Erasmus

Gareng

Guru
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2008
1.710
10
316
Diğer
daha önce bu konu var mıydı bilmiyorum ama aradım bulamadım. 2010-2011 güz döneminde İtalya Bologna Üniversitesinde olucam kısmetse opuyorumnanaktan Erasmus tecrübesi veya bilgisi olanlar burada paylaşırlarsa sevinirim şu an her türlü bilgiye ihtiyacım var kaydirigubbakcemile3

selam :) ben değilde arkadasım gitti erasmusla almanyaya acıkcası ona yurtdısını gormekten başka birşey katmadı ama cok eğlendi tabi birazda senin gunu degerlendirme durumuna bağlı bu :)

Ben de gitmedim ama giden bir arkadaş anlatmıştı.
Estonya'ya gitmiş o. Çook eğlendiğini söylemişti ve Türkiye'ye dönmek istemiyordu.
Ders fln hikaye demişti. Ama ingilizceye çok katkısı olduğunu söyledi.
Baya yer gezmişti bi de. İspanya'dan fln bahsediyordu.
Bir diğer arkadaş İsveç'e gitti. Hala da orda zaten. Onun da gezmediği yer kalmadı gibi.
Finlandiya'dan bahsediyordu en son. Gayet memnun gidenler.

Bu arada fiyat meselesi nasıl oluyor? Okul ne kadarını karşılıyor?
Senin yanında ne kadar para götürmen lazım?
Bunlardan biraz bahseder misin? Ben de gelecek sene başvurmak istiyorum.

hibeli ve hibesiz erasmus öğrencisi olarak 2 seçeneğin var. başvuruda bulunurken hibe kazanamaman durumunda hibesiz de gidebileceksen belirtmen gerek. dil sınavı ve okula göre mülakatlardan sonra sıralama yapılıyor hibeli olanlar belirleniyor. ulusal ajansın ülkelere göre belirlediği miktara göre aylık hibe alıyorsun. mesela ben bu sene belirlenen bütçeye göre italya için aylık 480 euro alıcam. diğer ülkelerin değişiyor. tabi bu hibe masrafları karşılamıyo ne yazık ki zaten bir burs programı olarak geçmiyo erasmus sadece desteklemek amacıyla bir miktar veriliyor. diğer ülkeleri bilemicem ama ben yaklaşık 10bin lirayı gözden çıkardım. diğer avrupa ülkelerinde de daha az harcanıcanı sanmıyorum çnkü hepsi pahalı. bi de gezmeye bağlı tabi ben bir çok ülkeyi gezmeyi planlıyorum opuyorumnanaktan

Ee work and travel çok daha uzcuza gelio o zaman. Hem para da kazanıyorsun. Bir de her zaman insanlarla iletişim halindesin.
Bunu bir daha düşünmeliyim.
Teşekküer derim bilgilendirme için.

Ee work and travel çok daha uzcuza gelio o zaman. Hem para da kazanıyorsun. Bir de her zaman insanlarla iletişim halindesin.
Bunu bir daha düşünmeliyim.
Teşekküer derim bilgilendirme için.

sadece gezmek için istiyosun o daha iyi tabi :) aynı zamanda eğitim de almış oluyosun 2ç bi üniversitede öğrenci oluyosun ben kariyerim açısından daha iyi olucanı düşündüm kaydirigubbakcemile2 tabi araştır sen sadece wat ya da erasmus değil bir sürü güzel program var en uygununu seçersin yerimseniben

tatlııım bende slovakyaya gtcem gelecek donem erasmusla ayyy cok heyecanlııı ınsallah ıı olur :)))

ne güzel yaa.ALLAH bana da nasip eder inş.öğrenci olarak değil de gezici olarak.inşş

ya bende dil öğrencisiyim ünideyken gitmeyi istiyorum erasmus ile bir sürü şey araştırdım fakat hala anlayamadım bana biraz daha açıklar mısınız =)

ben de gitmeyi çok istiyordum ama sanırım üni 4. sınıf öğrencilerini göndermiyolarmış doğru mu??

