Erdal Ünsal Makro 9. Basımı Olan? Çok Acil!!

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.357
9.245
198
Sevgili KPSS'ciler elinde Erdal Ünsal'ın Makro 9. basımı olan var mı? "içindekiler" kısmıyla ilgili bir şey sormam gerek çok acil.

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

malesef bende yok,almayı düşünüyorsanız bence makro için pek düşünmeyin.
bende alacaktım erdal hocanın makrosu iyi diye fakat dersane hocam ve araştırdıklarım hep aynını söylüyor,
makro çok geniş ve değişik bir alan her hocanın tarzı farklı.
tanımlara verdikleri ad bile değişiyor,biraz sektörleşmiş adeta.
bi kitapçıda inceledim gerçektende öyle.
okula yardımcı diye alıyorsan o başka ama kpss için gerçekten fazla detaylı.
ben dersane notlarından başkasına bakmıyorum.
bir de uzman kariyerin kitabı var,tüm iktisat derslerini kapsıyor o çok güzel.
ceteris paribus aldım,makroyu çalıştıktan sonra oradan oturtmaya çalışacağım.

ne yazık ki kpss aşamasına geçemedim. okulda sürünüyorum. makroyu 3. kez alıyorum. erdal hoca bizim hoca. :) kitabını da dayıyor. bende son basımı yok, 8 var. son basımın içindekiler kısmıyla benimki farklı olduğu için sorumlu olduğum üniteleri ayırt edememem sıkıntı olmuştu gece. "içindekiler" lazımdı yani. gece kimseyi de uyandırmak istemedim. sınav bugündü.

kpss hakkındaki önerilerin için de teşekkür ederim. :)

hadi ya: ))Ankara üniversitesindensin ha: )bende gazidenim.
duyduğuma göre ankara bayağı zorluyormuş.makroda biraz karışık bir alan zorlaması normal,geçersin inşallah
sınavın iyi geçmiştir umarım.

bu sefer umutluyum. :) seni biliyorum forumdan, ankaralı olduğunu bilmiyordum. devam ediyor musun, mezun musun? zorlama konusu hocadan hocaya değişiyor. mikroda da ilk yıl erdal hocadan kaldım. ikinci sefer umut adında bir hocamız var, o girdi. finalde 100 aldım. erdal hocanın ne soracağı belli olmuyor. çalışırken nokta atışı yapmak lazım. kitapta her ayrıntıya takılınca bitmiyor o kitap. diğer derslerde de ikinci yıl hoca değişince başarı oranları farkediyor. kimi hocalarımız tadından yenmezken kimileri korkulu rüya. :) derslerden ziyade hoca faktörü yani. zorluyorsa hoca zorluyor. çok kişi bıraktığı için uyarı almışlıkları var hocaların. erdal da bunlardan biri. açıkçası bu son sınava alttan aldığım için derslere girmeden ve son gün çalışarak girdim. ama odaklandığım şeyler çıktı. çıkmayabilirdi de. inşallah geçerim, sağol. :)

hem ankaralıyım hem ankarada okudum: )
bu sene son benim çok şükür bitiyor: )
3.sınıf bitince evlendim ve eşimin işinden dolayı erzuruma geldik.
bunu bildiğim için farabiye başvurmuştum,çıktı.
şimdi atatürk üniversitesinde son sınıfımı misafir öğrenci olarak geçiriyorum.
iyi oldu çünkü burada hocalar gazideki kadar kasmıyor,geçme notu 40
yani bir dersten kalmak için üstün çaba harcamak gerekiyor
hem ortalamam yükseldi hemde farklı bir üni,hocalar görmüş oldum.
kıyaslama olanagım doğdu..
erdal hocanın kitaplarından sonra sınavları çok külfetlidir doğal olarak
bende mikrosuda makrosuda vardı ama pek bana hitap etmedi,çok kayboldum içinde.
mikro için zeynel,makro için yüksel bilgili takip ediyorum memnunum şimdilik.
çalıştığın yerden çıkmasına sevindim umarım yüksek bir harf ortalamasıyla geçersin.
son sınıf mısın sende?

