Erdoğan Atatürk’ün yatı Savarona’ya da kaçak kat çıktı

Ataturk icin "alindi", hediye olarak "alindi" demisim, Disardan birileri tarafindan hediye edildi demisim gibi yazma.
Ataturk'un saglik sorunlari yuzunden alindi. Ataturk o sirada zaten Deniz Kuvvetlerini kuvvetlendirmek icin baska gemiler de aldirtmisti, bu sonuncusu Ataturk begendi diye onun emrine alindi. Cebine koyup goturmedi hos, o da diger butun mal varligi gibi Turk halkina kaldi. Simdi bu Turk halkinin kullanmasina biraktigi emanetlerden kimine birilerinin emri ile amacindan saptirilarak saraylar da dikilse zorla, halk icinden surulup bir tek adamin yararina kullandirilsa da, gercek budur. Sevgisizligin baslangici, elestirinin kaynagi da budur. Bu halkin hakkina tecavuzdur benim gozumde, birilerinin aleni tecavuzudur.

O donemde yapildigini soyledigin "yaygara" gemi aliniyor diye yapilmadi, Ataturk oldukten sonra gemi ne yapilacak diye yapildi. Yani ben de Kurtlar vadisine senaryo yazan Soner Yalcin'in yalancisi oldum sayende, onun dedigi bu. Bu da senaryo degilse tabi. Onun bu konuda yazdigi yaziya bakacak olursan durum bu. Otesi, devlet adamlarinin satip kurtulma cabalarina ragmen "Ata'nin emaneti" diyerek kamuoyu baskisi yuzunden o gunlerde hic kimse satamamis! Senin bahsettigin yazisinda Soner Yalcin bunu da yazmis.. Sevgi ile alindi demistim, degil mi?

Kaldi ki bu yatta Ataturk'un gecirdigi zaman sadece 56 gun.. Oyle iken bu yat hala Ataturk'un diye aniliyor, neden acaba? Neden 1927den olumune dek yillarini gecirdigi Dolmabahce Sarayi degil de Savarona sence?

Bak önce şurada anlaşalım , ben 80 yıl önceki mevzusunun yaygarasını yapacak değilim .
Alınmış , alınmıştır ... şimdi niye alındı yerine en işe yarar şekilde kullanılmasına bakarım ben .
Bir kaç istisna harici maddeye özel anlamlar yüklemediğimden de , benim için restoresi , camı bir şey ifade etmez .

Ha , hediye edildi tamam. Mutlu olsun diye , sağlığına bir ihtimal iyi gelsin diye . Kim etti hediye ?
Halk arasında imece usulü para mı topladı.
Hayır .
Devletin maddi kaynakları kullanıldı .
Halkın tamamın bundan helali hoş olsun diye bahsettiğini sanmam . Onu seven , çok sevenler için geçerli bu .
Ama böyle bakınca da şu taş yerine oturmuyor , şimdi de onu seven halk Erdoğanın devlete kalacak sarayı için helal olsun diyor ama öteki dünyada hakkım haram olsun bir kuruşum geçtiyse o saraya diyende çok . Hmmm , bilemedim .
Demek her dönem yaşanıyor bu .

Neyse be saraylım , dünya malı dünyada kalır .

Yalçının yazısını okumuşsun demek , o gün İngilizlere kurum geldi diye gurur yapıp ihtişamlı bir yat aldıysak , bugünde mesela Obamayı o sarayda ağırlamak büyük havaymış .

Ha bana göre mi ? Hepsi fos .
Kontrolsüz güç güç değildir , yat alıp vergisini , saray yapıp elektiriğini dert edecek güçte prestij değildir .

O zaman en iyi sekilde kullanilmasina dair yazi yaz. Erdoganin cici sarayi ile Savarona benzetmesi yapma. Onun yaptirdigi kacak saray Savarona'ya duyulan sevgi ve sayginin yanindan bile gecmez. AKPlilerin bile cogu saraya gereksiz bir masraf gozuyle bakarken hem de.

