Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

Burada seçim zamanı muhaliflere çatlayın geberin yazan üyenin ekonomik buhrandan en çok onun etkilenmesini istiyorum. Asla üzülmem svihs:KK14:

Secim zamaninda biri pazarda saticinin temmuzda fiyatlarini düsecegini yazmisti ve kendiside inanmisti ona. Evet evet, fiyatlar cok düsmüs. Bdv'de biri demisti, tere yag 40 lira diye. Bende artik svihs diyorum.

Secim zamaninda biri pazarda saticinin temmuzda fiyatlarini düsecegini yazmisti ve kendiside inanmisti ona. Evet evet, fiyatlar cok düsmüs. Bdv'de biri demisti, tere yag 40 lira diye. Bende artik svihs diyorum.
Daha uğramıyorlar buraya.. gelseler sorardık:))

Bu yazıyı okudum ve çok anlamlı geldi.Okuyanlar vardır ama burda da paylaşıyim dedim.Biraz uzun

Merak etmeyiniz yazı sizi yemeyecek
Siz okuyunca kendi kendinizi yiyeceksiniz
Ülkemiz Ortadoğulu bir zihniyet tarafından, Ortadoğulu bir üslupla yönetiliyor ve görünen o ki yakında tamamen Ortadoğu’ya dönüşeceğiz.
Ortadoğululuk nedir bilir misiniz?
-Ölümü yüceltip güzel yaşamayı aşağılamak Ortadoğululuktur.
-Dini yüceltip bilime kayıtsız kalmak Ortadoğululuktur.
-Lideri yüceltip, iyi sistem kurmayı aşağılamak Ortadoğululuktur.
-İmanı yüceltip aklı aşağılamak Ortadoğululuktur.
-Duyguları yüceltip mantığı küçümsemek Ortadoğululuktur.
-Müteahhitti yüceltip, mühendisi aşağılamak Ortadoğululuktur.
-Üniversiteleriyle değil, camileriyle gurur duymak Ortadoğululuktur.
-“Alnı secde görüyor” diye, zorba ve hırsız politikacılara oy vermek Ortadoğululuktur.
-İmamları yüceltip, filozofları aşağılamak Ortadoğululuktur.
-Ev kadınlığını yüceltip, kariyer yapan kadını aşağılamak Ortadoğululuktur.
-Kendi çocuklarını Amerika’da okutup, halk çocuklarını imam hatiplere zorlamak Ortadoğululuktur.
-Sözü yüksek olanı değil, sesi yüksek olanı iyi lider sanmak Ortadoğululuktur.
-Kurumsal çözümler üretmek yerine, karizmatik lidere tapmak Ortadoğululuktur.
-Hatasından öğrenmek yerine, onunla duygusal bağ kurup hayatını bataklığa çevirmek Ortadoğululuktur.
-Standart sahibi olmak yerine, düştükçe “beterin beteri var” diye kendini avutmak Ortadoğululuktur.
-Başına gelene katkısını görmek yerine, hep dış güçleri suçlamak Ortadoğululuk.
-Şeytan taşlamaktan ibadet etmeye zaman bulamamak Ortadoğululuktur.
-Kendi hayatında hiçbir başarısı yokken, sürekli atalarıyla övünmek Ortadoğululuktur.
-Sıkılmış bir yumruğun, açık bir elden daha güçlü olduğuna inanmak Ortadoğululuktur.
Yukarıdaki maddelerin birçoğunun dinle ilgili olduğunu görüyorsunuz, neden?
Çünkü ortalama bir Ortadoğulunun beyninin yüzde 75'i dinle kaplıdır. Bu yüzden diğer şeylere çok az yer kalır.
Onun zihniyetiyle ilgili söylediğiniz her şeyi, dinine saldırı sayar.
Dinle ilgili olmayan pek fikri olmadığı için, dinini ilgilendirmeyen hiçbir eleştiri yapma şansınız da yoktur!
Üstünüzü ıslatmadan, elinizle balık yakalamanın imkansızlığı gibi bir şey.
İronik bir şekilde, Ortadoğulular ülkelerinin sıkıcılığından kaçıp, nefes almak için turist olarak Türkiyeye geliyor.
Türkiyenin yöneticileri ise gittikçe ülkemizi Ortadoğululaştırıyor.
Birkaç yıldır, yılın yarısını yurt dışında geçiriyorum.
Yurt dışında, gittiğim en iyi restoranların en iyi yerlerinde hep Arap şeyhlerinin çocukları, yanlarında Rus sevgilileriyle oturduğunu görüyorum.
Kendi ülkelerini modernleştirmek yerine, modern ülkelerde hayatlarını yaşıyor, kendi halklarına da din pazarlıyorlar.
Gidip, bu adamların ülkesinde, “bu adamlar size din merkezli yaşamayı övüyor ama kendileri son derece dünyevi yaşıyor” desem, beni o diktatörlerin polislerinden önce, o yoksul insanlar linç eder.
Celladına aşık zihniyetteki insanlar için ne yapılabilir ki?
Bu açıklamayı kimseyi ikna etmek için yazmadım.
Mantığa inanmayan insanların mantıklı argümanlarla değiştirilemeyeceğini bilecek kadar tecrübeliyim.
Bu hayatta, bazıları akılla öğreniyor, bazıları acıyla.
Maalesef bu coğrafya, acıyla öğrenenlerin coğrafyası.
Benimki, sadece geleceğe dönük bir “ben dememiş miydim” notu.
Bu topraklarda, her şeyin bir gün anlaşıldığını ama hep geç anlaşıldığını biliyorum.
Hepsi bir gün neyin ne olduğunu anlarlar, ama hep geç anlarlar!
Azgelişmişlerin kaderi iki kelimede saklıdır:
İdrak gecikmesi!
Matbaanın 300 yıl geç geldiği bir topluma, mantık da olması gerekenden 30 yıl sonra geliyor. Neyin en mantıklı çözüm olduğuna karar vermeden önce 30 yıl kavga ediliyor!
"Coğrafya kaderdir" der, Ibni Haldun, bizim kaderimiz de idrak gecikmesi!
Mümin Sekman
Sosyolog

