Erdoğan: Bunlar Cumhuriyet Bayramı'nda vals yapıyorlardı

Cok degerli bir hocamdann alıntı:
Okumaya usenmeyenlere;
Efendim, Cumhuriyet'in ilanının ikinci meclis tarafından yapıldığı herkesin malumu.

Öncelikle bir tasrihatta bulunmak isterim. Zira, bizler yazıları sonuna kadar okumayı çok sevmeyiz, dolayısıyla yazdıklarımın hemen kestirilip atılmasını istemem.

Cumhuriyet her ne kadar 29 Ekim 1923'te ilan edilmişse de esasında cumhuriyetin temeli 1921 anayasasındaki "Hâkimiyet bilâ kayd u şart milletindir. İdare usulü halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına müstenittir" ifadesidir. Malum 29 Ekim 1923'te bu maddeye "Türkiye Devletinin şekl-i Hükûmeti, Cumhuriyettir" şeklinde bir ek yapılmıştır.

Dolayısıyla cumhuriyetin kurulmasında birinci meclisin vekillerinin de önemli katkıları vardı denilse, akl-ı selim sahiplerinin pek de itirazı olmaz, sanki.

Efendim, bendeniz bu anlamlı günde bu vekillerden bazılarına teşekkür etmek isterim.

İlk teşekkür: daha sonra Mısır'a gitmek zorunda kalacak olan Burdur Milletvekili Mehmet Akif Ersoy'a. Yani "şu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli..." mısralarının yazarına. Hakkında kelam etmek gereksiz, onu herkes tanıyor. Mekanı cennet olsun.

İkinci teşekkür: Balıkesir Milletvekili Hasan Basri Çantay'a. Kendisi mealiyle tanınacaktır fakat mealinde ahkâm ayetleriyle ilgili çok da malumat bulunamayacaktır. Belli ki dönemin şartları onu buna mecbur kılacaktır. Neyse, kütüphanesi, eserleri ile tanınmaya devam ediyor. Mekanı cennet olsun.

Üçüncü teşekkür: Mevlana Dergahı postnişini Abdülhalim Çelebi'ye. Kendisi malum Konya mebusu. Daha sonra oğlunu Halep'e Halep Mevlevîhânesi’ne şeyh olarak atayacaktır, malum tekke ve zaviyeler kapatılacaktır. Mekanı cennet olsun.

Dördüncü..., beşinci....

Hep din adamlarına mı teşekkür ediyorum ?!!

Neden mi ??

Yahu nasıl etmem, özellikle cuma günü, cuma namazını müteakip açılan, açılışında Kuran tilavet edilen, Buhari-i şerif okunan Meclisin vekilleri arasında din adamlarının olması tabii değil midir ??

Peki sonra mı noldu ?

Sanki herşey onların ikinci mecsliste yer almamalarıyla başladı ....

Bu kisilerdenmi bahsediyorsun birsencigim?tanistirayim soldakiler kurtceyi anadil yapmak icin ugrasan ama secim tabelalarini turkce yapan hdp liler digeri secim tabelalarinda kurtce kullanan basbakan !az lafinizi bilinde konusun ya!
edit:şuraya haberinide ekleyim ;
Diyarbakır'da seçimler yaklaşırken yan yana asılan HDP ve AK Parti afişleri dikkat çekti.

Önceden HDP Kürtçe afişler asılırken şimdi HDP Türkçe afiş astı, önceden Türkçe afişler asan AK Parti ise bu sefer Kürtçe afiş asmayı tercih etti.

Diyarbakır seçmenine seslenen iki partinin bu tavrı sosyal medyada ise çok konuşuldu. Afişlerde HDP, seçim propagandasını Türkçe yaparken, AK Parti, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafının yer aldığı afişte Diyarbakır İstasyon Mitingi'ne Kürtçe çağrı yapıyor.

İşte o afişler:
http://www.habervaktim.com/haber/437815/ak-partiden-kurtce-afis.html

Son düzenleme:
Hangisi ?

:) Sende de bu cümle alışkanlık yapmış herşeyi çok bildiğini sanan üye ?