benim bildiğim erasmusa alttan herhangi bir dersi kalmamış en az 1 sene eğitim görenler gidebiliyor
yalnız özel üniversite öğrencileri yararlanabiliyor mu ya da ne biliyim açıköğretim açıköğretim yararlanmaz heralde ama ben gene de sorıyım

arkadaşlar erasmus hakkında yanlış bilgiler verilmiş hep.. istediğiniz kadar alttan dersiniz olsun ortalamanız ve dil puanınıza göre gönderilirsiniz.. ben de 2 ay sonra polonyaya gidiyorum erasmusla ve bu konuya epey hakimim..

erasmusla gidince de 10.000 filan harcanmıyor yani afedersiniz ama abartılmış.... polonya için ulusal ajans 403 euro hibe veriyor, kendi okulum 450 tl erasmus bursu veriyor, bir de öğrenim 240 tl... daha ne olsun..... uçak masrafları dışında pek bir masrafınız olmuyor. ben biletimi çok erkenden aldım o yüzden bir külfeti olmadı. pasaport ve vize ücretlerinden zaten muaf oluyor erasmuslular.. sağlık sigortasına da 80 tl gibi bi para gidiyor onun dışında kesinlikle hiç bir masrafı yok... gezmek para harcamak isteyene tabiki pahalıdır ama tek dönemlik hibe alarak o parayla 2 dönem erasmus yapan arkadaşlarım var benim....

çok byük bir ayrıcalık ve fırsattır erasmus

şansınız varsa başvrun kazanın ve gidin :)

ayrıca özel okullardan da gidilebiliyor. okulunuzun ab ofisine danışın derim

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben de erasmus için italyaya gitmiştim, ucuz bir ülke, bu yüzden cazip. konu yeni değil, bilgi edinmişsindir sanırım, yine de istersen sorabilirsin.

Canım polonyaya hiç gitmedim durum nedir bilmem ama bir çok avrupa ülkesinde o bahsettiğin parayla aç kalarak yaşarsın. Tabi herkesin yaşam standartı farklıdır, alışkanlıkları farklıdır ama erasmus bence insanın sadece cv kabartmak için yapılmamalı, başka bir kültürü tamamen yaşamak, gezmek eğlenmek de önemli. Bunun için de para fazlasıyla lazım.
En son geçen kış italyaya gittim, akşam toplu taşımada farklı tarife uygulanıyor, 2 euro, gündüz 1 euro bazen sırt çantanı bagajdan sayıp extra 1 euro da ona isteyebiliyor. Hiç gezmesen bile 8 lira civarı yol parası, çantana uyuzluk çıkarırlarsa 10 liranın üstüne çıkıyor.
Danimarkada geçen hafta 7 lira civarına gelen bir fiyata bindim, bildiğin şehir içi hattı yani. Bir de dönüşü, 14 lira oluyor günlük.
10.000 çok diyorsun ama yetmeyebilir. Nerede kalacağına da bağlı, bi çok ülkede yurtta yastık yorgan çarşaf vs yok, türkiyeden taşınmıyor, orayı bilmediğin için ucuzunu bulup alamıyorsun mecbur ilk gördüğüne sazanlama atlıyorsun. Ama tabi ülkeden ülkeye çok değişir.

2011-2012 bahar dönemi polonya ya gideceğim bende erasmusla. sen yurttamı kalıcaksın yoksa burdan evmi ayarladın. bizim daha kabul belgelerimiz bile gelmedi. erasmus koordinatörüm eylül ekim gibi yazışmalara başlamamız gerektiğini söyledi. birde, işlem sırası tam olarak nedir açıkcası pek bir bilgim yok. okulun kabulü, pasaport, vize, uçak bileti... sanki hiçbirini hazırlayamayacak gibi hissediyorum kendimi off

Kızlar anlatsanıza ya çat pat İngilizcesi olanlar yapabilir mi sizce? Bir de tek başınıza kimseyi tanımadan mı gidiyorsunuz?

Kızlar anlatsanıza ya çat pat İngilizcesi olanlar yapabilir mi sizce? Bir de tek başınıza kimseyi tanımadan mı gidiyorsunuz?

yapamaz, orda ingilizce ders anlatiliyor sonucta ve ingilizce sinav yapiliyor, mukemmel ing bilmeye gerek yok ama cat pat ing yetmez
ayrica kabul sartlarindan birisi dil bilgisi zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…