• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan: Bunlar Cumhuriyet Bayramı'nda vals yapıyorlardı

Sadece vals yapmazdı... Zeybek de oynardı, halay da çekerdi
"Cumhuriyet adına millet tariz ve hatta taciz edildi" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bir yanda fraklı, valsli, şampanyalı Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılırken, kapının hemen dışında, ayağına giyecek ayakkabı, sırtına ceket bulamayan, yarı aç-yarı tok hayatını sürdürmeye çalışan bir millet, şaşkınlıkla bu manzarayı seyretmektedir" sözleri büyük tepki topladı
.
1.webp

Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı arifesindeki bu sözleri, Mustafa Kemal Atatürk'ün dans ederken çekilen ve günümüze kadar gelen fotoğraflarını akıllara getirdi.

Vals yapan Atatürk'ün zeybek oynadığı bilinirken, halkla birlikte halay çekerken objektiflere yansıyan anları da bulunuyor.
7.webp
5.webp

Yani forumda bir üyeye hakaret etsen ban yersin ama Atatürk e edilebilir demekki. Ee bunu siz istediniz çekin şimdi diye uzaktan izlemek hoş olsa da bazı konularda bazı şeyler esnetilmeli

ben birler dedim mi? benim görüşüm belli, ben hep HDP'nin legal bir siyasi parti olduğunu söyledim.
geçmişi unutuyorsunuz, meclis kürsüsünde Sayın Öcalan diyen ben değildim.
ben HDP'ye de karşı değilim, PKK ile müzakare edilmesine de benim dediğim bugün bu kadar PKK'ya dehşetle bakanlar dün neredeydi? PKK yeni bir örgüt değil, 30 yıldır var, geçen sene de vardı, 3 yıl önce de.
AKP nasıl pragmatistik bir şekilde PKK ile müzakere ettiyse şimdi de AKP'li olmayan seçmen pragmatistik bir şekilde HDP'nin barajı geçmesine uğraşıyor, arada tek bir fark bile yok.
ikisi de meşru siyasetin içindedir, garipsenecek bir şey yoktur.
insanlar şu an AKP'nin açtığı kapıdan geçiyor.
"devirmek?"
hayırdır, ne oldu milli irade?
insanlar gidiyor, legal bir partiye oy veriyor, kimsenin eline topu tüfeği alıp kimseyi devirmeye çalıştığı yok, oy verip indirmeye çalışmak başkadır.
seçimlerden bile mağduriyet çıkarıyorsunuz ya helal olsun.
dikkat hepiniz çıkarıyorsunuz dedim, bir kısmınız değil. çünkü ben denemem doğrudan derim bir sözüm varsa.

Bir önceki mesajında doğrudan bir sözün yoktu ayırdında , ben denerken mi doğrudan söze transfer yaptın marli ?

Mağduriyet hangi sözümde var ? Bir kaç kelime ezberleniyor olmayan yerde olmayan şekilde kullanılıyor.

Bu gitsin , devrilsin , yok olsun , kelimelerini kullanan ben değilim. Aratma yapın ve ne için kullanılıyor görün bakalım. Bunun adı mağduriyet değil düşmanlık.
Çözüm sürecinde düşmanlık yapan çoğu kişi şimdi kendilerini sempatik görmüyor mu ?

Hdp nin seçmeni belli. Çözüm süreciyle , emanet oylardaki amaçları karıştırmayalım lütfen.

ay sadece vals da yapabilirdi ayrıca...
halkla bütün olacak diye ille kolbastı da mı oynaması gerekiyor, adam vals seviyormuş vals yapmış, beriki halkoyunu sever onu yapar.
ben de vals bilmiyorum mesela ama 10 küsur yıl halkoyunları ekipleriyle sahneye çıktım yeterince Cumhuriyetçi değil miyim?

Siyaseti hep okuyorum yazmak istemezdim hiç ama insanların Atatürk`ü çekememe kafalarını anlamıyorum. :KK12: Gayet başarılı karizmatik çok iyi işler yapmış olması gerektiği gibi hatta Bence daha daha iyi bir yöneticiydi.:KK36:

Yani forumda bir üyeye hakaret etsen ban yersin ama Atatürk e edilebilir demekki. Ee bunu siz istediniz çekin şimdi diye uzaktan izlemek hoş olsa da bazı konularda bazı şeyler esnetilmeli
inci_ser,
bu bölümdeki yeni kurallar gözünüzden kaçmış olsa gerek, Atatürk, Cumhurbaşkanı, Başbakan, siyasi parti liderlerine, devlet kurum ve kuruluşlarına hakaret hala banlanma sebebi.
Hakaret edenler ceza alıyor. Kimse uzaktan izlemiyor.

TE="Mune, post: 43280229, member: 11473"]inci_ser,
bu bölümdeki yeni kurallar gözünüzden kaçmış olsa gerek, Atatürk, Cumhurbaşkanı, Başbakan, siyasi parti liderlerine, devlet kurum ve kuruluşlarına hakaret hala banlanma sebebi.
Hakaret edenler ceza alıyor. Kimse uzaktan izlemiyor.