Yati zaten turistik amacli zengin unlulere kiraladilar simdiye dek.. Muze olmasi filan konusuluyordu en son, ne oldu bilemiyorum. Yani para getiriyor. Ya saray? Onun hakkinda bir fikrin var mi? Hala bizi somurmeye devam ediyor.. Hem de bir Savaronanin bugune dek yaptigi masrafin belki de mislini biz bu saray icin her ay oduyoruz, elektrik, isitma masrafi bir yana, icindeki korumalar ve hizmetlilerin maasini dusunemiyorum bile..
Bana kalirsa orayi da otele cevirsinler, para bassin. Cankaya Kosku neyimize yetmedi, yilda iki tane dis misafiri orada da agirlariz gerek olursa. Hatta orada agirlamasak bile olur. Diger devletlerin yaptigi gibi baska yerlerde agirlariz, saray sart mi?

Benzetmemi yaparım ... O Erdoğanın sarayı değil , diğeri Atatürkün yatı değil . Fikrim sabit .
İkiside kendi dönem şartlarında gereksiz şaşaa .

Ama otel fikri iyiymiş . Hem istihdam da olur .

Kemal hakkında çok yazdık söyledik.. Şimdi TAYYİP yazanlar gibi

Şimdi gemici k.diyenler o zamanın şartlarında.alınan gemicileri tabi kiii essss geçiuorrr

gemicik diyen biz değiliz ki.
Tayyip Erdoğan oğlunun filosundaki bayağı bildiğin yük gemisine "gemicik" dedi.
Atatürk'e alınan yat ticari amaçla kullanıp üstünden para kazanıp cebine koymadı,ticari zekayla (!)filoya çevirmedi.
Kemal ,Devlet,Tayyip hepsine ismen kullanmakta bir sakınca yok bence ama ATATÜRK adından anlaşıldığı gibi şuanda atalarımızdan bahsedebileceğimiz ülkenin kurulmasını sağladı.Siyasetle uğraşanlar Atatürk olmasaydı çok konuştukları Osmanlıda olsalardı en fazla ne olabilirlerdi merak ediyorum.

Sen meragina devam et hayatım , osmanli dedigin kacc yil hukum surdu o hayran oldugunuz yabancilar bile ornek aldi onu da geçtik osmanli senin hafsalan kadar degil, kaç yıl hüküm surdugunu biliyor musun annem ?

burda meraginizi ccookk giderdik , sonuç sıfır . almayan anlamayan bir grup . ve ben artık size hicccc açıklama yapmıyorum bu ifadeler yeterli

Ne zamanki Osmanlıda yabancı hayranlığı ve kadın,içki vs başladı Osmanlının çöküşü başladı.Yani ben yabancılara hayran değilim,Osmanlı hayrandı.Son padişahların durumu da belli.Kaldıki ben başımda padişah istemiyorum.Ben yalnızca Allah'ın kuluyum,bilirsiniz padişah halkına kullarım der.
Osmanlının ne olduğunu tam olarak anladığım için merak edebiliyorum.Osmanlı ailesinden değilseniz ki çocuklarını bile hüküm sürmek için öldürüyorlardı,haseki olmak için diğer çocukları öldürüyorlardı vs vs...Babadan oğula geçen aile saltanatı şimdilerde istense bile ben hala istemiyorum.İsteyen krallık,padişahlık,sultanlık adı her neyse ona gidip bir baksın,bir yaşasın.Elinde Cumhuriyet gibi demokrasi gibi bir özgürlük varken .Osmanlı isterükk demek kolay.Alırlar elinizden klavyeyi,koyarlar evin içine cariye gibi ahh vahhla geçer bir ömür.
benim bu düşüncelere ifademse

Hayatımda bu kadar desteksiz bir yazı okumadim. Ben senin GİBİLERE çoookk tartışmaya girdim , ama aynı hamam aynı tas. Kimse cariye değildi aksine ülke yönetiyordu :) .bak şekerim eğer bilgi birikimi dolu bir yazı ya

Yazsaydin bütün bilgilerimi seninle paylasirdim ama turkluk cariye falan komik oluyo Osmanlı neydi ?

