Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ney yoksa canım görümcem ve eşimin sulalesi fetöcümü la bu ne artık ya
Neyse ben yırttım fetöyüde iphone da kendimi bildim bileli sevmem samsungum çok yaşa
Yanlız akplilerin çoğuda iphone kullanıyor ha etrafimda zemginlik belirtisi
öyle bir söyledin ki..milattan önce gibi geldi
Tövbest yakmıştır bence
Tövbest yakmıştır bence
Senin görümceyle birlikte gidiyoruz o zaman benimde ailemde kimse kalmayacak bütün koğuş akrabaNey yoksa canım görümcem ve eşimin sulalesi fetöcümü la bu ne artık ya
Neyse ben yırttım fetöyüde iphone da kendimi bildim bileli sevmem samsungum çok yaşa
Yanlız cancağazım benim tanıdığım bugünkü akp lilerin hepsi bir zamanların köklü fötöcüsüydüYanlız akplilerin çoğuda iphone kullanıyor ha etrafimda zemginlik belirtisi
Saydirmadim. Ilk cumle size cevap, gerisi aciklama, dedigim gibi konu acilmisken.. Muhalefet falan artik hikaye, zaten evvelden de hic bir onergeleri kabul edilmiyordu mecliste, rejim degisikliginden sonra yok hukmundeler. Secimdeeen secime seslerini duyurabilirseler, iste o kadar..
Kim parasini TLye, kim dolara ceviriyor kimse bilemez. Bir resim karesi herseyi anlatmaz. Halktan once devlet buyuklerinin para ve malvarliklarini yurtdisindan getirip TLye cevirmeleri daha uygun olmaz mi? Bunu yapan bir bakan veya cb gordunuz mu?
Samsung kullanan pis fetöculer derler kesinYanlız cancağazım benim tanıdığım bugünkü akp lilerin hepsi bir zamanların köklü fötöcüsüydü
Onlar bir yolunu gene bulur sen ben suçlu onlar kandırılmış masum
Onların ne diyeceğini kestirebilmek için onlar gibi içten pazarlıklı olmak mı gerekir diye düşündüm biranSamsung kullanan pis fetöculer derler kesin
Bugün Apple ürünlerinde damping yapıp sakız parasına satış yapacaz dese Edirne'den Kars'a kuyruk olurNey yoksa canım görümcem ve eşimin sulalesi fetöcümü la bu ne artık ya
eski mallar yazık..elde kalmasın...yeni şipariş verilmezBugün Apple ürünlerinde damping yapıp sakız parasına satış yapacaz dese Edirne'den Kars'a kuyruk olur
yorum duruyorda sen yoksunOnların ne diyeceğini kestirebilmek için onlar gibi içten pazarlıklı olmak mı gerekir diye düşündüm biran
Ben fetönün bile heran aklanabileceğini düşünenlerdenim
Hele bir menfaatleri dönsün
Bu yorumda burada dursun
Masal guzelmis.. Ninni de soyleyek mi?
Bugün Apple ürünlerinde damping yapıp sakız parasına satış yapacaz dese Edirne'den Kars'a kuyruk olur
Ustteki liste Bati, Japon ve Amerika mallari karisik olmus. Mesela Mazda Japon, Volvo Isvec, Carrefour Fransiz vb.ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararı ve gerginleşen ilişkilere karşı Türkiye boykot adımı attı. Peki Amerikan malları neler? ABD menşeli ürünler hangileri? Boykota katılmak isteyen vatandaşlar bu soruların cevabını arıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerikan ürünlerine boykot kararını açıklamasının ardından gündeme gelen ABD malları listesini derledik. İşte 2018 Amerikan menşeli ürünler listesi.
Karar Haber
Amerika menşeli ürünler neler? Amerikan markaları hangileri? Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye arasında son günlerde yaşanan ekonomik gerilimin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerikan ürünlerine boykot uygulanacağını açıkladı. Bu açıklamadan sonra vatandaşlar Amerikan ürünlerini, mallarını aramaya başladı.
Peki Amerikan meşeli ürünler neler? İşte 2018 Amerikan menşeli ürünler listesi ve detaylar.
Türkiye'den ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılmasını isteyen ABD, yaptırım kararını açıklamasıyla döviz kurlarında ciddi artış meydana gelmişti. Ekonomide yaşanan bu gelişmelerle birlikte, hem siyasette hem de iş dünyasında Türk Lirasını desteklemek amacıyla bir çok girişim yapılmaya başlandı. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan ürünlerine boykot yapılacağını açıkladı.
