Erdoğan: İdamın bir haklılık sebebi var

ekmegini türk dili mi veriyor ona? herkes ekmegini kendi alnin teri ile emegi ile kazaniyor. bu bile ayri bir konu,neyi nerden nereye getiriyorsunuz.
yok siz anlamiyorsunuz en basit sekilde anlatayim.
türkiyeden almanyaya is gücü olarak gelen türklerin bir cogu 60 yasini gecmis oldugu halde hala almanca konusmuyorlar. diyelim bu almanca bilmeyen bir türk mahkemede kendisini savunmasi gerekiyor. napacak simdi? tercüman getirilmesin mi? anadilde savunma hakki elinden mi alinsin?
iki yüzlülükle ne alakasi var. bu insanlarin ellerinden kimlikleri alinmis,dilleri alinmis,köyleri yakilmis. biraz arastirin milyonlarca insan aptal o zaman?

İletişimde önemli olan anlamak ve anlatmak ise, anadilde savunma yapıldığında buna karar verecek insanın da aynı imgelerle anlamlandırabilmesi için o dili bilmesi gerekir.
Bazı şeylerin alt yapısı kurulmadan kat çıkılamaz, savunmak istediğiniz şey özünde eşitlik olsa da geniş bir açıyla değerlendirin durumu...

Ausencia hanımefendi, bir süre önce tartışmaya açtığınız konu gözümde canlanıyor da...
Konunucu yeniden tartışma arzusu duydum; buradaki arkadaşlarla beraber...

Son düzenleme:
ekmegini türk dili mi veriyor ona? herkes ekmegini kendi alnin teri ile emegi ile kazaniyor. bu bile ayri bir konu,neyi nerden nereye getiriyorsunuz.
türkiyeden almanyaya is gücü olarak gelen türklerin bir cogu 60 yasini gecmis oldugu halde hala almanca konusmuyorlar. diyelim bu almanca bilmeyen bir türk mahkemede kendisini savunmasi gerekiyor. napacak simdi? tercüman getirilmesin mi? anadilde savunma hakki elinden mi alinsin?
iki yüzlülükle ne alakasi var. bu insanlarin ellerinden kimlikleri alinmis,dilleri alinmis,köyleri yakilmis. biraz arastirin milyonlarca insan aptal o zaman?

ekmeğini türk dilimi veriyor nasıl bir cümledir? 1978'den önce böyle bir akım yoktuda neden 78'den sonra başladı onun cevabını biliyormusun sen? Kimse kimseyi zorlamıyor illa türkçe konuşacaksın diye kendi içinde istersen ugancada konuş ama iş resmiyete geldimi Türkçedir aslolan ve her türk vatandaşıda bunu bilmek zorundadır.. sen neyin peşindesin anlamış değilim??

türk dili vermiyor ekmeklerini ben veriyorum, sen veriyorsun o veriyor
benim vergilerimle kaçak elektrikte bedava oturuyor benim vergilerimle 10 çocuğuna ekmek alıyor benim vergilerimle okullara gidiyorlar benim kendi köyümde fakirlikten kırılan bir çocukla partizanın çocukları bir olmuyor onlar sözümona savaşcıya, onlar azınca hemen ya....şak popülistler de peşinde...

hala almanyayı konuşuyorsun ya şaşırıyorum sana, türkiye üniter bir devlet yapısına sahip almanya gibi federe devlet yapısına sahip değil, bu bir, ikincisi o 60 yaş dediğin yaşlıların hepsi almanca konuşuyor ama az ama çok fakat konuşuyor mecbur çünkü ve oraya göçmen gitmişler, bu topraklarda doğan büyüyen herkesin resmi dili türkçe
bu arada senin bu sıraladığın açlık grevi nedenlerinde hep anadile takılmış durumdasın 3. nedene hiç uğramıyorsun.
kusura bakma her şehirde zaten küçük kürdistan var, mesela istanbul'da aksaray'da horhor da türkçe konuşan yok kim ne diyor?
etrafım kürt komşu dolu, bir tane bunu savunan yok
köy yakılmış kasaba yakılmış niye acaba bir sormak lazım tarihe bakarsak o partizanların dedelerinin daima büyük devletlerin pazarlık konusu olduğunu çoook net bir şekilde görebilirsin, bence tarihe hiç girme, savunduğun fikirlere yazık olur.

... kimin kimlikleri elinden alındı? kimin köyleri yakıldı? bunları araştırda yaz ben sana bir sürü belge sunarım ne neden yapıldı diye hesap sorar gibi söylüyorsun bize o zaman bende sana tüm şehitlerimizin hesabını sorarım?? konu nerelere geldi sinirlerim bozulduu!! Anladığım tek birşey var bu konular seni aşıyor bilmeden etmeden araştırmadan yazıp duruyorsun...