Milli bayramlar
Atatürkçülüğün müfredatta yeniden girişi
Türki cumhuriyetlerle iletişime geçişmesi
Sence bu kavramların yeniden canlandırılmaya çalışılması ve doların artışı arasında bir ilişki olabilir mi
Yalnız milli bayramlarin kutlanması ve Atatürkçülüğün yeniden müfredata konmasi kendi istekleri değil eğitim-iş sendikasının açtığı davayı kazanmasindan kaynaklı

Bizim Allah'ımız yeter siz ne diyorsunuz madem herşeyi Allah'a havale edecektik başganımız niye seçtikti kendi kendimize Allah bizi korur du zaten tövbe bismillah benim artık beyin damarlarım yandı dolar altının üzerine sabitlendi ne olacağı belli değil ama bu halk hala dıj güçler diyip duruyo ne yazıkki aynı gemideyiz kendilerini daha inançlı görüyorlar ya onların seçimleri yüzünden benim ülkem ve bizzat ben ekonomik krizden nasibimi alıyorsam hakkımı helal etmiyorum o çookk sevinen konvoy yapan Ooo Nasıl k..dukmu diyen zatlara size k...ysunlarda görelim bu saatten sonra gerçi kurunun yanında yaşta yanacak ama olsun inanç sevinci öyle değil böyle olur diyeceğiz artık yazık yazık yazık

Yalnız milli bayramlarin kutlanması ve Atatürkçülüğün yeniden müfredata konmasi kendi istekleri değil eğitim-iş sendikasının açtığı davayı kazanmasindan kaynaklı
Ya şimdi böyle birşeyde var
Hükümet yargıya istediği gibi yön verebiliyor yargı bağamsızlığına inanmıyorum ben
Böyle bir davanın kazanılması için sanki güçlü bir yaptırım gücü lazım

