• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan: Bunlar Cumhuriyet Bayramı'nda vals yapıyorlardı

Hayır hayır marli.
%40lık kesim sadece Tayyip Erdoğan'ı Başkan olarak görmek istiyor.
Sonrasını hiç düşünmeden, düşünemeden...
yani o dediğin de doğru Hayyal. o kadar fazla ki sırf Erdoğan Başkanlık Sistemi istediği için e olsun tamam diyen. kaç tanesi Başkanlık Sistemi ne biliyor, cidden merak ediyorum.
 
yani o dediğin de doğru Hayyal. o kadar fazla ki sırf Erdoğan Başkanlık Sistemi istediği için e olsun tamam diyen. kaç tanesi Başkanlık Sistemi ne biliyor, cidden merak ediyorum.

Pek çoğumuz en azından istemeyenler olası dikta seçimini bildiği için istemiyor, hoş şu an ne kadar demokratik yaşıyoruz tartışılır.
Bir tarafta muhalif medya susturulurken kapatılırken, yandaş medya pofpoflanırken, halkın gözü kapatılırken... Neyse...
Bunun artarak devam etmesini, %60 ın boyun eğip susmasını istiyorlar.
Yoksa 'tek başına iktidar olacağız inşallah' diyenlerin ne amacı olabilir ki başka?
Erdoğan'dan sonra ne olacağını düşünmek istemiyorlar.
'İçinde Erdoğan'ın olduğu herşeye varız' demek Nasıl bir mantalite Nasıl bir şey...
Çözemiyorum.
 
Bu millete her şey müstahak aslinda. Özgürlük cumhuriyet demokrasi bunlarin neyine alacaksin hepsini hareme kapatacaksin.

Dogru diyon. Guzel elbiseleriyle raksedecekler padlsahlarının karsısında.

BAK bakalım o zaman vals nasıl sevimli geliyor gozlerine.
 
Biraz okuyup neler yazılmış diye bakayım dedim.İlk bir kaç sayfa yetti bana.Ne kadar önem verip cevap vermişsiniz ciddiye almışsınız birilerini.Vals i kucaktan kucağa gibi belden aşağı yorumlayanlara verilecek cevap görmezden gelmek olmalıydı diye düşünüyorum.Cumhuriyetin nimetleriyle yaşayan nankör zihniyetler.
 
Yoksulluk Sınırı Altındaki 46 Milyon Kişi, Nihayet Vals'ten Kurtulmanın Coşkusunu Yaşıyor...
vals_mehteran.jpg

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın vals yapılan 29 Ekim’leri eleştirmesinin ardından sahne alan mehteran takımıyla birlikte Türkiye'nin kanayan yaralarından biri de tarihe karıştı. Nihayet valsten kurtulduklarını öğrenen milyonlarca vatandaşın coşkusu ise görülmeye değerdi...

Halkla bütünleşti...

29 Ekim Törenleri dolayısıyla vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde ülkedeki Vals vardı. Geçmişte fakirliğe rağmen bayram kutlamalarında vals yapılmasını eleştiren Erdoğan, hali hazırda açlık sınırı altındaki 6.6 milyon, yoksulluk sınırı altındaki 46 milyon vatandaş için en doğru tercihin mehteran olacağına dikkat çekti.

erdogan_cumhur_2.jpg



“Gelir artık o kadar da dar gelmiyor”

Erdoğan'ın konuşmasını Ak Saray'ın 700 metre kadar yakınına yaklaşarak dinleme fırsatı bulan vatandaşlar ise artık halkın da yönetimde söz sahibi olmasından duydukları mutluluğu dile getirdiler. Asgari ücretli olarak çalıştığını söyleyen taşeron işçi Metin Karanlık, “Vals neymiş lan şeklinde bir cümle ben de kurmuştum. Televizyon izlerken, oğlana sormuştum. Ama mehter öyle mi ya. Valla insan doymuş gibi oluyor” derken, mikrofonlara yansıyan diğer görüşlerse şöyle oldu;

Bülent Azaf:Mehter marşını duydum ve nooldu biliyor musunuz? Tak telefonuma mesaj geldi. 20.000 lira krediniz hazır diyor. İşte bu kadar. Törenden sonra ilk iş gidip kredi kartlarımı kapatıcam, yarın da doğalgazı açtırırım artık...

Süleyman Yadigar:Aynı insanlar bir zamanlar bizi göbeğini kaşıyan halk olarak görüyordu. Şimdi noldu, 5 milyar liralık sarayı var bu halkın. Bakın işte orada, biraz ileride.

Emine Karagöz:Bir dar gelirli olarak cumhuriyet resepsiyonlarında vals yapılmasından hicap duyuyordum. Mehter marşı güzel oldu. Gelir artık o kadar da dar gelmiyor.

Muhammed Bilgin:Ne diyor? Neslin deden, ceddin baban. Yani demek istiyor ki çok sıkışırsan babana, dedene git biraz bi’ şeyler ateşlesinler. İşte ecdadımız bize her konuda rehber oluyor...

