- 25 Ağustos 2014
- 20.320
- 48.117
Allah var, Allah her zaman var, her zaman yar.. En ufak suphemiz yok elhamdülillah..Allah üzerinden gitmeyın hanımefendı . Belki inanmıyorsunudur birşey dıyemem .
Ama bu laf üzerinden Sapma sapan capsler yapılıyor. Yok dünya üzerinde insan sıfatına konuşmuş bırıını Allah yerıne koymalar .
Allah yok mu ? Demek istiyor bu dalga geçenler ?
İnanmıyorsanız lafım size değil . Ben farklı inanışlara saygılıyımdır. Kimseın inanışı benı ılgılendırmez. Ama bir çok inannışın oldugu yerde böyle şeyler paylaşılırsa yorumumu yaparım.
He bu arada azcık sakin . Ne bu hiddet bu celall ?
Yapilan terbiyesiz yorumlar, capsler filan zaten basitlik gostergesi..
Fakat şahsım adına ben de bu cumleyi zerre samimi bulmuyorum.. Tam bir tevekkül ve teslimiyet icinde soylenmis bir söz mü Allah aşkına? Aksine, zaten ne dese mutlak doğru olarak gören bir topluluğa karşı söylenmiş, halkin manevi duygularini kullanmaya çalışan bir cümle gibi geldi bana duyduğum an..
Elbette Rabbimiz var ama Rabbimiz tedbirsizce, akilsizca davranmamizi ve sonra işleri O'na birakmamizi istemiyor.. Önce tedbir, sonra tevekkül diyor, hadis-i şeriflerde de bu durum açıkça görülür..
Haddini aşan edepsizce yaklasimlara karşıyız, o apayri bi konu.. Ama birilerinin de bu oyunları bırakması lazim artik.. Daha dun secim zamani bi tanidigim bana diyor ki "muhafazakar biri Erdoğan'i desteklemiyorsa mutlaka altinda bi sey vardir, mutlaka" Ne demektir bu? Ne hadsizliktir? Erdoğan taraftari degil diye dinsiz veya vatan haini mi bunca insan? Benim cevabim da şu "Islami hassasiyeti oldugunu iddia edip bi insana bunca TAPILIYOR ise, ben de onun altinda bi şey ararim"
"Din sizin tekelinizde degil, haddinizi bilin" diye haykirmak istiyorum yuzlerine..