Erdoğan: Bunlar Cumhuriyet Bayramı'nda vals yapıyorlardı

Ne olduda bu cumhuriyet bayramında hasta olmadınız merak ettim sayın cumhurbaşkanı :KK53:

"1940'lı yılların Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına değinerek, o kutlamaları "Bir yanda fraklı, valsli, şampanyalı Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılırken, kapının hemen dışında, ayağına giyecek ayakkabı, sırtına ceket bulamayan, yarı aç-yarı tok hayatını sürdürmeye çalışan bir millet, şaşkınlıkla bu manzarayı seyretmektedir"

Hatırlamanda fayda var... O fraklı, valsli, şampanyalı bayram kutlamaları yapanlar kurdu Cumhuriyetimizi... Yeni bir Cumhuriyet kurulmuşken, Savaşın izleri çok yeniyken... Halkın son model arabalarla gezmelerini, üzerlerinde son marka kıyafetler olmalarını beklemek çok sıradışı bir düşünce... Ama üzülmeyin... Siz şimdi saraylarınızda latte'lerinizi yudumlarken... ekmek almaya parası olmayan, sabahtan akşama kadar çalışıp, asgeri maaşla geçinen vatandaşlarımız... şaşkınlıkla sizin manzaranızı izlemiyorlardı... Yok canım ne haddelerine... Yine bir şekilde her olayı Dine bağlar, bir kaç kez iftar yemeği verir. birkaç damardan söz söyler kaparsınız o gözleri...
Cumhuriyet Bayramında... cumhur başkanı sıfatıyla Cumhuriyeti kuran önderlere bu lafı söylediniz ya. Cumhur Başkanı sıfatı gerçekten bu defa size bir beden daha büyük geldi.. :KK12:

Osmanlı sarayından vals manzaraları
http://www.radikal.com.tr/hayat/osmanli-sarayindan-vals-manzaralari-1462635

fft107_mf6283132.Jpeg

RADİKAL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet'in 92. kuruluş yıldönümü nedeniyle 28 Ekim günü yaptığı açıklamada, geçmiş Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını eleştirerek şöyle demişti: "Bir yanda fraklı, valsli, şampanyalı Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılırken, kapının hemen dışında, ayağına giyecek ayakkabı, sırtına ceket bulamayan, yarı aç-yarı tok hayatını sürdürmeye çalışan bir millet, şaşkınlıkla bu manzarayı seyretmektedir."

Bu sözler büyük yankı uyandırdı ve tartışmaya yol açtı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da bugünkü yazısında konuya değinerek Osmanlı sarayındaki vals ve batı müziği alışkanlıklarından örnekler verdi.

Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısının "Osmanlı'da vals falan" başlıklı bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Cumhuriyet'in kurucuları için... “Bunlar vals yaptılar” falan deyince...

Aklıma birden “Osmanlı’da vals falan” defterlerini aralamak geldi.

*

İşte bulduklarımdan sadece bazıları:

*

-Sultan Abdülaziz’in bestelerinden birinin adı “Invitation a la Valse” yani “Valse davet”tir.

*

- Fatih Sultan Mehmet Venedikli ressamlar Matteo di Pasti, Costanzo di Ferrara ve Gentile Bellini’yi Saray’a davet etmiş ve portre yaptırmıştı.

*

-Abdülhamid Han Hazretleri, alaturka musikiden hoşlanmazdı, “Uykumu getiriyor” derdi, alaturka yerine alafranga müziği tercih ettiğini söylerdi.

*

-Yine Abdülhamid Han Hazretleri, piyano ve yaylı kuartetlerden hoşlanır, opera ve operetleri pek severdi.

*

-Yine Abdülhamid Han Hazretleri, Fausto Zonaro adlı İtalyan ressamı “saray ressamı” olarak görevlendirmiş idi...

*

-Sultan Beşinci Murad da piyanosu başında “Mi bemol majör vals” adlı Viyana valsi türünden parçalar bestelemiştir.

*

- Sultan İkinci Mahmud döneminde meşhur opera bestecisi Geotano Donizetti’nin ağabeyi Giuseppe Donizetti, padişahın müzikten sorumlu baş eğitmeni makamına getirilmiştir.

*

- Franz Liszt var ya... Hani şu meşhur bestekâr... Hah işte o Çırağan Sarayı’nda Hanedan’a nice resitaller vermiştir.

*

- Fehime Sultan ve Şehzade Burhaneddin Efendi, Batı müziği formunda besteler yapmışlardır.

*

- O kadar ki... Cumhuriyet kurulmayıp Osmanlı devam etseydi... Tuğçe Kazaz değil de Fazıl Say bugün Saray’ın gözdesi haline gelirdi.

*

Kısacası demem o ki...
Vals ile derdi olanların...
Önce sultanlarımıza laf saydırmalarını bekleriz.
Tabii eğer dert, gerçekten de vals ise...

