdan aksama uyumaya gidiyorum hani anca uyusun diye odayi ona verebilirim ama soba kurun falan desem babam anlayissiz insan masraf vs deyip kabul etmez

farklı cinsiyetlerdesiniz o yüzden aynı olgunluğu beklemeyin. ben bir oğluma bakıyorum bir kız çocuklarına bakıyorum. mesela aynı yaştaki kız çocuğu koltuktan yere iniyor ondan sonra hoppa diyor. benim oğlum koltuğun tepesine çıkıp atıyor kendini aşağıya hoppa diyor :KK66: o yüzden arada uçurum kadar farklar olacaktır. dediğim gibi senin konuşman mantıklı görünmüyor. tek yapabileceğin biraz uzak durmak ve anneye ufak ufak anlatmak. anne konuşsun yumuşatarak.

Annemde nasil soyleyeyim lutfen yanlis anlamayin hani bilincsiz mi desem bu konuda cahil mi desem hangisi uygun bi anlatim olur tam olarak bilemiyorunda

Bu gibi durumlari anlatsamda anlayabilecek bi zihniyette degil sindi diyeceksiniz ki anneniz anne olmus cocuklari leyleklerin getirmedigini biliyor biliyor ama genclik halleri ergen psikolojisi vs olarak eminim redeyse hicbir bilgiye sahip degil anlatmaya calissam duzelteyim derken hersey daha sarpa sarabilir

Kardesime en basit birseyi soylerken dahi o kadar abartip ilerletiyor oyle rahatsiz edecek duruma getiriyor ki kardesim yapacagi seyleri bile annem soyluyor diye yapmak istemiyir fark edebiliyorum

Allah sizin cocuklarinizada karakteri temiz duzgun ahlaklı bireyler olmayi nasip etsin

Annemde nasil soyleyeyim lutfen yanlis anlamayin hani bilincsiz mi desem bu konuda cahil mi desem hangisi uygun bi anlatim olur tam olarak bilemiyorunda

Bu gibi durumlari anlatsamda anlayabilecek bi zihniyette degil sindi diyeceksiniz ki anneniz anne olmus cocuklari leyleklerin getirmedigini biliyor biliyor ama genclik halleri ergen psikolojisi vs olarak eminim redeyse hicbir bilgiye sahip degil anlatmaya calissam duzelteyim derken hersey daha sarpa sarabilir

Kardesime en basit birseyi soylerken dahi o kadar abartip ilerletiyor oyle rahatsiz edecek duruma getiriyor ki kardesim yapacagi seyleri bile annem soyluyor diye yapmak istemiyir fark edebiliyorum

Allah sizin cocuklarinizada karakteri temiz duzgun ahlaklı bireyler olmayi nasip etsin

amin cümlemize inş. o zaman biraz makalelelr araştırın okumasını sağlayın ondan sonra siz konuşun. yani biraz alt yapı olsun ki hemen ters tepmesin konuşmanız.

Ev kucuk maalesef benimde kendime ait bi odam yok misafir odasinda aksamdan aksama uyumaya gidiyorum hani anca uyusun diye odayi ona verebilirim ama soba kurun falan desem babam anlayissiz insan masraf vs deyip kabul etmez
Valla açık açık konuşun ailenizle o zaman. Ondan sonra da bi hal çaresine bakarlar heralde , yanınızda mastürbasyon yapmasına müsade etmeyeceklerdir.

Back
Yukarı