o zaman harika olmuş erzurum olayı. özellikle geçme notu açısından. ortalama, evlilikte okulun kasmaması harika! :) ben de evliyim ve düşük geçme notlarına çok ihtiyacım var. :) benim üniye başladığım yıl sbf ye hazırlık zorunlu oldu. mecburen hazırlık okudum. düz lise okudum, hazırlığı atlama şansım yoktu. bir de ilk yıldan 7 dersin 2sinden kalarak okulu uzattım. 2. sınıftan ders alamama şeklinde. 1.793 ortalamayla 1.8 geçiyordu. ama kaldığım yıl ilk dönem ortalamayı yükseltince 2. dönem 2. sınıf olarak çapraz çapraz ilerliyorum. bu sene bitmesi gerekiyordu ama çapraz yüzünden şimdi 4ün ikinci dönemini alırken, 4ün ilk dönemini önümüzdeki sene ilk dönem alabiliyorum. yani hazırlık ve bir de yıl kaybıyla eğitim hayatım bitemiyor bir türlü. bu yıl mezun olamıyorum. :26: orada hocalar kasmasa da onların da bir donanımı var ve not yükseltme yanında o yüzden de bir avantaj olmuş. senin adına çok sevindim. ben de kpss için erdal hocayı pek açmayı düşünmüyorum. okumaktan sıkan ayrıntılarla dolu. zeynel dinlere göz gezdirmiştim. onunki hoşuma gitti. onu düşünüyorum şimdilik. finallerden kurtulunca başlayacağım kpssye yönelik.

sende evlisin demek: )kaç aylık\yıllık?
evliyken okumak ayrı bir eğlenceli oluyor: ))
yaşın kaç?
geç olsun güç olmasın,inşallah hayırlısıyla bitirirsin: )
ben bu sene gazide olsam muhtemelen benimkide uzayabilirdi,arkadaşlardan haber alıyorumda hocalar zorluyormuş bayağı.
birde benim bölüm ekonometri.
çok kasıyor.bitirene kadar ne çektim: (
bende düz lise çıkışlıyım bu arada,hazırlıktan kurtulmak için-abimde gazi kamu okumuştu hazırlıkta okumuştu,gazinin hazırlığı bişey katmıyormuş-2. öğretim yazdım hep: )
şansıma kazandığım sene bizim bölümün 1.öğretimine hazırlık kalkmış
boş yere harç ödedim: (

evet, yıl olmadı daha. eylülde olacak. :) 90'lıyım. sen kaçlısın?
ben iktisattayım ama aynı yolun yolcusu sayılırız. :) valla ekonometri bizim bölümün korkulu rüyası. 4. sınıftan 3'e almak için çok uğraşıyorlar. millet kalıyor, okulunu uzatıyor diye. zor ders, zor da bölümdür.
hangi liseden mezunsun sakıncası yoksa? :) bu ailenin aynı okuldan geçmesi fixtir heralde. benim iki kuzenim de bizim fakültede.
abisi/ablası bizim fakülteden mezun kişilere de çok denk geldim.
hazırlık olayı çok kötü olmuş ya, bizim yıllara hep bir şeyler vurdu. herkesin bir derdi var. gerçi onun da mutlaka iyi bir yanı olmuştur zamanı iyi değerlendirmek adına falan.

