Erdoğan için veda vakti mi?'

O zaman son 60 yıldır hep sag iktidardaydi dememek lazım değil mi? Sonuçta sol partiler de iktidara ortak olmuşlar son 60 yıl.

Hay Allah şipoylir verdim keşke Google'a yönlendirseydim
Gerek yok sağol benim Googlea ihtiyacım yok, biliyorum zaten.
Ama sen aç bir kontrol et o 60 yılda sol partiler toplam % kaç oy almış kaç kere iktidar ortağı olmuş kaç trilyon kaçırmış
Ah pardon ya bu sonuncusu sol partilerle alakalı değildi yanlışlıkla Ahaber açık kalmış da
Dur ben kanalı değiştireyim.

Haber için söylediğim çok açık, bu kadar alıngan olmayın.@marilyn monroe
Eh öyle olsun, sizin de " bu kadar alıngan" olduğunuz zaman konuşuruz devamını

:))))

Maşallah sana

Hee tamam yüzdesi az olduğu için o dönemde olan hiçbir şeyden sorumlu değiller. Misal amerika hep basimizdaydi bizde çok güzel gidip bilimum şeyler için amerikaya yalvariyorduk. Tarih vermeyeyim şimdi birinde de sol parti iktidara ortakti. Hatta bu liderin Clinton'in karşısında el pençe durdugu pozlar da mevcut. Ama dur ya pardon yüzdesi azsa onun suçu yoktur. Hemen ortagina yukleyelim bütün sorumluluğu. Sorarlarsa yüzdesi azdi deriz.

evet yalan gbimi gözüküyorum
Evet ya kendini cariye sistemine sokup kendine 2. Sınıf insan muamelesi yapılmasını isteyen kişi gerçek olabilir mi diye teyit etmek istedim gercekmisiniz :) tamam başka bişey demek istemiyorum zaten..

Evet ya kendini cariye sistemine sokup kendine 2. Sınıf insan muamelesi yapılmasını isteyen kişi gerçek olabilir mi diye teyit etmek istedim gercekmisiniz :) tamam başka bişey demek istemiyorum zaten..

Arkadaş ironi yapıyor yalnız.

ironi yapiyor

tövbe tövbe

Hadi hayal kuralım biraz ,hadi doğru diyelim erdoğanı amerika israil ve rusya bu zamana kadar taşıdı .. naptı bu erdoğan odamı bunları kullandı taşıyın beni taşıyın. deyip rusyanın uçağını düşürmeler israile one munuit demeler,amerikaya teröristlere .terörist demediğin sürece samimi değilsin demeler.bu tayyip kaşınıyor hani onu amerika ,rusya ,israil getirmişti yaa bildiğin indirin beni diyor zaar..iktidar olduğu sürece yaptığı hizmetler..halbuki bu amerika,bu rusya hele,hele israil başa getirtiği bir liderin ülkesini kalkındırmasına izinmi verirmiş..Ahh hayalleriniz,,Ahh erdoğan sevgisizliğiniz sizleri ne hale düşürmüş.. yahu gülüyorum diyorum konuyu cıvıtma diyorsunuz.. tamam peki acıyayım şu halinize o zaman..

Hay hay, ben özellikle adım alıntılanıp, memleketin tüm sorunlarından mesul tutulmadıkça genelde alınmıyorum. Yoksa ortaya yazılan şeyler ohooo, okumuyorum bile açıkçası.

Marilyn , yapma etme eyleme . Zaten sorduğun sorunun cevabını , bana sorduğun soruda sen veriyorsun .

Esad , pyd , suriye ... Bunların hangisinde fikir birliği içinde oluyoruz ? Ha sen şunu karıştırıyorsun , ben bizim sözüm geçiyor demiyor , söz dinlemiyoruz diyorum (hatta bu forumda bol açıklamalı yazmak gerektiği için , söz dinlemiyoruz dedim diye iş birliği içinde olduğumuz zamanlar yok sanma diye de ekliyorum )

Kobaniden tut Azeze , Esadtan Işid e .. Biz artık her konuda ABD nin cepte gördüğü müttefiği değiliz . Ha müttefiğiz o ayrı , ama cepte değiliz . Daha ne kadar açıklayayım ? Hani eski tabirle Sam Amcanın kuklası değiliz .
Şimdi yine eee hangi yaptırımı yaptırdık deme olur mu Kim güçlü , kim baskını konuşmuyorum ben senle , ABD nin gücünü yadsırsam da zaten hiç konuşmayayım siyaset . Ters düşülen noktalar var , zaten Allasen olmasa ... Collins Erdoğanın suyu ısındı neden desin ? Haberin kendisi zaten benim dediklerimi destekliyor .