BİR DUA

Sakın bizi kayyum eyleme Allah’ım

-ALLAH’IM! Sakın bizi başkasının malına mülküne kanuni ama hukuki olmayan yollardan çökenlerin kayyumu eyleme.

*

-Allah’ım! Sakın bizi başına getirildiğimiz televizyonları karartmak, gazetelerin baskılarını durdurmak zorunda kalan kayyumlardan eyleme.

*

-Allah’ım! Sakın bizi tüm hayatı boyunca kariyerinin en parlak tarafı “kayyumluk” olan kayyumlardan eyleme.

*

-Allah’ım! Sakın bizi emekçilerinin direnişe geçtiği herhangi bir basın kuruluşunun gaddar ve insafsız kayyumlarından eyleme.

sanarsınki babaları tayyip tövbe estafirullahhhh. put gibi tapıyorlar adama . heyyyy açın kendiniziii ATATÜRKÜ sevmek kadar onurlu ve şerefli başka bir duygu olamaz . tayyipe tapmak kadarda seviyesizlik olmamalı.adama resmen tapınıyorsunuzz be yazıklar olsun.
Bi tanıdığım partinin toplantısına gitmiş ama AKP li değil kendisi,toplantıda Erdoğan'ın adı geçince salavat getirenleri görmüş!

Atatürkün Cehalet Cahillik ile ilgili Sözleri

CEHALET

Milleti kendi benliğine sahip yapmayan, milleti asırlarca kendi hakkında gafil bulunduran hep bu cehalettir. Hükümdarların, şunun, bunun, milleti esir gibi, köle gibi kullanmaları, bütün vatanı kendi özel mülkleri gibi düşünmeleri, hep milletin bu bilgisizliğinden istifade edilmek sayesinde idi.

Gerçek kurtuluşu istiyorsak, herşeyden evvel, bütün kuvvetimiz, bütün süratimizle bu cehaleti ortadan kaldırmaya mecburuz.

Biz cahil dediğimiz vakit, mutlaka mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğim ilim, hakikatı bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de hakikatı gören hakiki âlimler çıkar.
alintidir

Ne güzel anlatmis Türklerin babasi, Atalarin Atasi ATATÜRK
EY KAHRAMAN TÜRK KADINI; SEN YERLERDE SÜRÜNMEYE DEGIL; OMUZLAR ÜZERINDE GÖKLERE YÜKSELMEYE LAYIKSIN dedi.

Degerini bilen biliyor, kimseye 100 senelik bir insani ögretecek degilim.
Ama cahillik cok zor birsey, cahillikte önünde duran dogru olani görmüyorsun.
Cehaletin icinde yasayan cahil insanlara gercekten aciyorum.
Allah bizi hep Atamizin yolunda olan insanlarla karsilastirsin.

Bi tanıdığım partinin toplantısına gitmiş ama AKP li değil kendisi,toplantıda Erdoğan'ın adı geçince salavat getirenleri görmüş!

doğrudur valla inanırım. buralarda da var öyle ;

aman kızım akp ye oyver adam gıbı adam. onu bıze Allah gönderdı( tovbe tovbe )
bende dedim
ablaaaa aç kendini adam görmesem adam diye yutturacaksın.

var yanı var hala boyle ınsanlar var malesefff. bu tayyıpı Allahın gonderdıgıne ınanlar var ya bu kadar olur.

doğrudur valla inanırım. buralarda da var öyle ;

aman kızım akp ye oyver adam gıbı adam. onu bıze Allah gönderdı( tovbe tovbe )
bende dedim
ablaaaa aç kendini adam görmesem adam diye yutturacaksın.

var yanı var hala boyle ınsanlar var malesefff. bu tayyıpı Allahın gonderdıgıne ınanlar var ya bu kadar olur.
Geçen ay bi aklı evvel Rizeli olduğu için Rize kutsal topraktır demişti!müezzinin biri de yönettiği kadınlar reisi Cumhur'a helaldir demişti...gidip diceksin ona kardeşim açılışı sen yap gönder karını diye.,tövbe tövbe..

EY KAHRAMAN TÜRK KADINI; SEN YERLERDE SÜRÜNMEYE DEGIL; OMUZLAR ÜZERINDE GÖKLERE YÜKSELMEYE LAYIKSIN

nede güzel söylemiş ATAM. ama bazıları kaşınıyo demekki. sürünmek istiyo napcan. görsen baksan kocası ınsan yerıne koymaz. köle gibi davranır. Ama yok tayyyiiiiiiiippppppppp tayyiipppppppp hülooooo hülooooo :):):)

Geçen ay bi aklı evvel Rizeli olduğu için Rize kutsal topraktır demişti!müezzinin biri de yönettiği kadınlar reisi Cumhur'a helaldir demişti...gidip diceksin ona kardeşim açılışı sen yap gönder karını diye.,tövbe tövbe..

aynen diyeceksin bakalım gönder karınıı gönderrrrr. bu arada aramızda gönullu gıtmek ısteyenlerde olabılırrr :)

Kendi karısını bacısı yollasın bak bakalım nasıl helal oluyormuş..
Tövbe yarabbim bu afamların aklı bel altına birde beynine kötü yönde çalışıyor..

