Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

Gönül isterdi ki şu topikte ekonomi finans konuşulsaydı, işte o zaman tadından yenmezdi, aslında günün kritiğini yapmaya müsait bir konuydu, Cumhurbaşkanının haberdeki söyleminin tv kanallarına ve haber sitelerine düşmesi sonrası hazine ve ekonomi bakanının açıklamaları ve akabinde Trump'ın alüminyum ve çelik sektörüne getirdiği ekstra maliyetler derken öğleden sonra faiz, borsa, iş dünyası ve dolar cephesinde neler yaşandı okusaydık burada.

Ama din, dinsizlik, fanatizm, partizanlık, nankörlük, cahillik, tüp kuyrukları konuşulmuş, birbirlerine bir güzel sayıp sövmüşler, faydası oldu mu sövmenin orası tartışılır.
İşte istemekle olmuyor
Kim okuyor? Kim tarafsız haber izliyor
Burada dolar 7 lira sınırındaydı son heralde kadın burada dolardan banane diyor benim param tl demeye getiriyor
Hani desin dersin sizene yalnız savunduğu düşünce bugün ülkeyi yönetiyor
İşte insanların tahammül sınırı burada kopuyor
Bende dayanamıyorum elimde değil böylelerini görünce
O zaman ban mı? hay hay diyorum bazen

Su euro degerlendi diye hop oturup hop kalkiyorsunuz kismina takildim Ne demek istedin
Bin kere soylendi bu paralar degerlenmiyor turk parasi deger kaybediyor ve geliri tl olan insanlar yani hepimizin geliri maasi eriyor alim gücü dusuyor
Yani demek istiyorum ki, Avrupa'da yaşıyorum diye Euro da değerlendi diye, herkes senin işine geliyor tabi diyerek yorum yapmış. Bunlar hiç hoş şeyler değil.
Herkes yatırım yapmak ister, fırsatları değerlendirir yaşam şartları içerisinde. Cok saçma ve gereksiz çıkışlar bunlar. Sırf euro değerleniyor diye burda yaşamaya devam ediyormuşum gibi gereksiz saçma sapan yorumlar yapılıyor.

Bir zamanlar gülmek için "kek" mevzusu vardı, şimdi de "yukarıda Allah var".
Cevir cevir başa sar ohh :)

Bayburt ve Gümüşhane'ye havalimani yapılacakmış :)

Yani demek istiyorum ki, Avrupa'da yaşıyorum diye Euro da değerlendi diye, herkes senin işine geliyor tabi diyerek yorum yapmış. Bunlar hiç hoş şeyler değil.
Herkes yatırım yapmak ister, fırsatları değerlendirir yaşam şartları içerisinde. Cok saçma ve gereksiz çıkışlar bunlar. Sırf euro değerleniyor diye burda yaşamaya devam ediyormuşum gibi gereksiz saçma sapan yorumlar yapılıyor.
Siz tek düşündüğünüz şey para dediniz önce sıkıntısı olan insanlara.. yani paradan daha önemli şeyler bar gibisinden. onlar da doğal olarak tepki verdi ben dahil..
O zaman gelin dediler size..

son 2 mesajdır da para önemli diyorsunuz.
Nitekim doğduğumuz değil doyduğumuz yer oluyor önceliğimiz..
Önce çanak tutup sonra neye sitem ediyorsunuz anlayamadım doğrusu:))

Din ile devlet işlerini ayırırsanız kimse konuları saptırmaz,dolayısıyla saygısızlık da olmaz.
Pardon, şahsım ne din ne de devlet hakkında yorum yapmadım.
Sadece insanların birbirine saygısızlık sevgisizlik göstermesine yorum yaptım..

Sevgi saygı biraz.