Ayrıca Almanya konusu şöyle..
1: Almanca eğitimi almadan almanya vizesi alamıyorsun
2:Almanca bilmez isen hiçbir işe giremiyorsun
3:Hiçbir resmi kurumda kendi dilinle konuşma yapamazsın Almanca konuşacaksın.
4: Fransa bu konuda en katı ülkedir orayıda araştırmanı dilerim...

size şunu söyleyeyim,
sehervakti arkadaşın konuyu çarptırması sebebiyle bu başlık alakası bile olmayan türk-kürt zıtlaşmasına kadar gelecek. daha öncede belirttim bu başlık amacından, mesaj kaygısından saptı.

Idam gelmelı kesınlıkle katılıyorum...
Tecavuz ve boluculuk sucları ıdam sebebı olmalı...
Ama ben ıdam gelıpte aponun asılacagına ınanmıyorum nıye ya bu hukumet pkkya boylee bı tavır alacaktı madem nıye haburda senlıkle gelenlerı saldılar secıme 1 yıl kala yapılan secım reklamından baska bısey degıl bu...
Kım yerse yesın ben ve benım gıbı bırkac sıvrı yemez emınım... :19:

savas cigirtkanligi siz yapiyorsunuz. daha insanca fikirlere bile tahamülünüz yok. cok küt bi düsünce. basarisiz bir sov dediginiz seyin ciddiyetinin farkinda misiniz? o insanlar öldügünde basarili bulacak misiniz peki,soruyorum

Hangi insanca fikirden bahsediliyor?
İnsanlık namına sunulan tekliflerin,atılan adımların,tavizlerin hangisinden gözünüz doydu ki...???
Hangi ciddiyet?
Orada gözünün yaşına bakmazsınız 2-3 üç kişinin ölmesine bile bile müsade edip; bakın işte açlık grevleri sonucunda aramızdan ölenler oldu.Bu topraklarda bizim canımızın değeri yokken bu topraklarında bizim için değeri yoktur diyerek daha da galeyana gelinmeyecek mi?
Bunun adı şov değil mi???

Ne istiyorsunuz kuzum ; hele onu bir söyleyin.Ana dilde savunma yasası meclise geldi deniliyor siz hala lutfetmişler diyerek hangi insanca fikirlerden bahsediyorsunuz?
Müslüman mahallesinde salyangoz satmayı göze alabiliyorsanız daha açık yazın derdinizi???

İletişimde önemli olan anlamak ve anlatmak ise, anadilde savunma yapıldığında buna karar verecek insanın da aynı imgelerle anlamlandırabilmesi için o dili bilmesi gerekir.
Bazı şeylerin alt yapısı kurulmadan kat çıkılamaz, savunmak istediğiniz şey özünde eşitlik olsa da geniş bir açıyla değerlendirin durumu...

Ausencia hanımefendi, bir süre önce tartışmaya açtığınız konu gözümde canlanıyor da...
Konunucu yeniden tartışma arzusu duydum; buradaki arkadaşlarla beraber...

Her zaman..her platformda...herkesle...:34:

Yeter ki sizinle devam eden boyutu gibi sınırları ve seviyeyi zorlamadan olsun;çünkü benim fren ayarım yok,klavyeyle parmaklarım arasında nice kelimeler siliniyor bir bilseniz.

size şunu söyleyeyim,
sehervakti arkadaşın konuyu çarptırması sebebiyle bu başlık alakası bile olmayan türk-kürt zıtlaşmasına kadar gelecek. daha öncede belirttim bu başlık amacından, mesaj kaygısından saptı.

Türk-Kürt diye bir sorunu yok bu ülkenin arkadaşım bunu sende çok iyi biliyorsun,amaç yerine ulaşmaz.

Nice kürt tanıdıklarımız var;o dostluk ve dayanışmaya birkaç çapulcunun sesi vız gelir !

Çünkü Türkün derdi PKK ile;nice kürdünde lanet ettiği dağ ..... ile!

Türk-Kürt diye bir sorunu yok bu ülkenin arkadaşım bunu sende çok iyi biliyorsun,amaç yerine ulaşmaz.

Nice kürt tanıdıklarımız var;o dostluk ve dayanışmaya birkaç çapulcunun sesi vız gelir !

Evet aynı şeyi söylüyoruz... bugun yapılan ölüm oruçlarıda PKK lehinedir özgürlük vsvs hikaye.. Bugun Dil isteyen Yarın toprak ister Toprak isteyen Yarında vatan benim olsun der.. Bunu anlamamak için cahil olmak lazım!! konu koptu gidiyor hadi hayırlısı:35:

ben biliyorum türk-küt zıtlaşması olmadığını, etrafım, arkadaşlarım dostlarım kürtler var, fakat dikkat ettim gidişhata o yöne doğru kayıyordu sen de farkındasın.
dediğin de haklısın, hepimizin derdi pkk'lılar sempatizanlar, bunları kullanarak şov yapmaya çalışan aydın geçinen popülistler ve siyasetçiler ile
kimsenin kimseye karıştığı yok

idam gelecekse tecavüzcüler için ve askerlerimize kurşun sıkanlar için gelmeli

Bak sen...