Her konuyu Atatürk ' e getirmekle içlerindeki neyi beslemeye çalışıyorlar , neyin primini kazanacaklarını düşünüyorlar anlayamıyorum.
Evladim, dün 92 Cumhuriyet bayramiydi, tabiki Atatürk`ü anacagiz.
Bilgin yokmu evladim ? Sen nerede yasiyorsun, hangi ülkeden yaziyorsun bizlere ? Baska zamanda her konuyu hic bir Zaman Atatürke getirmiyoruz.
Ama cehalet cogalinca, cahiller türeyince bizde en büyük emanetimiz olan, Kadin haklari, Laiklik, Cumhuriyet, Adalet, Özgürlük, bunlarin hepsini korumaya calisiyoruz ve bunun toplami Atatürk demek.
Yani bir formülle anlatayim cahillerin anlayacagi gibi :
Kadin haklari = Atatürk
Laiklik = Atatürk
Türkiye Cumhuriyeti = Atatürk vs. vs. anladinmi cocugum ?
Biz elde ettigimiz tüm haklarimizi korumaya almisiz, hic bir hükümet icinde vermeyecegiz. En Büyük TÜRKİYE

Ama ne oluyor bunların farkında olan insanlar dahada sahipleniyor ATA'ma..ne zaman Ankara'ya gitsem muhakkak Anıtkabir'e giderim,daha birkez niye bugün tenha demedim.,,heran dolu...Atatürk sevgisiyle dolu çocuklar yetiştiriyoruz...evimin kapısına Atatürk imzasının çıkartmasını yapıştırdım ,balkonumda 4 mevsim Atatürk fotoğraflı bayrağım asılı,soldukça yeniliyorum.,,az olmadığımı biliyorum....az değiliz arkadaşlar...Atatürk 100 yıl sonrada dehasıyla bahsedilecek ama bunlar...ayakkabı kutularıyla,hakara makaralarıyla,çikolata kutularındaki dolarlarla,yürütemedikleri süreçlerle,kandırılmalarıyla! hatırlanacaklar...çocuklarımıza bunları anlatalım onlarda çocuklarına anlatırlar bu rezillikleri!

Ama ne oluyor bunların farkında olan insanlar dahada sahipleniyor ATA'ma..ne zaman Ankara'ya gitsem muhakkak Anıtkabir'e giderim,daha birkez niye bugün tenha demedim.,,heran dolu...Atatürk sevgisiyle dolu çocuklar yetiştiriyoruz...evimin kapısına Atatürk imzasının çıkartmasını yapıştırdım ,balkonumda 4 mevsim Atatürk fotoğraflı bayrağım asılı,soldukça yeniliyorum.,,az olmadığımı biliyorum....az değiliz arkadaşlar...Atatürk 100 yıl sonrada dehasıyla bahsedilecek ama bunlar...ayakkabı kutularıyla,hakara makaralarıyla,çikolata kutularındaki dolarlarla,yürütemedikleri süreçlerle,kandırılmalarıyla! hatırlanacaklar...çocuklarımıza bunları anlatalım onlarda çocuklarına anlatırlar bu rezillikleri!

Evimde resmi,balkonumda bayrağım,kolumda ATATÜRK imzalı dövmem var..

Evladim, dün 92 Cumhuriyet bayramiydi, tabiki Atatürk`ü anacagiz.
Bilgin yokmu evladim ? Sen nerede yasiyorsun, hangi ülkeden yaziyorsun bizlere ? Baska zamanda her konuyu hic bir Zaman Atatürke getirmiyoruz.
Ama cehalet cogalinca, cahiller türeyince bizde en büyük emanetimiz olan, Kadin haklari, Laiklik, Cumhuriyet, Adalet, Özgürlük, bunlarin hepsini korumaya calisiyoruz ve bunun toplami Atatürk demek.
Yani bir formülle anlatayim cahillerin anlayacagi gibi :
Kadin haklari = Atatürk
Laiklik = Atatürk
Türkiye Cumhuriyeti = Atatürk vs. vs. anladinmi cocugum ?
Biz elde ettigimiz tüm haklarimizi korumaya almisiz, hic bir hükümet icinde vermeyecegiz. En Büyük TÜRKİYE
Bir insan öldüğü gün değil adı anılmadığı gün ölür gerçekte...o yüzden biz ve sonra gelenler her zaman her konuyu Atatürk'e bağlayacağız ve adını yaşatacağız.,,Haaa bazılarının zoruna giderse bu bizi hiç mi hiç ırgalamaz...yüzünüze baka baka haykıracağız...ATATÜRK'Ü.. 1Sen 1Sen

X