• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erbil yağmur a genetik taramalı transfer yaptıran var mı

Merhabalar ben de araştırma yaparken bir arkadaşım Erbil Yağmur sayesinde gebe kalmış. 6. Denemesinde ilk defa Erbil beyle gebelik oluşunca bize de mutlaka oraya gidin dedi. Yaşım biraz ileri olduğu için korkuyordum çok. Daha önce 2 olumsuz denemem oldu başka doktorla maalesef. Eşimle gittik görüştük. Benden testler istedi. Eşimde de sperm sorunu vardı. Daha önce denemede de sperm üzerine yoğunlaşmamışlardı. eşimde de varikosel varmış. Tansel bey ameliyat etti, sonra tedavi verdi. 3 aylık hazırlıktan sonra başladık. Yaşım ileri olduğu için hem tereddüt ediyordum hem de bir yandan gidişat bana çok güven veriyordu. Son kez deneyecektim. Genetik testte yapacağını söyledi. Eğer sağlıklı gelmezse transfer etmeyeceğim dedi. İlk yumurta toplamada 2 tane embriyo oluştu genetiğe gitti ama transfer edilmez geldi. Ben çok kötü olmuştum. Erbil bey kesinlikle burda bırakmanız doğru olmaz embriyoların kalitesi iyi, 1 kez daha yumurta toplayalım o da sağlıklı gelmezse o zaman bırak dedi. Maddi durumumuz da bizi zorluyordu. Sağolsun epey indirim yaptı yeterki şansınız varken bırakmayın dedi. İnandık. Bu sefer 3 embriyo oluştu heyecanla sonucu bekledik. Hemşiresi aradı ve transfer için 1 tanesi sağlıklı geldi adet olunca gelin transfer planı yapacak Erbil bey dedi.
Havalara uçmuştum, heyecandan 2-3 gün uyuyamamıştım.
Bana da adetle beraber geçici menopoz iğnesi yaptı tutunma açısından bize fayda sağlayacak dedi. 3 ay sonra rahmimi hazırlamak için ilaç verdi ve transferimi yaptı aralığın 10 unda. Benim için günler geçmiyordu. Saniyeleri sayar olmuştum elimde değildi. Test günümü beklemeden test yaptım idrarda ve ikinci çizdi hafif görünüyordu. Dayanamadım gidip hemen kan verdim ve sonucum pozitift
Şimdiye kadar 3 ayrı doktora gidip 5 tüp bebek denemesi yaptık.
İçlerinden bir tek Erbil Yağmur'a hakkımı helal etmiyorum. Hiçbiri çok iyi doktorlar değildi, isim vermeyeyim. İlki sosyal medyada herkesin tanıdıgı bir doktordu 2 denememiz oldu, ikincide tuttu ve düşük oldu. Sonra tüp bebek yapmayı bıraktı, meğer zaten tüp bebek doktoru değil ki diye tepkiler aldık diğer doktorlardan.
İkincisi Erbil Yağmur'du, bize gereksiz yere önce Varikosel ameliyatı yaptırdı, ordan ameliyat parası kazandı. Sonra ilk denemede Zoladex en yüksek dozunu yaptı ve transfer tutmadı. İkinciye hemen yumurta toplayalım hiç beklemeden dedi, 1 ay bile beklemedi ve yumurta bile oluşmadı ama bizden tam tüp bebek parası aldı. O kadar kolay uyuttu ki bizi her konuda. Arkadaş gibi konuşup gaza getirmesi meşhur. Biz de sadece bize böyle sanıyorduk. Yaptığı işlemlerin çoğu para tuzağıymış. Bu sitedeki yorumlarda okuyunca şok olduk, meğer onun taktiği böyleymiş. Samimi gözüküp ikna etmek. Sonrasında 1 yıl adet bile olamadım. Halbuki o iğneden sonra yumurtlama olmayacagını en iyi o biliyordu, beni 1 yıllık menopoza soktu. Bizi Murat Berksoy ' a yönlendirdi. Plastik kullandıgım için çocuğum olmadıgını söyleyip durması için 6 ay gidip bir ton para verdik. En sonunda tavırlarına dayanamayıp bıraktım. Erbil Yağmur gönderdiyse devam edelim diye hep eşimi de sürüklemiştim ama meğer onunla da anlaşmalıymış. Nasıl bir ticari kazanç düzeni!
En son Nişantaşı'nda başka bir doktorda ilk denememiz olumsuz oldu. İkinci deneme için yumurta toplandı ve rahim filmi cekildi. Meğer ben ilk denemeden sonra doğal yolla hamile kalmışım. Hamileyken OPU ve rahim filmi çekilmiş. Bebeği kaybetseydik hiç haberimiz olmayacaktı. O doktor da hiç hamile oldugumu fark etmemiş, bana birçok ilaç kullandırdı, rahim filmi zaten adet olmadan cekilmemesi lazımken yazı verip cektirdi. Bebek yüksek radyasyon aldı. O da çok hatalıyken en çok Erbil Yagmur'a kızıyorum.
Aslında hiçbirine hakkımı helal etmemem lazım da en kötüsünü seçecek olsam Erbil Yağmur olurdu o.