Bir bilmecem var çocuklar...(içinizden "haydi sor sor" dediğinizi duyar gibiyim)...

Acaba it başının idamını erteleyen belgenin imzalanmasını ve idamın kısmen kaldırılmasını kim veya kimler DESTEKLEMİŞTİR?

Daha sonra idamı tamamen kimler KALDIRMIŞTIR?

Elbette idam cezası geri gelmeli....Lakin siyasi suçlar tabii ki muaf tutulmalı...İdam kapsamına girecek suçlar tam olarak düzenlenmeli ve anayasal güvenceye alınmalı...
Bunları yapacak hukuk mu bıraktılar? Sistemi alt üst ettiler....Ya da bunları yapacak "DEVLET ADAMI" hani nerde?
Madem kamuoyu idamı çok istiyor düşüncesindeler, O zaman sunsunlar bu değişikliği meclise...Anayasa değişikliğine giren bu madde mecliste oylanmazsa, zaten halk oylamasında fersah fersah geçer...
Neden yapmıyorlar acep? Bir düşünün bakalım...
Geçmişi pişirip pişirip halka yedirmek daha çok fayda sağlıyor tabi...

eee türkce bilmeyen bi mahkum savunma yapamayacak mi yani? hangi ülkede var böyle bisey? kocaman harflerle yazmana gerek yok kücük harfleri de okuyabiliyorum. evet lazca dilede özgürlük isteyebilirsin. anadilde savunma nasil sadece türkce yapilabilir? o kisinin anadili türkce degil ki! mantikli konusalim

şekerim; bu zamana kadar Türkçe bilmeyenler mahkemede savunma yapamıyorlar mıydı? pess! yani hepsi Türkçe biliyor, hatta öyle ki pkklıların çoğu kürtçe bilmiyorlar idi, ama şimdi dağda anadilde eğitim şart oldu herhalde, hepiciği kürtçe öğrenmiş maşşallah :)

savas cigirtkanligi siz yapiyorsunuz. daha insanca fikirlere bile tahamülünüz yok. cok küt bi düsünce. basarisiz bir sov dediginiz seyin ciddiyetinin farkinda misiniz? o insanlar öldügünde basarili bulacak misiniz peki,soruyorum

:))) "insanca fikirler" ile pkk bir arada çok komik duruyor. şahsım adına açlık grevlerini destekliyorum ve bu ölüm mücadelelerini son nefeslerine kadar sürdürmelerini temenni ediyorum, zinhar grevlerini bırakmasınlar.

eeee geçenlerde alamanyada bir mahkemede, pkklının teki gene tutturmuş anadilde savunma yapıcığim diye. yargıç "hadi leyyyn, hepiniz Türkçe biliyorsunuz, kürtçeyi kabul etmiyorum" deyivermiş. :) bir araştırıver istersen :) yani elin hümanist alaman yargıcı bile kürtçe savunmayı kabul etmemiş, daha ne diyelim biz

şekerim; bu zamana kadar Türkçe bilmeyenler mahkemede savunma yapamıyorlar mıydı? pess! yani hepsi Türkçe biliyor, hatta öyle ki pkklıların çoğu kürtçe bilmiyorlar idi, ama şimdi dağda anadilde eğitim şart oldu herhalde, hepiciği kürtçe öğrenmiş maşşallah :)

:))) "insanca fikirler" ile pkk bir arada çok komik duruyor. şahsım adına açlık grevlerini destekliyorum ve bu ölüm mücadelelerini son nefeslerine kadar sürdürmelerini temenni ediyorum, zinhar grevlerini bırakmasınlar.

eeee geçenlerde alamanyada bir mahkemede, pkklının teki gene tutturmuş anadilde savunma yapıcığim diye. yargıç "hadi leyyyn, hepiniz Türkçe biliyorsunuz, kürtçeyi kabul etmiyorum" deyivermiş. :) bir araştırıver istersen :) yani elin hümanist alaman yargıcı bile kürtçe savunmayı kabul etmemiş, daha ne diyelim biz

Hayır sehervakti arkadaşımız birşeyleri savunmaya çalışıyor ama neyi savunduğunu savunacağı hakkında en ufak bilgisi yok bildiğimiz provakatörlük yapıyor.. çok hassas bir konuda öyle gelipte kulaktan dolma bilgilerle anlatım yapılmaz..
En önemliside işi idamdan başlatıpta ölüm oruçlarını haklı bulunur tezler sunmakla alttan alttan yapmaya çalışması tüm yazılarını okuyunuz bunu göreceksiniz...