[/QUOTE]
Evet özür diliyorum fark etmemişim.

Bir önceki mesajında doğrudan bir sözün yoktu ayırdında , ben denerken mi doğrudan söze transfer yaptın marli ?

Mağduriyet hangi sözümde var ? Bir kaç kelime ezberleniyor olmayan yerde olmayan şekilde kullanılıyor.

Bu gitsin , devrilsin , yok olsun , kelimelerini kullanan ben değilim. Aratma yapın ve ne için kullanılıyor görün bakalım. Bunun adı mağduriyet değil düşmanlık.
Çözüm sürecinde düşmanlık yapan çoğu kişi şimdi kendilerini sempatik görmüyor mu ?

Hdp nin seçmeni belli. Çözüm süreciyle , emanet oylardaki amaçları karıştırmayalım lütfen.
yooo bir önceki mesajımda hepinizin cumhuriyet düşmanı olduğunuzu düşünsem yazardım, düşünmüyorum, o yüzden bütün AKP'lileri genellemek istemediğim için parantez açtım, ne var bunda? buluttan nem kapar mı oldunuz?
istersen benim pc'ye de bir tane kayyum atasınlar.
seçimle gelmiş insan seçimle iner, o insana oy vermek de oy vermeyerek indirmek istemek de gayet demokratik haklardır.
ama sırf AKP'yi devirmek için HDP'ye oy veriyorsunuz deyip yakınmak oradan bir mağduriyet çıkarmaktır.
insanların HDP'ye oy vermesinin sebebi %10 barajıdır, kimse HDP'nin kara kaşına kara gözüne gidip oy vermiyor. %40'lık bir kesim Başkanlık Sistemi istiyor, %60'lık kısım buna karşı, denklem basit.
Çözüm Sürecinde yapılan düşmanlığın sebebinin her şeyin kapalı kapılar ardında yapılması olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz, eğer toplumsal bir uzlaşı sağlanmaya çalışılsaydı, insanların kafasında soru işareti kalmazdı.
kimseye hesap vermeden, soru sormadan kendi kafalarına göre iş yaptıkları için insanlar kızdılar. temel sebep buydu.
madem HDP'nin seçmeni belli, çözüm sürecine niye karşı çıkmadın, ben teröristle uzlaşmam diye
bak ben diyorum, 6.5 milyon oy almış bir partinin bütün seçmeni bir değildir.
senin şu dediğin HDP'ye oy veren bütün kürtler PKK'lıdır demek, oysa ki HDP'nin doğudaki oyları hangi partiden aldığı aşikar, AKP'ye oy verirken terörist değillerdi de HDP'ye verince mi oldular.

Neden birleşip dava açılmıyor ?
Bence bu sitenin yapması gereken bişey yani en azından bu konu hakkında bir kural koymak. KİB'lenir ve yönetim gereğini yapar mesela. Ya arkadaşlar Allah aşkına söyleyin, çok mu normal Atatürk'e laf söylemek, dil uzatmak? Çok mu normal bu ayıba seyirci kalmak? Atatürk'e dil uzatmak bu kadar kolay olmamalı. Kişinin kendi terbiyesizliğine verilip geçilecek bi durum değil bu bence ve koskoca Atatürk'e laf söylenmesi, hakkında saçma sapan konuşulması burada birçok insana dokunuyor doğal olarak. Bu topraklarda yaşayan birinin ona laf etmesi, dil uzatması bu kadar kolay olmamalı. Atatürk düşmanı insanları burada görmek istememek çok mu garip?

Bence bu sitenin yapması gereken bişey yani en azından bu konu hakkında bir kural koymak. KİB'lenir ve yönetim gereğini yapar mesela. Ya arkadaşlar Allah aşkına söyleyin, çok mu normal Atatürk'e laf söylemek, dil uzatmak? Çok mu normal bu ayıba seyirci kalmak? Atatürk'e dil uzatmak bu kadar kolay olmamalı. Kişinin kendi terbiyesizliğine verilip geçilecek bi durum değil bu bence ve koskoca Atatürk'e laf söylenmesi, hakkında saçma sapan konuşulması burada birçok insana dokunuyor doğal olarak. Bu topraklarda yaşayan birinin ona laf etmedi, dil uzatması bu kadar kolay olmamalı. Atatürk düşmanı insanları burada görmek istememek çok mu garip?
Wurstria,
Atatürkçü bir kadınım. Bunu her fırsatta dile getiriyorum, hatta ona olan minnet borcumu da yazıyorum.
Bu konu seçim sonrası konuşulur elbette ama Cumhurbaşkanı'na hakarette suçtur biliyorsunuz değil mi?
Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, makama hakaret suç, mevcut Cumhurbaşkanı'nı da sevenler var, onlarda kendi sevdiklerine hakaret edenleri sitede görmek istemeyebilir.