Valla ben takip etmedigim olaylar ya da kimse hakkında ahkam kesmem.. "Dava etseler ya asarım, keserim diyeceklerine, Ataturkculuk boyle olmuyor" diyee bıdı bıdı yapacagına, gecen hafta olanları takip etseydin diyorum. Etmediysen haberin olmayan konularda fazla ahkam kesme diyorum birsen. Hakaret olarak algılama ama sana bisey anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor. Bi zahmet bi anlayıver beni.

Son düzenleme:

Kız kardesim hakkımda ortaya atılan asılsız iddiarlarla ugrasıyorum, bi sn lutfen

Vals yapip, sarap icmislerde ne olmus? tanesi 1000 lira olan bardaklaedan su mu icmisler. Nerde benim cocuklugumun bayramlari nasil bir heyecanla giderdik bayramlara cadde sagli sollu trafige kapatilirdi o donemler gosteriler icin.Aksam butun herkes elinde bayragi gonullerde cumhuriyet sevdasi ellerde fenerlerle yurunurdu umut dolu yarinlara. Bu gun teror korkusundan hayatimda ilk kez fener alayina katilamadim.Hayatim da ilk kez grur yerine korku dolu oldugumu hissettim bu gun. Kizdim kendime, cok uzuldum cok agladim. Ulkede can guvenligi yok disari cikmaya korkar olmusum ulkenin Cumhurbaskani gecmiste vals yapanlara takilmis kalmis, kimseye hic bir yarari olmayacak bir hesapsormanin pesinde. Sozler lal olmus soylenecek bir sey yok.Tek birseyi gonul rahatligi ile soyleyebilirim.Atam Allah mekanini cennet kilsin.Bize en buyuk mirasin cumhuriyete hic kimsenn eli uzanamasin.Turkiye CUMHURİYETİ ilelebet payidar kalsin.una saygi duymayanlarda bir zahmet ulkeyi terketsin.

Osmanlıya gelince padisahlarin ozel hayati yok
Osmanlıya gelince adamlar merhum degil adamlar tarihte gecmis gitmis degil
Ama her konuda kayirdiginiz ataya gelince ozel hayat ölmüş adam degil mi

Bana kalirsa ikisi de yanlis ama bu forum artik belli bir kesimin tekelinde
Ama sayilari cok olduğu icin
Yani diğer taraf sayica cok olsa yine ayni sey olurdu
Sonuç olarakk al birini vur birine

Şurdan http://strawpoll.me/5867820 vereceksin ama diğerini iptal ettik. =(
Bir kolbastı oyu göreceğim yarabbim çok şükür tam zamanında yetiştin Hayyal. Öpücükler öpücükler..^^

Çok mutluyum reisimizin memleketi Karadeniz kolbastısını oylamaktan müthiş gururluyum.
Ağlayacağım cogni bu ne gururlu iş böyle

Çok mutluyum reisimizin memleketi Karadeniz kolbastısını oynamaktan müthiş gururluyum.
kız upuzun özel mesaj yazdırdın bana, bi döneydin de kendimi babası belli olmayan çocuğa argoda verilen isim gibi hissetmeyeydim

Çok mutluyum reisimizin memleketi Karadeniz kolbastısını oylamaktan müthiş gururluyum.

Kesinlikle! Bu batı tabanlı yozlaşmanın karşısında bir oy bile mücadelemizin başlangıcı için simgedir! <3

Mune bir oyun sevinciyle bunun çıktısını alıp yatağımın başucuna koyup öyle uyuyacağım, sizin çoğunluğunuz varsa bizim de umudumuz var.

Uyumadan önce ayranını içmeyi unutma. Mutlu geceler cogni.
Dış mehtaplara(!) karşı bu kazandığımız onurlu Zaferimiz ile şeref duydum.

Kıskananlar çatlasın

Kardeleeeen gözlerim yollarda kaldı neredeydin:))
Taraflı yönetim sayesinde cezalıydım. Benim ceza aldığım ihlali bir başkası kralını yapıyor ceza almıyor ama her ne hikmetse ben yasaklamanın kralını alıyorum
Bo forumda en fazla 2 gün duruyorum sonra hoooop günlerce banı yiyorum

Uzun adamın laneti vurmuş seni kardelen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…