- 1 Eylül 2010
- 11.645
- 22.260
Geçen ay klimam full çalıştı hiç kapanmadan 7/24 ve biraz ağrizalı gibiydi en soğukta en ust seviyede çalıştı 135 rl faturam geldi
Bu ay bakımi yapıldı canavar gibi en kısık ayarda bizi donduram bi klima oldu gene full çalıştı ama 1 hafta evde yoktuk 1 hafta eksik çalışmayla ve kısık seviyede 185 tl geldi
Babamlarada 172 tl gelmiş ne klima açıyorlar ne birşey annem hiç değişik birşey yapmadık niye böyle oldu diyor (babam demişki zam kendisinin haberi var demek ki ağır akpli ve toplantilara falan giden biri) neyse zamlarımız hayirlı olsu ln
office nameaver yercekimli karanfil
Sizin faturalar ne alemde
valla ben zamlardan çok memnunum, hele hele yüzde 30 a dayanan faizle daha da mutlu ve umutluyum.. çünküm neden olmayayım
Valla siz okuyup izliyorsunuz da ben iç birini yapmiyorum kafam pırıl pırıl625 puan mı buna rağmen 6 nın altına düşmedi mi
Hep dediğim gibi
Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan
Valla siz okuyup izliyorsunuz da ben iç birini yapmiyorum kafam pırıl pırıl
Yaram büyük deşmeGeçen ay klimam full çalıştı hiç kapanmadan 7/24 ve biraz ağrizalı gibiydi en soğukta en ust seviyede çalıştı 135 rl faturam geldi
Bu ay bakımi yapıldı canavar gibi en kısık ayarda bizi donduram bi klima oldu gene full çalıştı ama 1 hafta evde yoktuk 1 hafta eksik çalışmayla ve kısık seviyede 185 tl geldi
Babamlarada 172 tl gelmiş ne klima açıyorlar ne birşey annem hiç değişik birşey yapmadık niye böyle oldu diyor (babam demişki zam kendisinin haberi var demek ki ağır akpli ve toplantilara falan giden biri) neyse zamlarımız hayirlı olsu ln
Antalya sıcak tabi vurdun klimanin gozüneYaram büyük deşme
Klimanın gözüne vurdumda öldürmedim yavAntalya sıcak tabi vurdun klimanin gozünehiç tasarrufunu bilmiyorsun gir şişme havuza çıp çıp ama bu seferde su gelir sanki
Bugun bakalım merkez bankası faiz arttıracak mı? Arttırsa doların ateşini ne kadar söndürür? Arttırmasa piyasa beklentiye girdi dolar kimbilir nolur? Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.
Aa şuan daha önemli mevzularımız var tabii ki karma eğitim gibi gibi
Benim kafamin basmadigi birkac nokta var
Dolardaki yükselişle ihtiyac ve konut kredilerinin faiz oranlari yukseldi kredi cekmek zor bir hal aldı
Simdi mb karariyla dolar düşünce yine banka kredi faizleri yüksek kaliyor veya daha da yukseliyor
Yani her sekilde yukseliyor
Insaat sektörü lokomotif dediler ama suanki kredi faiz oranlariyla kimse artik eskisi gibi ev almayacaktir
Peki bankalar tl.ye verilen yuksek faizi neyle karsilayip odeyecek?
Sorum geneldir
Dolar düşmüyor ki. Dolar dun sabaha 6.35 seviyelerinde başladı Erdogan konustuktan sonra 6.5 lara kadar çıktı faiz arttırımından sonra 6.10 larda seyrediyor. 625 puanlik artisa 6 ya bile inmedi. Tekrar 6.5lara cikmasi da surpriz olmaz.
Ayrica herhangi bir ekonomik planlari olduğunu da düşünmüyorum o yüzden her sey daha kötüye gidiyor ya.
Kimileri enflasyonun düşeceğini iddia ediyor aklim ermedi bilgim yetmedi daha doğrusu. Kimileri de enflasyon artacak diyor. Bakalim Ekim Kasım fena olacak gibiEvet o da dogru düşmüyor
Peki bu tabloda faiz arttiriminin uzun vadede sonucu ne olacak Göreceğiz
Enflasyonun dusmesi icin bir sebep var mi? Zamlar yagdikca enflasyon artar.
Faiz ciktiginda dolar hiz keser, ancak faizler dolar yavasladi diye dusmez. Dusuruldugunde dolar hizlanir gene cunki.
Maalesef kisir bir donguye girildi. Bir gun dolar, bir gun faiz.. Tek adam iktidarinda disardan gelen para kesildi. Hukuk bir kisinin iki dudagi arasinda olunca dis yatirimci "Erdogan yarin parama el koyarsa hakkimi Turkiyede hangi mahkeme korur" diyor hakli olarak.. Zaten ortada akilci bir ekonomik plan, program da yok gordugunuz gibi. Israf ekonomisi, hergun artan ithalata aynen devam. Isler cok kotu yani.. Yakinda maske bir Suriye savasi bekliyorum. Maalesef..
Benim geçen aya oranla yüzde 42,5 fazla geldi bu ay.. Ekstra bir durum yok. Kullanım geçen ay ile aynı:))Geçen ay klimam full çalıştı hiç kapanmadan 7/24 ve biraz ağrizalı gibiydi en soğukta en ust seviyede çalıştı 135 rl faturam geldi
Oooo 42,5 pek hoş maşallah hocam maşallahBenim geçen aya oranla yüzde 42,5 fazla geldi bu ay.. Ekstra bir durum yok. Kullanım geçen ay ile aynı:))
9 gündür haber izlemiyordum. Halt ettim bugün izledim. Kaynaklardan kontrol ettim sonra.Oooo 42,5 pek hoş maşallah hocam maşallah
Çünkü ölmek işin fıtratın da var.Benim de merak ettiğim neden kimse işçi ölümlerinden bahsetmiyor ve neden 3. hava limanında ilk işçi öldüğünde duymadık!