Mune Atatürk'le bir mi tutuyorsunuz denildiğini duyar gibiyim, asla asla.
Lakin site kurallarına Atatürk'le ilgili bir madde eklenecekse bu anayasal düzenlemeler gereğince olacağından, aynı düzenleme Cumhurbaşkanı içinde yapılmalıdır.
Biz istemiyoruz denerek keyfi uygulamalar değil, yasal düzenlemeler üzerinden olmak zorundadır, ki sitenin bazı kuralları yasal gereklilikler sebebiyle konmuştur.

Aynen canim, agzina saglik :KK19:
Neye üzülüyorum biliyormusun bu hosgörünün, sayginin, edebin yok olmasina üzülüyorum ama senin gibi yürekli bir üyenin yazisinida görünce cok mutlu oluyorum.
BENIM HALA UMUDUM VAR ... :KK200:

Aynen bende sana katılıyorum canım;saygı sevgi yok oldu,son zamanlarda okadar çok ATAYA dil uzatan,eleştiren varki şaşırıyorum,önceden adı geçince hazırola geçerdik ne oldu o günlere;Bana kızılacak belki ama başımızdaki cumhurbaşkanı rahatça söyleye biliyorsa laf gerisi ne desek boş :( bende Cumhur'dan memnun değilim sevmiyorum ama lafda söylemiyorum.
Sadece bu site değil dün twittir da yıkılıyordu sayıp sövenlerle yazık demekden başka bişey gelmiyor elimden.

ben hic olmuyor demedim dikkat etmissen..nadir oluyor dedim..
Nadir mi?
Bu olaylar çok sık oluyor...
Mesela somada ölen işçilerimiz Hakkında ne düşünüyorsun?
O adamlar da çiftçiliği öldürenler yüzünden yerin altına devletin taşeronu teşvik edip denetlememesi yüzünden öldüler.
Rakamı söyleyeyim mi?
Sayıyla 301. Yazarak üçyüzbir.
Hesap soran o insanların yakınları dayak yedi.
Bu görüntüyü unutursak içimiz kurusun!
Ya sonrasında söylenenler?
'Bu işin fıtratında ölüm var'
Bu sözü de unutabilir miyiz?
Yoksa siz unuttunuz mu?
images

Wurstria,
Atatürkçü bir kadınım. Bunu her fırsatta dile getiriyorum, hatta ona olan minnet borcumu da yazıyorum.
Bu konu seçim sonrası konuşulur elbette ama Cumhurbaşkanı'na hakarette suçtur biliyorsunuz değil mi?
Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, makama hakaret suç, mevcut Cumhurbaşkanı'nı da sevenler var, onlarda kendi sevdiklerine hakaret edenleri sitede görmek istemeyebilir.

Mune Atatürk'le bir mi tutuyorsunuz denildiğini duyar gibiyim, asla asla.
Lakin site kurallarına Atatürk'le ilgili bir madde eklenecekse bu anayasal düzenlemeler gereğince olacağından, aynı düzenleme Cumhurbaşkanı içinde yapılmalıdır.
Biz istemiyoruz denerek keyfi uygulamalar değil, yasal düzenlemeler üzerinden olmak zorundadır, ki sitenin bazı kuralları yasal gereklilikler sebebiyle konmuştur.
Elbette Cumhurbaşkanı için de yapılmalı. Ben sadece Atatürk üzerinden gittim, Cumhurbaşkanına da hakaretin suç olduğunu biliyorum, ona da kim hakaret ediyorsa ceza alsın. Ama bazı insanlar sanki Atatürk'e laf etmenin normal bişey olduğunu savunuyorlar gibi hissettim. Bu ülkede Atatürk'e karşı yapılacak en küçük bir kötü ima, saygısızlık bana ayıbın ötesinde bişeymiş gibi geliyor, o yüzden Atatürk üzerinden gittim. Ben Erdoğan'la aynı görüşü paylaşmıyorum ama kendisine saygım sonsuzdur Cumhurbaşkanı olmasından dolayı.

Nadir mi?
Bu olaylar çok sık oluyor...
Mesela somada ölen işçilerimiz Hakkında ne düşünüyorsun?
O adamlar da çiftçiliği öldürenler yüzünden yerin altına devletin taşeronu teşvik edip denetlememesi yüzünden öldüler.
Rakamı söyleyeyim mi?
Sayıyla 301. Yazarak üçyüzbir.
Hesap soran o insanların yakınları dayak yedi.
Bu görüntüyü unutursak içimiz kurusun!
Ya sonrasında söylenenler?
'Bu işin fıtratında ölüm var'
Bu sözü de unutabilir miyiz?
Yoksa siz unuttunuz mu?
images
Sahi o yerdeki adamı tekmeleyen kendini bilmez adama ne oldu.? Bir ceza aldı mı? Hala görevine devam ediyor mu?

Back
X