Merve Büşra Çelikbaş:Ben bir an çok sevinip cebimdeki son 2 lirayı Saray’ın bahçesine fırlattım. Şimdi dönerken dolmuşa verecek para kalmadı. Acaba onu geri alabiliyor muyuz? Rica etsem…

Necip Gezel:Mehterandaki o iki ileri bir geri hareketi her yapıldığında bir yumurtadaki proteine eşit derecede besin sağlıyormuş. Sabah akşam uyguluyoruz biz ailecek.

Zaytung
 
Son düzenleme:
ekşiden
biri geyik yapıyodur ne biliyim zaytung şeysi falan sanmıştım. bi kere de şaşırmamayayım be sözlük.

"bunlar" şeklinde başladığını görünce kimin söylediğini tahmin etmekte hiç zorlanmadığım beyandır.

seçime 3 gün kalmışken, ne kadar kutuplaştırırsam ilerde kesin faydasını görürüm yaklaşımı içeren talihsiz açıklama. atatürk'e laf atılması ile için yağları eriyen hazır bir kitle var,
 
devam
ne acaip.

bunu söyleyen adam milyar dolara yaptırdığı saray ( pardon en son külliye ye evrilmiş resmi adı sanırım ) da konuşurken bu ülkede milyonlara insan aç _ açıkta_ üşüyor.

ve hayır. beyefendinin ülkeye doldurduğu 2.5 milyon suriyeli yi yok bahsettiğim o milyonların içinde. varın siz düşünün durumun ne kadar acıklı olduğunu.
 
yooo bir önceki mesajımda hepinizin cumhuriyet düşmanı olduğunuzu düşünsem yazardım, düşünmüyorum, o yüzden bütün AKP'lileri genellemek istemediğim için parantez açtım, ne var bunda? buluttan nem kapar mı oldunuz?
istersen benim pc'ye de bir tane kayyum atasınlar.
seçimle gelmiş insan seçimle iner, o insana oy vermek de oy vermeyerek indirmek istemek de gayet demokratik haklardır.
ama sırf AKP'yi devirmek için HDP'ye oy veriyorsunuz deyip yakınmak oradan bir mağduriyet çıkarmaktır.
insanların HDP'ye oy vermesinin sebebi %10 barajıdır, kimse HDP'nin kara kaşına kara gözüne gidip oy vermiyor. %40'lık bir kesim Başkanlık Sistemi istiyor, %60'lık kısım buna karşı, denklem basit.
Çözüm Sürecinde yapılan düşmanlığın sebebinin her şeyin kapalı kapılar ardında yapılması olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz, eğer toplumsal bir uzlaşı sağlanmaya çalışılsaydı, insanların kafasında soru işareti kalmazdı.
kimseye hesap vermeden, soru sormadan kendi kafalarına göre iş yaptıkları için insanlar kızdılar. temel sebep buydu.
madem HDP'nin seçmeni belli, çözüm sürecine niye karşı çıkmadın, ben teröristle uzlaşmam diye
bak ben diyorum, 6.5 milyon oy almış bir partinin bütün seçmeni bir değildir.
senin şu dediğin HDP'ye oy veren bütün kürtler PKK'lıdır demek, oysa ki HDP'nin doğudaki oyları hangi partiden aldığı aşikar, AKP'ye oy verirken terörist değillerdi de HDP'ye verince mi oldular.

Seçmeni belli derken pkk lı demedim , Kürt seçmen dedim.
Bir chp li chp lite verir diyorum.

Peki o zaman kızdıkları için bu oyu veriyorlarsa başka barajı aşma riskinde olan partiler neden değilde , neden hep ?

Ben çözüm surecine kızan bir insan değilim. Hala da olması gerektiğini düşünüyorum. Gerekli olandı , olmalı.
 
Bence bu sitenin yapması gereken bişey yani en azından bu konu hakkında bir kural koymak. KİB'lenir ve yönetim gereğini yapar mesela. Ya arkadaşlar Allah aşkına söyleyin, çok mu normal Atatürk'e laf söylemek, dil uzatmak? Çok mu normal bu ayıba seyirci kalmak? Atatürk'e dil uzatmak bu kadar kolay olmamalı. Kişinin kendi terbiyesizliğine verilip geçilecek bi durum değil bu bence ve koskoca Atatürk'e laf söylenmesi, hakkında saçma sapan konuşulması burada birçok insana dokunuyor doğal olarak. Bu topraklarda yaşayan birinin ona laf etmesi, dil uzatması bu kadar kolay olmamalı. Atatürk düşmanı insanları burada görmek istememek çok mu garip?

Hayır değil elbet ama zaten yönetim bu konularda ban yapıyor bildiğim kadarıyla.

Benim demek istediğim gerçekten " dil uzattırmam , o dilide keserim diyen kişiler neden dava açmıyor ?
Burada herkes herkesi tehdit ediyor ama bir kişide kalkıp dava açmıyor.