Kendi iç politikasında , terör politikasında , zaman zaman komşu politikalar / Ortadoğu politiklarında , Erdoğan kafasının dikine gidiyor mu gidiyor ? Aman tazeliyorum , kimin dediği oluyor değil mesele , tabiri caizse oyunbozanlık çıkıyoruz (ARTIK)

sabrına hayranım hayrannnn

Sen benim yazdıklarımı okuyor musun, nikimikim? Yoksa gelişine mi sallıyorsun? Ben Aus'la yazarken dediğimi okudun mu?
Ben kendimi bildim bile bili böyle demişim. Ben kendimi bildim bileli böyle ama sol partiler hariç mi demişim?
Neyin çetelesi bu?
Senin bahsettiğin o dönemde aç bak istersen Dış Politikada kimlerle kavgalıymışız, şimdi kimlerle kavgalıyız.
Ve dikkat edersen yine sağ-sol diye ayırmadım.
Türkiye'nin en kötü dış politika zamanından geçiyoruz. Geçmiyoruz diyenle buyursunlar, tartışayım.
Şu el pençe divan durmayı da ne abarttınız ha... Adam el pençe divan durdu, Öcalanı aldı, PYD terör örgütüdür dedirtemeyenler düşünsün bence.

Hay hay, ben özellikle adım alıntılanıp, memleketin tüm sorunlarından mesul tutulmadıkça genelde alınmıyorum. Yoksa ortaya yazılan şeyler ohooo, okumuyorum bile açıkçası.
Tamam AKP'ye oy verenler koyundur dendiğinde ya da Türbanlılar İran'a dendiğinde de sizden aynı performansı bekliyorum, o halde.
Ne de olsa doğrudan adınız zikredilmiyor, gayet ortadan ortadan yazılıyor.
Bir şey yanlışsa yanlıştır, illa adınızın anılmasına gerek yok. Misal ben ne AKP'liyim ne de türbanlıyım ama yukarıda yazdıklarım yazıldığında tepki veriyorum.
Ama bir daha sefere tavsiyenizi tutup kulağımın üzerine yatacağım.
Aus ben de sana diyorum ki. Söz dinlemiyoruz da ne oluyor?
Şey gibi düşün annesi eve saat 10'da geleceksin dedi diye 10.05'te gelen çocuk gibiyiz. Eve 10.00'da gelmemiş olmamız annenin pek de umurunda değil.
Collins'ten bahsetmiyorum zaten. Söylediklerine de mutlu olmadım, öyle ya da böyle benim ülkemin cumhurbaşkanından bahsediyor ve ben o cumhurbaşkanından, oy vermesem de muhalifi de olsam bu şekilde bahsedilmesinden mutlu olmuyorum, yüzümde güller açmıyor.
Ben de sana diyorum ki...
Erdoğan kafasının dikine gidiyor ama sonuç ne?
Yahu ABD'nin çizdiği BOP'un eşbaşkanıyım diyen bir siyasetçiden bahsediyoruz, Aus. Kafasının dikine gidiyor evet ama sonuçta yine ABD'nin istediği oluyor diyorum ben.
Sen de bana diyorsun ki ama dikleniyor.
Evet, dikleniyor, onda hemfikiriz zaten. Ama sonuçta farklı bir yerde değiliz.

Kakao ve Ben istersen çık aradan, kalbini kırmayayım. Sabrına hayran kalmışmış, keşke Aus'un bilgisine, sağduyusuna da hayran kalsan da bizi delirtmesen, çatlatmasan.

Aminnnnn.. sonuna kadar her yorumuna her kelimesine katılıyorum..

Ortadoğunun önemi inkar edilemez değil mi ?

Ortadoğu bu kadar önem arz ederken , Türkiyenin stratejik , jeopolitik önemi de yadsınamaz .

Bak ilk alıntında bana ne yazmıştın ;

İpler alınalı çok mu oldu Aus? Ne zaman? En son ne zaman ABDnin hayır dediğini yaptı bu ülke. Son 14 yıldan değil son 50 60 yıldan bahsediyorum.

Heh , işte taşlar yerinden oynuyor artık . Ben Erdoğanı siyasi arenaya kim soktu , sokarken hangi hesaplar peşindeydi derdinde değilim . Siyaset çıkar ilişkisidir , masum da değildir .

Peki şimdi ne oldu ? O küçümsediğin diklenme . Dikleniyor da ne oluyor diyorsun ama bir de diklendiği için ne olmuyor a bak derim ben . İşler eskisi gibi kolay yürümüyor ABD için .

Hangimiz Türkiye / ABD kırmızı hattını dinlemeye aldık ? Hangimiz yuvarlak masa toplantılarına katılıyoruz ? Net bilgimiz neye dayalı ?
İşte o küçümsediğin diklenmelere , Collinsin çıkıp bu yazıdaki saçmalıkları demesine , bir istihbaratçının çıkıp "Dış dinamikler ne yapacağı kestirilemeyen Tayyip Bey'i.... '' diye başlayan cümlelerle kendisine suikast düzenleneceğini iddia etmesine bakıyoruz , bakıyoruz ve diyoruz ki ''hmmm artık işler terse dönmüş'' .

Bu konudaki yazıya katılmadığını biliyorum . Kimse ülkesi için bu senaryoyu istemez , istememeli zaten .

Gene üstüne alındın..ausun o yazışına hastayım ben hasta bir insan bu kadarmı anlaşılır ve tarafsız yazar..Yanlız anlamadığım hani diyosun ya siyasetten anlamıyorsun.. ee hadi öyle olsun ..peki anlayan sen ausun o yazdıklarından niye bişe anlamıyorsun.. işte onu merak ettimm..(özür dilerim aus marily ile yasışmalarımızda adını kullandım yoksa her konuda yaptığın yorumlarındaki sabra hayranım demek istemiştim ama arkadaş üstüne alındı)..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…