Ben.ülkemi seviyorum VE SEVDİGİM İCİN DE HUKUMETİ SEVMEMİS BİLE OLSAMMMMMMM ki bak ülkemi diyorum umarım anlıyorsun , vatan konu olunca gerisi teferruat oluyor ama ben tutkun ben ülkemi seviyorum bidi bidi bidi deyip de ülkesi için.söylenen kötü sözler için AA bak onlar bile anladı yok tayyip erdoğan şöyle bu böyle diyenleri de inandırıcı ASLA bulmuyorum.

SENİ VE SENİ BEGENEN :) ekibi diyeyim :)))) birbirinize bırakıyorum yazıp yazıp begenin şıracılar :))

Şu işaretlediğim yeri bir anlatsana, doğru mu anladım, emin olamadım.

Savarona'da kaçak kat mı çıkmışlar ne kadar basit geliyor kulağa, ne kadar sıradan bir haber.

Yahu adamlar Savarona'yı kiraladılar ve para için fuhuş yapılmasına göz yumdular, hem de defalarca ve defalarca, Atamızın yatında yapılabilecek en iğrenç şey yapıldı. Savaronayla ilgili bunun üstüne çıkabilecek daha rezil bir durum olmadığı sürece bu tip haberler bana basit geliyor.

Savarona adını görüp, fuhuş yapılmıyormuş en azından diyip ohh çektirenler utansın.

Ülke yönetmek mi?
Tarihe dalmayayım kendi alanımdan örnek vereyim madem. Ahmet Cevdet Paşa'nın kızı bırakın ülke yönetmeyi, kitabını bile direkt kendi imzası ile çıkaramamıştır. Takma adla yazmıştır, bırakın ülke yönetmeyi. Ek olarak o zamanın elit tabakasından bir aileye mensuptu bu kadın, paşa kızıydı daha ötesi var mı?
Kadınlara eğitim hakkı ne zaman gelmiş açın okuyun madem!
Ülke yönetmekmiş peh!
Şimdi bile krallıkla yönetilen islam ülkelerinde , kadınlar tek başlarına erkeksiz sokağa çıkamıyor, otobüse bile binemiyor.
Biri de kalkmış ülke yönetmekten bahsediyor. Gerçeklere kaç perde ötesinden bakıyor bu insanlar şaşıyorum yani.

Bunlardan bi tanesi hani su Cumhuriyeti hazmedemeyenlerden,belki Osmanli kurtulabilirdi,toparlayabilirdi kendini ne biliyorsunuz demisti yorumunda.Ne gulmustum ama :)) He canim padisah ingilizlerin eteginin altindan cok guzel yonetirdi artik parcalanan osmanliyi.Tasi taragi toplayip sarayin arka bahcesinden toplayip eşlerini ardina bakmadan kacisina bunlar acaydim kollarimi gitme diyeydim derdi :) Sen de bosuna yormussun parmaklarini anlatmakla.Boyle savurur,üfürürler osmanliyi isterik cumhuriyeti istemeyik diye.Cok kaale alinacak tür degillerdir.Gormezden geliniz :)

ortak nokta vatanımız olmalı zaten
ben kişilerin peşinden gitmeyi yada her şeyi şahıslara yüklenmesini,diktayı eleştriyorum.
Hepimize lazım olacak özgür düşünceyi.
bu sitede çok bozacı şıracı var,
SENİ VE SENİ BEGENEN
de sizin ekip değil mi ?
bilgi birikimi pek paylaşmıyorum basit anlatıyorum,rahat anlaşılsın diye.Elinizdeki bilgisayarı araştırma içinde kullanın lütfen.

Hayır sanırsın Osmanlı'da kadın Paşalar, Vezirler falan vardı da biz görmezden geldik. Gayet köleydi o kadınlar. Akınlarla ailelerinden kaçırılıp sarayda köle edilen kadınlardı.

Sunlardaki Cumhuriyete Atatürk'e karsi hazimsizligi tahammulsuzlugu gördükçe o kadar gülüyorum ve aciyorum ki. Yazik ya hiç gecmicek hep karin ağrısı devam edecek ahahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…