Merhabalar, ben de uzun araştırmalar yaptım. Daha önce 2 olumsuz denemem var. Embriyolar 5. Güne gitmiyordu. Yumurtalık rezervim az olduğu için de çok korkuyordum. Bir arkadaşımın tanıdığı Erbil Yağmur da tedavi olmuş ve daha önce 6 olumsuz denemesi olmuşken Erbil beyde ilk denemede gebe kalmış. Biz de bundan etkilenerek görüşmeye gittik eşimle. Testler istedi, eşimden sperm testi istedi, Sperm dna da baktırdı. Çünkü 5. Güne gitmiyorsa sperm ile ilgili olabilir demişti. Sperm dna sonucu normalden yüksek çıkmıştı. Tansel beye yönlendirdi. Eşime tedavi verdi 3 ay. Sonra sperm dna düşmüştü. Bana da vitamin ve tiroid ilacı vermişti. Eşimin sonucu düşünce hemen ilk adetle tedavime başladı. Daha önce 2 yumurta alınmıştı Erbil bey 6 tane yumurta aldı. Büyüme hormonu kullandı genotropin diye. Genetik yapacağını söyledi ama tabi 5. Güne gitmeyecek korkusu vardı daha önce olduğu için.
Laboratuvardan her aradıklarında kalbim yerinden çıkıyordu. 2 tane embriyom 5. Güne ulaşmıştı şükür. O an inanmıştım birşeyler olacaktı ama genetikten maalesef 2 embriyo da sağlıksız geldi. Çok yorulmuştum. Maddi olarakta çok zorlanıyorduk. Ara vermek istedik maddi durumdan dolayı ama bize deli misiniz bu kadar hazırlık yaptık ara veremezsiniz ben yardımcı olacağım demişti. Sağolsun 2. Yumurta toplama için epey indirim yapıldı. Eşimle bir şekilde toparladık parayı ve başladık tekrar. Ama sondu. Herhalde son olduğunu bildiğim için daha rahattım herşeyi akışına bırakmıştım. Bu sefer 3 tane embriyo oluştu genetiğe gitti. Yine heyecan vardı ama nasıl olsa olmaz diyordum. Bir gün hemşiresi aradı 1 tanesi sağlıklı geldi adetle gelin transfer hazırlığına başlayacağız dedi. İnanmamıştım. Telefonu kapattım ama şoktaydım resmen. Eşimi aradım o da önce inanmadı ama doğruydu. Adetimi bekledim heyecanla gittim. Bana zoladex diye bir iğne yapacağını söyledi çünkü embriyonun tutunması için bize yardım edecek çok kıymetli embriyo dedi. Mecburen yaptırdım tabi. 3 ay sonra transfer yapacağını söyledi. Günler geçmek bilmiyordu. O an gelmişti. Aralık ayında transferimi yaptı. Hem çok heyecanlıydım hem de garip hissediyordum. Ya olmazsa diyordum ya da olursa sevinçten kafayı yer miyim acaba diye düşünüyordum. test günümden önce dayanamadım idrarda test yaptırdım. Hafif bir çizgi belirmişti. Emin olamamıştım. Hemen hastaneye gidip kan verdim.
Sonuç çıkana kadar yerimde duramıyordum. Sonucu eşim aldı. 452 çıkmıştı. Birkaç dk inanamadan bakmıştım. Sonuç olarak dün kalp atışını duyduk.
Şunu söylemek istiyorum ki çok ama çok zor bir süreç her anlamda. Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu. Doktor konusuna gelince de bana göre herkesin deneyimi aynı olmayabiliyor. Ben gerçekten çok iyi bir süreç geçirdim Erbil beyle. Bu kadar ince düşünmese, detaylı araştırmasa belki anne olamayacaktım. Bana göre elinden geleni yaptı. Yaklaşımı da çok iyiydi herzaman.
Ben de kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Umarım herkes gittiği ya da tercih ettiği yerde bebek sahibi olur. Önemli olan bu.

merhabalar.. Bir Erbil yağmur kazazedesi olarak yazıyorum yaşadıklarınıza yürekten üzüldüm. Rabbim iyi insanlara denk getirsin hepimizi. Öyle bir tuzak ki bu sektör kimseye güveni kalmıyor insanın. Zeynep kamil de tedavi olmayı düşünüyorum şimdidelrde her nekadar muamele ve ortamdan şikayetçi olsalarda deneyeceğim. Fazlada ilaç vermezler en azından. Şimdi ne durumdasınız iyi misiniz?
Ben çok geç görüyorum yazdığınızı kusurabakmayın. Çok şükür 3 aylık bir bebeğim var şu an☺️ Onca doktora, tedavilere rağmen doğal yolla gelmeyi seçen güçlü bir bebek :) 6 yıl maddi manevi çok yorucu bir süreçti. Hangi doktorda gebelik sonucu pozitif olursa ona iyi doktor diyoruz fakat benim inancıma göre Allahın istediği zamanda oluyor, o anki doktor da tesadüf oluyor. Bizde işler öyle olmadı ama geneli bu şekilde bence. Kardeşlerim bile doktor olmasına rağmen bu sektöre güvenmiyoruz.

Bu bahsettiginiz yuzde 30 hangi yas grubuna gore? Bu bilgide bir eksiklik var sanki. Yasa ve elde edilen embriyo sayisina gore en az 1 saglikli embriyo elde etme oranlari asagidaki tabloda yaziyor. Yas ilerledikce saglikli bulma orani dusuyor, samalikta igne aramaya basliyorsunuz. Ben 41 yasinda bir opuda hepi topu iki embriyo yollayabildim pgt'ye. Asagidaki tabloya gore yuzde 27 saglikli gelecekti biri, rabbime sukur geldi. 42'de gebe kaldim 43'te dogurdum, Allah'ima sukurler olsun. Darisi tum cocuk ozlemi cekenlere insallah. Ama tabi sansiniz cok yuksektir, yasiniz vardir ama yumurta kaliteniz bozulmamistir hepsi de saglikli gelebilir orasi rabbimin isi.
Siz bu tabloya gore sansliymissiniz, ben de tabloya bakarak sanssiz gruptanim malesef. Yas 31. 4 embriyomun sadece 1 tanesi saglikli geldi😔

Back