Ben tehdit etsem ben açarım , açmıyorsam tehdit etmem.
Klavye efesi olmuş herkes.

Dün ve bugun burada geyik yapan onlarca kişi , 2 gün tatillerinde anıtkabire ziyarete gitti mi ? Ya da burada yazmak yerine O nun için ne yaptılar merak ettim ?. Sadece lise öğrencilerine mi ait bayram ?

Atam deyip yazmakla olmuyor.
 
Seçmeni belli derken pkk lı demedim , Kürt seçmen dedim.
Bir chp li chp lite verir diyorum.

Peki o zaman kızdıkları için bu oyu veriyorlarsa başka barajı aşma riskinde olan partiler neden değilde , neden hep ?

Ben çözüm surecine kızan bir insan değilim. Hala da olması gerektiğini düşünüyorum. Gerekli olandı , olmalı.
o zaman o mantıkla mesela Demokrat Parti diye bir şey olmamalıydı. zira Menderes de CHP'den çıktı. AKP'nin ilk kurucularının bir bölümünün MHP tabanlı olduğu gibi bir gerçek var.
hangi partiye oy versinler mesela?
Anadolu Partisi mi? %0.06 oy almış
Vatan Partisi mi? %0.35
DSP? %0.19
yoksa Demirtaş'la C.başkanlığı seçiminde %9'u görmüş bir parti mi daha mantıklı?
HDP barajı aşma ihtimali en yüksek olan partiydi.
kaldı ki eğer HDP barajı aşmazsa AKP D.Anadolu bölgesindeki en güçlü 2. parti olduğundan o bölgenin vekillerini kendisi çıkaracaktı ve AKP sadece bu yüzden barajın düşürülmesini istemedi.
aynı durumda MHP olsa insanlar elbette mecliste 4. parti olsun diye gidip MHP'ye oy verecekti. 3 partili mecliste AKP Başkanlık sistemini kendi sandalye sayısıyla geçirebiliyorken, 4 partiyle geçiremez.
bunları tekrar tekrar yazdık zaten.
ben de çözümün olması gerektiğini düşünüyorum ve bu yüzden de HDP'nin mecliste olması gerektiğine inanıyorum.
 
o zaman o mantıkla mesela Demokrat Parti diye bir şey olmamalıydı. zira Menderes de CHP'den çıktı. AKP'nin ilk kurucularının bir bölümünün MHP tabanlı olduğu gibi bir gerçek var.
hangi partiye oy versinler mesela?
Anadolu Partisi mi? %0.06 oy almış
Vatan Partisi mi? %0.35
DSP? %0.19
yoksa Demirtaş'la C.başkanlığı seçiminde %9'u görmüş bir parti mi daha mantıklı?
HDP barajı aşma ihtimali en yüksek olan partiydi.
kaldı ki eğer HDP barajı aşmazsa AKP D.Anadolu bölgesindeki en güçlü 2. parti olduğundan o bölgenin vekillerini kendisi çıkaracaktı ve AKP sadece bu yüzden barajın düşürülmesini istemedi.
aynı durumda MHP olsa insanlar elbette mecliste 4. parti olsun diye gidip MHP'ye oy verecekti. 3 partili mecliste AKP Başkanlık sistemini kendi sandalye sayısıyla geçirebiliyorken, 4 partiyle geçiremez.
bunları tekrar tekrar yazdık zaten.
ben de çözümün olması gerektiğini düşünüyorum ve bu yüzden de HDP'nin mecliste olması gerektiğine inanıyorum.

Hdp mecliste olsun da kirli oyunlarla değil.
Tekrar tekrar yazıldı evet.
50 defa blok hesap dendi.
Bende tekrar tekrar anlayamadığımı, bu kadar hdp den uzak kişilerin sırf bu oyunlar için hdp ye oy vermelerini anlayamıyorum.
Sonrada kalkıp hayır efendim oy vermiyoruz dendi yüzlerce defa.

Ama iş hesaba dökülünce bu defada evet verdik verdik ama bir sorun neden verdik " olayına döküldü konu.

Teşekkür ederim güzel sohbetin için gerçekten. Şuan karşında yüz defada anlatsan anlattığını idrak etmeyecek , ortada oyun döndüğüne inanan bir kişi var.
Herkes gördüğüne inanır.
 
Cumhuriyet Bayramı baloları,aslında kadınlarımızı sosyal hayata kazandırmak amacıyla başlamıştır.
Şimdi kadına gülmeyi bile çok gören haremlik selamlık kafasındaki zihniyetler için aykırı olabilir tabii.
Nasıl kutlansın cumhuriyet,mevlut mu okutulsun acaba ? Zaten resmi törenler artık yavaş yavaş kaldırılıyor.
Korkarım yakında içinde Atatürk geçiyor diye bazı şiirler marşlar bile okutulmayacak.
 
Back
X