Benimde etnik kökenim var bizden birileri çıkıp aynı bu şekilde birliği bozacak isteklerde bulunsa emin olun yine bizim taraf verir cezasını-ki zaten araştırın yoktur öyle şeyler olmazda...

Ülke yönetimini beğenirsin beğenmezsiniz... İdeoljik çatışmalarda yaşanabilir.. Lakin konu bütünlüğü bozucu hareketler ise hepimiz biliyorzki ideolojik kavgayı bir kenara bırakıp bir bütün oluruz.. Bu ülkenin Sağcısıda Solcusuda tek birşey için kavga eder Tek Dil Tek bayrak Tek vatan.. gerisi teferruattır... Bugünlerdeki ölüm oruclarıda kesinlikle bu bütünü bozmaya çalışan hamlelerdir..

Daha çooooook ölürsünüz çook:72:

yahu benım anlayamadığım bu adam turkıye cumhurıyetınde yasıyor eylem yapıyor basına ıs gelıyor ve tum yasam alanı türkçe yediği ekmek kabından tut da su kabına kadar her şey TÜRKÇE sonra beyimiz türkçe bilmiyor, ama eyleme gelince kralını yapıyor.
bu ne ikiyüzlülük bu nasıl bir çelişki...
bırakın Allah aşkına hepsi senden benden iyi konuşuyor ancak insanın içine hainlik tohumu düşmeyegörsün.

Sinirden bu yazını atlamışım:27: Ne güzel söylemişsin öyle ağzın bal tutsun hep bal olsun emii:42:

İdam kelimesini duyduğum zaman aklıma ilk gelen şey gencecik insanların idam edilişidir, düşüncelerinden dolayı. Ben idama karşıyım. Adalet sistemi işlemeyen bir ülkede idam kararının nelere yol açacağını düşünüyor musunuz acaba? Hadi siz Apo diyorsunuz da, haksızlıklara kurban giden, savunma yapmasına rağmen savunmaları kabul edilmeyen, gizli tanıklarla vs. binbir yol izlenip, aydınların idamına karar vermeye başlarlarsa ne olacak?
Ömür boyu hapis verildiğinde, suçsuz bir insanın zorla adalet terazisinde suçlu çıkarılması sonucu ömür boyu hapis alması, ailesini yıkar ama hiç değilse onu görme ümitleri vardır.
Öte yandan ömür boyu hapsine karar verilen misal bir sapık da zaten o dört duvar arasında eriyip gidecektir, ödül değildir ki ömür boyu hapis?!

Sadece Abdullah Öcalan'ı düşünerek idam kaldırılsın derseniz, adaletinden eser kalmamış bu ülkenin nerelere sürükleneceğini gözü yaşlı izlemek zorunda kalırsınız.

Gencecik insanların İdam edilişi pek tabiki tarihimizin kara lekesidir... Ama idamı sadece bu tarafdan değerlendirmek biraz yanlış olur zannımca neden?

Evet ideoloji uğruna idam edildiler ne yazıkki ama onlar çocuk öldürmediler kadın öldürmediler kimseyi kandırıpta dağa çıkarmadılar... Şimdi bu zamana gelirsek ömür boyu hapis çözüm gibi söylemişsin peki af çıkarsa ne olacak?
1999'a kadar İdam cezası vardı biliyorsunuz... ve o elebaşı it yakalanınca birden bire idam cezası avrupa birliği kriterlerine uymaz oldu ve kaldırıldı ne garip değilmi... Dikkat ederseniz 1980'Den sonra bu ülkede öyle her önüne gelen düşünce suçlularını aydınları vs vs asmadılar..
Benim fikrim İdam cezası geri gelmeli ve tabiki sağlam bir düzenlemeyle...

Son düzenleme:
Sinirden bu yazını atlamışım:27: Ne güzel söylemişsin öyle ağzın bal tutsun hep bal olsun emii:42:

Allah razı olsun senden hayatım, sinirlenme hiç, sehervaktinin yaklaşımını savunuşunu samimi ve iyi niyetli bulmadım önceki mesajımda da belirttim. rahatsızlık veremez kimse bize, hepimiz neyin ne olduğunun pekala farkındayız.

Allah razı olsun senden hayatım, sinirlenme hiç, sehervaktinin yaklaşımını savunuşunu samimi ve iyi niyetli bulmadım önceki mesajımda da belirttim. rahatsızlık veremez kimse bize, hepimiz neyin ne olduğunun pekala farkındayız.
Tabiki farkındayız ama insan kızıyor işte:41: çok hassasım bu konularda aileden geçen kromozomlar diyelim:52: :35:

Back