Bir zamanlar gülmek için "kek" mevzusu vardı, şimdi de "yukarıda Allah var".
Cevir cevir başa sar ohh :)

Bayburt ve Gümüşhane'ye havalimani yapılacakmış :)
Çeliğe yüzde 50 aliminyuma yüzde 20 ek vergi geldi... zorlar bizi şimdilik :))

Siz tek düşündüğünüz şey para dediniz önce sıkıntısı olan insanlara.. yani paradan daha önemli şeyler bar gibisinden. onlar da doğal olarak tepki verdi ben dahil..
O zaman gelin dediler size..

son 2 mesajdır da para önemli diyorsunuz.
Nitekim doğduğumuz değil doyduğumuz yer oluyor önceliğimiz..
Önce çanak tutup sonra neye sitem ediyorsunuz anlayamadım doğrusu:))
Anlamadan yorum yapıyorsunuz.
Taa eski konuların birinde bir yorum yapmıştım, o gündeme geldi ve konu ordan açıldı. O konuda da yine para için burda yaşadığım söylenmişti.
Bence anlamaya da çalışmayın zaten sıkıldım gerçekten.
İstediğim yerde yaşar, istediğim yorumu da yaparım saygı çerçevesinde..

Anlamadan yorum yapıyorsunuz.
Taa eski konuların birinde bir yorum yapmıştım, o gündeme geldi ve konu ordan açıldı. O konuda da yine para için burda yaşadığım söylenmişti.
Bence anlamaya da çalışmayın zaten sıkıldım gerçekten.
İstediğim yerde yaşar, istediğim yorumu da yaparım saygı çerçevesinde..
Tamam o zaman ... herkes de istediği yorumu yapar saygı çerçevesinde.. sızlanmayın madem..

Keşke topikte aniden görünmemizi gerektirecek şeyler yaşanmadan herkes seviyesini korusa, bir sürü üyelik onayı birikmiştir diye girdiğim sitede bir baktım ki bu topik kavgada bayrak taşıyan olmuş.

Takım tutar gibi parti tutmaların sonucu bu. Yorumu herkes üstüne alınsın valla, şurada fanatizm ve kavgadan başka birşey göremedim, kötü içerikleri açmaya bile korkuyorum, okuyacaklarım çok ağırdır çünkü.
Valla kuzucum ben dinsizler helak olsun yorumunu da gordum ya artik gam yemem
Nasil bir nefrettir , nasil bir kindir kendilerinden olmayana karsi anlamak mumkun degil , benim bile yasim bu kotulugu anlamaya yetmiyor

Tamam o zaman ... herkes de istediği yorumu yapar saygı çerçevesinde.. sızlanmayın madem..
Yahu yapsın da, özel hayatımı yaşantım bilmeden etmeden gel, ne duruyorsun, para sıcak mı geldi demek neyin nesi ? Saygı bunun neresinde. Ayrıca ne sızlamasi?

Hey Allahım :)

Yahu yapsın da, özel hayatımı yaşantım bilmeden etmeden gel, ne duruyorsun, para sıcak mı geldi demek neyin nesi ? Saygı bunun neresinde. Ayrıca ne sızlamasi?

Hey Allahım :)
Benim inancımı Ve yaşantımı da bilmeden dinsiz dediler.. din ve Allah sadece onlara aitmiş gibi..
Oy Veren müslüman vermeyen dinsiz :))
Boşverin sizde.. ben sizin “ tek düşündüğünüz para mı ? “ sözünüze yazdım.. şu durumda başka ne düşünebilir ki insanlar. Hepsinin çoluğu çocuğu var...

Valla bilmem, şu bölümde bizim takım sizin takımı yener kavgası ne zaman yapılsa, ban skorları tutuldu, ban yiyen kıyameti koparıyor ama kimse demiyor ki dilimin kemiği yok, şu topiği okusam ki haber içeriği ekonomidir, kaç tane ekonomiyle doğrudan ilişkili yorum bulacağım meçhul.