Ya şimdi böyle birşeyde var
Hükümet yargıya istediği gibi yön verebiliyor yargı bağamsızlığına inanmıyorum ben
Böyle bir davanın kazanılması için sanki güçlü bir yaptırım gücü lazım
Haremlik selamlık eğitim sistemi getiriyorlar daha ne olsun
Bunu yutturmak için daha iyi kılıf mı olur :KK66:

Haremlik selamlık eğitim sistemi getiriyorlar daha ne olsun
Bunu yutturmak için daha iyi kılıf mı olur :KK66:
Kılıf istersen kılıf çok
Bilim kadını nimet çubukçunun harem selam uygulaması konusunda getirdiği bilimsel açıklama mı dersin
İmam hatip liselerinin nitelikli proje liseler kapsamına alınması mı dersin bunlar hep vardı var olacakta bu hükümetlede
Atatürkçülük apayrı birşey
İstenmediği aşikar olur müdahale edemediği bir durum
Ve kriz dönemlerinde bu yönde attığı adınlarını geri alıyor

Geçen ay klimam full çalıştı hiç kapanmadan 7/24 ve biraz ağrizalı gibiydi en soğukta en ust seviyede çalıştı 135 rl faturam geldi :KK51:
Bu ay bakımi yapıldı canavar gibi en kısık ayarda bizi donduram bi klima oldu gene full çalıştı ama 1 hafta evde yoktuk 1 hafta eksik çalışmayla ve kısık seviyede 185 tl geldi :işsiz:
Babamlarada 172 tl gelmiş ne klima açıyorlar ne birşey annem hiç değişik birşey yapmadık niye böyle oldu diyor (babam demişki zam kendisinin haberi var demek ki ağır akpli ve toplantilara falan giden biri) neyse zamlarımız hayirlı olsu ln :KK53:

office office nameaver nameaver yercekimli karanfil yercekimli karanfil
Sizin faturalar ne alemde :KK53:

Geçen ay klimam full çalıştı hiç kapanmadan 7/24 ve biraz ağrizalı gibiydi en soğukta en ust seviyede çalıştı 135 rl faturam geldi :KK51:
Bu ay bakımi yapıldı canavar gibi en kısık ayarda bizi donduram bi klima oldu gene full çalıştı ama 1 hafta evde yoktuk 1 hafta eksik çalışmayla ve kısık seviyede 185 tl geldi :işsiz:
Babamlarada 172 tl gelmiş ne klima açıyorlar ne birşey annem hiç değişik birşey yapmadık niye böyle oldu diyor (babam demişki zam kendisinin haberi var demek ki ağır akpli ve toplantilara falan giden biri) neyse zamlarımız hayirlı olsu ln :KK53:

office office nameaver nameaver yercekimli karanfil yercekimli karanfil
Sizin faturalar ne alemde :KK53:
Klimamız bozuk hiç açmıyoruz 10 evde yoktuk memlekete gittik elektrik 200 tela gelmiş. Evde olsak 250 falan gelirdi. Bi önceki ay 100 küsürdü.
Su faturasına şaşırdım 60 ı geçmezdi 100 gelmiş o da ama 40 günlükmüş fatura.
Doğalgaz yazın ortalama 15 civarı geliyodu 30 gelmiş bu ay.
Kışın çok eğleneceğiz sanırım

Bugun bakalım merkez bankası faiz arttıracak mı? Arttırsa doların ateşini ne kadar söndürür? Arttırmasa piyasa beklentiye girdi dolar kimbilir nolur? Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.
Aa şuan daha önemli mevzularımız var tabii ki karma eğitim gibi gibi:KK51:

Klimamız bozuk hiç açmıyoruz 10 evde yoktuk memlekete gittik elektrik 200 tela gelmiş. Evde olsak 250 falan gelirdi. Bi önceki ay 100 küsürdü.
Su faturasına şaşırdım 60 ı geçmezdi 100 gelmiş o da ama 40 günlükmüş fatura.
Doğalgaz yazın ortalama 15 civarı geliyodu 30 gelmiş bu ay.
Kışın çok eğleneceğiz sanırım
Battaniyeniz yok mu :KK53:

X