benimde yılı doldurmama 8 gün kaldı: )
ben 91 liyim.
ekonometri iktisatçıları kasıyor bir de bölümünü okuduğunu düşün
aynı sıkıntıyı tüm sene çekiyoruz,Allah'tan aralara hukuk,iktisat falan koyuyarlarda kafayı yemiyoruz.
bir müddet sonra sayılarla,regresyonlarla aranda acayip bir bağ oluyor.
biz 82 kişiyle başlamıştık şimdi sadece 48 kişi kaldı,o da uzatanlarla beraber.
çoğu tekrar hazırlanmak için bıraktı.
ekonometri acayip birşey,önce soğuk bakıyorsun nefret ediyorsun,sonra bir şekilde seni içine alıyor,biraz anlayıncada sevmeye başlıyorsun.
ben zaten abimin tavsiyesi üzerine geldim,normalde hukuk istiyordum ama sınav kurbanı oldum,
çok ücra üniversitelerde pdr,yakın illerde öğretmenlik tuttu ama ailem ankarada olunca birde üniversite iyi olsun diye gaziyi seçtim.
sayısalı sevdiğimdende ekonometri önceliğim oldu: ))
şimdi birazda olsa pişmanlık var,
özel sektör için istemiştim en başta ama araştırdıkça gördümki özel sektör içler acısı.
kpss ye yöneldim ama ben ekonometri ağırlıklı okuduğumdan kpss alan dersleri temelim yok,zorluyor beni.sırf temelim olsun diye bu dönem iktisat ve muhasebe için dersaneye gittim,seneyede gideceğim.
bilseydim kesinliikle iktisat veya maliye okurdum.sen şanslısın,kpss çok da yıpratmaz seni.
ben batıkentte oturuyordum,mobil lisesinden mezunum,sen?: )

az kalmış, hayırlı olsun şimdiden yıldönümünüz. :)
ben pdr çoook istiyordum ama ankaraya yetmedi. gerçi şimdi iktisatla bütünleşince psikoloji konuları çok uzak geliyor. :) ankarada sınıf öğretmenliği oluyordu işe yarar. o da atanma, şark görevi falan yüzünden uzak geldi. matematiği seviyorum diye bir de fakülteme heves ettiğimden yazdım iktisatı. ama yani bizim bölümlerde matematik falan başka bir dünya aldanmamak lazımmış matematik sevgisine. bence pişmanlık duyma, zaten kamuyu düşünmeni öneririm ve sonuçta aynı sınavlara gireceğiz ve geç bile olsa açığı kapatabilirsin. mesela erdal hocanın makrosunun son konuları işlemiyoruz biz. son konuları büyüme ekonomisi, para teorisi, para politikası, bütçe ve maliye dersleri, uluslararası iktisat gibi gördüğümüz derslerin çoğunun konuları var birer ünite halinde. öyle düşününce bizim gördüğümüz derslerin çoğunu birer ünite halinde çalışabilirsin. her bir dersin 400 500 sayfaya varan kitapları da var ama erdal hoca bir üniteye sığdırdıysa diğer kitaplar gibi ayrıntıya gerek yoktur. yani sıkıntı olmaz bence bölümün. ben de son zamanlarda maliye bölümünün kıymetini gördüm. dersleri bize göre daha avantajlı. tam kpss'lik. hukuk dersleri falan daha bol. ama ben maliye derslerini verirken canım çıkıyor. her bölümün ayrı ayrı avantajı var. iktisat derslerinde de bize daha ağır veriyorlar tabi. maliye bütçe hukuk dersleri onların daha fazla.
ben liseye başladığım yıl etimesguta taşındık. lise bitince eski oturduğumuz 100.yıla geri döndük. etimesgut lisesi benim hayatımın kötü anılarından biridir. belasıyla serserileriyle balicisiyle satırlılarıyla... mobil de pek temiz sayılmazdı galiba. :)

ah etimesgut: ))
çok akrabam var orada; )
mobil lisesi pis bir liseydi evet ama ben arkadaş kurbanı olmadan,1.likle bitirdim hamdolsun.
zor zamanlardı ama bir yandanda güzeldi.
ankaraya her gitmemde hocalarımı ziyaret ediyorum hala unutmuyorlar beni sağolsunlar: )
her sınıfta olan o inekte bendim

ovv bak sen :)) tebrikler :) unutmazlar tabi yaa, birinciler unutulur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…