İŞTE AMERİKAN MALLARI
Giyim sektöründe ABD ürünleri
Tommy Hilfiger
Nike
Polo Ralph Lauren
Parizyen
Hugo Boss
Calvin Klein
Levi’s
Timberland
Lumberjack
Giorgio Armani
Lee
Gıda sektöründe ABD malları
Danone
Jacobs
Banana
McDonald’s
Burger King
Knorr
Calve
Komili
Becel
Sırma
Rama
Sana
First Sakız
Falım
Kraft
Fritolay
Milka
Ruffles
Doritos
Lays
Cheetos
İçecek Sektöründe ABD menşeli ürünler
Coca Cola
PEPSİ
Yedigün
Sprite
Fanta
Schweppes
Damla Su
Sırma
Hayat
Danone
Cappy Meyve Su
Sensun
Akmina
Temizlik sektöründeki ABD malları
Ace (Çamaşır Suyu)
Air Wick
Ajax
Aldays
Alo (Çamaşır Tozu)
Ariel (Çamaşır Tozu)
Axe
Blendax (Şampuan)
Calgon
Carrefour
Cıf
Clear (Şampuan)
Clit Bang
Clin
Colgate
Dettol
Domestos (Çamaşır Suyu)
Dixi
Diadermine
Dove
Elidor (Şampuan)
Fa
Fairy
Finish
Head & Shoulders
Henkel
Hacı Şakir
Ipana (Diş Macunu)
Jhonsons Baby
Loreal (Şampuan)
Lux
Max Factor
Nıvea
Omo (Çamaşır Tozu)
Oral-B
Orkıd (Özel)
Palmolive
Pantene (Şampuan)
Prıma (Bebek Bezi)
Rejoıce (Şampuan)
Persil
Perwoll
Prill
Prima
Protex
Rejoice
Rexona (Şampuan)
Rinso (Çamaşır Tozu)
Schwarzkopf
Sensodyne
Signal (Diş Macunu)
Syoss
Unilever
Viecnetta
Vileda
Vanish
Vaseline
Veet
Vim
Yumoş
Teknoloji sektörü
IBM
Intel
Dell
Nokia
Windows
AMERİKAN ŞİRKET VE ÜRÜNLERİ
BP, Mobil, Shell,
Coca Cola, Coca Cola Light, Fanta, Sprite Mezzo-Mix, Lift, Bonaqua, Burn, Powerade, Cappy, Pepsi, Yedigün,
Microsoft, Windows, Office, X-Box, Computergames, Oracle, Xerox,
GE, GM, Opel, Chevrolet, Pontiac, Saab, Chevrolet, Pontiac,
Intel, Symbol, Metrologic, Zebra, Hotmail, Yahoo,
Films, Comics, Mickey Mouse, Donald Duck others
McDonalds
Marlboro, Philip Morris, Basic, L&M, Chesterfield, F6, Parllement, Camel,
Turkuaz Su, Uzay Chips, Milka; Disney,
Ford, Mazda, Volvo, Jaguar others
Hewlett Packard, Compaq, Dell, IBM, Kodak, Amazon, Apple, Cisco,
Pfizer, Gilette, Braun, Oral-B,
Nike, Levi´s Jeans,
Heinz-Ketchup, Blastin' Green Funky Purple, Orlo, Funky Fries
Kelloggs, Cornflakes, Crunchy-Nuts, Smacks, others
Proctor & Gamble, Pampers, Hugo-Boss, Pantene pro V, Oil of Olaz, Ellen Betrix, Antikal, Dash, Fairy, Ariel, Febreze, Meister Proper, Swiffer, Lenor, Eukanuba, Punica, Pringles, Actonel, Blend-A-Med, Wick, Bounty, Charmin, Tempo, Beinggirl, Always
Citibank, CitiBest Girokonto others
Fedex, Ups, Dhl, Delta Airlines, Amerikan Airlines, Netsol, Time; Aol, Cnn
BİR BOYKOT DA ABD MALI İNŞAAT MALZEMELERİNE
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, Bakanlık tarafından inşa edilecek yapılarda, ABD menşeli inşaat malzemelerinin kullanılmayacağını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dolarda görülen spekülatif hareketlere karşı bir adımın da Çevre ve Şehircilik Bakanlığından geldiği vurgulandı.
ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararı ve gerginleşen ilişkilere karşı Türkiye boykot adımı attı. Peki Amerikan malları neler? ABD menşeli ürünler hangileri? Boykota katılmak isteyen vatandaşlar bu soruların cevabını arıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerikan ürünlerine boykot kararını açıklamasının ardından gündeme gelen ABD malları listesini derledik. İşte 2018 Amerikan menşeli ürünler listesi.
RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 11 Haziran 2018'de yürürlüğe konulan ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük uygulanan oranlar yüzde 100 artırıldı.
Buna göre, ithalatında ek mali yükümlülük tahsil edilecek bazı ABD menşeli ürünler ve uygulanacak yeni oranlar şöyle:
Diğer sert kabuklu meyveler (taze veya kurutulmuş, kabuğu çıkarılmış veya soyulmuş olsun olmasın) yüzde 20, pirinç yüzde 50, diğerleri yüzde 20, alkol derecesi hacim itibarıyla yüzde 80'den az olan tağyir (denatüre) edilmemiş etil alkol; damıtım yoluyla elde edilen alkollü içkiler, likörler ve diğer alkollü içecekler yüzde 140, yaprak tütün ve tütün döküntüleri yüzde 60, taş kömürü; taş kömüründen elde edilen briketler, topak ve benzeri katı yakıtlar yüzde 13,7, taş kömürü, linyit ve turbadan elde edilen kok ve semikok (aglomere edilmiş olsun olmasın); karni kömürü yüzde 10, kalsine edilmemiş yüzde 4, güzellik veya makyaj müstahzarları ve cilt bakımı için müstahzarlar (ilaçlar hariç, güneş kremleri veya güneşlenme müstahzarları dahil); manikür ve pedikür müstahzarları yüzde 60, poli (vinil klorür, diğer herhangi bir maddeyle karıştırılmamış, PVC) yüzde 50, poliamid -6, -11, -12, -6,6, -6,9, -6,10 veya -6,12 yüzde 10, plastikten diğer eşya ve 39.01 ila 39.14 pozisyonlarında belirtilen diğer maddelerden eşya yüzde 60, yakmaya mahsus ağaçlar (kütük, odun, çalı-çırpı demetleri halinde veya benzeri şekillerde); ince dilimler veya yongalar halinde ağaç; testere talaşı ve odun, döküntü ve artıkları (kütük, briket, topak veya benzeri şekillerde aglomere edilmiş olsun olmasın) yüzde 10, sıvanmamış kağıt ve karton (yazma, basma ve diğer grafik işlerinde kullanılan türden) ve her boyutta perfore edilmemiş delikli kart ve delikli şerit kağıt (rulo veya dikdörtgen -kare dahil- tabaka halinde), (48.01 ve 48.03 pozisyonundaki kağıt hariç); el yapısı kağıt ve karton yüzde 20, birincil elyaf (kraft) kağıt ve kartonları (kuşe edilmemiş, sıvanmamış, rulo veya tabaka halinde, 48.02 ve 48.03 pozisyonundakiler hariç) yüzde 20, kağıt, karton, selüloz vatka ve selüloz liften tabakalar (sıvanmış, emdirilmiş, kaplanmış, yüzeyleri boyanmış, yüzeyleri dekore edilmiş veya baskı yapılmış, her boyutta rulo veya dikdörtgen -kare dahil- tabaka halinde, 48.03, 48.09, 48.10 pozisyonundakiler hariç) yüzde 50, suni filament demetleri selüloz asetattan olanlar yüzde 60, diğerleri yüzde 60, diğer santrifüj pompalar yüzde 20, diğerleri yüzde 20, binek otomobilleri ve esas itibarıyla insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar (87.02 pozisyonuna girenler hariç, steyşın vagonlar ve yarış arabaları dahil) yüzde 120, diğer amaçlarla kullanılanlar yüzde 10. Bu kararın yayımı tarihinden önce Türkiye'ye sevk edilmek üzere bir taşıma belgesi düzenlenerek yüklemesi yapılmış eşyanın, bu kararın yayımı tarihinden itibaren en geç 45 gün içinde ithalatına ilişkin gümrük beyannamesinin tescili veya gümrük mevzuatı çerçevesinde özet beyanın verilmesi dahilinde, bu değişiklik kararından önceki ek mali yükümlülük oranları uygulanacak.
http://www.karar.com/ekonomi-haberl...-iste-abd-menseli-urunler-listesi-2018-943463