O yüzden en iyisi ben kötü içeriklere bakayım, ekonomi haberinde ekonomiyle alakasız yorumlar görüp yok artık demek zorunda kalmayayım.
Munecugum cok iyi diyorsun da , simdi cikip biri banane dolardan , ben tl kazaniyorum dediginde dogal olarak insanlarin siniri hopluyor , tek bir yorum yaptim konuya , onda da ogluma nasil anlatiyorsam tane tane yazdim ama inatla anlamamakta israr ediyorlar , yani yorum yapanlarin yasi kadar benim ekonomistlik tecrubem var , kalmis babane dolardan , dolari trump yukseltti zaten falan deyince insanlarin siniri bozuluyor
Yahu ben cocuklarima nasil et alacagimin derdine dusmusum , usd artisi temel gida maddelerinin fiyatina zam demek bunu da anlamayana ne diyelim ki artik ?
Burda limonun kilosu 12 lira , kiyma olmus 60 lira , evdeki bakici bile garibim bugun ayirdigim kofteyi yememis , aksam neden yemedin diyorum , duydum usd artmis simdi bunlar da cok pahalilanmistir mila yesin diye biraktim dedi
Yani boyle garip bir ruh hali icerisindeyiz toplumca , sonra da karsina gelip eee ben tl kazaniyorum deyince insanlar da geriliyor ister istemez
Ha bide bu konuya bile din mevzusunu karistirmak var ki , akillara zarar

Haksızlık etmeyin... bize böyle misyonlar yüklemeyin. Koskoca bakan bir kalkınma planı koyamadı ortaya. Biz halk olarak daha dazla be yapabilirdik ki :)) ben azıcık birşeyler yaptım.
Bak bakalım beğenecek misin ?

siyasete atılmalısın bence.
maliye bakanı olma şansın yok ama suflörü olabilirsin.
iş adamlarına bunu sunsan yine aynı alkışı alırdın.. :))

Munecugum cok iyi diyorsun da , simdi cikip biri banane dolardan , ben tl kazaniyorum dediginde dogal olarak insanlarin siniri hopluyor , tek bir yorum yaptim konuya , onda da ogluma nasil anlatiyorsam tane tane yazdim ama inatla anlamamakta israr ediyorlar , yani yorum yapanlarin yasi kadar benim ekonomistlik tecrubem var , kalmis babane dolardan , dolari trump yukseltti zaten falan deyince insanlarin siniri bozuluyor
Yahu ben cocuklarima nasil et alacagimin derdine dusmusum , usd artisi temel gida maddelerinin fiyatina zam demek bunu da anlamayana ne diyelim ki artik ?
Burda limonun kilosu 12 lira , kiyma olmus 60 lira , evdeki bakici bile garibim bugun ayirdigim kofteyi yememis , aksam neden yemedin diyorum , duydum usd artmis simdi bunlar da cok pahalilanmistir mila yesin diye biraktim dedi
Yani boyle garip bir ruh hali icerisindeyiz toplumca , sonra da karsina gelip eee ben tl kazaniyorum deyince insanlar da geriliyor ister istemez
Ha bide bu konuya bile din mevzusunu karistirmak var ki , akillara zarar
milana onların doları varsa bizim de allahımız var diyorsa ülkenin başı nasıl din konuşulmasın burada bariz dini figürler argümanlar kullanılıyor
Dinsizi bırak dindar olmayan ötekileştirilmeye çalışıyor
Siyaset ekonomi eğitim hepsinde din ön planda

milana onların doları varsa bizim de allahımız var diyorsa ülkenin başı nasıl din konuşulmasın burada bariz dini figürler argümanlar kullanılıyor
Dinsizi bırak dindar olmayan ötekileştirilmeye çalışıyor
Siyaset ekonomi eğitim hepsinde din ön planda
Biliyorum kuzum o yuzden zaten ekonomiyle ilgili haberde ekonomi haricinde din ve siyaset tartisiliyor , cunku biri gelip geriyor ortaligi , zaten millet hakli olarak tef gibi gergin savas cikiyor dogal olarak

diploma mühim değil ki :))
bir bakıp kaçmıştım zira sinirlerim bozuluyor siyaset topiğinde ama çok güldüm harika olmuş.
Diploma konusunda haklısın aslında...
Öyleyse daha büyük oynayayım...
Başkanlık isterim :))))
O zaman rahibi de vermem...
Battık madem şeklimiz olsun :)))

X